Tomaatinviljelyssä kuumissa ja lauhkeissa ilmasto-olosuhteissa ilmaston lämpötilan laskeminen miinusasteisiin voi vaikuttaa haitallisesti tuotantoon. Kasvihuoneviljely mahdollistaa ilmaston hallinnan kasvihuoneessa ja sen jatkuvuuden varmistamisen. Kasvavat vaatimukset ja kehittyvät maatalousteknologiat ovat edistäneet maattomien tomaattikasvihuoneiden syntyä. Tomaatti, joka on eniten tuotettu vihannes maattomassa maataloudessa, voidaan tuottaa 10 kuukautta vuodesta maattomalla viljelyllä. Hydroponisissa kasvihuoneissa järjestelmät valmistellaan 50-60 cm korkeudelle maasta, ja lämpötilajärjestelmä perustetaan siten, että ympäristön lämpötila ei laske alle 11-12 °C koko vuoden ajan. Tämä on tuotantojärjestelmä, jossa tomaattien suolapitoisuus ja pH-arvot säädetään hallitusti säädettävän automaattisen lannoitusjärjestelmän avulla.