... jokaista reseptiä. Jalostuksen ansiosta tämä öljy soveltuu myös paistamiseen.
Meidän extravergine luomuoliiviöljymme on vihreästä tummanvihreään väriin ja siinä on hedelmäinen, intensiivinen oliivimaku. Meidän jalostettu luomuoliiviöljymme on keltainen tai vihreä ja siinä on hedelmäinen, mieto oliivimaku.
Luomuoliiviöljy valmistetaan oliivipuun (Olea europaea) hedelmien hedelmälihasta mekaanisella kylmäpuristuksella, veden erottamisella ja suodatuksella. Tämän jälkeen se voidaan tarvittaessa jalostaa.
...joka voi kasvaa 30 cm korkeaksi. Se kukkii kesäkuusta syyskuuhun ja tuottaa valkoisia tai harmaansinisiä kukkia. Näissä kukissa on kuplamaisia hedelmäkapseleita (2-3 mm suuria), jotka sisältävät siemenet. Ne sisältävät 0,5 % - 1,5 % eteeristä öljyä ja 40 % rasvaöljyä. Öljy saadaan siementen kylmäpuristuksella. Öljy sisältää eteerisiä öljyjä, linoleenihappoja, öljyhappoja, palmitiinihappoja ja...
...kuten esimerkiksi ihoöljyihin ja voiteisiin. Saatavilla eri laatuisina Välimeren keittiöön.
Lisätietoja:
Oliiviöljy saadaan puristamalla kokonaisia ja kypsiä oliivipuun hedelmiä. Öljy saadaan lämpötiloissa, jotka vaihtelevat 20-25 celsiusasteen välillä. Öljy on lähes väritöntä tai kellertävää. Oliiviöljyn maku on mieto tai makeahko. Oliiviöljyä käytetään leivonnassa, ruoanlaitossa ja ruokien maustamisessa. Kosmetiikkateollisuudessa sitä käytetään ihoöljyissä, hiustenhoitotuotteissa, voiteissa ja saippuoissa. Lääketieteessä öljyä käytetään...