Kuivuri on laite, joka on suunniteltu kuivaamaan kuorimattomia saksanpähkinöitä sadonkorjuun, pesun tai vihreän hedelmän puhdistamisen jälkeen. Saksanpähkinöiden kuivaaminen on välttämätön vaihe saksanpähkinäliiketoiminnassa, koska ytimen laatu ja saksanpähkinän säilytysaika kuorimassa riippuvat siitä.
Saksanpähkinäkuivurin edut:
- Kuivaa koko erän pähkinöitä tasaisesti pähkinöiden sekoitusjärjestelmän ansiosta;
- Estää pähkinöiden pilaantumisen – kosteat tai epätasaisesti kuivatut pähkinät homehtuvat nopeasti;
- Ei heikennä pähkinän laatua – auringossa kuivaaminen voi aiheuttaa ytimen tummumista;
- Kustannustehokas – energiansäästöjärjestelmä lyhentää lämmitysaikaa ja -kustannuksia;
- Lyhyemmät kuivausajat verrattuna luonnolliseen kuivaamiseen auringossa;
- Autonomia – ei vaadi ihmisen osallistumista kuivausprosessiin;
- Kompaktius – vie vähän tilaa;
- Käyttömukavuus – yksi henkilö riittää kuivaimen kuormittamiseen ja hallintaan.
Toimintaperiaate: pähkinä ladataan syöttöhihnalla säiliöön ja tarvittava lämmityslämpötila asetetaan.