Tattarijauhon alkuperä
Tattarijauho tulee tattarista (Fagopyrum esculentum), kasvista, joka kukkii ympäri maailmaa. Tattari tuottaa valkoisia tai vaaleanpunaisia kukkia. Tattaria voidaan käyttää aamiaisena, se sopii keksejä leivottavaksi, sisältää runsaasti hiilihydraatteja ja on helposti sulavaa. Uskotaan, että tattari on peräisin Kiinasta, jossa sitä viljeltiin ensimmäisen kerran noin 1000 eKr. 1400-luvulla Eurooppa tutustui myös tattariin.
Lisätietoja tästä tuotteesta löydät seuraavalta sivulta: Tattari-artikkeli
Tattarin käsittely
Tattarin kuorittuja siemeniä pestään ensin huolellisesti ja asetetaan astioihin. Sen jälkeen siemenet itävät hallituissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa 24–48 tuntia tai kunnes itu on täysin kehittynyt. Nämä kehittyneet idut siirretään...
Quinoan historia ja alkuperä
Quinoa (Chenopodium quinoa) on luonnostaan kotoisin Etelä-Amerikasta ja sitä on viljelty tärkeimpänä ravintokasvina jo 6000 vuotta. Inkakansat käyttivät quinoaa maataloustuotteena. Kasvi pystyy kasvamaan kylmissä, ravinteiltaan köyhissä ja kuivissa olosuhteissa. Kasvuaika on noin 5-6 kuukautta.
Risteyttämisen seurauksena on syntynyt quinoan lajikkeita, jotka voivat kasvaa Euroopan ja Pohjois-Amerikan olosuhteissa. Euroopassa quinoa kylvetään huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla ja sadonkorjuu tapahtuu syyskuun puolivälistä alkaen.
Quinoahiutaleiden tuotantoprosessi
Sadonkorjuun jälkeen quinoa puhdistetaan ensin. Sen jälkeen quinoa pestään saponinien poistamiseksi. Tämän jälkeen se kuivataan ja parhaat palat valitaan käsin. Nämä palat liotetaan quinoan litistämiseksi. Kuivauksen jälkeen quinoa seulotaan ja käsitellään quinoahiutaleiksi.
Terveellistä…
Alkuperä
Acerola (Malpighia emarginata) on kotoisin Karibialta ja Etelä-Amerikan pohjoisosista, ja se kasvaa 1500 metrin korkeudessa. Acerola on trooppinen hedelmä. Sitä kutsutaan myös Barbados-kirsikaksi tai Länsi-Intian kirsikaksi.
Vaikka acerola on kotoisin Karibialta, sitä löytyy myös Etelä-Amerikan pohjoisosasta. Lisäksi acerola on viljelty Havaijilla, Kaakkois-Aasiassa, Yhdysvaltojen Floridassa ja muilla alueilla Etelä-Amerikassa.
Acerola kuuluu Malpighiaceae-heimoon ja esiintyy laajasti haarautuvana pensaan tai puun muodossa, ja sen oksat ovat hieman karvaisia. Kypsä hedelmä on oranssista tummanpunaiseen kuoreen ja sen koko on noin 2 x 2,5 senttimetriä. Sisältä hedelmä on keltainen tai oranssi ja sillä on erityinen makeahapan maku. Acerola-kirsikka kuivataan ja jauhetaan hienoksi jauheeksi.
Acerolan terveyshyödyt:
Sisältääkö acerola orgaanista C-vitamiinia?
Hedelmä on erittäin korkea C-vitamiinin ja sisältää runsaasti antioksidantteja. Se sisältää myös vitamiinia…
7 Sieniseosta Luomu
Meidän lopullinen immuunijärjestelmän vahvistaja koostuu näistä 7 sienijauheesta:
Reishi
Reishi sisältää antioksidantteja, hivenaineita, polysakkarideja, vitamiineja sekä mineraaleja kuten seleeni, boori ja germanium.
Chaga
Chaga on täynnä antioksidantteja ja erilaisia steroleja. Sterolit ovat kasvisteroideja, jotka tasapainottavat immuunijärjestelmää.
Shiitake
Shiitake on täynnä vitamiineja, kaliumia ja magnesiumia, ja se sisältää 13 g proteiinia per 100 g.
Maitake
Maitake on rikas aminohapoista ja sisältää antioksidantti L-ergotioneinia, joka tukee maksaa.
Leijonanharja
Leijonanharja (Hericium erinaceus) tukee immuunijärjestelmää ja sillä on myönteinen vaikutus keskittymiskykyyn.
Cordyceps
Cordyceps vahvistaa immuunijärjestelmää ja hidastaa sitä, kun se on yliaktiivinen.
Lumisieni
Lumisieni sisältää enemmän D-vitamiinia kuin mikään muu ravintolähde ja on rikas antioksidanteista.
Historia ja alkuperä
Kaakaopapu (Theobroma) korjattiin ensimmäisen kerran Olmec-kulttuurin toimesta Meksikossa jo vuonna 1000 eKr. Sitä käytettiin tuolloin pääasiassa voimistavina juomina. Vuosien saatossa mayat ja atsteekit omaksuivat tämän käytön omiin kulttuureihinsa. Kaakaosta tuli osa seremoniallisia rituaaleja, ja kaakaopavut olivat maksuväline. 1500-luvulla espanjalaiset toivat kaakaon Eurooppaan.
1600-luvun puolivälissä siitä tuli suosittu juoma. Eri Euroopan maiden siirtokuntien kautta kaakaopuita alettiin viljellä Aasiassa ja Länsi-Afrikassa, koska Euroopassa oli kasvava kysyntä suklaalle.
Kaakaopapu on raaka-aine suklaan tuotannossa. Nämä kaakaopavut tulevat trooppisilta alueilta Etelä-Amerikassa (Ecuador). Theobroma cacao -puu on pyhä mayojen ja atsteekkien keskuudessa. Puun kaakaopavut korjataan käsin, ja raakapavut puhdistetaan sitten luonnollisessa vedessä ja jatketaan...
Puori O3 Omega 3
Omega 3 -pitkät ketjuhapot ovat olennainen osa mitä tahansa ruokavaliota, koska keho ei itse tuota näitä rasvahappoja elintarviketietokeskuksen mukaan. Koska ruokavalio on muuttunut radikaalisti viime vuosikymmeninä, valitettavasti jotkut ihmiset saavat nykyään usein liian vähän näitä rasvahappoja. Puori O3 on testattu ja sertifioitu puhtauden ja laadun osalta riippumattomassa laboratoriossa IFOS:ssa (International Fish Oil Standards) ja se on saanut 5/5 tähteä. Tämä palkinto takaa muun muassa puhtauden, vähimmäispitoisuuden 74% ja tuotantoprosessin kestävyyden.
Luonnon lahja
Mehiläispöly on täydellinen luonnon lahja. Meidän mehiläispölymme kerätään mehiläistarhaajien toimesta Espanjassa. Keräämisen jälkeen se kuivataan hellävaraisesti, jotta mahdollisimman paljon ravintoaineita säilyy. Mehiläispöly kasvatetaan kunnioittaen luontoa ja erityisesti mehiläisiä.
Mehiläiset sekoittavat nektaria siitepölyn kanssa, josta ne tekevät palleroita. Pölyssä on valtavasti ravintoaineita. Ne ovat pieniä, mutta niiden ravintoarvo on suuri. Ne sisältävät kasviproteiineja, vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja kaikki välttämättömät aminohapot. Lisäksi pölyssä on vähemmän sokereita kuin esimerkiksi hunajassa.
Alkuperä
Mehiläispöly on polyfloraalista (useista kukista) kasvitieteellistä alkuperää, mikä tekee tästä pölystä korkealaatuista. Tämä on myös syy siihen, miksi jyvien väri vaihtelee. Pöly on peräisin yli 120 eri kasvilajista ja pölystä. Vain tämäntyyppinen mehiläispö…
{"What is Chili Bird eye":"Mikä on Chili Bird eye\nChili bird eye, tunnetaan myös nimillä piri piri, rawit tai thaimaalainen chili, on pieni paprika, jolla on tulinen maku. Paprikaa löytyy usein Etiopiasta ja Kaakkois-Aasiasta. Lintujen silmä -chili kuuluu erittäin tulisten paprikoiden ryhmään.\n\nHealth Benefits Chili Bird Eye\nTämä chili auttaa ruoansulatuksessa, nopeuttaa painonpudotusta ja lisää syljen tuotantoa.\n\nThe use of chili\nTätä chiliä käytetään laajalti indonesialaisessa, meksikolaisessa, argentiinalaisessa ja thaimaalaisessa keittiössä, ja sitä käytetään usein mausteisten curryjen, enchiladojen, tacoiden ja chimichurrin valmistamiseen."}
Historia ja alkuperä
Kaakaota (Theobroma) viljeltiin ensimmäisen kerran Olmec-kulttuurissa Meksikossa jo vuonna 1000 eKr. Sitä käytettiin tuolloin pääasiassa virkistävissä juomissa. Vuosien saatossa mayat ja atsteekit omaksuivat tämän käytön omiin kulttuureihinsa. Kaakaosta tuli osa seremoniallisia rituaaleja, ja kaakaopavut toimivat maksuvälineenä. 1500-luvulla espanjalaiset toivat kaakaota Eurooppaan.
1600-luvun puolivälissä siitä tuli suosittu juoma. Eri Euroopan maiden siirtokuntien kautta kaakaopuita alettiin viljellä Aasiassa ja Länsi-Afrikassa, koska Euroopassa oli kasvava kysyntä suklaalle.
Kaakaopapu on raaka-aine suklaan tuotannossa. Nämä kaakaopavut tulevat trooppisilta alueilta Etelä-Amerikassa (Ecuador). Theobroma cacao -puu on pyhä mayojen ja atsteekkien keskuudessa. Puun kaakaopavut kerätään käsin, ja raakapavut puhdistetaan luonnollisessa vedessä ja jatketaan...
Alkuperä
Riisi on perusruoka yli puolelle maailman väestöstä. Suurin osa siitä viljellään ja kulutetaan Aasiassa. Riisiä on viljelty yli 10 000 vuotta. Riisiä on olemassa tuhansia erilaisia lajikkeita, ja sitä viljellään kaikilla mantereilla.
Käsittely proteiinijauheeksi
Kun riisi on korjattu, se jauhetaan riisijauhoksi. Tämän prosessin jälkeen se sekoitetaan veden ja α-amylaasi-entsyymin kanssa riisin hydrolysoimiseksi, minkä jälkeen se suodatetaan, kuivataan ja seulotaan hienoksi jauheeksi. Tätä riisiproteiinijauhetta tuotetaan vain riisin jyvän endospermistä, koska suurin osa proteiinista on varastoituneena siihen.
Proteiini
Veden lisäksi proteiini on suuri komponentti lihaksissa. Harjoittelun jälkeen lihakset tarvitsevat palautumiseen raaka-aineita, kuten aminohappoja (proteiinin rakennuspalikoita). Tämä jauhe on täynnä aminohappoja ja sen proteiinipitoisuus on yli 80%.
G...
Mustapippuri
Pippuri kasvaa marjoina trooppisessa pippurikasvissa. Terävä maku johtuu piperin-nimisestä yhdisteestä. Pippuri on saatavilla eri väreissä: mustana, valkoisena ja vihreänä. Pippurikasvi kasvaa alun perin pääasiassa Intiassa. Pippuria tuotetaan useimmissa trooppisissa alueissa.
Mustapippurin käyttö
Pippuria voidaan käyttää lähes kaikissa ruoissa. Se parantaa lihan makua ja antaa mausteisen maun keittoon ja perunamuusiin.
Terveelliset ominaisuudet Mustapippuri
Ruoansulatusta stimuloiva vaikutus on mustapippurin pääominaisuus, mutta mustapippurilla on muitakin ominaisuuksia. Pippuri parantaa muiden ravintoaineiden imeytymistä ja se on voimakas antioksidantti.
Musta pavun alkuperä ja historia
Musta papu on laajalti käytetty meksikolaisessa keittiössä. Usein se toimii normaalin ruskean pavun korvikkeena. Sen mustan värin, lihamaisen rakenteen ja koon (pienempi kuin ruskea papu) ansiosta se on erityinen näky. Maku on sienimäinen.
Terveelliset ominaisuudet mustista pavuista ja sovellukset
Musta papu on täynnä magnesiumia, tiamiinia, foolihappoa, B-vitamiineja, antioksidantteja (antosyaaneja), proteiinia ja kuitua. Sen korkea proteiini- ja kuitupitoisuus tekee siitä erinomaisen lihankorvikkeen, jolla on suuri etu hiilihydraattien tasaisessa jakautumisessa. Mustaa papua voidaan hyvin käyttää kasvisruoissa, keitoissa tai ruskean pavun korvikkeena.
Aasian yrtti Kumina
Kumina on kotoisin Iranista, Syyriasta, Intiasta ja Turkista. Kumina sekoitetaan usein fenkoliin. Vaikka ne ovat sukulaisia, kuminan siemen on hieman suurempi, vaaleampi ja maistuu mausteisemmalta. Myös mustan kuminan kanssa esiintyy sekaannusta, mutta se on oikeastaan eri yrtti.
Kumina viljely
Kun kukat kypsyvät siemeniksi, kukat voidaan leikata ja ripustaa ylösalaisin. Siemenet voivat sitten kuivua.
Kumina keittiössä
Kumina tunnetaan ainesosana kumina-juustossa, mutta sitä käytetään myös laajalti Välimeren, Aasian ja arabialaisissa ruoissa. Se antaa myös pientä lisämakua grillattaville tai barbeque-ruoille. Käytä kuminasiemeniä maustamaan curryä, pataruokia, chiliä, kuskusia tai lampaanlihaa. Kuminasiemen on rikas hyvien rasvojen, proteiinin, kuidun, B-vitamiinien, E-vitamiinin, raudan, magnesiumin ja mangaanin lähde.
Iranilaiset helmet
Manteli on manteli- (Prunus dulcis) puun siemen, joka alun perin kasvaa Iranissa, mutta nykyään sitä viljellään monilla muilla alueilla.
Mantelien viljely
Mantelien teollinen korjuu tapahtuu ravistamalla mantelipuita koneella, kunnes kivihedelmät putoavat maahan. Tämän jälkeen kivihedelmät kerätään, puhdistetaan ja jatkokäsitellään.
Mantelia syödään usein raakana tai paahdettuna, mutta se on myös ainesosa erilaisissa ruoissa. Mantelit ovat saatavilla monissa muodoissa, kuten kokonaisina manteleina, mantelirouheena ja mantelijauheena.
Terveelliset ominaisuudet
Mantelit ovat ravinteikkaita ja sisältävät runsaasti monityydyttymättömiä rasvoja, magnesiumia, proteiinia ja E-vitamiinia, sekä kuitua ja fytokemikaaleja.
Mantelijauheen käsittely
Manteleita saadaan mantelipuusta (Prunus dulcis). Mantelit korjataan elokuussa. Mantelijauhe valmistetaan sadonkorjuun jälkeen blansoiduista ja sitten jauhetuista manteleista.
Mantelijauheen terveelliset ominaisuudet
Tämä superruoka sisältää vähän hiilihydraatteja ja on runsas terveellisten rasvojen, proteiinien, vitamiinien ja mineraalien lähde. Lisäksi mantelijauheen nauttiminen auttaa sinua tuntemaan olosi kylläiseksi pidempään. Tämä johtuu jauheen kaikista proteiineista ja rasvoista. Näin mantelijauhe voi auttaa painonpudotuksessa. Lopuksi mantelijauhe sisältää runsaasti E-vitamiinia. Tämä on antioksidantti, joka auttaa kehoasi suojaamaan vapailta radikaaleilta.
Mantelijauheen käyttö
Mantelijauhe on erinomainen korvike vehnäjauholle ja monilla alueilla myös terveellisempi. Ajattele kaikkia ruokia, joissa käytät vehnäjauhoa (kuten pannukakut, kakut, leivonnaiset jne.). Maku on melko neutraali, mutta kun valmistat ruokia pelkästään mantelijauheella,…
Mistä sheavoita tulee?
Sheavoi on peräisin Afrikasta ja se saadaan sheapuun, eli karitépuun, pähkinöistä. Puu kuuluu luonnolliseen kasvillisuuteen 300 km leveällä vyöhykkeellä, joka ulottuu Malista Burkina Fasoon, Ghanan, Togon ja Beninin kautta. Vain tällä alueella, eikä missään muualla maailmassa, kasvaa sheapuita eri lajikkeina. Ne ovat jopa 15 metriä korkeita puita, joiden hedelmät muistuttavat luumuja, ja joiden siemenet sisältävät jopa 50 % rasvaa.
Sheavoin terveelliset ominaisuudet
Sheavoi on norsunluun väristä ja siinä on savumainen, pähkinäinen tuoksu. Voissa on korkea A-, E- ja F-vitamiinipitoisuus, ja se on erittäin sopiva ihon kosteuttamiseen, verenkierron parantamiseen ja ihon kimmoisuuden edistämiseen. Afrikassa sheavoita on käytetty vuosisatojen ajan päivittäiseen ihon ja hiusten hoitoon.
Sheavoin käyttötarkoitukset
Sheavoita löytyy runsaasti kaupallisista ...
Fenkoli (Foeniculum vulgare)
Fenkoli Koko Luomu BIO VehGro:lta on 100 % luonnollista fenkolinsiementä. Foeniculum Vulgare, eli fenkoli, kuuluu umbellifer-perheeseen. Fenkolin lisäksi persilja, porkkana, selleri ja rakuuna kuuluvat myös umbellifer-perheeseen. Sen lehtien alaosassa oleva ulkonäkö saa fenkolin näyttämään mukulalta, mutta se on todellisuudessa sipulimainen laji. Langankaltaisia lehtivarsia käytetään yrttien lähteenä ja kasvin siemeniä mausteena. Fenkoli on alun perin kotoisin Aasiasta, mutta keskiajalla tämä mauste ilmestyi myös Eurooppaan. Nykyään siemeniä käytetään säännöllisesti monissa keittiöissä. Tämä johtuu osittain myös herkullisesta anismaisesta mausta, jota siemenellä on.
Mitä voit tehdä porkkanajauheella?
Porkkanajauheella on mieto, makea ja hieman pippurinen maku, joka on herkullinen smoothieissa ja kastikkeissa, muiden asioiden ohella. Sitä voidaan myös käyttää mausteena tai luonnollisena väriaineena pastoissa ja kakuissa.
Mihin porkkanajauhetta käytetään?
Yhtenä maailman suosituimmista vihanneksista porkkana sisältää korkeita ravintoarvoja. Porkkanajauhe on rikas beetakaroteenista, joka kehossa muuttuu A-vitamiiniksi. Porkkanajauhe on myös rikas antioksidanteista, mineraaleista ja kuidusta.
Porkkanajauheen tuotantoprosessi
Porkkanajauhe valmistetaan kuivaamalla tuoreita porkkanoita ja sitten jauhamalla ne hienoksi jauheeksi.
Mikä on Chaga-sieni?
Chaga (Inonotus obliquus Fuscoporia obliqua) on yleisin nimi (venäjäksi: ääntäminen tsjah-ga) sienelle, joka kuuluu Hymenochaetaceae-perheeseen. Suomessa tämä sieni on harvinainen ja sitä kutsutaan koivunvaaleasieneksi.
Terveelliset ominaisuudet, tuote ja sovellukset
Chagaa käytetään ja myydään lääkinnällisenä sienenä, ja siksi sillä on enemmän kuin keskimääräinen tunnettuus suuren yleisön keskuudessa. Tieteessä tätä sientä on tutkittu jo useiden vuosikymmenten ajan, erityisesti sen syöpää ehkäisevien...
Tässä Abraham sai sinappinsa!
Valkoinen sinappi tai keltainen sinappi (Sinapis alba) on kasvi, joka kuuluu ristikkäiskasvien perheeseen (Sinapis). Kasvi on todennäköisesti peräisin Välimeren alueilta, mutta se on nykyään laajalle levinnyt. Kasvia viljellään raaka-aineena sinapille tai vihreänä lannoitekasvina viljelemättömillä alueilla.
Sinapinsiemenen käyttötarkoitukset
Koko siementä käytetään vihannesten (kuten suolakurkkujen) säilömiseen ja jauheena sinapin valmistamiseen (karkean sinapin valmistuksessa sekoitetaan myös sinapinsiemenpalasia). Sinapinsiemenet sisältävät sinalbiniä, ainetta, joka antaa sinapille sen terävän maun. Kuitenkin keltaisessa sinapinsiemenessä on vähemmän sinalbiniä kuin mustassa sinapissa, mikä tekee keltaisista sinapeista usein miedompia maultaan.
Rasvanpoisto, kylmä prosessi
Tämä sinappijauho on kylmäprosessilla rasvattua, joten se sisältää vain enintään 15 % jäämärasvaa (verrattuna 20-35 % rasvaan rasvattomassa sinappijauhoissa). Rasvanpoistettujen mu...
Pieni historia punajuuresta
Punajuuri (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) on juurikasvi amaranttikasvien (Amaranthaceae) perheessä ja se kuuluu punajuurikasvien sukuun. Se on läheistä sukua sokerijuurikkaalle. Sana 'punajuuri' on vanhan germaanisen alkuperän johdannainen latinan sanasta 'beta'. Punajuurta viljelivät kaikki voimakkaat kansat muinaisaikoina. Kreikkalaiset ja egyptiläiset käyttivät sitä pääasiassa sen lehtien vuoksi, ja uskotaan, että muinaiset roomalaiset lopulta huomasivat, että myös itse punajuurta voitiin käyttää.
Punajuurten käyttötarkoitukset
Ihmiset käyttävät punajuurta (viipaloituna) säilömiseen, esikeitettyjen kasvisruokien valmistamiseen, mutta myös borssin, suositun ainesosan monissa Itä-Euroopan keitoissa, valmistamiseen.
Terveelliset ominaisuudet punajuurijauhe
Punajuurijauhe antaa kauniin punaisen tai vaaleanpunaisen värin kakuille, muffinsseille, pannukakuille, kastikkeille, keitoille, dippeille ja muille valmistuksille. Tämä punajuurijauhe tuo pehmeän, makean vivahteen ilman, että se peittää alleen muita makuja...
Tonkapavut (Dipteryx odorata)
Tonkapavut kasvavat tonkapuussa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonkapavut ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joiden sisus on ruskea. Kun siemenet on korjattu, ne kuivataan ja liotetaan vuorokauden ajan alkoholissa tai rommissa. Rommissa liotetut tonkapavut antavat makua vaniljalle, manteliin ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteena jälkiruoille ja leivonnaisille. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan jälleen ja niiden fermentointiprosessi alkaa.
Tonkapavut ovat yleinen ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellimakeisissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.
Kaurahelmiä
Kaurahelmien valmistuksessa käytetään koko jyvää. Eli mukaan lukien kuori ja idut, eikä vain viljan tärkkelysosaa. Kaurahelmiä on siis aina täysjyväisiä. Kaurahelmiä on helpompi ja nopeampi valmistaa kuin kokonaisia kaurajyviä. Lisäksi ne ovat myös helpommin sulavia. Tärkeitä syitä siihen, miksi kaurahelmiä on niin suosittuja.
Kaurahelmien edut
Kaurahelmiä tarjoaa kehollesi runsaasti vitamiineja. Ne antavat sinulle voimaa, jota tarvitset päivän läpi selviytymiseen, ja tyydyttävät ruokahalusi. Kaurahelmillä on vielä paljon muita etuja: ne alentavat kolesterolia, ovat antioksidanttien lähde, tarjoavat kehollesi runsaasti energiaa ja ovat nesteitä poistavia.
Tämä ravitseva kaura on herkullista jogurtissa, esimerkiksi aamiaiseksi. Se tukee hyvää hampaiden ja luiden muodostumista ja on lisäksi helposti sulavaa.
Alkuperä
Sitruunankuorijauhe valmistetaan sitruunan kuoresta. Sitruuna on sitruunapuun (Citrus Limonum) hedelmä. Sitruuna on kotoisin Aasiasta, mutta nykyään sitä esiintyy runsaasti Välimeren alueella ja Amerikassa. Tämä sitruunankuorijauhe on peräisin Chilestä. Sitruunankuori sisältää jopa 10 kertaa enemmän välttämättömiä ravintoaineita kuin sitruunan mehu.
Ravinteet ja käyttö
Sitruunankuorijauhe sisältää muun muassa A- ja C-vitamiineja sekä mineraaleja kuten magnesiumia ja kalsiumia. Lisäksi sitruunankuori sisältää myös kaliumia ja beetakaroteenia. Jauheella on hapan ja raikas maku, mutta se tuoksuu vähemmän voimakkaasti kuin tuore sitruunankuori. Tärkeää sitruunan kuorimisessa on, että kuoritaan vain se osa kuoresta, joka on keltainen. Alla oleva valkoinen kerros sisältää paljon aineita, jotka maistuvat katkerilta. Korkea C-vitamiinipitoisuus yhdessä läsnä olevien flavonoidien kanssa tekee tästä tuotteesta terveellisen...
Alkuperä Kaakaopulveri Tavanomainen Luomu
Kaakaopulveri tulee kaakaopavuista, jotka ovat kaakaopuun hedelmiä. Kaakaopuu kasvaa maissa, jotka sijaitsevat päiväntasaajan ympärillä, ja se tuottaa kaakaopapuja, joista valmistetaan muun muassa suklaata. Kaakaopulverin valmistamiseksi käytetään kaakaomassaa kaakaopavusta. Korkean paineen alla massa puristetaan, jolloin syntyy kaakaopulveria. Kaakaopavut sisältävät enemmän antioksidantteja kuin punaviini ja kolme kertaa enemmän kuin vihreä tee; kaakaopavut ovat myös rikkaita mineraalilähteitä. Kaakaopalkot on kerätty käsin ja valittu parasta laatua varten. Lisäksi kaakaomme on fermentoitu alkuperäisen karvauden vähentämiseksi. Tuotantoprosessi säilyttää merkittävän osan papujen ravintoarvosta ilman lisäaineita.
Forastero Pavut
Kaakaopulveri Tavanomainen Luomu on peräisin Forastero-kaakaopuusta. Alun perin tämä kaakao tulee Amazonin alueelta, mutta sitä viljellään nykyään erityisesti We…
Origin and History Barley Grass
Ohraheinä on ruoho, joka kasvaa EU:ssa.
Harvest Barley Grass
Kun kasvi valmistautuu lisääntymisvaiheeseen, kaikki ravinteet kerääntyvät versoihin. Se on aika korjata. Prosessoimme nämä ravinteikkaat versot vehnäruohopulveriksi. Ohra on ollut viljelyssä tuhansia vuosia ja se oli yksi ensimmäisistä viljelykasveista, jotka kesytettiin ihmiskäyttöön. On osoitettu, että muinaiset egyptiläiset korjasivat sekä ohran että nuoret versot, ja Raamatussa viitataan ohrakasvin käyttöön tärkeänä uskonnollisena uhrauksena.
Healthy Properties Barley Grass and Applications
Ohraheinä on runsas kuitujen, proteiinin, raudan, kuparin, aminohappojen, entsyymien ja klorofyllin lähde. Proteiini edistää lihasmassan kasvua ja ylläpitoa sekä vahvojen luiden säilyttämistä. Kupari kuljettaa happea kehossa, mutta tukee myös kognitiivisia toimintoja, immuunijärjestelmää ja auttaa...
Oranssin kuoret
Appelsiininkuorta kutsutaan myös oranssikuoreksi. Tiesitkö, että appelsiini on pomelon ja mandariinin risteytys? Se on ollut olemassa vähintään 2400 vuotta ja se on kotoisin Itä-Kiinasta. Nykyään se on maailman eniten viljelty hedelmä, ja se kasvaa trooppisissa ja subtrooppisissa ilmastoissa.
Tuotantoprosessi Jauhettu appelsiininkuori
Meidän jauhettu appelsiininkuori (Aurantii dulcis pericarpium) tulee Ghanasta. Tuore appelsiini maistuu jo herkulliselta, mutta jauhettu appelsiininkuori antaa vielä enemmän makua. Appelsiininkuorijauhe on siksi erityisen sopiva antamaan ruoille tyypillistä appelsiinimakua. Herkullista yhdistettynä mustaan tai vihreään teehen tai puhtaaseen rooibokseen. Appelsiinigranulaattia voi myös käyttää erilaisissa kalaruokissa ja kanassa.
Jauhetun appelsiininkuoren terveelliset ominaisuudet
Appelsiininkuoret sisältävät erilaisia fytonutrienttejä, kuten beetakaroteenia ja joitakin flavonoideja...
Valkoinen mulperipuu
Valkoinen mulperipuu (Morus alba) on kasvi, joka on alun perin kotoisin Kiinasta. Mulperipuu on yksi viimeisistä puista, jotka kukkivat kesällä. Kasvilla on tärkeä arvo, koska se on välttämätön silkintuotannossa. Silkkiperhosen toukka on nimittäin yksinomaan tämän kasvin lehtien syöjä. Ihmisille mulperipuun hedelmiä käytetään sen sijaan. Hedelmät ovat nimittäin täynnä hyviä ravintoaineita.
Terveysedut
Mulperit ovat rasvattomia, natriumiltaan alhaisia ja täynnä erilaisia vitamiineja ja mineraaleja. Mulperipuu sisältää muun muassa vitamiineja A, B6, C, E, K sekä mineraaleja kuten kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, kuparia ja fosforia. Se auttaa parantamaan näkökykyä ja pitämään verenpaineen tasapainossa. Hedelmien runsas kuitupitoisuus saa mulperin aikaan nopean kylläisyyden tunteen.
Mulperin käyttö
Voit lisätä kuivattuja mulperimarjoja jogurttiin tai hedelmäsalaattiin...
Polttava Nokkos
Kaikki ovat todennäköisesti saaneet polttavan nokkosen pistoksia. Se pistää, ja siksi polttavaa nokkosta kutsutaan rikkaruohoksi. Mutta kasvilla on myös toinen puoli. Sitä voi syödä! Keitetty nokkonen maistuu pinaatille ja kurkulle.
Polttavan nokkosen terveelliset ominaisuudet
Polttava nokkonen sisältää monia erilaisia terveellisiä aineita, mukaan lukien C-vitamiinia ja erilaisia B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia. Mineraaleja, erityisesti rautaa, piitä ja kalsiumia. Se on myös tärkeä klorofyllin lähde. Mutta tanniineja, proteiineja, flavonoideja (antioksidantteja), limaa ja kuituja löytyy myös polttavasta nokkosesta.
Mitä voit tehdä polttavalla nokkosella?
Polttavaa nokkosta käytetään resepteissä polentalle, pestolle, soseelle, nokkoskeitolle tai yrttiteeksi. Sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, se on hyvä virtsateiden ja maksan puhdistamiseen ja se auttaa selviytymään paremmin stressistä ja väsymyksestä. Nokkosen lehdellä on luonnostaan mieto, kasvimainen maku. Kuivattu nokkonen l...
Quinoan historia ja alkuperä
Quinoa (Chenopodium quinoa) on kotoisin Etelä-Amerikasta ja sitä on viljelty pääasiallisena ravintokasvina jo 6000 vuotta. Inkakansat käyttivät quinoaa jo kenttäkasvina. Kasvi pystyy kasvamaan kylmissä, ravinteiltaan köyhissä ja kuivissa olosuhteissa. Kasvuaika on noin 5-6 kuukautta.
Risteyttämisen kautta on luotu quinoan lajikkeita, jotka voivat kasvaa Euroopan ja Pohjois-Amerikan olosuhteissa. Huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla quinoa kylvetään Euroopassa ja sadonkorjuu tapahtuu syyskuun puolivälistä alkaen.
Quinoahiutaleiden tuotantoprosessi
Sadonkorjuun jälkeen quinoa puhdistetaan ensin. Sen jälkeen quinoa pestään saponiinin poistamiseksi. Sitten se kuivataan ja parhaat palat valitaan käsin. Nämä palat liotetaan quinoan litistämiseksi. Kuivauksen jälkeen quinoa seulotaan ja prosessoidaan quinoahiutaleiksi.
Quinoahiutaleiden terveelliset ominaisuudet
<Quinoahiutaleet ovat rikkaita B2-, E-vitamiineista, raudasta, kuparista ja magnesiumista. Quino…