Suklaaminttu on mielenkiintoinen minttulajike, koska siinä on todellinen suklaan maku. Sitä käytetään leivonnaisissa.
Tämä minttulajike on voimakkaamman tuoksuinen kuin perinteinen vihreä minttu, jota käytetään mausteena ja lääkinnällisesti.
Suklaaminttu on erityisen mielenkiintoinen keittiössä sen mentholisen suklaan maun vuoksi, joka muistuttaa kuuluisaa englantilaista suklaan makua.
Makeinen, joka saadaan sekoittamalla marenkia, muffinitaikinaa ja raastettua tuoretta kookosta, kaikki paahdettuna uunissa ja suklaalla päällystettynä. Se on herkullinen ja kevyt makeinen, jossa kookos ja marenki korostuvat. Suositellaan kookoksen ystäville, varmasti tulee lisää.
Pestiño on yksi Andalusian perinteisimmistä makeisista, ja sen mainitsi jo Serafin Estébanez Calderón vuonna 1845 kokoelmassaan "Escenas Andaluzas". Se valmistetaan käsityönä ja kunnioittaen tämän herkullisen makeisen vanhaa reseptiä, joka on tehty jaloista raaka-aineista, ilman säilöntäaineita tai väriaineita, ja noudattaen niitä laatustandardeja, joita pestiño-kaltaiselta makeiselta vaaditaan.
Hyvän pestiñon, muiden asioiden ohella, tulee olla kerroksellinen ja murentua tai rikkoontua maistettaessa. Nauti pienestä mielihyvästä pestiñojemme kanssa ja nauti niistä perheesi ja ystäviesi kanssa.