Ultrapasteuroitu maito on tuote, joka on käynyt läpi aseptisen pasteuroinnin. Tämä käsittelymenetelmä sisältää maidon nopean kuumentamisen +150 °C:een ja välittömän jäähdyttämisen +4 °C:een. Ultra-pasteuroinnin aikana suurin osa maidossa olevista patogeenisista organismeista tuhoutuu. Samalla raaka-aineiden luonnollinen koostumus pysyy lähes muuttumattomana.
Tuotteessa on korkea kalsiumin ja muiden mikroelementtien pitoisuus, ja se säilyttää myös merkittävän määrän B-, A-, H-, C-, PP- ja D-ryhmän vitamiineja. Lämpökäsittely ei vaikuta laktoosin tason ja sulavuuden asteeseen. Kiitos ultra-pasteuroinnin, maidon säilyvyysaika pitenee merkittävästi 180:stä 360 päivään eri pakkaustyypeissä.
rasvat: 3,2 g
proteiinit: 3 g
hiilihydraatit: 4,7 g