Wasabi on vihreä kasvi (wasabia japonica), joka kuuluu retiisiperheeseen ja tulee Japanista. Sitä käytetään mausteena (valmistettu wasabi-juuresta). Sitä kutsutaan usein japanilaiseksi sinapiksi, koska sen maku on äärimmäisen pistävä.
Wasabi tai japanilainen retiisi kasvaa luonnonvaraisesti vain Japanissa ja Sahalin-saarella, mistä johtuu sen harvinaisuus.
Japanilaisessa keittiössä se on välttämätön sushi- ja sashimi-annosten (raaka kala) maustamiseen. Sitä löytyy valmiina tahnatuubista tai jauheena, johon on lisättävä vettä, jotta saadaan kuuluisa vihreä tahna.
Rikas C-vitamiinista, kaliumista ja kalsiumista, se tunnetaan myös vaikutuksistaan vapaita radikaaleja vastaan (antioksidantti), diabetekseen ja verenkiertoon. Tämä voimakkaan makuinen ruoanvalmistusvalmiste on täysin luomuviljelty.
Ainesosat: Retiisi* 32%, omenaetikka*, alkoholi-etikka*, vesi, merisuola, shoyu* (vesi, soija*, vehnä*, suola...