Demineralisoitu herajauhe (WP Demi) on herajauhe, jonka mineraalipitoisuus on alennettu. Tämä tuote on täydellinen vauvanruokien ja terveyskeskeisten elintarvikkeiden sovelluksiin.
Heraproteiini-isolaatti saadaan tiivistämällä ja puhdistamalla heraproteiinikonsentraatti, jotta herassa olevan rasvan ja hiilihydraatin määrä vähenee.
Prosessi voidaan toteuttaa kalvoseparoinnin tai ioninvaihdon avulla. WPI:tä pidetään korkeimpien puhtaus- ja proteiinipitoisuuksien tuotteena.
Hapan herajauhe (AWP) on juuston tai hapan kaseiinin tuotannon sivutuote. Sitä valmistetaan kuivaamalla tuoretta heraa, joka on saatu pehmeistä juustoista. Mikrobinfermentaatio vähentää mikrobiäidin käyttöä ja muuntaa laktoosin maitohapoksi.
Hapan herajauhetta käytetään pääasiassa ricotan ja herajauheen voin tuotannossa. Sitä käytetään myös ainesosana monissa prosessoiduissa elintarvikkeissa, kuten leivässä, näkkileivissä, lihassa, leivonnaisissa ja valmiissa ruoissa. Hapan herajauhetta löytyy myös suklaasta ja makeisista.
Foodcomin tarjoamaa tuotetta voidaan käyttää myös eläinruokien tuotannossa. Se on suosittu taloudellinen korvike makealle herajauheelle porsaille. Hapan herajauhetta käytetään myös alhaisen pH:n maitokorvikkeissa.
80 %:n heraproteiinikonsentraatti (WPC 80 instant) tuotetaan makeasta herasta käyttäen edistynyttä matalalämpöistä ultrafiltraatioprosessia. Tämän vuoksi suurin osa proteiineista säilyy ehjänä. WPC sisältää noin 35–90 % maitoproteiinia. Tämä jauhe ei ole maustettu, joten siihen voidaan lisätä mitä tahansa makua tai aromia. WPC 80 Instantia käytetään jäätelöiden, jogurttien, juomien, lihatuotteiden ja pääasiassa urheiluravitsemuksen tuotannossa. Instant-konsentraatti liukenee helposti jopa kylmään veteen.
WPC 80 Instant on saatavilla 15/20/25 kg:n pakkauksissa tai "Big Bag" -pakkauksissa, jotka painavat 500-1000 kg.
WPC 80 Instantin keskimääräinen säilyvyysaika on noin 12 kuukautta.
Proteiinipitoisuus: min. 80 % Rasvapitoisuus: max. 8 % Tuhkapitoisuus: max. 3,5 %
Demineralisoitu herajauhe (DEMI) valmistetaan poistamalla osa mineraaleista nestemäisestä makeasta herasta. Tarkoituksesta riippuen käytetään monia yhdistettyjä tekniikoita: ioninvaihto, elektrodialyysi, ultrafiltraatio, mikrofiltraatio tai nanofiltraatio.
Foodcom S.A. tarjoaa laajan valikoiman demineralisoituja jauheita vaatimusten mukaan:
- 20 % demineralisoitu herajauhe - erinomainen täyteaine ilman liiallista suolaisuutta,
- 40 %, 50 % demineralisoitu herajauhe - suosituin suklaan ja leivonnaisten valmistuksessa,
- 70 % demineralisoitu herajauhe,
- 90 % demineralisoitu herajauhe.
Demineralisoitua herajauhetta (90 % demineralisointi) käytetään usein äidinmaidonkorvikkeiden valmistuksessa. Se mahdollistaa koostumuksen, joka on lähempänä äidinmaitoa.
Heraproteiini-isolaatti saadaan tiivistämällä ja puhdistamalla heraproteiinikonsentraatti, jotta sen rasva- ja hiilihydraattipitoisuus saadaan alhaiseksi.
Prosessi voidaan toteuttaa käyttäen kalvoseparointia tai ioninvaihtoa. WPI:tä pidetään korkeimpana puhtaus- ja proteiinipitoisuustuotteena.
Maitoproteiinikonsentraatti (MPC) on tiivistetty maitojauhe, joka sisältää yleensä 80 % maitoproteiinia. Se valmistetaan tuoreesta ja pastöroidusta rasvattomasta maidosta suodattamalla ja sumuttamalla kuivattamalla.
Korkean proteiinipitoisuuden ja matalan laktoosipitoisuuden suhde tekee tästä tuotteesta yleisesti käytetyn vähähiilihydraattisessa elintarviketuotannossa sekä proteiinipitoisissa juomissa. Sitä voidaan myös lisätä muun muassa leivonnaisiin, jälkiruokiin, rehutuotteisiin, maitopohjaisiin juomiin, kastikkeisiin ja juustoihin.
Maitoproteiinikonsentraatti (MPC) on erittäin tiivistetty maitojauhe, joka sisältää tyypillisesti 80 % maitoproteiinia. Se saadaan tuoreesta, pastöroidusta rasvattomasta maidosta suodatus-, haihdutus- ja sumutusu drying -prosessin kautta. MPC tunnetaan erinomaisista vaahtoamis-, teksturointi-, veden sitomisen ja hyytymisen ominaisuuksistaan. Sen erinomainen ravintoarvo johtuu korkeasta proteiinipitoisuudestaan. Sen säilyvyysaika on 24 kuukautta, ja se on saatavilla 25 kg:n säkeissä ja suurissa säkeissä.
MPC on toimiva vaihtoehto täysmaitojauheelle tai rasvattomalle maitojauheelle, tarjoten vertailukelpoiset proteiinitasot.
Permeatti valmistetaan tuoreesta pastöroidusta rasvattomasta maidosta, joka on syntynyt maidon ultrafiltraation jälkeen proteiinien ja rasvojen erottamiseksi. Tuote kuivataan sitten edistyksellisten sumutuskuivaustekniikoiden avulla. Tuotetta kutsutaan joskus "valkuaisaineettomaksi heraksemiksi", kun se saadaan herasta.
Koska herapermetaatti on runsas laktoosin lähde, mutta sisältää vähän proteiinia, sitä voidaan käyttää makeisten, leivonnaisten ja rasvojen valmistuksessa. Sitä lisätään myös jäätelön, sulatetun juuston, juomien ja kosmetiikan tuotantoon.
Metyyli punainen on orgaaninen yhdiste, joka kuuluu azo-väriaineiden perheeseen. Se esiintyy syvänpunaisena jauheena, joka liukenee veteen ja on hieman liukeneva etanoliin. Sitä käytetään laajalti pH-indikaattorina happamissa ja emäksisissä liuoksissa, sillä se muuttuu punaisesta keltaiseksi emäksisessä ympäristössä. Indikaattorina käytön lisäksi metyylipunainen on käytössä tekstiilien, musteiden, kosmetiikan värjäämisessä ja elintarviketeollisuuden väriaineena. Kuitenkin sen käyttö elintarvikkeissa on säänneltyä huolenaiheiden vuoksi sen turvallisuudesta ja mahdollisesta myrkyllisyydestä suurina määrinä.
ASTIA: 5kg. 25kg. 200kg. IBC
Metyyli salisylaatti on orgaaninen yhdiste, joka muodostuu salisyylihapon ja metanoli-alkoholin yhdistelmästä. Se esiintyy värittömänä tai hieman keltaisena nesteenä, jolla on ominaistuoksu, joka muistuttaa vihreää talviöljyä, makeilla ja raikkailla vivahteilla. Tätä yhdistettä käytetään laajasti parfyymin ja kosmetiikan teollisuudessa sen miellyttävän ja kestävän tuoksun vuoksi, jota kuvataan raikkaaksi, yrttimäiseksi ja hieman muskiksi. Parfyymeissä metyylisalisylaattia käytetään vihreiden ja balsamisten nuottien lisäämiseen hajuvesiin, parantaen tuoksujen monimutkaisuutta ja kestoa. Lisäksi sillä on lieviä kipua lievittäviä ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, minkä vuoksi sitä käytetään myös ihonhoitotuotteissa sekä lihas- ja nivelkipujen lievittämisessä.
CAS:119-36-8
ASTIA:5kg. 25kg. 200kg. IBC