Tuotteet hakusanalla tuoretta freek (6)

Basilika

Basilika

Kuivat basilikanlehdet tuoksuvat miellyttävältä, pehmeältä ja lämpimältä, ja niissä on hieman pistävä maku. Basilika on minttuperheen yrtti. Jotkut ihmiset käyttävät sitä flunssan, päänsärkyjen, nesteenpidätyksen ja munuaisongelmien hoitoon. Fytoterapiassa basilicateetä käytetään imettävien äitien toimesta äidinmaidon lisäämiseksi ja verenkierron parantamiseksi. Joissakin kulttuureissa basilikanlehdet vähentävät hyönteisten aiheuttamaa kutinaa ja turvotusta. Kuivattua basilikaa käytetään maustamaan erilaisia lihoja, kaloja, salaatteja ja kastikkeita. Kuivattua basilicateetä käytetään yleisesti virkistävänä yrttiteenä. Kaada 2 teelusikallista kuivattua basilikaa kuppiin (250 ml) kiehuvaa vettä ja peitä 4-8 minuutiksi maun mukaan. Sitä käytetään peston pohjana ja se lisää erityistä makua salaatteihin, pastoihin, pizzoihin ja muihin ruokiin. Pakkaus: 250g, 500g ja irtotavarana.
Timjami

Timjami

Timjami on aromaattinen ja maapohjainen yrtti, joka kasvaa Euroopassa ja jota käytetään laajalti teessä ja ruoanlaitossa. Ensimmäiset sumerit alkoivat käyttää sitä tulehduskipulääkkeenä noin 5000 vuotta sitten. Myöhemmin kreikkalaiset alkoivat käyttää sitä mausteena ruokalautasillaan. Yrtillä oli suuri suosio antiikin Kreikassa, ja se symboloi eleganssia, rohkeutta ja voimakasta afrodisiaakkia. Antiikin Roomassa soturit kylpivät timjamilla maustetussa vedessä, koska he yhdistivät yrtin rohkeuteen ja voimaan. He uskoivat, että timjamivesi toisi heille voiton. Timjamia lisätään säännöllisesti suuvesiin ja hammastahnoihin plakin vähentämiseksi ja suuhygienian parantamiseksi. Sitä käytetään myös ainesosana yskänlääkkeissä ja yrttivalmisteissa, jotka auttavat torjumaan influenssavirusta ja vilustumista. Yrtillä on myös muita käyttötarkoituksia. Pakkaus: 250g, 500g ja irtotavarana
Vihreä Minttu

Vihreä Minttu

Vihermintulla on hieman makea maku. Sitä käytetään usein torjumaan sieniä ja sen uskotaan auttavan ruoansulatusongelmien ratkaisemisessa, vähentämään pahoinvointia, rentouttamaan vatsan lihaksia ja se on voimakas antioksidantti. Uskotaan, että se auttaa ratkaisemaan hormonaalisia ongelmia naisilla ja vähentää kehon jännitystä ja stressiä. Viherminttua käytetään usein hammastahnojen, suuvetien, purukumin ja makeisten maustamiseen.: Kuivatut vihermintun lehdet ovat yleisesti käytössä teessä. Kaada 1-2 teelusikallista kuppia (250 ml) tuoretta keitettyä vettä kohti ja peitä 8-10 minuutiksi maun mukaan. Lisäksi sitä voidaan käyttää hunajan ja sitruunan kanssa maun korostamiseksi. Toinen erittäin suosittu tapa käyttää kuivia lehtiä on maustaa papuja, linssejä ja muita kasvisruokia sekä koristeena, kastikkeissa ja keitoissa. Pakkaus: 125g, 250g ja irtotavarana
Savustettu Tulinen Paprika

Savustettu Tulinen Paprika

Hyödyt: kuumasti savustettu paprika lisää syvää ja rikasta makua kaikkiin ruokiin. Sitä voidaan käyttää makean punapaprikan sijasta, kun haluat lisätä annokseesi mausteista vivahdetta, tai cayennepippurin tai chilin sijasta. Kuumasti savustettu paprika valmistetaan kuten muutkin paprikajauheet, savustamalla, kuivaamalla ja jauhamalla paprikoita. Tämä prosessi antaa väriä ja makua. Väri voi vaihdella vaaleasta punaruskeasta tummanpunaiseksi, ja maku voi olla mitä tahansa karvaasta lämpimästä makeaan lämpimään. Käyttö: kuumasti savustettua paprikaa käytetään yleisesti ruokalajeissa, kuten gulaschissa, joka on hitaasti kypsennetty punaisen lihan pata vihannesten, sipulien, perunoiden ja kermaviilin kanssa annoksen päällä viimeistelynä. On hyvä idea lämmittää maustetta oliiviöljyssä alle minuutin ajan matalalla lämmöllä, jotta sen luonnollinen maku pääsee esiin. Pakkaus: 125g, 250g ja irtotavarana
Honeybush

Honeybush

Benefici: Honeybush on kasvi, joka kuuluu Fabaceae-perheeseen ja on peräisin Etelä-Afrikan pensaista. Sillä on erittäin hieno ja herkullinen makea maku. Teetä on käytetty monien vaivojen hoitoon 1800-luvun alusta lähtien. Suurin osa sen mahdollisista terveyshyödyistä liittyy sen antioksidanttiseen vaikutukseen. Käyttö: Kuivattua Honeybush-kasvia käytetään yleisimmin teen uuttamiseen. Kaada 2 teelusikallista kupilliseen (250 ml) kiehuvaa vettä ja hauduta 3-5 minuuttia makumieltymysten mukaan. Lämmin kuppi tätä teetä voi tulla osaksi iltarutiiniasi, tai voit kaataa sen lasiin, joka on täynnä jäitä, valmistaksesi jääteetä. Pakkaus: 125g, 250g ja irtotavarana
Mulberry-lehdet

Mulberry-lehdet

mulberry-puut tuottavat marjoja, joita arvostetaan ympäri maailmaa ja joita pidetään usein superruokana vitamiinien, mineraalien ja voimakkaiden kasvikomponenttien korkean pitoisuuden vuoksi. Kuitenkin hedelmä ei ole ainoa osa mulberry-puusta, jolle sanotaan tarjoavan terveyshyötyjä. Vuosisatojen ajan sen lehtiä on käytetty perinteisessä lääketieteessä luonnollisena hoitona erilaisiin vaivoihin. Sanotaan, että sillä on myönteisiä vaikutuksia verensokeri- ja insuliinitasoihin. Lisäksi uskotaan, että se vähentää ateroskleroosin riskiä vähentämällä kolesterolin hapettumista verisuonissa. Lisäksi sanotaan, että se auttaa ehkäisemään diabetesta rajoittamalla monosakkaridien pääsyä verenkiertoon. Käyttö: mulberry-lehtiä käytetään pääasiassa teessä. Kaada 1 teelusikallinen kupillista (250 ml) kiehuvaa vettä ja peitä 3-5 minuutiksi makusi mukaan. Pakkaus: 125g, 250g ja irtotavarana.