Tonkapavut (Dipteryx odorata)
Tonkapavut kasvavat tonkapuussa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonkapavut ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joissa on ruskea sisus. Kun ne on korjattu, siemenet kuivataan ja liotetaan 24 tuntia päivässä alkoholissa tai rommissa. Rommissa liotetut tonkapavut antavat makua vaniljalle, mantelille ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteen jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan jälleen ja käymisprosessi alkaa.
Tonkapavut ovat laajalti käytetty ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellimakeisissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.
Muscovado
Muscovado on sokeriruokosokeria Mauritiuksen saarelta, ja sitä kutsutaan myös Barbados-sokeriksi. Pienen Intian valtameren saaren ilmasto on ihanteellinen sokeriruokoviljelyyn. Toisin kuin useimmat ruskeat sokerit, jotka valmistetaan lisäämällä melassia jalostettuun valkoiseen sokeriin, Muscovado-sokeri ottaa makunsa ja värinsä lähteestään, sokeriruokomehusta. Tämän vuoksi Muscovado-sokerissa on edelleen luonnollisia mineraaleja ja vitamiineja sokeriruokosta. Siinä on 10-15 % melassia, joten sen koostumus on erittäin pehmeä, paakkuuntunut ja kostea.
Maku ja käyttö
Muscovado-sokerin maku on pehmeä toffeinen ja maltaisen, mikä antaa tälle sokerityypille sen ainutlaatuisen luonteen. Muscovado-sokeri kestää korkeita lämpötiloja paremmin kuin muut sokerit, joten sokeria voidaan käyttää täydellisesti lämpimissä ruuissa tai leivonnaisissa. Se antaa aterioille ja lämpimille juomille erityisen herkullista makeutta ja on ihanteellinen makeuttamiseen...
Kurkuma Jauhe Luomu
Kurkuma Jauhe Luomu VehGro:lta on orgaanisesti sertifioitu tuote, joka on huippulaatuista. Tämän sertifikaatin ansiosta tiedät, että ostamasi tuote on luotu ihmisten ja luonnon huomioiden.
VehGro edustaa tuotteita, jotka ovat terveellisiä ja korkealaatuisia. Valitsemamme (luomu) luonnontuotteet tulevat eri puolilta maailmaa. Kaikki tuotteet tarkastetaan Euroopassa ja usein myös pakataan siellä.
Luomumerkki tarkoittaa 100 % kontrolloitua luomua ja luotettavuutta. Nämä ainesosat ovat taatusti vapaita kaikista lisäaineista, kuten sokereista ja rasvoista, ja ne täyttävät kaikki Euroopan vaatimukset torjunta-aineiden osalta. Tuotteidemme laatua tarkastetaan säännöllisesti.
Etsitkö tukkukauppiasta tai maahantuojaa Kurkuma Jauhe Luomulle?
VehGro on Kurkuma Jauhe Luomun tukkukauppias sekä tuhansien muiden luomuaineksien, joita tarjoamme joko yksittäisinä ainesosina tai sekoituksina.
Muscovado
Muscovado on sokeriruokosokeria Mauritiuksen saarelta, ja sitä kutsutaan myös Barbados-sokeriksi. Pienen Intian valtamerellä sijaitsevan saaren ilmasto on ihanteellinen sokeriruokoviljelyyn. Toisin kuin useimmat ruskeat sokerit, jotka valmistetaan lisäämällä melassia jalostettuun valkoiseen sokeriin, Muscovado-sokeri saa makunsa ja värinsä lähteestään, sokeriruokomehusta. Tämän vuoksi Muscovado-sokerissa on edelleen luonnollisia mineraaleja ja vitamiineja sokeriruokosta. Sen melassipitoisuus on 10-15 %, joten koostumukseltaan se on erittäin pehmeää, paakkuista ja kosteaa.
Maku ja käyttö
Muscovado-sokerin maku on pehmeä toffeen ja maltaan vivahteilla, mikä antaa tälle sokerityypille sen ainutlaatuisen luonteen. Muscovado-sokeri on lämpötilan vaihteluille kestävämpää kuin muut sokerit, mikä tekee siitä täydellisen käytettäväksi kuumissa ruoissa tai leivonnassa. Se antaa aterioille ja kuumille juomille erityisen suolaisen makeuden ja on ihanteellinen marinadien, tummien kastikkeiden, chutneyjen ja kaikenlaisten kuumien juomien makeuttamiseen.
Riisi
Riisi on viljelykasvi. Tämä tarkoittaa, että se on kasvilaji, jota on kasvatettu ihmiskäyttöön ja joka on jalostettu villikasveista. Riisi (Oryza) on viljakasvi, jonka suurin tuottaja ja kuluttaja on Kiina ja suurin viejä Thaimaa.
Riisi kasvaa haarautuvana tähkänä. Tähkä sisältää 50–500 tähkää, joista jokaisessa on yksi kukka. Hedelmät ja myöhemmin jyvät ovat suojattu kelkkalehdillä. Riisin kasvuprosessi kestää keskimäärin 3–6 kuukautta.
Riisin historia
Riisin alkuperä on Aasiassa. Noin 9000 vuotta sitten siellä alettiin viljellä riisiä trooppisilla alueilla. Riisinjyviä löydettiin Shangshan kylästä. Viljelykasvien kasvattaminen mahdollisti ihmisten asumisen yhdessä paikassa. Shangshanista on löydetty riisiä astioista ja kivistä yhdessä työkalujen kanssa, joita käytettiin riisin jauhamiseen.
Riisi tuli yleisemmäksi ruokavaliossa vasta 1400-luvulla E...
Alkuperä
Lehtikaali on lehtivihannes, jota voidaan kasvattaa kaikilla maaperätyypeillä, ja se on tyypillinen talvikasvis. Lehtikaali on villikaalin jälkeläinen. Se on peräisin Pienestä Aasiasta ja nomadit toivat sen Eurooppaan noin 600 eKr. Jo vuonna 1661 lehtikaalia löytyy hollantilaisista keittokirjoista.
Jauhaminen jauheeksi
Tuore lehtikaali kuivataan ja jauhetaan sitten lehtikaaliksi. Tässä prosessissa ravinteet säilyvät täysin ehjinä.
Ravintoarvot ja käyttötarkoitukset
Lehtikaali sisältää kuitua ja rikkiä, jotka auttavat ruoansulatuksessa, antioksidantteja ja omega-3-rasvoja. Se on myös rikas rautapitoisuuden, kalsiumin sekä monien vitamiinien A, K ja C suhteen. 100 grammassa lehtikaalia on 100 milligrammaa C-vitamiinia. Lehtikaalia voidaan siis oikeutetusti kutsua superfoodiksi. Tätä jauhetta voidaan käyttää vihannesmoothien valmistamiseen. Sitä voidaan myös lisätä mehuun ja käyttää keitoissa, kastikkeissa, curryissä, vihannesruoissa, salaateissa ja tietenkin perunamuusissa! Sekoita se endiivisoppaan tai anna lehtikaalikeitolle lisäpotkua.
Kookospähkinä
Kookospähkinä on kookospalmun kivihedelmä. Sen liha ei ole mehukasta, vaan kuitumaista. Hedelmällä on vihreä kuori, joka poistetaan sadonkorjuun jälkeen. Poiston jälkeen esiin tulee karvainen puumainen pähkinä.
Historia
Kookospähkinän alkuperä on Tyynellämerellä, ja se levisi merien kautta. Erityisesti Etelä-Aasiassa kookospähkinää käytetään monenlaisiin tarkoituksiin. Ennen meidän aikakauttamme kookospähkinä oli tärkeä osa aasialaisten elämää. Kookospähkinöitä tuotiin länsimaiseen maailmaan tutkimusmatkailijoiden toimesta, mikä teki kookospähkinästä laajalti tunnetun.
Kookosjauhon valmistus
Kookospähkinässä on hedelmälihaa. Hedelmälija raaputetaan pähkinöistä ja puristetaan sitten erottamaan kookosöljy hedelmälihasta. Jäljelle jäävä hedelmäliha kuivataan ja sitten raastetaan tai jauhetaan jauhoksi. Kookosjauho on siis kookoksen kuivattua ja jauhettua raastetta.
Kookosjauho on gluteenitonta ja hyvä vaihtoehto vehnälle ja muille viljajauhoille. Kookosjauho on erinomainen kuitulähde ja antaa hieman makean maun...
Paprika (Capsicum annuum)
Punainen Paprika Edelzoet Jauhe Hieno siemenetön Luomu on siemenetön tuote, mikä tarkoittaa, että on huolehdittu siitä, ettei tätä tuotetta voi kylvää. Punainen Paprika Edelzoet Jauhe Hieno siemenetön Luomu on siis tarkoitettu vain käytettäväksi keittiössä.
Baobab-jauhe
Baobab on baobab-puun hedelmä, jota kutsutaan myös Adansonia Digitata -nimellä tai apinapuu. Viimeinen nimi johtuu monista apinalajeista, jotka elävät baobab-hedelmistä. Puu voi elää erittäin vanhaksi ja se on Afrikan suurin puu. Ei vain hedelmä ole hyödyllinen elämälle Afrikassa. Lähes kaikki puun osat ovat hyödyllisiä, minkä vuoksi sitä kutsutaan kansanomaisesti myös "Elämän puuksi". Hauska esimerkki on se, että se käyttää runkoaan vesivarastona. Sadekauden aikana apinapuu varmistaa riittävät varastot, jotta se voi selviytyä kuivista kausista. Rungosta käytetään sitten paikallisten toimesta kauppana, karjan tallina tai bussipysäkkinä. Hedelmässä on erittäin korkea antioksidanttien pitoisuus. Lisäksi baobab-jauhe on erinomainen kalsiumin lähde ja erittäin rikas vitamiineista ja mineraaleista. Kun hedelmä on käsitelty jauheeksi, se koostuu noin 50 % kuidusta (pe...
Mikä on kardemumma?
Kardemummakasvit (Elettaria cardamomum) kasvavat pääasiassa korkeilla ja varjoisilla alueilla trooppisten metsien lähellä, joissa on suhteellisen runsaasti sadetta. Tällaisia olosuhteita esiintyy pääasiassa Kaakkois-Aasiassa ja Keski-Amerikassa. Kardemumma tunnetaan myös vihreänä kardemummana ja se on sukua inkiväärille. Kardemummalla on herkullinen makea ja pistävä tuoksu. Kardemumma maistuu bergamotilta, sitruunalta ja kamferilta. Kodat kuivataan sadonkorjuun jälkeen ja muuttuvat sitten mattavihreiksi. Ne ovat 1,5–2 cm pitkiä.
Terveelliset ominaisuudet kardemummansiemenillä ja sovellukset
Kardemumma sisältää monia mineraaleja, kuten rautaa, kalsiumia, kaliumia ja mangaania. 1 ruokalusikallinen sisältää jo 80 % päivittäisestä suositellusta mangaanimäärästä. Kardemummaa käytetään monissa ruoissa hienostuneen maun lisäämiseksi, esimerkiksi paistetussa jauhelihassa ja keitetyissä makkaroissa. Se on myös yleisesti käytetty mauste monissa itäisissä ja afrikkalaisissa ruoissa. Kardemummalla on hyvin erityinen maku. Jos käytät sitä liikaa, se antaa ylivoimaisen...
Täältä Abraham saa sinappinsa!
Valkoinen sinappi tai keltainen sinappi (Sinapis alba) on kasvi, joka kuuluu ristikkäiskukkakasvien perheeseen (Sinapis). Kasvi on todennäköisesti alun perin kotoisin Välimeren alueilta, mutta se on nyt levinnyt kaikkialle. Kasvia viljellään raaka-aineena sinapille tai vihreänä lannoitteena tyhjällä maatalousmaalla.
Sinapinsiementen käyttötarkoitukset
Koko siementä käytetään vihannesten säilömiseen (kuten kurkkujen) ja jauheena sinapin valmistamiseen (karkeaa sinappia varten myös yhdessä sinapinsiementen palasten kanssa). Sinapinsiemenet sisältävät sinalbiniä, ainetta, joka antaa sinapille sen terävän maun. Kuitenkin keltaisissa sinapinsiemenissä on vähemmän sinalbiniä kuin mustissa sinapinsiemenissä, minkä vuoksi keltaisista sinapinsiemenistä valmistetut sinapit ovat usein miedon makuisia.
Rasvanpoisto; helppo homma
Tämä sinappijauho on rasvattu kylmällä prosessilla, jolloin siinä on enää vain 15 % jäämärasvaa (20 %:n sijaan...
Mitä kurkuma oikein on?
Kurkuma on etelä- ja kaakkois-aasialainen kasvi, joka kuuluu inkiväärikasvien sukuun. Tästä kasvin juuresta valmistetaan kurkumaa tai keltajuurta (curcuma longa). Mausteena kurkuma on miedosti karvasta makua ja se on korkealla superfoodien listalla. Tämä johtuu osittain siitä, että kurkuma sisältää eteeristä öljyä, joka koostuu pääasiassa niin sanotuista 'seskviterpeeneistä'. Eri tyyppisillä 'seskviterpeeneillä' on lukuisia positiivisia vaikutuksia kehoomme.
Päivämäärän alkuperä
Päivämäärä on kivivilja, joka tulee päivämääräpalmun (Phoenix dactylifera) hedelmästä, ja sitä voidaan syödä tuoreena tai kuivattuna. Kiviviljat ovat hedelmiä, joissa on kova, kivimäinen ydin tai siemen. Päivämäärä on sylinterimäinen hedelmä, joka on 5–7 senttimetriä pitkä.
Päivämäärät kasvavat suurissa tertuissa näillä puilla, ja ne korjataan marraskuussa ja joulukuussa. Noin 30 päivämäärää voi kasvaa näissä tertuissa, ja yhdestä puusta voidaan kerätä 20–150 kiloa päivämääriä.
Viljely alkoi Lähi-idässä noin 3 000 vuotta sitten. Päivämääräpalmut viihtyvät kuivassa ilmastossa, jossa on kosteaa maata. Päivämäärästä on jopa 400 eri lajiketta. Nämä Pakistanista peräisin olevat kuivatut päivämääräpalat ovat saatavilla ympäri vuoden. Kuivatut päivämäärät ovat rikkaita A- ja B-vitamiineista, raudasta, magnesiumista ja fosforista.
Käyttö
Päivämääräpalat voidaan syödä välipalana, ja keittiössä päivämäärät yhdistyvät hyvin pähkinöiden ja tuorejuuston kanssa. Lisäksi näitä paloja voidaan käyttää jälkiruoissa sekä erilaisissa liha- ja kalaruokissa.
Pruikkisieni Jauhe: Leijonanharja Hericium Luomu
Leijonanharja jauhe on jauhe, joka on peräisin sienestä, jolla on erityinen nimi 'leijonanharja'. Suomeksi sieni tunnetaan nimellä pruikkisieni. Silti sinun ei tarvitse odottaa, että tuomarit kulkevat oikeuteen tällainen asia päässään.
Haluatko ostaa pruikkisientä? Katso myös nimityksiä leijonanharja, erinaceus ja hericium. Näitä termejä käytetään kaikki tätä erityistä pomponin muotoista sientä varten.
Leijonanharja jauheen maku
<p…
Mitä sinun tulisi tietää ruusunmarjoista
Ruusunmarja on ruusun lihallinen valehedelmä. Riippuen ruusulajista ja -lajikkeesta, väri voi olla punainen, oranssi, violetti tai musta.
Jotain ruusunmarjan viljelystä
Ruusunmarjoja korjattaessa ne jätetään yleensä pensaan oksille ensimmäiseen pakkaseen asti, mikä antaa niille kauniin kirkkaan punaisen värin ja myös pehmentää niitä hieman. Jäljelle jääneet kukat leikataan sitten pois ja ruusunmarjat leikataan mahdollisimman lähelle pensaan pullistuneita, pallomaisia marjoja.
Terveelliset ominaisuudet ruusunmarjassa
Ruusunmarjat ovat rikkaita C-vitamiinin lähteitä ja sisältävät myös A-, B1- ja B2-vitamiineja. Tällä hetkellä tutkitaan ruusunmarjojen vaikutusta nivelrikon kivun vähentämisessä.
Mihin ruusunmarjajauhetta voi käyttää?
Voit käyttää ruusunmarjajauhettamme lasillisessa mehua, jogurttia tai vettä. Se on myös erinomainen ainesosa terveellisen superfood-smoothien tai -shaken valmistamiseen.
Shiitaken alkuperä ja historia
Shiitake (Lentinula edodes) on syötävä sieni, joka esiintyy luonnollisesti Japanissa, Kiinassa ja Koreassa. Tässä sienestä on kasvatettu vuosisatojen ajan, ja sitä arvostetaan sen maun ja tuoksun vuoksi. Aasialaisessa keittiössä se on yleisesti käytetty sieni. Shiitake kasvaa kovilla puulajeilla, kuten pyökillä, tammella, pähkinällä ja kastanjalla. Shiitakella on vaaleanruskea tai tummanruskea lakki, ja se kuuluu maailman eniten viljeltyjen sienten joukkoon.
Käsittely shiitakesienijauheeksi
Shiitake korjataan, kun se on kasvanut hyvin, mutta lakin reuna on vielä hieman kääntynyt alaspäin. Lakin tulisi olla jo irti varresta, muuten shiitake on vielä liian nuori. Jos lakki on liian leveä ulospäin, shiitake on jo liian vanha. Korjuun jälkeen sieni leikataan paloiksi ja laitetaan uuniin kuivumaan. Tämän jälkeen se käsitellään hienoksi shiitakesienijauheeksi.
Shiitaken terveelliset ominaisuudet
Shiitake sisältää …
7 Sienisekoitus Luomu
Ultimaattinen tehostaja immuunijärjestelmälle:
Reishi
Reishi sisältää antioksidantteja, hivenaineita, polysakkarideja, vitamiineja sekä mineraaleja kuten seleeni, boori ja germanium.
Chaga
Chaga on täynnä antioksidantteja ja erilaisia steroleja. Sterolit ovat kasvisteroideja, jotka tasapainottavat immuunijärjestelmää.
Shiitake
Shiitake on täynnä vitamiineja, kaliumia ja magnesiumia, ja se sisältää 13 g proteiinia per 100 g.
Maitake
Maitake on rikas aminohapoista ja sisältää antioksidanttia L-ergotioneiinia, joka tukee maksaa.
Leijonanharja
Leijonanharja (Hericium erinaceus) tukee immuunijärjestelmää ja sillä on myönteinen vaikutus keskittymiskykyyn.
Cordyceps
Cordyceps vahvistaa immuunijärjestelmää ja hidastaa sitä yliaktiivisuuden aikana.
Lumisieni
Lumisieni sisältää enemmän D-vitamiinia kuin mikään muu ravintolähde ja on rikas antioksidanteista.
Riisi
Riisi on viljelty kasvi. Tämä tarkoittaa, että se on kasvilaji, jota on kasvatettu ihmiskäyttöön ja joka on jalostettu villikasveista. Riisi (Oryza) on viljakasvi, jonka suurin tuottaja ja kuluttaja on Kiina ja suurin viejä Thaimaa.
Riisi kasvaa haarautuvana tähkänä. Tähkä sisältää 50–500 tähkää, joista jokaisessa on kukka. Munasarja ja myöhemmin jyvät ovat suojassa kauluksissa. Riisin kasvuprosessi kestää keskimäärin 3–6 kuukautta.
Riisin historia
Riisin alkuperä on Aasiassa. Noin 9000 vuotta sitten ihmiset alkoivat kasvattaa riisiä trooppisilla alueilla. Riisinjyviä löydettiin Shangshan kylästä. Viljely mahdollisti ihmisten asumisen yhdessä paikassa. Riisiä löytyi Shangsanista purkeista ja kivistä, yhdessä riisin jauhamiseen käytettävien työkalujen kanssa.
Riisiä ei syöty Euroopassa yleisemmin ennen 1400-lukua, mikä johtui löytöretkistä Aasiaan.
Käyttö
Riisijauho on jauhettu ja kypsentämätön…
Basilika (Ocimum basil)
Basilika Leikattu, mikrobiologisesti vähennetty, Luomu VehGro:lta on kasvilaji huulikukkaiskasvien perheestä. Sitä kutsutaan myös kuninkaalliseksi yrttiksi, koska se on peräisin kreikan sanasta basil, joka tarkoittaa kuningasta. Intiassa se on pyhä yrtti. Basilikalla on ainutlaatuinen, omalaatuinen maku, joka muistuttaa mintun, anis ja pippurin yhdistelmää. Vaikka sitä käytetään maailmanlaajuisesti, se on erityisen suosittua italialaisessa ja ranskalaisessa keittiössä. Basilika ja tomaatti ovat erinomainen yhdistelmä. Joten kaada sitä tomaattikeiton päälle. Lisäksi tämä vihreä pyhä yrtti sopii hyvin keittoihin ja kastikkeisiin, pestoon, juustoon, kala- ja liharuokiin sekä salaatteihin. Lisäys mahdollisimman myöhään on neuvo, jotta maku säilyy mahdollisimman hyvin.
Matcha-jauhe Perus Luomu
Matchaa käytetään pääasiassa vihreänä teenä. Luomu matcha-jauheessa on rikas ja täyteläinen maku, jota monet teeharrastajat arvostavat.
Matcha-kasvin tarina
Matcha-kasvi on kotoisin Japanista ja sen latinankielinen nimi on 'Camellia Sinensis'. Tämän erityisen kasvin lehdet jauhetaan matcha-jauheeksi. Matchan tummanvihreä väri johtuu klorofyllistä, aminohaposta.
Miksi ostaa matcha-jauhetta?
Matcha on täynnä mineraaleja, vitamiineja, antioksidantteja ja kofeiinia.
Polyfenolien rooli
Japanilainen matcha on rikas polyfenoleista: antioksidanteista, jotka suojaavat kehoa vapailta radikaaleilta.
Painonpudotus matchalla?
Matcha vähentää näläntunnetta.
L-teaniinin rooli
L-teaniini on aminohappo, joka auttaa rauhoittamaan aivoja. Matcha-teen juominen on ihanteellista kaikille, jotka etsivät hetkeä rauhoittumiseen.
Polttava (rikka)kasvi
Kaikki ovat varmasti joskus saaneet polttia nokkosista. Se pistää ikävästi, ja siksi nokkoset ovat saaneet maineen rikkakasvina. Mutta kasvi on myös monipuolinen. Sitä voi syödä! Keitettynä nokkonen maistuu hieman pinaatille ja kurkulle.
Terveelliset ominaisuudet Nokkonen jauhe ja käyttötarkoitukset
Nokkonen sisältää valtavasti erilaisia terveellisiä aineita; mm. C-vitamiinia ja useita B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia. Mineraaleja; erityisesti rautaa, piitä ja kalsiumia. Se on myös tärkeä klorofyllin lähde. Lisäksi nokkosessa on tanniineja, proteiineja, flavonoideja (antioksidantteja), limaa ja kuituja. Nokkonen on käytössä resepteissä polentalle, pestolle, muusille, nokkoskeitolle tai yrttiteelle. Nokkonen on myös aktiivinen luonnollinen aine anti-hilse shampoossa.
Mitä ovat kaakaonibsit?
Kaakaonibsit ovat peräisin kaakaopavusta. Hedelmät kasvavat suoraan rungossa. Kaakaopapuja viljellään maissa, jotka sijaitsevat päiväntasaajan ympärillä. Kaakaota käytetään suklaan valmistamiseen. Kaakaonibsit eivät ole verrattavissa suklaaseen. Kaakaonibsit ovat makultaan hieman kuivempia, ja ne ovat itse asiassa pieniä paloja raakaa ja puhdasta kaakaota.
Ovatko kaakaonibsit terveellisiä?
Kaakaonibsit ovat ehdottomasti terveellisiä, koska ne eivät ole käsiteltyjä. Kaakaonibsit ovat rikkaita antioksidanteista, jotka edistävät sydämen ja verisuonten terveyttä. Korkean proteiini-, rasva-, hiilihydraatti-, kuitu-, rauta-, kalsium-, magnesium-, B-vitamiini- ja C- ja E-vitamiinipitoisuuden vuoksi tätä tuotetta voidaan oikeutetusti kutsua superfoodiksi. Raaka, luomukaakaonibsit ovat vapaita lisättyistä torjunta-aineista, sokerista ja rasvasta. Raaka kaakao sisältää mineraaleja ja hivenaineita, kuten kuparia, sinkkiä, mangaania, magnesiumia ja kromia.
Kuinka käyttää kaakaonibssejä?
Raaka...
D-glukoosi
Glukoosi on luonnollisesti esiintyvä kemiallinen yhdiste. Tätä glukoosijauhetta kutsutaan myös D-glukoosiksi. D-glukoosia kutsutaan myös dekstroosiksi. D-glukoosi on monosakkaridi (yksinkertainen sokeri), hiilihydraattien alaluokka. Se on tärkeä energianlähde. Glukoosia valmistavat kasvit ja suurin osa levistä fotosynteesin kautta (valon muuntaminen hiilihydraateiksi).
Dekstroosiekvivalentti (DE)
Glukoosin DE-numero kertoo jotain glukoosin sitoutumis- ja makeusvoimasta ja riippuu hydrolyysin asteesta. Tärkkelys muutetaan glukoosiksi hydrolyysin avulla. Mittakaavassa 0 - 100, 0 on puhdasta tärkkelystä ja 100 on puhdasta glukoosia. Mitä alhaisempi numero, sitä suurempi tuotteen sitoutumisvoima. Mitä korkeampi numero, sitä suurempi makeusvoima.
Käyttö
Glukoosi voidaan imeä suoraan ohutsuolesta vereen. Kun se kiertää veressä, glukoosi imeytyy eri kudoksiin. Tämä tarjoaa energiaa...
Kumina (Cuminum cyminum)
Kuminansiemen on herkullinen meksikolaisissa tai intialaisissa ruoissa. Se tuo myös pientä lisämakua grillattaviin tai barbeque-ruokiin. Anna curryn, patojen, chilin, kuskusin tai lampaan tulla herkullisiksi kuminansiemenellä. Kumina tunnetaan ainesosana kuminajuustossa, mutta sitä käytetään myös laajalti Välimeren, Aasian ja arabialaisissa ruoissa. Jauhettua kuminaa kutsutaan myös djinteniksi. Mutta tämä koskee kokonaisia siemeniä.
Mistä makea paprika tulee?
Makea paprika on peräisin Keski-Amerikan trooppisilta ja subtrooppisilta alueilta. Paprika on Capsicum annuum -kasvi ja tiettyjen viljeltyjen muotojen hedelmä. Paprika on eräänlainen pippuri. Se on ainoa kasvi, joka ei tuota kapsaisiiniä. Tämä aine on vastuussa suussa tuntuvasta polttavasta tunteesta, jota muut pippurit aiheuttavat. Paprikoita on eri värejä, mutta tunnetuimmat ovat vihreä, keltainen, oranssi ja punainen.
Paprikoiden terveysominaisuudet
Paprikoissa on runsaasti A-vitamiinia, C-vitamiinia ja B6-vitamiinia, vaikka on syytä huomata, että A-vitamiinia esiintyy pääasiassa punaisissa paprikoissa. Muuten kapsaisiinilla ei ole merkittäviä määriä muita ravintoaineita.
Punaisen paprikan rakeiden käyttö
Punaisia paprikan rakeita voidaan käyttää tuoreen paprikan sijasta keitoissa, pataruoissa ja curryissä. Se ei ole vain herkullista, vaan tuo myös väriä annokseesi. Kuivat punaiset paprikan rakeet ovat myös käteviä ottaa mukaan …
Prosessi ja alkuperä
Tämä raaka ruokosokeri on biologista ja 100 % raakaa luonnonsokeria, joka on peräisin Intiasta. Ruokosokeri valmistetaan sokeriruokosta. Tämän sokeriruohon mehu keitetään, kiteytetään, jauhetaan sokeriksi ja siivilöidään. Raaka ruokosokeri puuttuu yksi vaihe tuotantoprosessista, koska sitä ei jalosteta.
Tämän ruskean/kultaisen ruokosokerin lisäksi on olemassa myös muita erilaisia; valkoista ruokosokeria ja tummanruskeaa ruokosokeria. Väri riippuu lisätyn melassin määrästä.
Keskiajalla ruokosokeri kuului kalliisiin ja harvinaisiin mausteisiin. Raakasokeria kuljetettiin sokerileipomoihin Länsi-Euroopassa sokeripaloina, joissa se puhdistettiin.
Käyttö
Raaka ruokosokeria käytetään usein sokerijuurikkaan sijasta, kun siirrytään syömään luomuruokaa. Raaka ruokosokeri on käytettävissä aivan kuten tavallinen sokeri. Se on herkullista...
Mikä on MSM-jauhe?
MSM on lyhenne metyylisulfonyylimetaanista, joka näyttää puhtaalta valkoiselta kiteiseltä jauheelta, joka liukenee helposti nesteisiin. Se syntyy meriveden pienien hiukkasten haihtumisesta. Haihtunut aine nousee yläilmakehään, josta se palaa maahan sateen mukana. MSM-jauheen avulla voit täydentää tarvittavan rikkiarvon luonnollisella tavalla. Luonnollisesti MSM:ää esiintyy sadevedessä, tuoreissa hedelmissä, tuoreissa vihanneksissa ja rikkaimmassa lähteessä; äidinmaidossa. Kuitenkin, kun tätä ruokaa käsitellään (kuumennetaan), MSM häviää nopeasti. MSM-jauheella on maku, johon täytyy tottua.
Lisätietoja tästä tuotteesta löydät seuraavalta sivulta: Tuote MSM-jauhe
Mitä tarkalleen ottaen on kurkuma?
Kurkuma on etelä- ja kaakkoisaasialainen kasvi, joka kuuluu inkivääriperheeseen. Kurkuma tai curcuma longa valmistetaan kasvin juuresta. Mausteena kurkuma on lievästi karvas ja se on yksi superfoodien kärjessä. Tämä johtuu osittain siitä, että kurkuma sisältää eteeristä öljyä, joka koostuu pääasiassa niin sanotuista 'seskviterpeeneistä'. Eri tyyppisillä 'seskviterpeeneillä' on lukuisia myönteisiä vaikutuksia kehoomme.
Goji-puu
Goji-puu on pensas/puu, jolla kasvaa goji-marja, ja se on kotoisin Kiinasta. Tämä puu tuotiin Eurooppaan 1700-luvulla. Pitkät, kaarevat oksat ovat piikikkäitä. Lehdet ovat harmaanvihreitä ja kukat purppuranvärisiä. Marjat ovat noin 2 cm pitkiä ja oranssinpunaisia. Ennen kuivaamista ne ovat mehukkaita ja puhkeavat nopeasti.
Goji-puu kestää kaikki sääolosuhteet, vaihdellen -26℃ talvella ja 40℃ kesällä. Kahden vuoden kasvukauden jälkeen ensimmäiset marjat kypsyvät. Goji-marjoja kasvatetaan istutuksessa Keltaisen joen varrella Kiinassa. Tässä alueella istutetaan 3000 puuta hehtaarille, missä ne kasvavat leveyttä. Puiden korkeus on noin 1 metri ja ne tuottavat 1 kilogramman goji-marjoja kaudessa.
Käsittely pakastekuivattuna jauheena
Meidän orgaaninen jauheemme on valmistettu goji-marjoista, joita kasvatetaan Qinhai-Tiibetin ylängöllä Kiinan lounaisosassa. Tunnetaan nimellä 'maailman katto', tämä 2,3 miljoonan km² alue on …
{"What is Ashwagandha?":"Mikä on Ashwagandha?\nAshwagandha-jauhe valmistetaan Withania Somnifera -kasvin juurista. Kasvia esiintyy ympäri Afrikkaa, Välimerellä, Etelä-Aasiassa ja Mauritiuksella. Ashwagandhaa kutsutaan myös intialaiseksi ginsengiksi, ja sitä on käytetty vuosisatojen ajan jauheena hyvän tai paremman terveyden edistämiseksi.\n\nHealth benefits\nAshwagandhalla on anti-stressi-, antibakteerisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Se sisältää alkaloideja, koliinia, rasvahappoja, aminohappoja ja sokereita. Se sisältää myös voimakkaita antioksidantteja, joilla voi olla terveyshyötyjä, kuten kolesterolin alentaminen, immuunijärjestelmän vahvistaminen ja lihasmassan lisääminen.\n\nUse of Ashwagandha\nAshwagandhalla on mieto mutta hieman karvas maku. Sitä voidaan käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti. Sitä käytetään pääasiassa ravintolisänä ja toiminnallisena ainesosana ruoassa ja juomissa."}