Äärimmäisen ikiaikaiset juuret
Nuolijuurikas tai nuolijuurikas (Maranta arundinacea) on suuri, monivuotinen kasvi Maranta-suvusta, ja se kasvaa sademetsissä. Nuolijuurikasta viljeltiin jo 11 000 vuotta sitten. Nuolijuurikas on myös nimi helposti sulavalle tärkkelykselle, joka saadaan juurakoista. Nuolijuurijauhe on erinomainen sitova aine kermaisille kastikkeille ja glaseerauksille, ja sillä on neutraali maku.
Nuolijuurikkaan viljely
Juurakot korjataan vuoden kuluttua istutuksesta. Ne sisältävät noin 23 % tärkkelystä. Ne pestään ensin ja sitten kuoritaan paperimaisesta ihosta. Tämän jälkeen ne pestään uudelleen, kuivataan ja jauhetaan massaksi. Näin saatu maitomainen neste suodatetaan, jotta saadaan tärkkelysjauhetta.
Nuolijuurijauheen käyttötarkoitukset
Nuolijuurijauhetta käytetään kastikkeiden valmistamiseen. Käytä puolta vähemmän nuolijuurijauhetta kuin (tavallista) jauhoa reseptissä. Tarkka määrä vaihtelee riippuen kastikkeen halutusta paksuudesta. Nuolijuurikas on helppo sulattaa.
Mikä on Quinoa?
Quinoa (Chenopodium quinoa) jauho koostuu jauhetuista quinoansiemenistä. Quinoansiemen on vilja Andien vuoristosta Etelä-Amerikassa, joka sisältää enemmän proteiineja, ravintokuituja, B-vitamiineja ja ravintomineraaleja kuin monet muut viljat. Sitä on käytetty jo tuhansia vuosia eläinten rehuna ja noin 4000 vuotta ihmisten kulutukseen. Sen kasvavan suosion vuoksi tuotanto kasvaa vuosittain, mutta ei riittävästi kysynnän tyydyttämiseksi. Quinoan hinta on siksi viimeisten 15 vuoden aikana yli kolminkertaistunut.
Ravintoarvot Quinoa
Quinoa on rikas seuraavissa ravintoarvoissa: proteiinit, ravintokuidut, useat B-vitamiinit, magnesium, fosfori ja mangaani.
Monipuolinen käyttö
Quinoa-jauhoa voi käyttää monissa eri ruokalajeissa. Se sopii erinomaisesti leivän, leivonnaisten ja muiden maukkaiden leivonnaisten leivontaan. Valmista esimerkiksi taikina kakuille, vohveleille ja pannukakuille. Leivonnassa tai keittämisessä ...
Shiitaken alkuperä ja historia
Shiitake (Lentinula edodes) on syötävä sieni, joka esiintyy luonnollisesti Japanissa, Kiinassa ja Koreassa. Tässä sienestä on kasvatettu vuosisatojen ajan, ja sitä arvostetaan sen maun ja tuoksun vuoksi. Aasialaisessa keittiössä se on yleisesti käytetty sieni. Shiitake kasvaa kovilla puulajeilla, kuten pyökillä, tammella, pähkinällä ja kastanjalla. Shiitakella on vaaleanruskea tai tummanruskea lakki, ja se kuuluu maailman eniten viljeltyjen sienten joukkoon.
Käsittely shiitakesienijauheeksi
Shiitake korjataan, kun se on kasvanut hyvin, mutta lakin reuna on vielä hieman kääntynyt alaspäin. Lakin tulisi olla jo irti varresta, muuten shiitake on vielä liian nuori. Jos lakki on liian leveä ulospäin, shiitake on jo liian vanha. Korjuun jälkeen sieni leikataan paloiksi ja laitetaan uuniin kuivumaan. Tämän jälkeen se käsitellään hienoksi shiitakesienijauheeksi.
Shiitaken terveelliset ominaisuudet
Shiitake sisältää …
7 Sienisekoitus Luomu
Ultimaattinen tehostaja immuunijärjestelmälle:
Reishi
Reishi sisältää antioksidantteja, hivenaineita, polysakkarideja, vitamiineja sekä mineraaleja kuten seleeni, boori ja germanium.
Chaga
Chaga on täynnä antioksidantteja ja erilaisia steroleja. Sterolit ovat kasvisteroideja, jotka tasapainottavat immuunijärjestelmää.
Shiitake
Shiitake on täynnä vitamiineja, kaliumia ja magnesiumia, ja se sisältää 13 g proteiinia per 100 g.
Maitake
Maitake on rikas aminohapoista ja sisältää antioksidanttia L-ergotioneiinia, joka tukee maksaa.
Leijonanharja
Leijonanharja (Hericium erinaceus) tukee immuunijärjestelmää ja sillä on myönteinen vaikutus keskittymiskykyyn.
Cordyceps
Cordyceps vahvistaa immuunijärjestelmää ja hidastaa sitä yliaktiivisuuden aikana.
Lumisieni
Lumisieni sisältää enemmän D-vitamiinia kuin mikään muu ravintolähde ja on rikas antioksidanteista.
Riisi
Riisi on viljelty kasvi. Tämä tarkoittaa, että se on kasvilaji, jota on kasvatettu ihmiskäyttöön ja joka on jalostettu villikasveista. Riisi (Oryza) on viljakasvi, jonka suurin tuottaja ja kuluttaja on Kiina ja suurin viejä Thaimaa.
Riisi kasvaa haarautuvana tähkänä. Tähkä sisältää 50–500 tähkää, joista jokaisessa on kukka. Munasarja ja myöhemmin jyvät ovat suojassa kauluksissa. Riisin kasvuprosessi kestää keskimäärin 3–6 kuukautta.
Riisin historia
Riisin alkuperä on Aasiassa. Noin 9000 vuotta sitten ihmiset alkoivat kasvattaa riisiä trooppisilla alueilla. Riisinjyviä löydettiin Shangshan kylästä. Viljely mahdollisti ihmisten asumisen yhdessä paikassa. Riisiä löytyi Shangsanista purkeista ja kivistä, yhdessä riisin jauhamiseen käytettävien työkalujen kanssa.
Riisiä ei syöty Euroopassa yleisemmin ennen 1400-lukua, mikä johtui löytöretkistä Aasiaan.
Käyttö
Riisijauho on jauhettu ja kypsentämätön…
Basilika (Ocimum basil)
Basilika Leikattu, mikrobiologisesti vähennetty, Luomu VehGro:lta on kasvilaji huulikukkaiskasvien perheestä. Sitä kutsutaan myös kuninkaalliseksi yrttiksi, koska se on peräisin kreikan sanasta basil, joka tarkoittaa kuningasta. Intiassa se on pyhä yrtti. Basilikalla on ainutlaatuinen, omalaatuinen maku, joka muistuttaa mintun, anis ja pippurin yhdistelmää. Vaikka sitä käytetään maailmanlaajuisesti, se on erityisen suosittua italialaisessa ja ranskalaisessa keittiössä. Basilika ja tomaatti ovat erinomainen yhdistelmä. Joten kaada sitä tomaattikeiton päälle. Lisäksi tämä vihreä pyhä yrtti sopii hyvin keittoihin ja kastikkeisiin, pestoon, juustoon, kala- ja liharuokiin sekä salaatteihin. Lisäys mahdollisimman myöhään on neuvo, jotta maku säilyy mahdollisimman hyvin.
Matcha-jauhe Perus Luomu
Matchaa käytetään pääasiassa vihreänä teenä. Luomu matcha-jauheessa on rikas ja täyteläinen maku, jota monet teeharrastajat arvostavat.
Matcha-kasvin tarina
Matcha-kasvi on kotoisin Japanista ja sen latinankielinen nimi on 'Camellia Sinensis'. Tämän erityisen kasvin lehdet jauhetaan matcha-jauheeksi. Matchan tummanvihreä väri johtuu klorofyllistä, aminohaposta.
Miksi ostaa matcha-jauhetta?
Matcha on täynnä mineraaleja, vitamiineja, antioksidantteja ja kofeiinia.
Polyfenolien rooli
Japanilainen matcha on rikas polyfenoleista: antioksidanteista, jotka suojaavat kehoa vapailta radikaaleilta.
Painonpudotus matchalla?
Matcha vähentää näläntunnetta.
L-teaniinin rooli
L-teaniini on aminohappo, joka auttaa rauhoittamaan aivoja. Matcha-teen juominen on ihanteellista kaikille, jotka etsivät hetkeä rauhoittumiseen.
Polttava (rikka)kasvi
Kaikki ovat varmasti joskus saaneet polttia nokkosista. Se pistää ikävästi, ja siksi nokkoset ovat saaneet maineen rikkakasvina. Mutta kasvi on myös monipuolinen. Sitä voi syödä! Keitettynä nokkonen maistuu hieman pinaatille ja kurkulle.
Terveelliset ominaisuudet Nokkonen jauhe ja käyttötarkoitukset
Nokkonen sisältää valtavasti erilaisia terveellisiä aineita; mm. C-vitamiinia ja useita B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia. Mineraaleja; erityisesti rautaa, piitä ja kalsiumia. Se on myös tärkeä klorofyllin lähde. Lisäksi nokkosessa on tanniineja, proteiineja, flavonoideja (antioksidantteja), limaa ja kuituja. Nokkonen on käytössä resepteissä polentalle, pestolle, muusille, nokkoskeitolle tai yrttiteelle. Nokkonen on myös aktiivinen luonnollinen aine anti-hilse shampoossa.
Kaurahelmiä
Kaurahelmien valmistuksessa käytetään koko jyvää. Eli mukaan lukien kuori ja idut, eikä vain viljan tärkkelysosaa. Kaurahelmiä on siis aina täysjyvää. Kaurahelmiä on helpompi ja nopeampi valmistaa kuin kokonaisia kaurajyviä. Lisäksi ne ovat myös helpommin sulavia. Tärkeitä syitä siihen, miksi kaurahelmiä on niin suosittuja.
Kaurahelmien edut
Kaurahelmiä tarjoaa kehollesi runsaasti vitamiineja. Ne antavat sinulle voimaa, jota tarvitset päivän läpi pääsemiseksi, ja tyydyttävät ruokahalusi. Kaurahelmillä on vielä paljon muita etuja: ne alentavat kolesterolia, ovat antioksidanttien lähde, tarjoavat kehollesi runsaasti energiaa ja ovat nesteitä poistavia.
Tämä ravitseva kaura on herkullista jogurtissa, esimerkiksi aamiaiseksi. Se tukee hyvää hampaiden ja luiden muodostumista ja on lisäksi helposti sulavaa.
Ruokosokeri
Ruokosokeri valmistetaan keittämällä sokeriruohon mehua, kunnes jäljelle jää kiinteä aine. Tätä kutsutaan myös kiteytymiseksi. Tämän jälkeen epätasaisuudet seulotaan pois ja jäljelle jää ruokosokeri. Prosessin aikana lisätään pieni osa melassia, mikä selittää beigen, kermaisen värin. Tämä orgaaninen raakasokeri on hieman maltainen ja miellyttävän makea. Sitä voidaan käyttää monenlaisissa tarkoituksissa, joihin myös tavallista sokeria käytetään.
30 grammaa YOOKA Shilajit -hartsi on 100 % vegaaninen käsintehty ravintolisä, joka on korkeinta laatua. Se kerätään Pakistanin Himalajalta, korkeudeltaan 5100–5500 metriä, ja meidän Shilajit-hartsi kuivuu luonnollisesti auringossa 45–60 päivän ajan säilyttääkseen kaikki mineraalit ja hyödyt.
Toisin kuin teolliset menetelmät, meidän Shilajit-hartsi puhdistetaan 40 kertaa nanosuodattimien avulla maksimaalisen puhtauden takaamiseksi.
Ruokalasimme lasipakkaus varmistaa, että hartsi pysyy ehjänä jopa äärimmäisissä lämpötiloissa. YOOKA Shilajit palauttaa energiatasapainon ja ehkäisee monia sairauksia, kuten kroonista väsymysoireyhtymää, anemiaa, kroonisia kipuja, ruoansulatushäiriöitä ja nivelrikkoa. Shilajitin luonnolliset ainesosat vaikuttavat suoraan elimiin ja lihaksiin, taaten optimaalisen imeytymisen.
Mistä tapioka tulee?
Tapioka on mauttomana ja tärkkelyspitoisena ainesosana peräisin maniokkipuun juuresta (kassava, yucca). Se on pensas, joka voi kasvaa 2–5 metriä korkeaksi. Kasvi on alun perin kotoisin Etelä-Amerikasta, mutta eurooppalaiset tutkimusmatkailijat levittivät sitä ympäri maailmaa. Nykyään kasvia viljellään pääasiassa Brasiliassa, Thaimaassa, Indonesiassa, Zairessa ja Nigeriassa.
Tapiokan sovellukset
Tapiokajauhoa käytetään sideaineena ruoassa (keittojen ja kastikkeiden valmistuksessa), lääkkeissä (tabletit) ja eläinrehussa, mutta se on myös tärkeä ainesosa krupukissa.
Alkuperä
Stevia, jota kutsutaan myös hunajakruunuksi, on luonnollinen makeutusaine, joka saadaan Etelä-Amerikasta kotoisin olevan Stevia rebaudiana -kasvin lehdistä. Kasvin makeuden aiheuttavat yhdisteet ovat tiivistetyt steviaglykosidit.
Stevian nesteen edut
Nesteinen stevia on jopa 150 kertaa makeampaa kuin sokeri. Nesteinen stevia ei sisällä kaloreita ja sen glykeeminen indeksi on 0. Tämä tarkoittaa, että nesteinen stevia ei vaikuta haitallisesti verensokeritasoihin, joten se on erittäin sopiva makeutusaine diabeetikoille.
Käyttö
Stevia-uute nesteenä on erityisen sopiva juomien ja ruokien makeuttamiseen. Kaksi tai kolme tippaa nesteistä stevia-uutetta vastaa yhtä teelusikallista sokeria. Se ei kuitenkaan ole verrattavissa sokeriin, koska nesteinen stevia omaa karvaamman maun. Nesteistä steviaa voidaan esimerkiksi käyttää juomissa ja jogurteissa tai leivonnassa.
Suora toimittaja suurten brändien tuotteille suurille jakeluille, Chutyptm tarjoaa sinulle Chupa-Chupsin parhaaseen markkinahintaan. Tutustu kaikkiin viittauksiimme osoitteessa www.Chutyptm.com! Chupa-Chupsin tukkumyynti ja PGC-tuonti.
Maapähkinää kutsutaan yleisesti pähkinäksi, joka on itse asiassa maapähkinän siemen. Se on "maapähkinä" ja sitä viljellään subtrooppisilla ja lauhkeilla alueilla. Vaihtoehtona VIJAYA:n raaoille maapähkinöille, jotka ovat pyöreitä ja vaaleanpunaisia, VIJAYA tarjoaa kuorittuja maapähkinöitä.
Löydät myös VIJAYA:n paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä, jotka ovat kullanruskeita ja maustettu juuri oikein, tyydyttämään jopa hienoimmat makuhermot.
Viite:23021
Akasiamehu pakattuna 1200 kg IBC:hen. Se on monokukkainen hunaja, jolla on nestemäinen rakenne ja mieto, hieman voimakkaampi intensiivisyys. Sen väri vaihtelee valkoisesta keltaiseen.
Akasiamehu pakattuna 20 kg elintarvikelaatuiseen muovikannuun. Se on monokukkainen hunaja, jolla on nestemäinen rakenne ja mieto, hieman korostunut intensiivisyys. Sen väri vaihtelee valkoisesta keltaiseen.
Appelsiinin kuori
Tiesitkö, että appelsiini on pomelon ja mandariinin risteytys? Se on ollut olemassa vähintään 2400 vuotta ja se on kotoisin Itä-Kiinasta. Nykyään se on maailman eniten viljelty hedelmä, ja se kasvaa trooppisissa ja subtrooppisissa ilmastoissa.
Tuotantoprosessi Appelsiinin kuoret jauhettuna
Jauhetut appelsiinin kuoret (Aurantii dulcis pericarpium) tulevat Ghanasta. Tuore appelsiini maistuu jo herkulliselta appelsiinilta, mutta jauhetut appelsiinin kuoret antavat vielä enemmän makua. Appelsiinijauhe on siksi ihanteellinen antamaan ruoille tyypillistä appelsiinimakua. Herkullista yhdistettynä mustaan tai vihreään teehen tai puhtaaseen rooibokseen. Appelsiinigranuleita voidaan myös käyttää erilaisten kalalajien ja kanan kanssa.
Jauhettujen appelsiinin kuorien terveelliset ominaisuudet
Appelsiinin kuoret sisältävät useita fytoravinteita, mukaan lukien beetakaroteenia ja joitakin flavonoideja (esim. Naringeniini). Nämä flavonoidit ovat antioksidantteja ja tulehdusta ehkäiseviä.