BIERCOL – CALLUNA – Calluna vulgaris
Ulkonäkö: Vaaleasta meripihkasta tumman meripihkan, vaaleasta ruskeasta tumman ruskeaan, usein punertavilla sävyillä.
Pinta erittäin kiiltävä ja kevyesti aaltoileva korkean viskositeettinsa vuoksi.
Haju: Voimakas ja erittäin kestävä syksyllä maahan pudonneen lehtien tuoksu.
Maku: Makea, selkeillä katkerilla ja suolaisilla vivahteilla. Raikas tunne maistaessa.
Rakenne: Kermainen ja rasvainen tunne. Hunajan keskellä esiintyy kiteitä, mikä antaa rapsakan tunteen.
Hojiblanca
Hajussa vihreä hedelmäisyys, tuoreesti leikattua ruohoa, mantelinkuorta, tomaattia ja vihreää omenaa. Suussa keskitason kestävä katkeruus ja pistävyys.
LAVANDA – Espliego Lavandula latifolia, L. vera
Ulkonäkö: Valkoisesta meripihkaan.
Haju: Kukkaisa, jossa selkeä laventelin komponentti, äärimmäisen voimakas ja erittäin kestävä.
Maku: Makea, hapokkailla vivahteilla, voi sisältää kevyitä suolaisia sävyjä.
ROMERO – Salvia Rosmarinus
Ulkonäkö (väri): hyvin vaalea
Haju: hieman intensiivinen, keskivahva, kukkainen.
Maku: Makea. Joskus kevyillä happamuuden vivahteilla.
Rakenne: Hieno kiteytyminen.
Coupage
Hajussa vihreä hedelmäisyys, jossa on tuoreeksi leikattua ruohoa, mantelinkuorta, tomaattia ja vihreää omenaa. Maussa keskimääräinen katkeruus ja pistävyys.
TOMILLO – Thymus sp.
Ulkonäkö: Vaaleasta amberista punertavaan amberiin.
Haju: Kukkainen, jossa on selkeä fenolinen komponentti, kuten neilikka, lääkeaineinen, savustettu, erittäin intensiivinen ja hyvin kestävä.
Maku: Makea, jossa on selkeä yrttinen komponentti.
Rakenne: Suuntautuu kiteytymiseen.