Akasiinimehu suoraan Kölnistä
Kölniläinen perussääntö §6: Emme tunne, emme tarvitse, pois siitä. Tarkoittaa niin paljon kuin: Emme tunne, emme tarvitse, pois siitä. Tai: Takaisin juurille. Hunaja kuuluu hyvään aloitukseen päivässä kuin karnevaali Kölnissä.
6 x 500g pakkauksessa
Hunajaa voidaan käyttää ei vain levitteenä, vaan myös monipuolisesti keittiössä. Se on erityisen ihanteellinen lihan ja vihannesten lasittamiseen. Levitä hunaja aina vasta lopuksi.
Kun lumi on sulanut pelloilta ja aurinko paistaa päivä päivältä yhä pidempään ja voimakkaammin, Pohjois-Saksa muuttuu toukokuussa keltaisten rypsikukkien mereksi.
Tänä vuodenaikana ilma tuoksuu ainutlaatuiselta makealta, kukkaiselta rypsikukkien aromilta. Meidän mehiläisemme ovat tänä aikana väsymättömästi keräämässä rypsikukkien nektaria ja säilyttämässä niiden ainutlaatuista tuoksua koko vuodeksi. Kun avaa purkin rypsihunajaa, on kuin pitäisi käsissään pientä pala kevättä.
Sen miedon-makean tuoksun vuoksi tätä hienoa, kermaista, vaaleaa hunajaa ei saa puuttua yhdeltäkään aamiaispöydältä täydellisen energian aloituksena päivälle!
Vadelmakukkahunaja on erityinen ruotsalainen hunajaspesialiteetti.
Kun luonto Ruotsissa pohjoiseen mentäessä muuttuu yhä enemmän mustikoiden ja puolukoiden hallitsemaksi, ja aivan pohjoisessa myös lakkojen, eteläinen Ruotsi tunnetaan vadelmakasvien runsaudestaan metsänreunoilla.
Tämä hunaja tulee pienestä mehiläistarhasta Kalmarin läheltä, ja se on Hanse Hunajalta. Mehiläiset elävät siellä kauneimmassa luonnossa ja nauttivat varhaiskesällä monista luonnonvaraisista vadelmakukista.
Maku on lempeän pehmeä ja silti hyvin tyypillinen hyvälle vadelmakukkahunajalle. Yhdessä sen kermaisen koostumuksen kanssa se on enemmän kuin sopiva sunnuntaiaamiaiselle.