Kuorittu luomu kaura on Italiassa melko tuntematon ja harvoin käytetty ruoka, kun taas anglosaksisissa maissa se on yksi aamiaisen pääraaka-aineista. Luomu kuorittua kauraa myydään jyvinä maukkaiden vegaanisten tai kasvissyöjäruokien valmistamiseen. Kauraa käytetään usein raakana hiutaleina, jotta maidosta tai jogurtista valmistettu aamiainen olisi maukkaampi, kun taas jyviversio on erinomainen keittojen tai liemien valmistamiseen. Tämä viljakasvi on myös ravinteiden keskittymä, joka on hyödyllinen kehon hyvinvoinnille, kuten kuidut, B-vitamiinit ja useat mineraalit (rauta, kalsium, kalium, fosfori, magnesium, kupari). Ennen kypsentämistä luomu kuorittu kaura on huuhdeltava juoksevan veden alla mahdollisten epäpuhtauksien poistamiseksi, ja sen jälkeen se on liotettava vähintään 12 tuntia; sen jälkeen se voidaan keittää tai käyttää ainesosana salaateissa ja lisukkeissa, mutta erityisesti keksejä, leipää, suolaisia ja makeita piirakoita valmistettaessa.
Ehdotettu Amaranto on sertifioitu luomuksi: se on epätavallinen viljakasvi, jota kutsutaan myös "valeviljaksi", koska teknisesti ottaen nämä siemenet eivät ole oikeita viljoja, vaan amarintokasvin kukassa olevia siemeniä. Se koostuu pienistä ja pyöreistä siemenistä, ja sen väri on vaalean beige-kermanvärinen. Nykyään se on erittäin arvostettu erityisesti keliakiaa sairastavien keskuudessa, koska se on luonnostaan gluteeniton, mutta myös niiden keskuudessa, jotka noudattavat kasvissyöjä- ja vegaaniruokavalioita, koska se on tärkeä lähde kasviproteiineille. Se koostuu pääasiassa kuidusta ja sisältää myös mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa, fosforia ja magnesiumia, sekä C-vitamiinia, A-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja, ja sillä on korkea proteiinipitoisuus. Keski-Amerikassa tällä ruoalla on pitkä perinne, ja sitä käytetään erityisesti makeisten ja välipalojen valmistamiseen tai kuten maissista, amarintopopcornin valmistamiseen tai jopa puhaltamiseen.