Oliiviöljyä pidetään usein kasviöljyjen kuningattarena. Tai sanotaanpa ennemmin, että se on yksi öljyjen monista lajeista, sillä neitsytoliiviöljyjen ja jalostettujen öljyjen välillä on monia erilaisia laatutasoja. Tämä on öljy, jolla on myös monia suojattuja alkuperänimityksiä.
Ravintosisältöä tarkasteltaessa se sisältää keskimäärin 15 % tyydyttyneitä rasvoja ja sen Omega 6 / Omega 3 -suhde on noin 12, mikä on hieman korkea, mutta silti erittäin mielenkiintoinen. Kuitenkin oliiviöljyssä olevat Omega 3- ja Omega 6 -määrät ovat melko alhaisia, mikä vähentää tämän öljyn kiinnostavuutta tällä tasolla.
Toisaalta se on rikas A- ja E-vitamiineista. Se kestää melko hyvin korkeita lämpötiloja ruoanlaitossa ja sitä voidaan siis aivan hyvin käyttää paistamiseen. Sitä käytetään myös joskus tietyissä kiinteissä rasvoissa, jolloin se lisää makuja seokseen.
Sillä etu pr
BIO-NUTRILAB on granaattiomenatuotteiden tuottaja ja tekee yhteistyötä kosmetiikka-, elintarvike- ja lääketeollisuuden kanssa tarjoamalla luomugranaattiuutteita.
Granaattiomena on voimakas antioksidantti ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta. Tarjoamme erilaisia pakkausvaihtoehtoja, ota meihin yhteyttä keskustellaksesi projektistasi.
Auringonkukkaöljyä käytetään Euroopassa paljon, aivan kuten rypsiöljyä. Siksi se on myös läsnä monien margariinien ja rasvojen koostumuksessa.
Sitä käytetään usein myös öljyn muodossa, maustamiseen tai paistamiseen. Sen "monikäyttöisyys" mahdollistaa sen käytön monissa sovelluksissa.
Sen maku on melko miellyttävä, mikä mahdollistaa sen käytön "kylmänä", esimerkiksi salaattien valmistuksessa. Tätä öljyä lisätään joskus myös margariineihin, useimmiten levitettävään, koska sen maku tuo yleensä raikkautta tuotteeseen.
Sen maku kestää myös melko hyvin korkeita lämpötiloja, mikä selittää, miksi sitä löytyy usein paistamiseen tarkoitetuista öljyistä. Kuitenkin, intensiivisesti ja toistuvasti kuumennettuna auringonkukkaöljy taipuu nopeasti hajoamaan ja polymeroitumaan, muodostaen näin elimistölle haitallisia yhdisteitä. Siksi se on hieman vähemmän...
Palmuöljy on välttämätön ainesosa liiketoiminnassamme. Välttämätön ja korvaamaton jopa. Koska toisin kuin yleisesti ajatellaan, se on suhteellisen tasapainoinen tuote... mutta sen selittämiseksi on tärkeää palata ajassa taaksepäin.
Alun perin, aina 90-luvulle asti, margariinit valmistettiin eläinrasvoista, pääasiassa naudanlihasta ja sianrasvasta. Nämä aineet varmistivat margariinin kiinteän rakenteen. "Hullun lehmän" kriisin ja myöhemmin dioxiinikriisin myötä eläinrasvat poistettiin margariinien valmistuksesta, koska ne yhdistettiin monien asiakkaiden mielessä elintarviketurvallisuusriskiin. Lisäksi näiden eläinrasvojen melko voimakas maku aiheutti joskus makuhaittoja.
Korvatakseen mahdollisimman edullisesti nämä ei-toivotut eläinrasvat, markkinoille tulivat kasviöljyt "hydrogeenattuina".
Soijapapuöljy on yksi maailman yleisimmistä kasviöljyistä. Sitä viljellään monissa maissa, ja se on esimerkiksi Yhdysvalloissa eniten kulutettu öljy.
Sitä voidaan käyttää ruoanlaitossa, mutta vähemmän paistamiseen, sillä öljy hajoaa nopeasti, kun lämpötila ylittää 150 °C. Puristamisen jälkeen syntyviä öljyjäännöksiä, eli puristeita, käytetään myös uudelleen, erityisesti eläinruokinnassa.
Sen ravintoprofiili on melko mielenkiintoinen, sillä Omega 6 / Omega 3 -suhde on noin 7–9, mikä on hieman yli 5:n, jota yleensä pidetään ihanteellisena. Sen viljely liittyy kuitenkin usein GMO-käsitteeseen ja Amazonin metsien hävittämiseen.
Tuotannossamme käytämme vain vähän soijapapuöljyä, sillä suosimme yleensä paikallisempia jakeluverkostoja rypsi- ja auringonkukkaöljyjen kanssa. Sen sijaan sitä löytyy usein Yhdysvalloissa valmistetuista margariineista.
Kookosöljy (tai kopra) on erityisen rikas tyydyttyneistä rasvoista, joiden osuus on yli 90 %. Sen ominaisuudet ovat hyvin samankaltaisia kuin palmuöljyn, joka on sen pääasiallinen korvike, ja sen sovellukset ovat hyvin lähellä toisiaan.
Korkea tyydyttyneiden rasvojen osuus tekee tästä rasvasta kiinteää huoneenlämmössä, mutta sen sulamiskäyrä on hyvin jyrkkä: toisin sanoen, tämä rasva siirtyy hyvin nopeasti kiinteästä tilasta, joka pysyy noin 20 °C asti, nestemäiseen tilaan, yli 25-30 °C.
Kopraa käytetään valtavasti jäätelö- ja suklaateollisuudessa. Tämä siirtymisen nopeus kiinteän ja nestemäisen tilan välillä estää rasvaisen tunteen suussa valmiissa tuotteessa. Näin ollen, kun rasva sulaa liian hitaasti tai alkaa sulaa vasta yli 37 °C:ssa, kehon ja siten suun lämpötila, se peittää kitalaen ja aiheuttaa epämiellyttävän tunteen maistettaessa.
Palmuöljy on itse asiassa palmuöljyn "sivutuote". Kun palmuöljy saadaan hedelmän hedelmälihasta, palmuöljy uutetaan puristamalla tämän saman hedelmän siemenestä.
Se sisältää noin 80 % tyydyttyneitä rasvoja. Tämä korkea tyydyttyneiden rasvojen osuus tekee tuotteesta luonnostaan kiinteää huoneenlämmössä, mutta sen sulamiskäyrä on kuitenkin melko jyrkkä, ja yli 30 °C:n lämpötila riittää sulattamaan tätä rasvaa.
Palmuöljyä käytetään erityisesti jäätelöalalla tai suklaateollisuudessa, missä tuotteen nopea sulaminen estää rasvaisen tunteen suussa sen kulutuksen aikana. Palmuöljyä löytyy kuitenkin myös monista muista elintarvikkeiden sovelluksista. Palmuöljyn pääasiallinen korvike on kookosöljy (kopra), jonka ominaisuudet ovat hyvin lähellä toisiaan. Näiden kahden raaka-aineen hinnat ovat usein toisiinsa kytkeytyneet.
Palmuöljy, joka tulee
Rapsiöljyä käytetään laajasti Euroopassa, ja ei ole harvinaista kohdata rapsipeltoja maaseudullamme. Tätä öljyä käytetään myös usein margariineissa ja rasvoissa.
Sillä on todella mielenkiintoisia ravintoarvoja: suhteellisen alhainen tyydyttyneiden rasvojen osuus, noin 7 %, ja Omega 6:n ja Omega 3:n suhde on noin 2-3. Tämän öljyn kulutusta suositellaan usein, koska se auttaa tasapainottamaan ruokavaliotamme, joka on usein liian rikas tyydyttyneissä rasvoissa ja Omega 6:ssa, joka on elimistöllemme "pro-inflammatorista".
Sen maku on kuitenkin melko voimakas, ja siinä on pähkinäinen luonne, joten se ei aina miellytä suurinta osaa ihmisistä. Tämä selittää, miksi sitä ei ole kovin paljon tavallisissa resepteissä.
Sitä käytetään kuitenkin erittäin paljon margariineissamme ja se on yksi pääraaka-aineistamme. Sen lisääminen moniin resepteihimme mahdollistaa
BIO-NUTRILAB on granaattiomenatuotteiden tuottaja ja tekee yhteistyötä teollisuuden kanssa tarjoten luomu granaattiomenansiemenöljyä.
Granaattiomenan öljy on voimakas antioksidantti ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta.
Tarjoamme erilaisia pakkausvaihtoehtoja, ota meihin yhteyttä keskustellaksesi projektistasi.