Sokerijuurikas on monipuolisempi viljelykasvi kuin sokeriruoko, koska se kestää laajan valikoiman maaperä- ja ilmasto-olosuhteita. Sokeriruokoon liittyen, juurikkaan melassia tuotetaan suuria määriä sakkaroosin talteenottoprosessista.
Sokeri:
Työskentelemme suoraan useiden suurten brasilialaisten sokeriryhmien kanssa, jotka hallinnoivat yli 40 jalostamoa, teollisuuslaitosta ja tislaamoa, tarjoten Icumsa 45, 100 -150 ja 600 -1200 vähimmäismäärällä 12500 tonnia. Myös pienempiin kaupankäyntitarpeisiin voimme tarjota Icumsa 100 -150 Intian tehtaistamme vähimmäismäärällä 250 tonnia.
Voimme myös toimittaa brasilialaista sokeria EUR 1- ja T2L-sertifikaatilla.
pieni ulostulo - täydellinen toiminnallisuus säilyy
Kumppanitoimistomme suunnitteluohjeiden mukaan olemme toteuttaneet jo olemassa olevan laitteen koon pienentämisen. Tässä prosessissa täydellinen toiminnallisuus säilyi ja se toteutettiin ensimmäisessä toiminnallisessa mallissa Rapid Prototyping -menetelmällä. Asiakkaana oli Bayer Diagnostic, joka määräsi tämän laitteen käyttämään olemassa olevaa ja suurina erinä tuotettua kasettia, joka sisältää mittanauhat.
DMH on makeudeltaan kohtuullinen. Se on 65-70 % yhtä makeaa kuin sakkaroosi ja sen liuos on paljon vähemmän viskoosista kuin nestemäinen glukoosi. DMH liukenee vapaasti veteen huoneenlämmössä ja myös kiehuvassa alkoholissa. Dekstroosilla on suurempi jäätymispisteen aleneminen kuin ruokosokerilla, mikä johtaa lopputuotteiden, kuten pakastetuotteiden, tasaisempaan ja kermaisempaan koostumukseen. Se on myös tärkeä ainesosa mikrobiologisessa rehussa antibioottien synteesiä varten.
DSEC on erikoistunut sokeritehtaiden EPC-rakentamiseen oman sokeritietämyksensä ansiosta. Yritys on hankkinut asiantuntemustaan toteuttamalla monia projekteja, jotka vaihtelevat olemassa olevien asennusten auditoinneista avaimet käteen -rakentamiseen uusiin teollisiin komplekseihin.
Muiden toimintojensa osalta DSEC pystyy toteuttamaan sokeriin liittyviä projekteja täysimittaisina EPC-sopimuksina, ja se tuntee projektin toteutuksen kaikki osa-alueet. DSEC hallitsee paitsi erityiset sokeritekniikat ja -teknologiat myös kaikki niihin liittyvät prosessit, rakennustyöt, teräsrakenteet, asennustyöt, käyttöönotto ja käynnistystoimet, mukaan lukien asiakkaan henkilöstön koulutus. DSEC:n projektisuunnittelu ja rakennusjohtaminen korostavat terveys- ja turvallisuusnormien sekä ympäristönormien kunnioittamista sekä teknistä tehokkuutta ja käyttöhelppoutta. Projektikustannusten, aikataulujen ja suorituskyvyn seuranta on EPCM- tai EPC-sitoumuksen ydin.
DSEC on kehittänyt omia teknologisia ja termodynaamisia ohjelmia, jotka simuloivat erittäin tarkasti tehtaiden toimintaa, kokonaisista lämpö- ja massatasapainoista yksittäisiin prosessitoimintoihin.
Piirustusten osalta DSEC käyttää tehokasta 3D-piirustus- ja rakennusjohtamistyökalua (SmartPlan®), joka parantaa merkittävästi materiaalihankintaa ja työmaasijoittamisen tehokkuutta korkean esivalmistustason ansiosta.
Yhdistämisen ja energiansäästökonseptien merkitys on syvästi muuttanut sokeritehtaiden ja jalostamoiden suunnittelua viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana. DSEC on erityisen ylpeä tuloksista, jotka on saavutettu tehtaissa, jotka on rakennettu tai päivitetty sen tutkimusten ja suositusten mukaisesti.
DSEC:n riippumattomuus laitevalmistajista ja teknologiantoimittajista mahdollistaa parhaiden mahdollisten teknisten ratkaisujen valitsemisen suorituskyvyn, energian talteenoton, ylläpidon ja kustannusten optimoinnin hyväksi kaikissa projekteissa.
Huipputason projektien lisäksi DSEC:n insinööritaidot yhdistettynä agroprosessi-tietämykseen on valittu suurten toimijoiden toimesta suurten teollisten yksiköiden kehittämiseksi laboratoriokehityksistä ja pilottilaitoksista.
Maailman sokerin kysynnän ennakoitu kasvu 100 miljoonalla tonnilla seuraavien 15 vuoden aikana tekee De Smet Engineers & Contractorin sokeritehtaiden EPC-rakentamisen asiantuntemuksesta äärimmäisen arvokasta markkinoilla.
DSEC:llä on huomattavaa kokemusta erikoissokerien, kuten helmisokerin, tuotannosta sekä sikurin käsittelystä inuliiniksi ja oligofruktoosiksi. Sen asiantuntemus sokeriteollisuudessa on ollut merkittävä etu auttaessaan sijoittajia kehittämään uusia tuotteita ja määrittelemään sopivan teollisen laitoksen niiden tehokasta ja luotettavaa tuotantoa varten.
De Smet Engineers & Contractorsin asiantuntemus sokerijuurikkaassa alkaa juurikkaiden vastaanottopihalta, mukaan lukien raaka-aineanalyysi, varastointi, käsittely, pesu ja viipalointi ennen sokerin uuttamista diffuusion avulla. DSEC kiinnittää erityistä huomiota agronomisiin erityispiirteisiin, ilmasto- ja paikallisiin ympäristötekijöihin optimoidakseen asennuksen suorituskykyä.
DSEC:llä on tärkeä rooli sopivimman diffuusorityypin määrittelyssä, jota usein edeltää esilämmitin (mehu- ja juurikkaiden lämmönvaihdin), ja se valitsee myös parhaan saatavilla olevan teknologian mehun puhdistamiseen - kalkitsemisella tai ilman - sekä yksiköiden, kuten kalkkimaidon valmistuksen ja anhydriittisen hiilidioksidin tuotannon, valinnassa.
Diffuusion jälkeen mehu on suodatettava ja käsiteltävä siirapiksi monivaiheisessa haihdutuslaitoksessa. Tämä siirappi käsitellään sitten kiteytysyksikössä, joka tuottaa sokeria ja mahdollistaa jäljelle jäävien epäpuhtauksien tiivistämisen melassiin. DSEC:n simulaatio-ohjelma on tässä vaiheessa äärimmäisen tärkeä, jotta voidaan määrittää tehokkain energiaratkaisu sekä tarkasti mitoittaa jokainen linjan laite.
Agro-teollisuuden alalla De Smet Engineers & Contractors on tunnettu sokeridiffuusion asiantuntija. Lisäksi DSEC omistaa De Smet Diffuser -suunnitelman, joka kehitettiin tunnetun syötävän öljyn jatkuvan vastavirta-uuton sovelluksena, jonka keksi herra Jean-Albert De Smet.
De Smet Diffuseria on käytetty menestyksekkäästi sokerijuurikkaan diffuusioon ja esikeittämiseen, ja se on edelleen yksi tehokkaimmista diffuusoreista sokerin uuttamiseen nykyisessä sokeriruokateollisuudessa. Se on tähän mennessä diffuusori, jolla on selvästi eniten viittauksia.
De Smet Diffuser on myös osoittautunut kykeneväksi käsittelemään vuorotellen sekä sokerijuurikasta että sokeriruokoa alueilla, joilla trooppista sokerijuurikasta voidaan kasvattaa, jotta laitoksen toimintaa voitaisiin jatkaa sokeriruokakampanjan jälkeen.
DSEC on kiinnittänyt erityistä huomiota sokeritehtaan EPC-rakentamisen suunnitteluun, erityisesti energiatehokkuuteen ja valkoisen sokerin laatuun.
Merkittävä osa sokerimarkkinoista sijaitsee alueilla, joilla ei voida viljellä ei sokerijuurikkaita eikä sokeriruokoa. Tällaisia markkinoita voidaan palvella suurilla bulkki-aluksilla, jotka kuljettavat raakaruokosokeria, jota on edelleen jalostettava ennen kaupallistamista.
Koska kansainvälisillä markkinoilla saatavilla olevan raakaruokosokerin laatu vaihtelee huomattavasti sen alkuperän mukaan, DSEC on kehittänyt vaihtoehtoisia konsepteja jalostamon suunnittelun mukauttamiseksi käsiteltävään raaka-aineeseen.
Valittu vaihtoehto jalostetun sokerin tuotannolle määritellään sen jälkeen, kun on harkittu raakaruokosokerin affinaatiovaiheen (pesu) tarpeellisuutta ennen pakollista uudelleen sulatusprosessia. DSEC analysoi myös erilaisia puhdistus- tai mahdollisia väriä poistavia teknologioita optimoidakseen pääomakustannuksia raaka-aineen ja valmiiden tuotteiden sekä paikallisen ympäristön mukaan.
Ruokosokeria tuotetaan teknologioilla, jotka ovat melko samankaltaisia kuin sokerijuurikkaan tehtaassa käytettävät, ja joita DSEC hallitsee täysin.
Sokeriruoko on kuitenkin täysin erilainen kasvi verrattuna sokerijuurikkaaseen: kun sokerijuurikas kylvetään ja se voidaan korjata noin 6 kuukauden kuluttua, ruoko kasvaa pidempään, mutta se kasvaa takaisin leikkuun jälkeen ja sitä voidaan siksi korjata useina peräkkäisinä vuosina (4-6) ennen uudelleen kylvämistä. Ruoko voidaan leikata joko käsin tai mekaanisesti ennen suoraa käsittelyä tehtaassa. Ruokoviljelmän sijainti suhteessa tehtaaseen on ensiarvoisen tärkeää sokerihäviöiden vähentämiseksi kasvin rappeutumisen vuoksi leikkuun jälkeen sekä logististen kustannusten minimoimiseksi.
DSEC valitsee sopivimman menetelmän mehun uuttamiseksi ruokoista ensimmäisen silppuamisen jälkeen. Uuttamisprosessi suoritetaan käyttämällä myllyparia tai ruoko-diffuusiota, kun taas lisämyllyt puristavat jäljelle jäävää kiinteää ainetta (bagasse) kuitupitoisuuden lisäämiseksi. Puristettua bagassea käytetään tehtaan yhdistetyn lämmön ja sähkön tuotannossa, joka yleensä vie sähköä julkiselle verkolle. Valinta myllyparin ja diffuuserin välillä riippuu suuresti tehtaan kapasiteetista, ruoko-ominaisuuksista, odotetuista uuttamissuorituskyvyistä ja tehtaan yleisestä konseptista.
Fermentoitavat hiilihydraatit sokeriruokosta tai makeasta sorgosta voidaan hyödyntää suoraan sokeriruokomehun muodossa tai yhdessä sokeritehtaan kanssa melassista.
Sokeriruokomehu valmistetaan murskaamalla / diffusoimalla raaka sokeriruoko ja uuttamisen jälkeen selkeyttämällä kalkkimaidolla ja rikkihapolla epäorgaanisen fraktion saamiseksi. Uute voidaan sitten haihduttaa haluttuun pitoisuuteen ja käyttää suoraan fermentoinnissa. Suuri haitta sokeriruokomehun käytössä on sen epävakaus pitkien varastointiaikojen aikana.
Melassi on ei-kiteytyvä jäämä, joka jää jäljelle sen jälkeen, kun sakkaroosi on kiteytetty sokeriruokomehusta. Tämä raskas viskoosi materiaali koostuu sakkaroosista, glukoosista ja fruktoosista, ja sen kokonaishiilihydraattipitoisuus on 50-60 %. Melassia voidaan helposti varastoida pitkään ja laimentaa tarvittavaan pitoisuuteen ennen käyttöä.