Paprika E160c
Paprika on suosittu mauste ja tärkeä ainesosa monissa resepteissä, erityisesti Intian subkontinentilla.
Pääpigmentit, joita uutetaan, ovat öljyliukoiset karotenoidit, kapsantiini ja kapsorubiini.
Huomioitavaa: Kaikki Roha:n toimittamat paprika-tuotteet myydään HPLC-testauksen takuulla laittomista väriaineista (Sudan I, II, III & IV jne.), jolloin vain ne tuotteet, joissa ei ole lainkaan sallimattomia väriaineita, toimitetaan. Roha tarjoaa erityistä laatua paprikaa, jolla on korkea valonkestävyys.
Sovellukset:
Mausteseokset, makeiset, juusto, prosessoitu liha, välipalat, viljat, leivonnaiset, kastikkeet
Kurkuma E100
Kurkuma on kukkiva kasvi inkivääriperheestä,
Zingiberaceae, jonka juuria käytetään ruoanlaitossa. Kasvi on risomatoottinen, yrttimäinen, monivuotinen ja se on kotoisin Intian niemimaalta ja Kaakkois-Aasiasta. Se vaatii lämpötiloja 20–30 °C (68–86 °F) ja huomattavan määrän vuotuista sademäärää menestyäkseen. Kurkumiinipigmentti saadaan liuotinuutolla kuivatuista juurakoista Curcuma Longa L.:stä (kurkuma), joka on intialaista alkuperää. Kurkumiini kiteytetään, kuivataan ja jauhetaan puhtauden saavuttamiseksi. Kurkumaa voidaan tuottaa erilaisissa muodoissa, mukaan lukien vesiliukoiset ja dispersoitavat jauheet tai nesteet, ja sitä voidaan valmistaa erittäin tiivistettynä tarpeen mukaan.
Sovellukset:
Kovetettu karkki, vaahtokarkki, suolakurkut, kastikkeet, kastikkeet ja keitot, jäätelöt ja jogurtit, hedelmävalmisteet, leivonnaiset, ekstruudatut tuotteet, mausteet ja kuivat seokset.
Kloorofylli
Kloorofylli on vihreä pigmentti, jota löytyy lehdistä, ruohoista, vihanneksista ja kaikista organismeista, jotka pystyvät fotosynteesiin. Pääpigmentti on E140 Kloorofylli, mutta se on suhteellisen epävakaa ja sillä on heikko värin intensiivisyys. Usein tuotetta käsitellään kuparisuoloilla, jotta saadaan E141 Cu Kloorofylli, joka on eloisamman sävyinen ja vakaampi.
Sovellukset:
Maitotuotteet, Makeiset, Juomat, Valmiit ruoat, Liha
Hiiliväri E153
Nimen mukaisesti CarboVegetabilis (tai Hiiliväri) on valmistettu hienoista hiilentyneistä kasvimateriaaleista. Mitä hienompia hiukkaset ovat, sitä voimakkaampi on värin teho. Sen yleisin käyttömuoto on vesiliukoinen suspensio (tahna). Mahdolliset sävyt vaihtelevat harmaasta mustaan, samalla tarjoten erinomaisen pH-, valo- ja lämpöstabiilisuuden.
Huomioitavaa: Vaikka se on yleisimmin jauheena, Roha tarjoaa myös tahnavariantin, jos pölyisiä jauheita halutaan välttää.
Sovellukset:
Kovetettu karkki, Hyytelöt, Jäätelö, Keksit, Leipä