...Madinan Safawi ovat sitkeitä ja niissä on lievästi makea maku. Ne ovat suhteellisen suuria ja tummanruskeita. Ne tunnetaan parhaiten anemian ja myrkytyksen hoidossa.
...Taateleita viljellään niin kutsutuissa palmupuistoissa. Hedelmät kypsyvät rypäinä palmussa ja ne pestään, kuivatetaan ja lajitellaan sadonkorjuun jälkeen. Tarvittaessa taatelit kaivetaan, leikataan ja pakataan ennen lastausta.
Taatelilajeja on noin 1.500 erilaista. Jokaisella lajilla on erilaisia ominaisuuksia, ja värit vaihtelevat punaisesta mustaan.
Ajwa-taatelit
Zahidi-taatelit
Khedri-taatelit
Kholas-taatelit
Majhol-taatelit
Kalami-taatelit
Sokari-taatelit
Mabroom-taatelit
Safawi-taatelit
Anbara-taatelit
Thoori-taatelit
.... Ja monia muita lajeja...