Aromikkaat kinuskit käytetään tuomaan kinuskin makua lopputuotteeseen. Riippuen siitä, miten niitä paistetaan ja mitä sokereita käytetään, ne voivat antaa erilaisia makuja: makea, karvas, hapan jne.
Niitä käytetään laajalti elintarviketeollisuudessa tuomaan hyvää kinuskin makua valmiiseen tuotteeseen ja lisäämään tiettyä pyöreyttä.
Aromikkaat kinuskit voidaan jakaa kolmeen kategoriaan:
- vaalea kinuski, jossa on hunajan ja makeisten makua, hyvin vähän kinuskin keittämistä
- perinteinen kinuski, standardi kinuskin maku, joka tulee helposti mieleen, käytetään usein päällysteissä ja kastikkeissa
- täyteläinen kinuski, hyvin voimakas maku, käytetään seoksissa kekseissä tai maitotuotteissa hyvän kinuskin maun saamiseksi.
PÄÄKÄYTTÖALUEET:
- Maitojälkiruoat
- Kasvisjälkiruoat
- Jäätelö
- Keksit
- Kakut
- Kastikkeet
- Päällysteet
- Makeiset