Linjansiemenien parantavat ominaisuudet ovat olleet tunnettuja vuosisatojen ajan. Siemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja, proteiinia, kuitua, B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia, foolihappoa ja koliinia, makro- ja mikroelementtejä: fosforia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, natriumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania ja seleeniä. Lisäksi se on erinomainen kuitujen, vitamiinien ja mineraalien lähde, joka vaikuttaa suotuisasti ruoansulatusjärjestelmän terveyteen ja lievittää mahahaavoihin liittyviä vaivoja, hyperhappoisuutta ja närästystä. Se parantaa suolen liikkeitä ja auttaa poistamaan haitallisia myrkkyjä kehosta. Linjansiemenillä on rauhoittava vaikutus ärsytyksiin ja kosteuttava limakalvoihin. Yksi terveellisimmistä öljyistä puristetaan linjansiemenistä. Sisältäen tyydyttyneitä rasvahappoja 3,7 g - 18% Hiilihydraatteja 29,1 g - 11% mukaan lukien sokerit 1,5 g - 3% Proteiinia 18,5 g - 37% Suolaa 0,01 g < 1%* RWS - viitearvo ruokavaliolle <strong> Käyttö
Mehiläispöly, jota usein kutsutaan kukkapölyksi, on todellinen hyötyjen aarre. Ravinteiden runsaan sisällön vuoksi sitä on käytetty lääkinnällisenä aineena. Viime aikoina mehiläispöly on herättänyt kiinnostusta paitsi luonnollisessa lääketieteessä myös kosmetologiassa. Mehiläispölyn rajoittamaton ravintoarvo johtuu sen erittäin rikkaasta kemiallisesta koostumuksesta, sillä siitä on tunnistettu yli 250 erilaista yhdistettä. Se sisältää yksinkertaisia sokereita (fruktoosi, glukoosi), rasvahappoja, yli 30 aminohappoa (niiden osuus pölyssä voi olla jopa 12%) sekä mineraaleja kuten kaliumia, fosforia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, rautaa ja sinkkiä. Kukkapöly on myös monien vitamiinien lähde. Näistä tärkeimmät ovat: a, b1, b2, b3, e, c, pp ja d. <strong> koostumus: </strong> kukkapöly <strong> ravintoarvo 100g:ssa </strong> Val
Magnesium Forte on irtotavarana oleva ravintolisä. Magnesium auttaa ylläpitämään elektrolyyttitasapainoa ja edistää normaalia energiankäyttöä sekä terveiden luiden ylläpitämistä. Se auttaa vähentämään väsymyksen ja uupumuksen tunnetta. Magnesium-Jabel on erittäin hyvin imeytyvä orgaaninen magnesiummuoto. Se sisältää yhden omenahappomolekyylin, johon on kiinnitetty kaksi magnesiummolekyyliä. Tällä tavoin se tarjoaa erinomaisen lähteen magnesiumille ja korkeasti bioavailabilitylle omenahapolle. Sekoita 1 g) lisäyksestä noin 100-150 ml kylmää vettä tai suosikkijuomaasi, ja sekoita huolellisesti. Kuluta heti valmistamisen jälkeen. Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä tiiviisti suljetuissa pakkauksissa. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena.
Hasselpähkinöillä, kuten muilla pähkinöillä, on lukuisia ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Ne sisältävät E-vitamiinia, jota kutsutaan "nuoruusvitamiineiksi ja hedelmällisyydeksi". Ne sisältävät myös suuria määriä B-vitamiineja, kaliumia, kalsiumia ja fosforia. Tämän ansiosta ne auttavat alentamaan verenpainetta, vahvistamaan luita ja hampaita sekä auttavat taistelemaan tarpeettomia kiloja vastaan. Berskin sisältää suuria määriä kaliumia, joka säätelee verenpainetta, noin 680 mg per 100 g. Ne sisältävät myös runsaasti kuitua ja tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka vähentävät "huonon" kolesterolin tasoa ja lisäävät "hyvän" kolesterolin tasoa. Siksi hasselpähkinät sisältyvät ruokavalioon, joka ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia.%RWS*rasva 63g - 90% sisältää tyydyttyneitä rasvahappoja 4.5g - 22% hiilihydraatteja 6G - 2%, joista sokereita 4G - 16% kuitua 8.9g bialik 14g - 28% suola 0g - 0%*Viitearvo elintarvikkeille & nbsp; <strong> käytä </strong> hasselpähkinöitä niiden ainutlaatuisen aromin vuoksi.
Linjansiemenellä on ollut parantavia ominaisuuksia jo vuosisatojen ajan. Siemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja, proteiinia, ravintokuitua, B-vitamiineja, E- ja K-vitamiineja, foolihappoa sekä koliinia, makro- ja mikroelementtejä: fosforia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, natriumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania ja seleeniä. Lisäksi se on erinomainen ravintokuidun, vitamiinien ja mineraalien lähde, ja se vaikuttaa myönteisesti ruoansulatusjärjestelmän terveyteen, lievittäen vaivoja, jotka liittyvät mahahaavoihin, liialliseen happamuuteen ja närästykseen. Se parantaa suolen liikkeitä ja auttaa poistamaan haitallisia myrkkyjä kehosta. Linjansiemenellä on rauhoittavaa vaikutusta ärsytyksiin ja se kosteuttaa limakalvoja. Linjasta puristetaan yksi terveellisimmistä öljyistä.
<strong>Koostumus:</strong> linjansiemen
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>Energia-arvo 2363kJ/568kcal - 28% VRN*Rasva 42g - 60% josta tyydyttyneet rasvahapot 3,7g - 18%Hiilihydraatit 29,1g - 11% josta sokerit 1,5g - 3%Proteiini 18,5g - 37%Suola 0,01g <1%*VRN - Viitearvo
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä kvinoa tai perulainen riisi, on niin sanottu SO Pseudokasvi, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, missä sitä on arvostettu sen ravintoarvon vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan "inkkien pyhäksi". Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä on antihistamiinisia, tulehdusta ehkäiseviä, sienitautien vastaisia, virusinfektioita torjuvia ja immuunijärjestelmää stimuloivia vaikutuksia. Viljalla on erittäin suuri flavonoidipitoisuus, mikä antaa sille antioksidanttisia ominaisuuksia. Kimos ei sisällä gluteenia ja on helposti sulavaa. Punaisella riisillä on voimakkaampi maku ja aromi kuin valkoisella lajikkeella. Siinä on hieman rapea kuori, ja se sopii hyvin salaattien kanssa. Sitä voidaan käyttää, jolloin se saa pähkinäisen maun ja käyttömahdollisuuksia jälkiruoissa. 6,1 g - 9 % mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g - 3 % hiilihydraatit 57 g - 22 % mukaan lukien sokerit 0 g - 0 % proteiini 14 g - 28 % suola 0,01 g, voidaan käyttää < 1 %.
Hirssihiutaleet ovat hyvä energianlähde, eivät sisällä gluteenia, tarjoavat arvokkaita B-vitamiineja, E-vitamiinia, mineraaleja: kalsiumia, fosforia, kaliumia, sinkkiä ja magnesiumia sekä kuituja. Ne valmistetaan puristamalla maissinjyviä. B-ryhmän vitamiinit vaikuttavat hermoston oikeaan toimintaan, E-vitamiini hidastaa ikääntymisprosessia. Kukkalehdissä on myös lesitiiniä, joka tukee kolesterolin keskittymistä ja muistamista sekä säätelee sitä. %Proteiinia 12,3g - 25%Kuitua 2g < 0,01g < 1%*RWS - viiteaineisto <strong>Käyttö</strong> Hiutaleita voidaan keittää maidossa tai vedessä tai lisätä jogurttiin. Voit lisätä niitä kanelilla raastettuun omppuun. Voit käyttää niitä leivänmuruina lihalle ja kalafileille.
Kuivattujen vihannesten sekoitus, johon kuuluu: porkkanoita, juuriselleriä, selleriä, sipulia ja persiljaa. Erittäin aromaattinen, ilman lisättyä suolaa tai säilöntäaineita. Ruokia, joilla on ainutlaatuinen maku ja aromi. Olennainen lisä joka keittiössä. Valmis jopa 15 minuutissa.
Arganöljy saadaan arganhedelmästä (argania spinosa), tarkemmin sanottuna sen pienistä siemenistä. Se on rikas mikroelementtien ja vitamiinien lähde. Öljy on runsas tyydyttymättömien rasvahappojen, noin 80 %, erityisesti omega-6 linoleenihapon ja omega-9 öljyhapon, osalta. E-vitamiinin sisällön ansiosta sillä on voimakkaat antioksidanttiset ja suojaavat ominaisuudet, se kiinteyttää ja tonifioi ihoa. Tyydyttymättömien rasvahappojen sisältö tukee epidermiksen hydrolipidikerroksen luonnollista uusiutumista, vähentää rasvaisuutta, on tulehdusta estävää ja rauhoittavaa. Öljyhappo edistää myös aktiivisten ainesosien imeytymistä, sekä öljyssä itsessään olevien että arganöljyä sisältävien kosmetiikkatuotteiden koostumuksessa olevien. Arganöljyä voidaan käyttää ihon, hiusten ja kynsien hoidossa. Sitä voidaan käyttää suoraan tai lisätä muihin kosmetiikkatuotteisiin. Arganöljyä voidaan käyttää myös koko keholle.
Hienot hernehiukkaset (1-4 mm), valmistettu herneproteiiniuutteesta (72 % kuiva-aineesta), GMO-vapaa.
Antaa rakennetta ja rapeutta tuotteille ja säilyttää ne lämpökäsittelyn jälkeen. Ihanteellinen vegaanisiin ja kasvissyöjäkäyttöihin: lihankorvikkeet, pateet, levitteet.
Korkean proteiinipitoisuuden välipaloissa se jäljittelee pähkinöitä. Maku on neutraali.
Goji-marjoja kutsutaan joskus "punaisiksi timanteiksi" ja ne kuuluvat "superfoodien" kategoriaan. Goji-hedelmiä on viljelty ja kulutettu Kiinassa yli 2 000 vuotta. Niiden kunniaksi järjestetään myös festivaali. Goji Jagi on yksi suurimmista C-vitamiinin lähteistä, joka tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. C-vitamiini osallistuu myös raudan imeytymiseen. Hedelmät sisältävät myös B-vitamiineja, jotka ovat vastuussa normaalista toiminnasta, mukaan lukien hermosto. Vitamiinien lisäksi marjat ovat myös mineraalien lähde, kuten: kalium, sinkki, kalsium, rauta ja seleeni. Marjat tarjoavat myös kuitua, mikä on välttämätöntä Goji-ruoansulatusjärjestelmän normaalille toiminnalle. Polysakkaridikompleksi, jolla on voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia ja joka on vastuussa oikeasta suoliston bakteerikannasta. Arvo 1386KJ/327 kcal - 16% RWS*Rasva 1,2 g - 2% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0 g - 0% Hiilihydraatit 64,1 g - 25% mukaan lukien sokerit.
Maca on juurikasvi, jonka ominaisuuksia ja vaikutuksia on käytetty Perun asukkaiden toimesta tuhansien vuosien ajan. Perulainen perinteinen lääketiede suosittelee MAC-juurien käyttöä erityisesti voiman lisäämiseksi. Mac Shades on rikas proteiinilähde. Se sisältää lähes kaikki tarvittavat aminohapot, mukaan lukien arginiinin. MAC-juuri koostuu noin 70 % hiilihydraateista ja 20 % ravintokuidusta. Jauhettu juuri sisältää rasvaa noin 4 %, josta jopa 70 % on tyydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi Mac-juuri sisältää joukon vitamiineja, kuten A, B1, B2, B6, C ja E, sekä mineraaleja - kalsiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania, kaliumia ja natriumia. Perun asukkaat valmistivat kuivatun juuren maidon tai veden kanssa saadakseen aromikkaan massan. Lisäksi he tuottavat jauhoa kuivatusta juuresta, jota käytetään päivittäisten ruokien valmistamiseen ja leivontaan. & Nbsp; <strong> koostumus: </strong> orgaaninen maca-jauhe (lepidium meyenii walp.
Sitronellaöljy saadaan sitronellasta, joka tunnetaan paremmin sitruunaruohona. Luonnollisella sitruunaöljyllä on virkistäviä ja elvyttäviä ominaisuuksia, ja tämä johtuu suurelta osin sen tunnusomaisesta sitrushedelmäisestä tuoksusta. Se saavutti suosiota tehokkaana hyönteiskarkotteena sekä punkkeja vastaan. Sitä voidaan käyttää hyönteisten pistoihin (iholle), haavoihin, iho-ongelmiin, ekseemaan. Sillä on virkistävä, puhdistava vaikutus. Iho hyötyy sen anti-akne-, sienitautien torjunta- ja tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksista. Suositellaan käytettäväksi pitkään, saastuneelle, maaperäiselle, rasvaiselle iholle ja öljynä, joka lisätään selluliittihierontaan, rauhoittaa reumaattista kipua. Auttaa päänsärkyyn ja hermostolliseen uupumukseen. Sitronella on suosittu ainesosa vartalonhoidossa, kosmetiikassa ja saippuassa. Sitä voidaan hieroa ihoon. Se auttaa lievittämään päänsärkyä ja huonovointisuutta. Täydellinen hengitettäväksi, hierontaan ja kylpemiseen.
Risiiniöljy, jota joskus kutsutaan käsipallöljyksi, saadaan kasvista, jota kutsutaan yleiseksi risiiniksi (Ricinus communis). Intiassa ja Egyptissä sitä on käytetty tuhansia vuosia. Se kehittää ja parantaa kasvojen ihoa - kosteuttaa, silottaa ja vähentää ryppyjä. Se on erinomainen hiusten, ripsien ja kulmakarvojen vahvistamiseen. Se on osa monia kosmetiikkatuotteita: voiteita, saippuoita ja muita vartalonhoitotuotteita, joissa sitä käytetään lääke- ja hoitoaineena. Se toimii hyvin erittäin kuivalle iholle, ja sitä käytetään myös kasvojen puhdistamiseen. Erinomainen hoitoaine hiusten latvoille tai hiusmaskin ainesosa. Hiukset muuttuvat kiiltäviksi, pehmeiksi, tummemmiksi ja paksummiksi. Se sulkee hiusvaakoja ja vähentää haaroittumista, nopeuttaa hiusten kasvua. Säännöllisesti hierottuna se voi pehmentää kovaa ihoa kantapäissä, polvissa tai kyynärpäissä.
Jo Pohjois-Amerikan intiaanit ja Euroopan alkuperäiskansat tiesivät mäntyjen erikoisista ominaisuuksista ja valmistivat niiden neulasista ja oksista lääkkeitä yskään ja nivelkipuihin. Mäntyöljy saadaan tavallisen männyn neulasista. Luontaishoidossa ja aromaterapiassa mäntyöljy on ensisijaisesti arvokas kipulääke. Se toimii myös antiseptisesti, bakteereja tappavasti ja lämmittävästi. Inhalaatiot mäntyöljyn kanssa lievittävät ylähengitysteiden infektioita. Se poistaa väsymyksen, hermokivun ja hermostuneisuuden oireita. Mäntyöljy toimii myös tulehdusta vastaan ja sitä voidaan sekoittaa perusöljyyn ja hieroa ihoon turvotusten poistamiseksi ja tulehdusprosessien hillitsemiseksi. Se raikastaa ja puhdistaa ilmaa sisätiloissa.
<strong>Koostumus:</strong> Pinus Sylvestris Leaf Oil
<strong>Käyttö</strong>
<ul>
<li>erilaisista lähteistä johtuvien kipujen lievittäminen</li>
<li>tulehdusten rajoittaminen</li>
<li>stressitason alentaminen</li>
<li>haavojen ja limakalvojen desinfiointi</li>
</ul>
Mehiläisten siitepöly on mehiläisten perusruokaa, jota tuotetaan pesässä. Se muodostuu työntekijämehiläisten keräämästä kukkien siitepölystä, joka sekoitetaan sylkeen ja hunajaan. Näin muodostuneet siitepölypallerot kuljetetaan mehiläisten toimesta pesään, missä ne pakataan viipaleiksi, ja ne käyvät maitohappobakteerien läsnä ollessa, jolloin syntyy siitepölyä. Mehiläistarhaajat keräävät siitepölyä suoraan pesästä; tietenkin he eivät voi ottaa sitä liikaa, koska mehiläiset tarvitsevat sitä ravinnokseen. Mehiläistarhalla saadaan pieniä määriä siitepölyä, mikä tekee siitä kalliimpaa. Siitepöly on äärimmäisen arvokasta. Se ylittää myös siitepölyn parantavat vaikutukset rikkaamman koostumuksensa, helpomman imeytymisen ja säilyttämisen prosessin ansiosta. Siitepölyssä on runsaasti vitamiineja (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, Pp, K, E, H, D) sekä mikro- ja makroelementtejä, kuten magnesiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, kaliumia, fosforia ja natriumia.
Seesamilla on käyttöä lääketieteessä, kosmetiikassa ja keittiössä ravintoaineiden runsauden ansiosta. Seesaminsiemenet voivat olla valkoisia, punaisia, ruskeita tai mustia, ja keittiöissä kohtaamme useimmiten valkoisia ja mustia. Seesaminsiemenet antavat ruoille erityistä aromia ja pähkinäistä makua. Ne ovat pääraaka-aine tahinissa - seesampastassa, jota lisätään mm. hummukseen ja halvaan. Seesamoli, seesaminoli ja seesamina, jotka ovat siemenissä luonnollisia antioksidantteja, tekevät seesamista erittäin vastustuskykyisen härskiintymiselle. Siemenet ovat runsaita rasvan lähteitä ja niitä käytetään seesamiöljyn valmistukseen. Seesaminsiemenet ovat kalsiumin aarreaitta, joka vahvistaa luita. Ne ovat myös rikkaita antioksidanttien ja fytosterolien lähteitä, jotka ovat välttämättömiä sydämen normaalille toiminnalle. Seesaminsiemenet sisältävät A-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6 ja B9), E-vitamiinia sekä mineraaliyhdisteitä: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, kuparia, kaliumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa. Siementen mineraalirikkaus tekee niistä erinomaisen lisän ruokavalioon ja niillä on monia terveyshyötyjä.
Kaakaopavut ovat raakamuoto kaakaopähkinöistä, ja ne sisältävät suuren määrän antioksidantteja. Kakao on puu, joka kuuluu kovapuisille kasveille ja kasvaa Etelä-Amerikassa. Tällä hetkellä se kasvaa Aasian ja Afrikan ympyräalueilla. Kukat ja hedelmät kasvavat rungolla. Kaakaopavut kutsutaan pähkinöiksi ja ne sisältävät suuren määrän jyviä, jotka ovat upotettu mehukkaaseen hedelmälihaan. Keskilännen asukkaat valmistivat stimuloivaa juomaa Kolumbuksen aikakaudella. Myöhemmin muoti levisi myös Euroopan maihin kaakaona. Kaakaopavut muuttuvat ruskeiksi fermentointiprosessin seurauksena. Tämän jälkeen ne valitaan ja käsitellään matalissa lämpötiloissa ravinteiden säilyttämiseksi. Niitä käytetään kaakaovoin, kaakaon ja suklaan valmistamiseen. Voit myös syödä niitä sellaisenaan tai käyttää makean jälkiruoan lisänä.
Risiiniöljy, jota kutsutaan joskus käsipalloöljyksi, saadaan yleisestä mangopuun (Ricinus communis) kasvista. Intiassa ja Egyptissä sitä on käytetty tuhansia vuosia. Se kehittää ja parantaa kasvojen ihon kuntoa: kosteuttaa, pehmentää ja vähentää ryppyjä. Se on erinomainen hiusten, ripsien ja kulmakarvojen vahvistamiseen. Se on osa monia kosmetiikkatuotteita: voiteita, saippuoita ja muita vartalonhoitotuotteita, joissa sitä käytetään lääkinnällisenä ja hoitavana ainesosana. Se toimii hyvin erittäin kuivalle iholle, ja sitä käytetään myös kasvojen puhdistamiseen. Ihanteellinen hiusten latvojen hoitoaineeksi tai ainesosaksi hiusmaskiin. Hiukset muuttuvat kiiltäviksi, pehmeiksi, tummemmiksi ja paksummiksi. Se sulkee hiussuomuja ja vähentää haaroittumista, nopeuttaa hiusten kasvua. Säännöllisesti käytettynä se voi pehmentää kovaa ihoa kantapäissä, polvissa tai kyynärpäissä.
Kłodawan suolakaivoksesta peräisin oleva kalliisuola on rikasta mineraalisuoloista ja sitä käytetään laajasti sekä keittiössä että luonnollisessa lääketieteessä. Se uutetaan perinteisellä kaivostekniikalla, mikä mahdollistaa kaikkien ravintoaineiden säilyttämisen. Koostumus sisältää monia terveyden kannalta tärkeitä elementtejä, kuten magnesiumia, mangaania, rautaa, sinkkiä, kuparia, kaliumia ja kalsiumia. Sitä voidaan käyttää paitsi mausteena myös kurkkukipujen, nuhan, poskiontelotulehduksen tai ihovaurioiden, kuten psoriasiksen, hoidossa.
Kastanjajauho, kaikista gluteenittomista jauhoista, on rakenteeltaan eniten vehnän jauhon kaltainen. Se toimii erittäin hyvin kotiuunissa kaikenlaisissa leivonnaisissa, niin makeissa kuin suolaisissakin. Sen tuoksu muistuttaa pähkinöitä, ja jauhon maussa voi aistia kevyen makeuden vivahteen. Se sisältää vähän rasvaa ja hiilihydraatteja, mutta runsaasti proteiinia, sekä arvokasta ravintokuitua, fosforia, magnesiumia ja B-ryhmän vitamiineja.
<strong> Koostumus: </strong> syötävät kastanjat
<strong> Ravintoarvot 100 g:ssa </strong> energiarvo 1563 kJ/371 kcal - 19 % RV*
Rasva 3.4 g - 5 % mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0 g - 0 %
Hiilihydraatit 70 g - 27 % mukaan lukien sokerit 18 g - 20 %
Proteiini 7 g - 14 %
Kuitu 16 g
Suola 0.03 g < 1 %
*RV - Viitearvo
<strong> Käyttö </strong> Kastanjajauhon rakenteen vuoksi se voi menestyksekkäästi korvata vehnäjauhon. Se toimii muun muassa: leivän leivonnassa, kakkujen leivonnassa, lihapullien valmistuksessa, pannukakkujen valmistuksessa.
Kaurat ovat loistava vaihtoehto pastalle, perunoille tai riisille. Tietenkin tattariproteiini ei sisällä gluteenia, mutta sillä on silti tahmeita ominaisuuksia. Tämä tekee siitä yleisen lisäyksen gluteenittomaan leipään. Tattari koostuu aseista, paahdettuna se on paahdettu. Tämä tapahtuu pääasiassa antaakseen sille uuden, mielenkiintoisen aromin. Raaka tattari voidaan jauhaa myllyssä, jolloin syntyvää jauhoa voidaan käyttää gluteenittomiin leivonnaisiin, pannukakkuihin ja lettuihin. Paahdetut ja raakat tattarijyvät sisältävät verrattavissa olevia ravintoarvoja, paahdettu niistä aiheuttaa kuitenkin hieman vähemmän, mikä johtuu paahtamisprosessista. Puurosta löydämme runsaasti proteiinia, joka on samankaltaista kuin palkokasvien ja kuitujen proteiinit. Se sisältää eksogeenisia aminohappoja: lysiiniä, joka parantaa kalsiumin imeytymistä, immuniteettia ja tryptofaania, joka on tarpeen serotoniinin tuotannolle, sinkkiä, piitä ja kalsiumia.
MSM-jauhe on ravintolisä. Luonnossa sitä löytyy tuoreista hedelmistä, vihanneksista, teestä, tuoreesta lehmänmaidosta sekä viljatuotteista. Valitettavasti se on hyvin herkkä ja helposti "tuhoontuva" kypsennyksen tai pastöroinnin aikana. MSM on lyhenne metyylisulfonyylimetaanista, orgaanisesta rikkiyhdisteestä. MSM on äärimmäisen tärkeä lisäaine kehollemme. Se on hajuton, valkoinen jauhe, joka liukenee erittäin hyvin veteen. Rikki on vastuussa ihon ja verisuonten hyvän kunnon sekä kimmoisuuden ylläpidosta. Se tukee ruston ja sidekudoksen tuotantoa ja on välttämätön terveille jänteille ja nivelille. Se mahdollistaa ravinteiden läpäisevyyden solukalvojen läpi ja myrkkyjen poistamisen. Annos - 2 ml) liuotetaan 100 ml:aan vettä tai maitoa, nautitaan kerran päivässä, mieluiten aterian jälkeen, ja kulutetaan heti valmistamisen jälkeen. Älä ylitä suositeltua päivittäistä annosta.
Makea lupiini-jauho on ihanteellinen vaihtoehto tavalliselle jauholle, ja se sopii erinomaisesti leivän, keksejen, pastan tai pannukakkujen valmistukseen. Se osoittaa emulgoivia ominaisuuksia, sitoo vettä ja lisää tuotteiden tuoreutta. Lisäksi muihin jauhotyyppeihin verrattuna se parantaa niiden ravintoarvoa, joihin sitä lisätään.
Lisäedut lupiini-jauhon kuluttamisessa:
• vaikuttaa positiivisesti kolesterolin ja verenpaineen säätelyyn
• sillä on erittäin matala glykeeminen indeksi Gl15 ja se auttaa vähentämään verensokeritasoja1
• on yksi parhaista arginiinin lähteistä - aminohappo, joka vaikuttaa positiivisesti verisuonten toimintaan
• on hyvä folaattien lähde
Banaanichipsit, jotka valmistetaan runsaasti kaliumia sisältävistä banaaneista, ovat loistava välipala kotona, matkalla, koulussa tai työssä. Ne korvaavat makeiset täydellisesti, ovat herkullisia ja rapeita. Kuten niiden raakat vastineet, banaanichipsit ovat runsas lähde vitamiineille, kuten: A, B, D, E ja K. Tällaisen koostumuksen ansiosta banaanichipsit vaikuttavat positiivisesti verenpaineeseen, auttavat lihaskipujen torjunnassa ja parantavat mielialaamme ja hyvinvointiamme. Kuivatut banaanit sisältävät myös serotoniinia, ainetta, joka vaikuttaa myönteisesti mielialaan ja edistää hyvinvointia. Serotoniini vaikuttaa myös hermostoon, auttaa stressissä ja helpottaa nukahtamista. Siksi banaanichipsejä kannattaa suositella ihmisille, jotka kärsivät unettomuudesta ja joilla on yleisesti vaikeuksia stressin hallinnassa. <strong> Ravintoarvo 100 g:ssa </strong> Energiasisältö 2225 kJ/533 kcal - 26% RWS* Rasva 31 g - 44% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot mukaan lukien tyydyttyne...
Kalan kollageeni kapseleissa on tuote, joka saadaan valkoisen tolpakin ihosta - makean veden kalasta, joka ravitsee itseään planktonilla ja pienellä kasviruoalla. Tämä kala pyydetään valvotuista vesialueista eläinlääkärin valvonnassa. Veden raskasmetallipitoisuutta pyritään jatkuvasti minimoimaan. Kollageeni on pitkäketjuinen aminohappo ja ihmisen kehossa runsaasti esiintyvä proteiini. Se muodostaa suuren osan ihosta, hiuksista ja kynsistä. Sitä käytetään nivelkipujen ja nivelrikon hoidossa sekä liikuntaelinten vaivoissa, kuten jänteissä. Se vaikuttaa rustojen uusiutumiseen, haavojen paranemiseen ja vahvistaa ihoa, hiuksia ja kynsiä.
<strong>Koostumus:</strong> Liofilisoitu kalakollageeni, gelatiini - kapseli, väriaine - titaanidioksidi.
<strong>Kollageenin määrä 2 kapselissa - 340 mg</strong>
<strong>Käyttö:</strong> 2-4 kapselia päivässä (aamulla tai illalla) runsaasti vettä juoden.
Le sésame a trouvé une utilisation en médecine, cosmétique et cuisine grâce à la richesse des valeurs nutritionnelles. Les graines de sésame peuvent être blanches, rouges, brunes ou noires, le plus souvent dans les cuisines, nous rencontrons le blanc et le noir. Les graines de sésame donnent aux plats un arôme spécifique et une saveur de noisette. Ils sont le composant principal de la pâte de tahini - sésame ajoutée, entre autres pour le houmous et la halva. Le sésamol, le sésamaminol et le sésame, les antioxydants naturels contenus dans les grains, rendent le sésame extrêmement résistant aux rancissements. Les graines de sésame sont un trésor de renforcement du calcium. Elles sont une riche source d'antioxydants et de phytostérols, qui sont nécessaires au bon fonctionnement du cœur. Le sésame contient des vitamines A, du groupe B (B1, B2, B3, B6 et B9), E et des composés minéraux : zinc, phosphore, magnésium, manganèse, cuivre, potassium, sodium, calcium et fer.
Kloorofylli on makean veden levä, joka on rikas monista ravintoaineista. Se on kalliimpaa kuin spirulina, johtuen sen tuotantoprosessin pidemmästä ja monimutkaisemmasta luonteesta. Sen koostumuksesta löytyy muun muassa C-, D-, E- ja B-vitamiineja. Se on myös arvokas lähde: rautaa, kalsiumia, sinkkiä, fosforia ja jodia. Sen tummanvihreä väri johtuu klorofyllin läsnäolosta. Kloorofylli on erityisen suosittu kasvissyöjien, vegaanien, raskaana olevien naisten ja aktiivisten urheilijoiden keskuudessa B12-vitamiinin ja raudan sisällön ansiosta. Se sisältää yli kaksinkertaisesti nukleiinihappoa ja klorofylliä verrattuna spirulinaan, mutta vähemmän proteiinia ja hieman beetakaroteenia. Kloorofylli on ainoa vihreä lähde ravintoaineelle, jota kutsutaan kloorofyllin kasvuksi (CGF). CGF:n ansiosta se parantaa kasvuprosesseja lapsilla, ylläpitää terveyttä vanhemmalla iällä, parantaa vammoja ja käynnistää kasvun siellä, missä se on ollut pidätetty.
Eukalyptusöljy on viime aikoina ollut suosittu. Se saadaan korkeasta vihreästä eukalyptuspuusta. Tämä kasvi on tieteellisesti luokiteltu nimellä <em>Eucalyptus globulus</em> ja tunnetaan yleisimmin nimellä <strong>perhosen eukalyptus</strong>, jota kutsutaan myös <strong>merkittäväksi eukalyptukseksi</strong>. Se on väritön aine, jolla on erityinen maku ja tuoksu. Sillä on tulehdusta ehkäiseviä, kouristuksia lievittäviä ja antiseptisiä ominaisuuksia. Se stimuloi ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Eukalyptuksella on eteerisen öljyn ominaisuuksia, mutta sitä käytettiin harvoin hieronnassa. Siitä tiedettiin hyvin vähän lähes 1900-luvulle saakka.