Ranska, Le Lauzet Ubaye
... ristiriitaisia huhuja. Tekikö Vihreä keiju hulluksi vai neroksi? Ensimmäiset ranskalaiset absinttiyrttituotteet ilmestyivät uudelleen vuonna 1999. Nimitys „absintti“ sallittiin jälleen lain 17. toukokuuta 2011 myötä, vastustaakseen sveitsiläisten tuottajien turhaa yritystä omia tätä nimitystä. Meidän absinttimme on nautittava kylmän veden ja muutaman jääpalasen kanssa, jotta saadaan „hullunkurinen“ aperitiivi ystävien kesken!
Portfolio (41)
Ranska, Pontarlier
...Pontarlierin absintti. Mr. Armand GUY:n vuonna 1890 keksimä resepti siirtyi eteenpäin vuosina 1915–2001, jolloin se oli kielletty. Mr. François GUY:n työn ansiosta se on jälleen sallittu Ranskassa ja Euroopassa. Huomio, se on edelleen laiton Euroopan ulkopuolella thujonipitoisuuden vuoksi. Sata vuotta vanhoissa kuparipannussa tapahtuva tislaus antaa absintillemme vertaansa vailla olevia aromeja. Luonnollinen väritys saadaan kasveista. Nautitaan jääkylmän veden kanssa. Moninkertainen kultamitalisti kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. 45% vol. 20cl, 50cl, litra...
Portfolio (3)