Estragonilla on oma ainutlaatuinen luonteensa: se on ainoa koiruoho-laji, jolla ei ole voimakasta katkeruutta maussa. Yrtillä on voimakas, pistävä ja hapokas aromi, virkistävä maku, ja ranskalaiset kokit ovat hyödyntäneet näitä ominaisuuksia luodessaan monia kulinaarisia reseptejä sen kanssa. Estragonia, sekä tuoreena että kuivattuna, käytetään monenlaisten ruokien maustamiseen: se täydentää hyvin munakkaita ja monia kastikkeita.
Käyttö
Käytetään salaattien, alkupalojen, keittojen, lounasruokien, juomien ja makeiden ruokien valmistukseen.
Maku
mausteinen, hieman mausteinen, virkistävä
Ravintoarvo 100 g:ssa.
Proteiinit (g / 100g)… 23
Rasvat (g / 100g)… 7,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 50
Energiarvo (kcal / 100g)… 360