Kardemumma (Elettaria cardamomum)
Kardemumma kasvaa trooppisilla alueilla, erityisesti korkeammilla alueilla Intiassa ja ympäröivissä maissa. Mauste kuuluu inkiväärin perheeseen ja sitä käytetään erityisesti intialaisissa ja Lähi-idän ruoissa. Se on vihreitä palkoja, joissa on mustia siemeniä, jotka vapauttavat aromit. Kardemummalla on ihana makea ja terävä tuoksu.
Kardemumman maku
Kardemumma maistuu raikkaalta, bergamotin, sitruunan ja kamferin sävyiltä, ja siinä on eukalyptuksen alavire. Käytettäessä siitä vapautuu ihana, kukkainen maku. Mauste dominoi nopeasti, joten älä käytä liikaa.
Mitä voit tehdä kardemummalla
Kardemummalla voi tehdä monia asioita. Lisää sitä esimerkiksi pataruokaan tai curryyn, käytä teelusikallinen porkkanakakussa tai muussa herkullisessa leivonnaisessa.