Tumma suklaa on suklaata, joka sisältää 43 %:sta 100 %:iin kaakaota ja kaakaovoita, loput koostuvat pääasiassa sokerista. Suklaa auttaa taistelemaan ryppyjä vastaan. Sen sisältämät antioksidantit, kuten katekiini, auttavat pitämään kehon dynaamisena. Valkoinen tai maitosuklaa eivät kuulu näihin nuorentaviin elintarvikkeisiin, koska niiden kaakaopitoisuus ja siten antioksidanttien määrä on huomattavasti alhaisempi kuin tummassa suklaassa.
"Rafraichir" hedelmä on kulinaarinen käytäntö, jossa kaadetaan tilkka alkoholia hedelmän siirappiin, jotta sen makua korostetaan ja siihen saadaan kevyt ja omaperäinen alkoholimaku. Nautitaan sellaisenaan, juustojen, jäätelön kanssa tai käytetään ruoanlaitossa (piirakoissa tai kakuissa), suklaafondueessa tai koristamaan cocktaileja... Nauttikaa!
Valkoinen suklaa on norsunluunvärinen makeinen, joka valmistetaan kaakaovoista. Se sisältää myös maitotuotteita, sokeria, lesitiiniä ja aromiaineita, mutta ei kaakaopulveria, toisin kuin muut suklaat.
Käsintehty, Alppipiirakkamme on täytetty hillolla ja peitetty taikinaverkolla. Tarjoiltuna lämpimänä tai kylmänä, näitä piirakoita voi nauttia aterian lopussa, aamiaisella, kahvin kanssa tai välipalana.
Omenahillo on hedelmäsose, joka koostuu kypsennetyistä tai tuoreista omenoista ja mahdollisesti hieman sokerista tai kanelista. Ranskassa hillo on jälkiruoka, kun taas Pohjois- ja Itä-Euroopassa tai Amerikassa hillot usein täydentävät lihoja. Belgiassa ja Alankomaissa sitä tarjoillaan myös lisukkeena, erityisesti verimakkaran tai kanan kanssa.
Ehdotamme tarjoamaan Côtes de Bergerac Blanc -makeaa tai -makeaa viiniä seuraavien kanssa:
- Possupata.
- Chouquettes.
- Makeat fouaces aveyronnaises.
- Gascon-pastis.
- Kermakastikkeessa valmistetut vasikan kivekset.
- Kullanruskeat vasikan kivekset kermassa.
- Salaatti tai landaise-lautanen.
Côtes de Bergerac blanc -makea tai -makea viini on Ranskassa, Etelä-Lännen alueella tuotettu viini. Suositellaan tarjoamaan lämpötilassa, joka on 6–8 °C.
Monbazillac on ranskalainen makea viini, jota tuotetaan Bergeracin viinialueen eteläosassa, pohjoiseen suuntautuvilla jyrkillä rinteillä, Dordognen vasemmalla rannalla, lähellä Monbazillac-nimistä kylää. Se nauttii suojattua alkuperämerkintää.