Guinean inkivääri, jota kutsutaan myös afrikkalaiseksi inkivääriksi, on inkiväärin lajike, joka tunnetaan voimakkaasta maustaan ja lääkinnällisistä ominaisuuksistaan. Tätä juurakkoa viljellään pääasiassa Länsi-Afrikassa, missä sitä arvostetaan sen kestävyydestä ja korkeasta aromiyhdisteiden pitoisuudesta.
Guinean inkiväärillä on ulkonäöltään samankaltainen kuin muilla inkiväärilajeilla, sillä siinä on ohut ja kyhmyinen kuori, joka vaihtelee vaaleanbeigestä vaaleanruskeaan, ja sen sisus on vaaleankeltaista tai kultaa. Sen maku on terävämpi ja mausteisempi kuin aasialaisilla lajikkeilla, ja siinä on voimakkaita sitruunaisia ja pippurisia vivahteita.
Ravintoarvoiltaan ja lääkinnällisesti guinean inkivääri on rikas antioksidanteista, vitamiineista (kuten C-vitamiinista) ja mineraaleista.
Sertifioitu sademetsäliiton sertifioima hasselpähkinä
La bresilienne valmistetaan hakatuista ja paahdetuista hasselpähkinöistä sekä kiteisestä sokerista.
Näiden kahden ainesosan samanaikainen paahtaminen mahdollistaa, ensinnäkin, pähkinäjyvien kuorruttamisen sokerirakeilla ja, toisaalta, antaa valmiille tuotteelle kauniin kultaisen värin.
La bresiliennea voidaan käyttää leivonnaisten koristeluun (bresilienne-kakku) ja jäätelöissä (bresilienne-kartiot tai -jäätelöt) tai täytteenä tai viimeistelynä suklaateollisuuden pralineille. Eri kokoisia jyviä on saatavilla, vaihdellen 1-2 mm hienosta bresiliennestä 2,5-4 mm standardikokoiseen bresilienneen.
Sovelluksesta tai vaatimuksesta riippuen pähkinöiden prosenttiosuus tuotteessa voi vaihdella 20:sta 70:een %.