Maustekasvi eri muodoissa: kuiva, maustekasviöljy, jauhettu tai kokonaisina siemeniä tunnetaan sen kyvystä tukea maksan toimintaa. Maustekasvilla on ainutlaatuinen koostumus ja parantavia ominaisuuksia. Se sisältää flavonoideja, orgaanisia happoja, vitamiineja C ja K, proteiineja, runsaasti linolihappoa, mineraalisuoloja ja silymariinia. Maustekasvi on voimakas antioksidantti. Se puhdistaa ja sillä on tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, se stimuloi regeneroitumista ja uusien maksasolujen tuotantoa - sitä käytetään muun muassa maksakirroosin ja rasvamaksan hoidossa, se suojaa maksaa myrkyiltä ja sillä on detoksifioivia ominaisuuksia. Sillä on myös antiandrogeenisia ja antikoagulanttiominaisuuksia. Se lisää ruoansulatusnesteiden eritystä ja parantaa ruoansulatusta. Sen parantavat ominaisuudet johtuvat silymariinista, joka stabiloi hepatosyyttien solukalvoja, suojaa maksaa myrkyllisiltä yhdisteiltä ja edistää sen regeneroitumista.
Millet-jauho on valmistettu jauhetuista hirssinjyvästä - yksi vanhimmista viljoista, jolla on monia terveyshyötyjä. Hirssi on gluteeniton ja emäksinen vilja, joka palauttaa kehon luonnollisen happo-emästasapainon, puhdistaa sitä, taistelee vapaita radikaaleja ja sieniä vastaan. Jauho on helposti sulavaa, ei allergisoivaa, sillä on hieman pähkinäinen jälkimaku ja se on edullisempaa kuin muut "Super Foods" -ryhmän tuotteet. Se on kuitujen, magnesiumin, tyydyttymättömien rasvahappojen, sinkin ja raudan sekä B-vitamiinien lähde. Hirssijauho on todellinen hyödyllisten aineiden injektio ja tehokas detox keholle. Hirssijauho on myös runsas kuidun lähde, joka tunnetaan laajalti tuotteena, joka tukee laihduttamista, koska se säätelee ruoansulatusjärjestelmää ja vaikuttaa positiivisesti verensokeritasojen stabilointiin. Kaikki tämä kääntyy kylläisyyden tunteeksi ja vähäisemmäksi himoksi. - 5% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,7g - 4% hiilihydraatit 72,8g - 28%, mukaan lukien sokerit 0g - 0% proteiini 12,1g - 24% kuitu 5,9gsol 0.
Maissitärkkelys, jota kutsutaan myös maizena-nimellä, saadaan valkoisista maissin heteistä, toisin kuin maissijauho, joka saadaan maissin jyvistä. Se on valkoista ja sillä ei ole makua tai hajua. Se esiintyy jauhemaisessa muodossa. Oikean vesimäärän kanssa se muodostaa eräänlaista puuroa. Maizena kuuluu ruokavalioon, se on gluteeniton ja liukenee hyvin veteen. Energiasisältö 1505KJ/354kcal - 18%RWS*rasva 0.1g < 1% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0g - 0%hiilihydraatit 88g - 34% mukaan lukien sokerit 0g - 0%proteiini 0.3g < 1%suola 0.025g < 1%*RWS - viite ruokaarvo <strong> käyttö </strong> tärkkelystä voidaan käyttää jauhon korvikkeena, keittojen ja kastikkeiden sakeuttamiseen, kotitekoisen leivän, vanukkaiden ja kakkujen valmistamiseen. Maizenaa voidaan myös käyttää pintojen puhdistamiseen erilaisista tahroista (öljy, ruoka, veri). Se toimii erinomaisesti puhdistusaineena kattiloille, keittiölaitteille ja astioille. Sitä voidaan käyttää myös pehmentimenä pesussa.
Pohjois-Amerikan pääasialliset intiaanit ja eurooppalaiset kansat tiesivät mäntyjen poikkeuksellisista ominaisuuksista ja valmistivat yksityiskohtia ja oksia neulasten ja oksien alta. Mäntyöljy saadaan tavallisista mäntyneulasista. Luontaishoidossa ja aromaterapiassa mäntyöljy on erityisesti arvokas kipulääke. Se omaa myös antiseptisiä ja bakteereja tappavia ominaisuuksia, ja se lämmittää. Inhalaatiot mäntyöljyllä helpottavat ylähengitysteiden infektioita. Se poistaa väsymyksen, neuralgian ja hermostollisen uupumuksen oireita. Mäntyllä on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja sitä voidaan sekoittaa kantajaöljyyn, hieroa ihoon turvotuksen poistamiseksi ja tulehdusprosessien hillitsemiseksi. Se puhdistaa ja raikastaa ilmaa huoneissa. <strong> Pinus Sylvestris -lehden käyttö </strong> <ul> <li> Erilaisista alkuperistä johtuvan kivun lievittämiseen </li> <li> Tulehduksen rajoittamiseen </li> <li> Stressitasojen alentamiseen </li> <li> Desinfioimiseen </li> </ul>
Pähkinöistä valmistettu pasta on valmistettu 100 % hasselpähkinöistä, ilman mitään turhia lisäaineita. Hasselpähkinöissä oleva suuri E-vitamiinin määrä, jolla on voimakkaat antioksidanttiset ominaisuudet, tukee kehon puolustusta vapaita radikaaleja vastaan. Hasselpähkinöissä oleva E-vitamiini suojaa huonolta kolesterolilta estäen ateroskleroottisia muutoksia, mikä on tärkeää sydäninfarktin ehkäisyssä. Lisäksi hasselpähkinät sisältävät runsaasti B-vitamiineja, jotka edistävät hermoston hyvää toimintaa, sekä C-, A-, K-vitamiineja, foolihappoa, kaliumia, fosforia ja kalsiumia. Pähkinät ovat terveellisten rasvahappojen ja kuitujen lähde. & NBSP; <strong> Koostumus: </strong> Paahdetut hasselpähkinät & NBSP; <strong> ravintoarvo 100g: ssä </strong> energiarvo 2900KJ / 702Kcal - 35% RWS * rasva 63 g - 90%, mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 4,51 g - 23% hiilihydraatit
Maapähkinöitä, joita kutsutaan myös maapähkinöiksi, erottavat muista pähkinöistä niiden korkein proteiinipitoisuus. Itse asiassa maapähkinät eivät kuitenkaan ole pähkinöitä, vaan palkokasvien siemeniä, mikä selittää niiden korkean proteiinipitoisuuden. Nämä pähkinät ovat peräisin Etelä-Amerikasta, todennäköisesti Brasiliasta. Maapähkinät ovat melko kaloripitoisia - 100 g:ssa on lähes 600 kaloria. Ne ovat rikkaita tyydyttymättömissä rasvahapoissa, jotka vaikuttavat hyvin sydämeen, säätelevät verensokeritasoa ja verenpainetta. Maapähkinät sisältävät myös runsaasti E-vitamiinia, joka on voimakas antioksidantti, sekä B-vitamiineja, erityisesti foolihappoa ja niasiinia. Ne sisältävät myös sinkkiä, fosforia, magnesiumia, seleeniä, kalsiumia ja rautaa. Ne ovat aarreaitta kuituja ja arginiinia - aminohappoa, joka on erityisen tärkeä urheilijoille, koska se parantaa lihasten verenkiertoa ja niiden voimaa harjoituksen aikana.
Mehiläisten siiteet ovat mehiläisten perusruokaa, jota ne tuottavat pesässä. Se koostuu sekoituksesta kukkapölyä, jota mehiläistyöläiset keräävät syljen ja hunajan avulla. Näin muodostuneet pölypapelit kuljetetaan mehiläispesään ja pakataan sitten levyiksi, joissa ne fermentoituvat maitohappobakteerien läsnä ollessa ja syntyy siitepölyä. Mehiläishoitajat valitsevat siitepölyä suoraan pesästä - luonnollisesti he eivät voi ottaa sitä liikaa, koska mehiläiset tarvitsevat sitä ravinnokseen. Mehiläistalossa saadaan pienempiä määriä siitepölyä kuin pölyä, mikä tekee siitä kalliimpia tuotteita. Siitepöly on äärimmäisen arvokasta. Se ylittää myös pölyn parantavan vaikutuksen runsaamman koostumuksen, helpomman imeytymis- ja ylläpitoprosessin ansiosta. Siitepölyssä on runsaasti vitamiineja (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, Pp, K, E, H, D) sekä mikro- ja makroelementtejä, kuten magnesiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, kaliumia, fosforia tai natriumia.
Risiiniöljy, jota kutsutaan joskus käsipalloöljyksi, saadaan kasviesta nimeltä risiini (Ricinus communis). Intiassa ja Egyptissä sitä on käytetty tuhansia vuosia. Se kehittää ja parantaa kasvojen ihon kuntoa - kosteuttaa, silottaa ja vähentää ryppyjä. Se sopii erinomaisesti hiusten, ripsien ja kulmakarvojen vahvistamiseen. Se on osa monia kosmetiikkatuotteita: voiteita, saippuoita ja muita vartalonhoitotuotteita, joissa sitä käytetään lääkinnällisenä ja hoitavana ainesosana. Se toimii hyvin erittäin kuivalle iholle, ja sitä käytetään myös kasvojen puhdistamiseen. Erinomainen hoitoaine hiusten latvoille tai ainesosa hiusnaamiolle. Hiukset muuttuvat kiiltäviksi, pehmeiksi, tummemmiksi ja paksummiksi. Se sulkee hiussuomuja ja vähentää haaroittumista, nopeuttaa hiusten kasvua. Säännöllisesti hierottuna se voi pehmentää kovan ihon kantapäissä, polvissa tai kyynärpäissä.
Kikherne, eli myös kikerherne tai italialainen herne, kuuluu palkokasvien ryhmään. Kikherne on erinomainen proteiinin ja välttämättömien aminohappojen lähde, joten se voi korvata lihan. Se on monimutkaisten hiilihydraattien ja kuidun lähde. Kikherne tarjoaa keholle monenlaisia vitamiineja ja mineraaleja, mukaan lukien merkittäviä määriä fosforia, B9-vitamiinia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja kaliumia. Se sisältää myös tyydyttymättömiä rasvahappoja. Kikherne on vähäkalorinen ja sillä on alhainen glykeeminen indeksi, ja sen sisältämä kuitu auttaa vähentämään triglyseridien ja "huonon" kolesterolin tasoa. Kikhernejauho on erityisesti vegaanien ja allergikoiden arvostama. Kikhernejauho valmistetaan palkokasvista, ja siksi sillä on poikkeuksellinen proteiinipitoisuus, ja maku muistuttaa umami-makua. Tämän jauhon glykeeminen indeksi on lähes puoleen verrattuna vehnäjauhoon ja se on vain 35.<span class="Apple-converted-space"> </span> <strong>Koostumus:</strong> kikhernejauho <strong>
Neilikkaöljyllä on ainutlaatuinen tuoksu, ja se erottuu epätavallisella koostumuksellaan. Se on luonnollinen eteerinen öljy, jonka pääainesosa on eugenoli ja sen johdannainen asetyleugenoli. Eugenoli kuuluu terpeeniryhmään. Se on pääasiallinen syy eteeristen öljyjen poikkeuksellisiin ominaisuuksiin ja sillä on voimakas desinfioiva vaikutus. Lisäksi neilikkaöljy on metyyli-salisylaatin lähde, joka on vastuussa tämän tuotteen kipua lievittävistä ominaisuuksista. Tuote on erinomainen vitamiinien ja mineraalien aarre. Siitä löydämme muun muassa A-vitamiinia ja C-vitamiinia sekä fosforia, kaliumia, kalsiumia, natriumia ja rautaa. Apilat tunnetaan antiseptisistä ja antifungaalisista ominaisuuksistaan. Siksi niitä on käytetty fytoterapiassa vuosien ajan vaikeasti paranevien haavojen ja ihoinfektioiden hoitoon.
Magnesiumsulfaatti, jota kutsutaan myös Epsom-suolaksi, englantilaiseksi suolaksi tai karvaaksi suolaksi, on epäorgaaninen kemiallinen yhdiste, joka sisältää runsaasti kahta elementtiä: magnesiumia ja rikkiä. Epsom-suolan nimi tulee Englannin Epsom-kaupungista, jossa 1600-luvulla tätä yhdistettä alettiin saada haihduttamalla paikallisten lähteiden mineraalivettä. Epsom liukenee hyvin veteen ja sen maku on karvas. Sitä käytetään laajasti lääketieteessä, farmakologiassa, eläinlääketieteessä ja kosmetologiassa. Magnesium on välttämätöntä lihasten ja hermoston oikealle toiminnalle. Se säätelee sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa. Sopiva magnesiumtaso vähentää sydänkohtauksen ja verisuonisairauksien riskiä. Rikkihappo takaa antiseptisiä ja sienitautien torjunta vaikutuksia. Se nopeuttaa haavojen paranemista ja vähentää tulehdusta. Se auttaa poistamaan haitallisia aineita kehostamme, mukaan lukien raskasmetalleja.
Teepuuöljyllä on miellyttävä, aromaattinen tuoksu. Se saadaan teepuun lehdistä Australiassa. Öljyn nimi sekä puu, josta se tuotetaan, eivät liity teehen. Kasvia kutsui teepuuksi kapteeni Cook, joka kuten aboriginaalit käytti sen lehtiä juoman valmistamiseen teetä varten. Teepuun lehtien hyviä vaikutuksia hyödynsivät aboriginaalit, jotka käyttivät niitä desinfiointiin ja haavojen hoitoon. Nykyään tätä puuta viljellään suuressa mittakaavassa, koska eteeriselle öljylle, jota tämä raaka-aine sisältää, on suurta kiinnostusta; se sisältää yli 90 aktiivista yhdisteitä. Teepuuöljy saadaan tislausprosessissa vesihöyryllä teepuun lehdistä ja oksista. Se erottuu raikkaasta, kasvimaisesta tuoksustaan ja värittömästä tai vaaleankeltaisesta väristään. Öljyä käytetään aromaterapiassa yhtenä voimakkaimmista antiviraalisista, antibakteerisista ja antimykotisista aineista.
Vadelman siemenöljy saadaan, kuten nimi viittaa, puristamalla vadelman siemeniä. Se on kevyttä koostumusta, imeytyy hyvin ja jättää ihon kevyesti kosteutetuksi ja kimmoisaksi. Vadelman siemenöljyä käytetään yleisimmin kasvojen hoidossa, herkällä, allergisella ja kuivalle iholle, hierontaan ja hiustenhoitoon. 80 % tämän öljyn koostumuksesta on välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja (Omega-3 ja Omega-6). Nämä rasvahapot ovat erityisen suosittuja kaikentyyppisille iholle, erityisesti rasvaiselle iholle, koska ne auttavat säätelemään talin tasoa ja estävät mustapäiden muodostumista. Ne edistävät myös ihon sävyn tasoittumista, pigmenttimuutosten vaalentamista ja helpottavat aktiivisten ainesosien tunkeutumista ihon syvempiin kerroksiin. Öljy sisältää myös A- ja E-vitamiineja. Öljyllä on ryppyjä ehkäiseviä ominaisuuksia, se tukee elastaanin ja kollageenin muodostumista ja hidastaa ikääntymisprosesseja. Se auttaa suojaamaan UVB-säteilyltä.
Magnesium on yksi arvokkaimmista biopiristeistä. Se näyttelee monia tärkeitä rooleja kehossa: se osallistuu tärkeisiin biokemiallisiin reaktioihin ja on ratkaisevan tärkeä hermojen, veren, ruoansulatuksen, luiden ja luuston tehokkaalle toiminnalle, estää veren yliaktiivisuutta tai munuaiskivien muodostumista, hidastaa ikääntymisprosessia ja vahvistaa kehon immuunijärjestelmää. Magnesium on yleinen alkuaine, mutta huonosti imeytyvä. Vain 15-40 % ruoasta, kuten viljoista, viljatuotteista, ruskeasta riisistä, kuivatuista hedelmistä, tuoreista vihreistä lehtivihanneksista ja suklaasta, saadaan magnesiumia. Niille, joiden ruokavalio ei ole rikastettu mainituilla tuotteilla, lisäravinteet voivat olla tarpeen. Miten magnesiumin puutetta voi täydentää? Magnesiumlisät ovat saatavilla tabletteina tai kapseleina, tai tätä ainetta voi täydentää ihon kautta. Joidenkin tutkijoiden mukaan tämä menetelmä tarjoaa parhaan imeytymisen.
Vihreä kahvi on epämukavia kaakaopapuja, joista valmistetaan myös perinteistä paahdettua kahvia. Sen väri on herkkä vaaleanvihreä. Tämä johtuu siitä, että keräyksen jälkeen sitä ei altisteta savustamisprosessille. Sen koostumuksessa, kofeiinin lisäksi, löytyy myös klorogeenihappoa, jota pidetään rasvanpolton nopeuttamiseen liittyvänä ominaisuutena. Vihreä kahvi on myös arvokas polyfenolien, salisyylihapon sekä monien vitamiinien ja mineraalien lähde. Sen koostumuksessa on foolihappoa, vitamiineja B1, B2, B12 sekä kalsiumia, kaliumia, natriumia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. <strong> Energiasisältö 1588KJ / 381KCAL - 19% RWS * Rasva 13G - 19% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,8 g - 4% Hiilihydraatit 40g - 15%, mukaan lukien sokerit 0g - 0% Proteiini 11g - 22% Kuitu 30g - 0g - 0% * RWS - Viitearvo ja NBSP; <strong> Käyttö </strong> Vihreän kahvin valmistus
Vihreä kahvi on paahtamattomia kaakaopapuja, joista valmistetaan myös perinteistä paahdettua kahvia. Sen väri on vaaleanvihreä. Tämä johtuu siitä, että keräämisen jälkeen papuja ei altisteta paahtamisprosessille. Sen koostumuksessa on piristävän kofeiinin lisäksi myös klorogeenihappoa, jolle on annettu ominaisuuksia, jotka nopeuttavat rasvakudoksen palamista. Vihreä kahvi on myös arvokas polyfenolien, salisyylihapon sekä monien vitamiinien ja mineraalien lähde. Sen koostumuksesta löytyy mm. foolihappoa, vitamiineja B1, B2, B12 sekä kalsiumia, kaliumia, natriumia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä.
<strong>Koostumus:</strong> jauhettu vihreä kahvipapu
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong> Energiasisältö 1588kJ/381kcal - 19% VRN* Rasva 13g - 19% josta tyydyttyneet rasvahapot 0,8g - 4% Hiilihydraatit 40g - 15% josta sokerit 0g - 0% Proteiini 11g - 22% Kuitu 30g Suola 0g - 0% *VRN - Viitearvo
<strong>Käyttö</strong> Hauduttamalla vihreää
Makeat vedet -levät ovat asiantuntijoiden keskuudessa terveellisen ravitsemuksen alalla yhä suositumpia. Chlorella herättää erityistä huomiota. Tämä yksisoluinen makean veden organismi pystyy tarjoamaan kehollemme joukon terveyden kannalta arvokkaita ravintoaineita, mukaan lukien vitamiineja ja mineraaleja.
Lisäksi chlorella-tabletit ovat arvokas proteiinin lähde, erityisesti vegaanisessa ja kasvissyöjäruokavaliossa. Lisäksi on käynyt ilmi, että tämä ainesosa voi vaikuttaa kehoomme myönteisesti sekä sisältä että ulkoa.
Linssin parantavat ominaisuudet ovat tunnettuja jo vuosisatojen ajan. Siemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja, proteiineja, ravintokuitua, B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia, alumiinia ja koliinia, makro- ja mikroelementtejä: fosforia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, natriumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania ja seleeniä. Lisäksi se on erinomainen ravintokuidun, vitamiinien ja mineraalien lähde, ja se vaikuttaa erinomaisesti ruoansulatusjärjestelmän terveyteen, rauhoittaen vaivoja, jotka liittyvät mahahaavoihin, liialliseen happamuuteen ja närästykseen. Se parantaa suolen peristaltiikkaa ja auttaa poistamaan kehosta haitallisia myrkkyjä. Linssi osoittaa rauhoittavaa ärsytystä ja limakalvoa kosteuttavaa vaikutusta. Yksi terveellisimmistä öljyistä puristetaan pellavansiemenistä. Sisältäen tyydyttyneitä rasvahappoja 3,7 g - 18 % hiilihydraatteja 29,1 g - 11 % mukaan lukien sokerit 1,5 g - 3 % proteiinia 18,5 g - 37 % suolaa 0,01 g < 1 % *RWS - Viitearvo ruokavaliolle <strong> käyttö </strong> Päivittäinen saanti l
Herkkä ja terveellinen tomaattipate, joka on valmistettu kikherneistä, paahdetuista vihanneksista kuten porkkanoista, sipuleista ja selleristä, sekä kuivatuista tomaateista. Se on loistava lisä leivälle, voileipiin tai paahtoleipään. Sen koostumus on kevyt, se levittyy helposti ja siinä on miellyttävä, hieman mausteinen maku. Se sisältää proteiinia, kuitua, vitamiineja ja mineraaleja. <strong> koostumus: </strong> keitetyt kikherneet 34.8% (kikherneet, vesi), paahdetut vihannekset 28% (porkkanat, sipulit, selleri), auringonkukkaöljy, kuivatut tomaatit 1.9%, omenasiiderietikka, merisuola, valkosipuli, mausteet ja yrtit (voi sisältää pieniä määriä sinappia ja soijaa) <strong> ravintoarvot 100 g:ssa </strong> energiarvo 557 kJ/133 kcal, rasvaa 8.4 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1.1 g, hiilihydraatteja 9.3 g, joista sokereita 2.4 g, kuitua 3.4 g, proteiinia 3.4 g, suolaa 0.8 g <strong> Käyttö </strong> leivän, voileipien ja paahtoleivän levittämiseen.
Ne syntyvät maan spelled-jyvistä, joita Puolan keittiössä on tunnettu ja käytetty monien vuosien ajan. Pitkään ne olivat unohduksissa, mutta nyt ne palaavat suosioon. Spelled-jyviä syödään keittämisen jälkeen tai raakana. Niitä lisätään maitoon, jogurttiin ja hedelmiin.
Sheavoi on öljyä, joka saadaan käsittelemällä sheapähkinöitä. Masłosz-puu kasvaa Afrikassa, ja sheavoi on ollut käytössä siellä vuosisatojen ajan.
Se on äärimmäisen rikas tyydyttymättömistä rasvahapoista. Ne ovat avainaineosa, kun halutaan nuorentaa ja kosteuttaa ihoa. Sheavoi tarjoaa myös kaikki tärkeimmät vitamiinit, joita tarvitaan, jotta iho pysyy nuorekkaana, sileänä ja ennen kaikkea terveenä. Nämä vitamiinit tukevat ihon suojaa tuulelta, kylmältä, voimakkaalta auringolta ja auttavat haavojen ja palovammojen hoidossa.
Lisäksi sheavoissa olevat ainesosat tukevat solutoimintaa, taistelevat ikääntymisen vaikutuksia vastaan ja parantavat näkyvästi ihon kuntoa. Se öljyttää ja kosteuttaa epidermiä, regeneroi ihoa, sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, se ravitsee täydellisesti ja uudistaa ihoa, rauhoittaa ikääntymistä, tukee taistelua selluliittia ja venytysjälkiä vastaan sekä lievittää turvotusta.
Aprikoosit ovat erinomainen lähde monille antioksidanteille, mukaan lukien beetakaroteeni sekä vitamiinit A, C ja E ja kalium. Antioksidantit, erityisesti flavonoidit, auttavat suojaamaan silmiä vaurioilta. Ne ovat myös A-vitamiinin esiaste, mikä tarkoittaa, että kehosi voi muuntaa sen tähän vitamiiniin. Kaikki nämä ravintoaineet suojaavat silmiä vaurioilta. Aprikoosit ovat hyvä lähde liukoisille kuituille, jotka ravitsevat terveitä suolistobakteereita ja voivat parantaa ruoansulatusjärjestelmän terveyttä. Kaliumia sisältävien elintarvikkeiden, kuten aprikoosien, syöminen voi auttaa ehkäisemään korkeaa verenpainetta ja vähentämään aivohalvauksen riskiä. Ne tarjoavat herkullisen, terveellisen välipalan esimerkiksi puuron tai myslin muodossa. Aprikooseja voidaan käyttää osana kuivia ruokia, lisänä lihaan tai salaatteihin. Voit valmistaa niistä herkullista aprikoosikastiketta lihalle tai lihankorvikkeille, kuten soijatuotteille ja seitannille.
Kikherneet ovat kikherneitä tai hiusherneitä, ja ne kuuluvat palkokasvien ryhmään, ja niillä on lukuisia terveyshyötyjä. Ne ovat erinomainen proteiinin lähde ja voivat korvata lihan tarpeellisten aminohappojen vuoksi. Ne ovat myös monimutkaisten hiilihydraattien ja kuidun lähde. Kikherneet tarjoavat keholle erilaisia vitamiineja ja mineraaleja, mukaan lukien merkittäviä määriä fosforia, B9-vitamiinia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja kaliumia. Ne sisältävät myös tyydyttymättömiä rasvahappoja. Kikherneet ovat vähäkalorisia ja niillä on matala glykeeminen indeksi, ja niiden sisältämä kuitu tekee niistä täydellisen ja erinomaisen välipalan. Erittäin mielenkiintoista on, että aquafaba, vesi, joka jää jäljelle kikherneiden keittämisen jälkeen (purkkikikherneet omaavat samat ominaisuudet), on luonnostaan täynnä proteiinia ja saponiinia, ja sitä voidaan vatkata kuin munanvalkuaista. Näin valmistettuna sitä käytetään monien ruokien, mukaan lukien mousse tai vegaaninen vaihtoehto, valmistamiseen. Aquafaba on vähäkalorista ja gluteenitonta.
Maustekasvi erilaisissa muodoissa: kuivaus, maustekasviöljy, maaperä tai kokonaisina siemeniä, tunnetaan maksatoimintaa tukevista ominaisuuksistaan. Maustekasvilla on ainutlaatuinen koostumus ja parantavia ominaisuuksia. Se sisältää flavonoideja, orgaanisia happoja, C- ja K-vitamiineja, proteiineja, suuria määriä linolihappoa, mineraalisuoloja ja silymariinia. Maustekasvi on voimakas antioksidantti, sillä on puhdistava ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus, se stimuloi regeneroitumista ja uusien maksasolujen tuotantoa - sitä käytetään muun muassa maksakirroosin ja rasvamaksan hoidossa, se suojaa maksaa myrkyiltä, sillä on detoksifioivia ominaisuuksia. Sillä on myös anti-kouristavia ja veren hyytymistä estäviä ominaisuuksia. Se lisää ruoansulatusnesteiden eritystä ja parantaa ruoansulatusta. Sen parantavat ominaisuudet johtuvat silymariinista, joka stabiloi hepatosyyttien solukalvoja ja suojaa niitä.
Chocorella on yllättävä yhdistelmä kikherneitä, taateleita ja kaakaota, joka tarjoaa herkullisen kerman voileipien levittämiseen. Erinomainen vaihtoehto epäterveille, suosituilla suklaakermoille.
<strong> Ravintoarvot 100 g:ssa </strong>
Energiasisältö 955 kJ/290 kcal
Proteiini 11,3 g
Tyydyttyneet rasvahapot 1,3 g
Hiilihydraatit 22,9 g
Chocorella toimii levitteenä sekä leivonnassa ja erilaisissa jälkiruoissa. Tahnaa voi lisätä pannukakkuihin ja vohveleihin. Terveellinen vaihtoehto suosituilla suklaakermoille. Avattu tuote säilytetään jääkaapissa ja käytetään 48 tunnin kuluessa.
Banaanichipsit, jotka on valmistettu banaaneista, jotka sisältävät runsaasti kaliumia, ovat loistava välipala kotona, retkellä, koulussa tai työssä. Ne korvaavat erinomaisesti makeiset, ja ne ovat maukkaita ja rapeita. Samoin kuin niiden raaka vastineensa, banaanichipsit ovat rikkaita vitamiinien, kuten A, B, D, E ja K, lähteitä. Tällaisen koostumuksen ansiosta banaanichipsit vaikuttavat myönteisesti verenpaineeseen, torjuvat vaivalloisia lihaskramppeja sekä parantavat mielialaa ja hyvinvointia. Kuivatuissa banaaneissa on myös serotoniinia, ainetta, joka vaikuttaa myönteisesti mielialaan ja takaa hyvän olon. Serotoniini vaikuttaa myös hermostoon, auttaa stressin hallinnassa ja helpottaa nukahtamista. Banaanichipsejä kannattaa siis suositella erityisesti henkilöille, jotka kärsivät unettomuudesta ja yleisesti huonosti stressistä.<strong>Koostumus:</strong> 70% banaanichipsit, 19% sokeri, 11% kookosöljy, luonnollinen banaaniaromi <strong>Ravintoarvo 100g:ssa</strong>Energia-arvo
Jokainen tabletti sisältää 500 mg orgaanisesti viljeltyjä Macy-kasveja. Tabletti on 20 kertaa tehokkaampi kuin jauhe. Jotkut pitävät Macaa muistia parantavana ja energiaa lisäävänä kasvina. Maca on rikas korkealaatuisista hiilihydraateista, jotka tarjoavat tätä energiaa, ja se voi myös tarjota keholle helposti sulavaa proteiinia, mikä on tärkeää erityisesti urheilijoille, sekä kuitua, joka on tärkeää suoliston oikean toiminnan kannalta. Macaa suositellaan: • Aktiivista elämäntapaa eläville ihmisille • Kroonisesta väsymyksestä kärsiville • Fyysiselle ja henkiselle rasitukselle altistuville • Vitamiinien ja mineraalien puutostiloissa, ota 1 tabletti 5 kertaa päivässä aterian jälkeen. Älä ylitä suositeltuja annoksia päivittäisessä käytössä.
Opuntia-öljy on läpimurto ikääntymistä estävässä ihonhoidossa. Luonnollinen kohotusteho on pakattu pieneen pulloon. Öljy puristetaan aikaa vievässä ja kalliissa prosessissa opuntian siemenistä. Yksi litra öljyä saadaan noin miljoonasta siemenestä, jotka tulevat lähes 500 kilosta hedelmiä.
Mikä erottaa opuntia-öljyn muista, on sen ainutlaatuinen koostumus: korkea (90%) rasvahappopitoisuus (välttämättömät rasvahapot), joista yli 60% on Omega-6 -happoa, sekä aktiivisin muoto E-vitamiinista (gamma-tokoferoli). Arvokkaiden rasvahappojen ja vitamiinien (A, E, F, K) lisäksi se sisältää myös mineraaleja (kalsium, kalium, fosfori, magnesium, rauta ja sinkki).
Öljyllä on seuraavat ominaisuudet:
- Silottava - raudan ja sinkin läsnäolo vaikuttaa myönteisesti kollageenin aineenvaihduntaan. Öljy tasoittaa jo syntyneitä ryppyjä;
- Antioksidanttinen - korkea karotenoidien ja klorofyllin pitoisuus hidastaa merkittävästi ihon ikääntymisprosesseja;
- Korjaava - vahvistaa ja uudistaa vaurioitunutta lipidilastaa, täydentää rasva-aineiden puutteita.
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, sisältävät ainutlaatuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssien proteiini on heti soijaproteiinin jälkeen kasvikunnan parhaiten imeytyvää proteiinia (85 prosenttia). Vihreät linssit sisältävät runsaasti kuitua. Kuitu ei ainoastaan auta säätelemään verensokeria, parantaa sydän- ja ruoansulatusjärjestelmää, vaan se myös edistää kolesterolin laskua, poistaa myrkkyjä kehosta, suojaa paksusuolen syövältä ja myös tyypin 2 diabetekselta. Linssit sisältävät myös runsaasti rautaa, mikä on hyödyllistä ihmisille, jotka eivät syö lihaa. Yksi kuppi vihreitä linssejä sisältää 100 prosenttia suositellusta päivittäisestä raudansaannista. Tämä mineraali näyttelee tärkeää roolia hemoglobiinin muodostumisessa veressä ja myoglobiinin muodostumisessa lihaksissa, joka on vastuussa hapen kuljettamisesta soluille. Ne sisältävät myös arvokkaita mangaania ja foolihappoa.
Vanilja on orkideakasveihin kuuluva kasvi, joka esiintyy trooppisilla alueilla. Se on kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikan trooppisista metsistä. Nykyisin sitä viljellään pääasiassa Madagaskarilla ja Indonesiassa. Vaniljatangot kerätään vihreinä ja ne käyvät läpi luonnollisen fermentaation. Tällöin ne ruskeutuvat ja alkavat tuoksua makeasti ja intensiivisesti. Vaniljan viljely on aikaa vievää ja monimutkaista. Se on maailman toiseksi kallein mauste sahramin jälkeen. Vaniljatangot ovat paljon aromikkaampia kuin öljy, uute tai vaniljajauhe.
<strong>Käyttö</strong> Vanilja on äärimmäisen aromikas, makeasti tuoksuva mauste. Se sopii täydellisesti leivonnaisten ja muiden leivonnaisten maustamiseen, ja sitä käytetään myös suklaan ja jäätelön valmistuksessa. Vanilja yhdistyy myös hyvin suolaisiin ruokiin, erityisesti kalojen ja lihojen kastikkeissa. Se yhdistyy hyvin kanelin ja neilikoiden kanssa.
<strong>Huomio</strong> Ruokiin käytetään vain vaniljatangon aromikkaita siemeniä.