Malttihiutaleet sopivat leivonnaisten päälle. Toisin kuin jauho, hiutaleet vaikuttavat leivän ja leivonnaisten rakenteeseen ja taikinan tuottoon maun lisäksi.
Hasselpähkinöitä käytetään sekä kokonaisina että käsiteltyinä monenlaisissa sovelluksissa – sekä makeissa että suolaisissa. Ne erottuvat erityisesti korkeasta E-vitamiinipitoisuudestaan.
Perunahiutaleet valmistetaan höyrytetyistä ja kuivatuista ruokaperunoista. Ne sopivat ruoanlaittoon ja leivontaan. Kuten tuoreissa perunoissa, perunahiutaleissa on lähes ei lainkaan rasvaa tai proteiinia, mutta suuri määrä tärkkelystä. Perunahiutaleet pystyvät sitomaan suuria määriä nestettä ja ovat ihanteellisia sakeuttamisaineina ja leivontakomponentteina.
Alun perin Pohjois-Amerikasta, pekaanipähkinän ytimet erottuvat korkealla mineraali- ja vitamiinipitoisuudellaan. Pekaanipähkinä on erityisen rikas mineraaleista ja vitamiineista, ja se on ihanteellinen terveellisen energian lähteenä.
Kuivattu maltaajauhe on erittäin monikäyttöinen. Se on erityisen tärkeä kotipanemiseen ja leivontaan. Korkean maltoosipitoisuuden vuoksi kuivattu maltaauute on luonnollinen sokerivaihtoehto elintarvikkeille, kuten makeisille, viljoille, mysliille tai suklaalle. Lisäksi erittäin tummat maltaauutteet tarjoavat vaihtoehdon karamellille ja ovat vapaita E-numeroista.
Sokeriruoko sokeri viittaa jalostettuun valkoiseen sokeriin. Raaka sokeriruoko sokeri on osittain jalostettua ja sisältää noin 0,3–yksi prosentti melassia, joka on sekoitettu sokerikiteiden kanssa.