Elintarviketekniikka

Elintarviketekniikka käsittelee biologisia ja kemiallisia prosesseja sekä moderneja teknologioita elintarvikkeiden valmistuksessa ja käsittelyssä. Elintarvikkeiden teollinen valmistus ja käsittely tulisi suunnitella turvallisesti, laadukkaasti ja tehokkaasti. Tähän sisältyy erityisesti kasvi- ja eläinperäisten raaka-aineiden käsittely kestävien, nautittavien ja terveydelle turvallisten elintarvikkeiden valmistamiseksi.

Elintarviketekniikkaa sovelletaan koko elintarviketeollisuudessa. Maatalous, elintarvikkeiden käsittely ja pakkaaminen käyttävät kaikki tekniikkaa tehdäkseen koko prosessin elintarvikkeiden kanssa turvallisemmaksi, kestävämmäksi ja tehokkaammaksi. Elintarviketekniikan soveltamisalueet ovat kaikki toimialat, joilla työskennellään elintarvikkeiden kanssa tai joissa käytetään elintarvikkeita. Se edistää korkealaatuisten ja turvallisten elintarvikkeiden valmistusta eri aloilla ja mahdollistaa turvallisen ruoan nauttimisen.

Tämän alan tuotteet mahdollistavat elintarvikkeiden, juomien ja ruokien valmistuksen, käsittelyn ja valmistuksen helpottamisen ja parantamisen eri yhteyksissä.