Perus sellofaanipussit ovat loistavia pakkaamiseen! Ne ovat korkealaatuisia, monikäyttöisiä ja täydellisiä tuotteiden säilyttämiseen ja esittelyyn. Ne on valmistettu erittäin kirkkaasta ja kiiltävästä OPP- tai CPP (PPCast) kalvosta, joka suojaa pölyltä, lialta ja sääolosuhteilta. Voit täysin räätälöidä ne eri kokoihin, paksuuksiin, läppiin, liimakaistaleisiin ja euroreikiin. Tarkasti viimeisteltyinä nämä pussit eivät vain näytä hyviltä, vaan myös pitävät tuotteesi turvassa pitkään. Räätälöi pakkauksesi tarpeidesi mukaan!
Psylliumin isoäiti, myös Välimeren isoäiti, on erinomainen kuitujen lähde ja sisältää myös runsaasti proteiinia. Sitä käytetään ruoansulatusjärjestelmän toiminnan parantamiseen. Lisäksi kuitu lisää kylläisyyden tunnetta. Kun siemenet tulevat kosketuksiin veden kanssa, ne peittyvät limalla ja muodostavat geeliä, mikä auttaa suolistovaivoissa. Se parantaa suoliston bakteerikantaa, suojaa ja toimii tulehdusta ehkäisevästi. & lt; 0,01G & lt; 1%*RWS - Viiteruoka & nbsp; <strong> Käyttö </strong> Tuote on valmistuksen jälkeen valmis syötäväksi: 2-3 teelusikallista psyllium-kakkua tulisi kaataa lasilliseen mehua tai vettä, antaa seistä noin 20 minuuttia ja sitten juoda. Kun käytät tuotetta, on tärkeää juoda runsaasti vettä, vähintään 1,5 l. Voit ottaa sitä kaksi kertaa päivässä, mieluiten aamulla ja iltapäivällä.
Kaurat ovat loistava vaihtoehto pastalle, perunoille tai riisille. Luonnollisesti tattariproteiini ei sisällä gluteenia, mutta sillä on silti tarttuvia ominaisuuksia. Tämä tekee siitä yleisen lisäyksen gluteenittomaan leipään. Tattari valmistetaan ampumalla, ja se paahdetaan paahtamisprosessin kautta. Tämä tehdään pääasiassa antaakseen sille uuden, mielenkiintoisen aromin. Raaka tattari voidaan jauhaa myllyssä, ja näin syntyvää jauhoa käytetään gluteenittomissa leivonnaisissa, pannukakuissa ja lettuissa. Paahdetuilla ja raaoilla tattarijyville on verrattavissa olevat ravintoarvot, paahdetuilla on niistä hieman vähemmän, mikä johtuu paahtamisprosessista. Puurosta löydämme runsaasti proteiinia, joka muistuttaa palkokasvien proteiineja ja kuitua. Se sisältää eksogeenisia aminohappoja: lysiiniä, joka parantaa kalsiumin imeytymistä ja vahvistaa immuunijärjestelmää, sekä tryptofaania, joka on välttämätön serotoniinin tuotannolle. Tattari sisältää runsaasti kaliumia ja magnesiumia, B-ryhmän vitamiineja - B1, B2, B6, PP, E-vitamiinia sekä rautaa, sinkkiä ja piitä.
Erytritoli, kuten ksylitoli ja mannitoli, kuuluu sokerialkoholeihin (ns. polyolit). Sitä erottavat alhainen kaloripitoisuus ja matala glykeeminen indeksi. Erytritolia esiintyy luonnollisesti joissakin hedelmissä (esimerkiksi päärynöissä tai viinirypäleissä) sekä siitepölyssä, sienissä, äyriäisissä, merilevässä, jäkälissä ja fermentoiduissa juomissa (esimerkiksi viinissä). Erytritoli saadaan synnyttämällä hiivaa jätteistä peräisin olevasta glyserolista.
Erytritolin käytön hyödyt ovat:
- se ei synny ihmiskehossa, mikä tarkoittaa, että se erittyy siitä virtsan mukana muuttumattomana;
- sen kulutus ei aiheuta haittavaikutuksia ruoansulatusjärjestelmässä;
- erytritoli voi olla arvokas tekijä lasten ja aikuisten karieksen ehkäisyssä;
- erytritoli omaa antioksidanttisia ominaisuuksia;
- sen liiallinen kulutus ei aiheuta laksatiivista vaikutusta kuten ksylitolin tapauksessa.
Ksylitoli on yhä suositumpi makeutusaine, joka tuo ruokiin makeutta ilman merkittävää kalorien lisäämistä. Sitä suositellaan diabeetikoille ja vähäkalorisella dieetillä oleville. Sen etuna on, että se nostaa verensokeria hyvin hitaasti. Sen aineenvaihdunta tapahtuu lähes ilman insuliinin osallistumista. Ksylitoli saadaan suomalaisesta koivun kuoresta.
Ksylitoli tarjoaa 1 grammassa 2,4 kcal, vertailun vuoksi - 1 grammassa sokeria on 4 kcal. Ksylitolin glykeeminen indeksi on vain 8, kun taas sokerilla se on peräti 70. Se ei ainoastaan auta vähentämään kaloreita ruokavaliossa, vaan vaikuttaa myös myönteisesti hampaisiin - se estää kariesta aiheuttavien bakteerien toimintaa ja vahvistaa hammaskiillettä.
Alun perin koivun kuoresta tuotettu ja siksi usein koivusokeriksi kutsuttu, sitä saadaan nykyään yhä useammin maissista. Luonnollisesti sitä esiintyy myös joissakin hedelmissä ja sienissä. Itse asiassa se ei ole sokeria, vaikka sitä yleisesti niin kutsutaan, vaan kuten monet makeutusaineet, se on sokerialkoholi.
Leivinjauhe - natriumbikarbonaatti - on laajasti käytössä lääketieteessä, keittiössä, kosmetiikassa ja monilla muilla alueilla. Sillä on erittäin suuri määrä käyttötarkoituksia. Uskon, että se tunnetaan parhaiten lisänä kaikissa leivontamuodoissa. Se on myös osa monia kosmetiikka- ja puhdistustuotteita. Sitä lisätään hiushampoisiin, huulipunaan ja hammastahnaan. Kosmetiikassa se sopii erityisesti öljyiselle ja akneiholle. Aine voi poistaa vaikeita tahroja, hävittää epämiellyttäviä hajuja ja puhdistaa uunin tai mikroaaltouunin. Seerumeilla on lievästi syövyttäviä ominaisuuksia, mikä tekee siitä tehokkaan eri pinnoilta. Sitä voidaan käyttää kalkin poistamiseen kattiloista, pannuista tai kahvinkeittimistä. Se on erinomainen jauhe pintojen puhdistamiseen keittiössä ja kylpyhuoneessa. Poistaaksesi epämiellyttävät hajut jääkaapista, sinun tarvitsee vain laittaa pieni astia soodaa.
Cashew-pähkinät ovat saaneet nimensä tietystä muodosta, joka muistuttaa munuaista. Toisin kuin muut pähkinät, ne erottuvat pehmeydellään ja selkeällä makeudellaan. Cashew-pähkinä -tahna voi yksinkertaisen koostumuksensa ansiosta tarjota joukon vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat arvokkaita ihmisen keholle. Terveet tyydyttymättömät rasvahapot ansaitsevat erityistä huomiota. Lisäksi cashew-pähkinät tarjoavat meille annoksen välttämättömiä vitamiineja: A, D, E ja K sekä mineraaleja kuten: kalsiumia, fosforia, kaliumia, kuparia ja rautaa. Cashew-pähkinät eivät ole vain erinomainen energianlähde, vitamiineja ja mineraaleja, vaan myös proteiineja. Siksi ne voivat osoittautua arvokkaaksi lisäykseksi ihmisten ruokavalioon, jotka luopuvat päivittäin lihasta ja eläinperäisistä tuotteista. Cashew-pähkinöiden käyttö on ihanteellinen leivän ja pannukakkujen voiteluun, sekä jälkiruokiin, kakkujen ja keksejen valmistukseen.
Tuote on tarkoitettu kasvojen ja hiusten hoitoon. Se on paksu, väritön geelineste; ainutlaatuinen ainesosayhdistelmä varmistaa kattavan, täydentävän vaikutuksen. Se ei ärsytä ihoa. 3% hyaluronihappoliuos geelin muodossa on aktiivinen nuorentaja, joka tutkii ja uudistaa seerumia kasvoille ja hiuksille. Ainutlaatuinen kolmen tyyppisen molekyylin yhdistelmä osoittaa kykyä tunkeutua syvälle ihoon perusteellisen ja pitkäkestoisen hoidon ansiosta.
<ul>
<li> Iho tasoittaa ihoa keskimäärin 27%</li>
<li> iho suurentaa ihoa keskimäärin 5%</li>
<li> Tuote vähentää ryppyjen pituutta keskimäärin 5% ja vähentää ryppyjen syvyyttä keskimäärin 4%</li>
</ul>
Vaikutus on dermatologisesti vahvistettu. Molekyylipaino hyaluronihappo, 1% säilöntäaineet: glukonolaktoni, bentsoehappo <strong>Käyttö</strong> Käytä
Mustakuminan öljy, hunajan tai tummanruskean värinen, maistuu hieman karvaalta ja sillä on voimakas ja mausteinen aromi. Se puristetaan kylmäpuristamalla mustakuminan siemenistä (Nigella sativa). Se sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja (AGE), jotka suorittavat monia tärkeitä tehtäviä kehossa. Linolihappo, jota on 55 % mustakuminan öljyssä, on omega-6-ryhmän tyydyttymätön rasvahappo, joka vaikuttaa positiivisesti ihoon. Timoquinoni, öljyssä oleva aine, estää histamiinin tuotantoa. Tämä tekee mustakuminan siemenistä allergialääkkeitä. Mustakuminan öljyä voidaan käyttää allergisten ihovaurioiden voitelemiseen.
Espanjalaisen salvian siemeniä, tunnetaan myös nimellä chia-siemenet, sisältyy niin sanottuihin "superruokiin", ja ne sisältävät ainutlaatuisen ravintoainekoostumuksen, kuten: kuitua, proteiinia, omega-3- ja -6-happoja, antioksidantteja, B-vitamiineja ja mineraaleja. On syytä lisätä niitä ruokavalioon. Siementen tyydyttymättömillä rasvahapoilla on merkittävä vaikutus sydän- ja verisuoni- sekä hermoston oikeaan toimintaan. Ne ovat vastuussa lipiditaloudesta, säätelevät kolesterolia ja triglyseridejä. Ne vaikuttavat myönteisesti näköelimeen. Espanjalaiselle salvialle on ominaista suotuisa omega-3- ja omega-6-suhde 3:1. B-ryhmän vitamiinit A, C ja E vaikuttavat oikeaan näköön, vahvistavat immuunijärjestelmää ja toimivat antioksidantteina. Ne sisältävät myös monia mineraaleja: kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia, kaliumia, sinkkiä, kuparia ja seleeniä. Vitamiinien ja mineraalien runsaus on erittäin tärkeää hiusten, ihon ja kynsien kunnolle. & Nbsp; <strong> Koostumus: </strong> Chia-siemenet (Salvia Hispanica l.
Jarzynka-mauste on universaali mauste monille ruoille. Se perustuu kuivattuihin vihanneksiin, yrtteihin ja kurkumaan. Se korostaa täydellisesti ruokien makua ja antaa niille miellyttävän vihannesaromin. Jarzynka ei sisällä mitään tarpeettomia kemiallisia lisäaineita, hiivaa tai makuaineita. <strong> koostumus: </strong> suola, sokeri, palsternakka, porkkana, maissi, sipuli, purjo, voikukka, persilja, kurkuma, luonnollinen tortuga <strong> käyttö </strong> vihanneksia lisätään keittoihin, kastikkeisiin, pataruokiin, salaatteihin ja muihin ruokiin, mikä antaa niille miellyttävän vihannesaromin ja korostaa valmistettujen ruokien makua.
Hamppuöljy on käsittelemätöntä öljyä. Se erottuu hyvin omaperäisestä maustaan, jossa on selkeä pähkinäinen vivahde ja mausteinen jälkimaku. Öljy on rikas EFA-rasvahapoista ja sisältää ihanteellisen suhteen omega-6:sta omega-3:een, eli 3:1, mikä auttaa säätelemään kehon lipiditasoja ja tukee myrkkyjen poistamista kehosta. TI:ssä oleva E-vitamiini vaikuttaa antioksidanttisesti ja tulehdusta estävästi, K-vitamiini - joka on vastuussa veren hyytymisen oikeasta toiminnasta, nopeuttaa haavojen paranemista ja edistää hyvää näkökykyä, D- ja B-ryhmän vitamiinit - ovat välttämättömiä kehomme oikealle toiminnalle. Koostumus sisältää: kalsiumia, magnesiumia, rikkiä, kaliumia, rautaa, sinkkiä ja fosforia. Se sisältää myös klorofylliä, jota esiintyy luonnollisesti siemenissä, ja jolla on tulehdusta estävä ja rauhoittava vaikutus. Hamppuöljy parantaa aineenvaihduntaa, tukee sydämen toimintaa, osallistuu luukudoksen rakenteeseen, sillä on kipua lievittävä, antibakteriaalinen vaikutus.
Ohrahiutaleet, kuten nimikin kertoo, valmistetaan ohranjyvästä. Fragmentaation mukaan jaamme sen helmiohraksi, eli kokonaisiksi jyviksi ilman kuoria, maalaistyyppiseksi - ohra ja murskattu helmiohra, joka on murskattu ja hiottu. Se on runsas kuitulähde - se sisältää eniten helmiohrakuitua. Se on myös B-vitamiinien, kuten B1, B2, B6, E-, K-, PP-vitamiinin, foolihapon sekä pii-, sinkki-, kalsium-, mangaani- ja kuparilähde. K-vitamiini tukee verenkiertoelimistöä ja veren hyytymistä sekä vahvistaa verisuonten seinämien rakennetta. Mineraaliraaka-aineet, E-vitamiini ja foolihappo tukevat taistelua anemiaa vastaan. B-ryhmän vitamiinit, joita on läsnä, auttavat pääsemään eroon stressin vaikutuksista, parantamaan muistia ja keskittymistä, ja tukevat myös hermoston toimintaa. & NBSP; <strong> Koostumus: </strong> Puuro & nbsp; <strong> Ravintoarvo 100 g:ssa </strong>
Opiskelijasekoitus on yleinen nimi erilaisille kuivattujen hedelmien yhdistelmille. Se sisältää muun muassa hasselpähkinöitä, maapähkinöitä, manteleita ja kuivattuja hedelmiä. Vivio on valmistanut <strong> -opiskelijasekoituksen ananaksella -</strong>, mikä antaa sille eksoottisen maun ja aromin. Kaikki sekoituksen komponentit on valittu oikeissa suhteissa ja ne tarjoavat vahvan annoksen energiaa ja ravinteita. Klassista opiskelijasekoitusta, kuten myös uutuuttamme - opiskelijasekoitusta ananaksella - suositellaan erityisesti suurten älyllisten ja fyysisten ponnistelujen aikana. Sipsit ja sokeroitu ananas. Se on erittäin ravitseva välipala, jota voi ottaa mukaan minne vain. Siinä olevat pähkinät, kuten hasselpähkinät tai mantelit, voivat olla arvokkaan rasvan lähde keholle. Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että nämä ainesosat erottuvat erittäin korkealla EFA-pitoisuudellaan - välttämättömät
Słopisz on vanha vehnälajike, jota arvostetaan terveyshyötyjen vuoksi. Se on ollut pitkään unohdettu ja on nyt jälleen löydetty. Sen viljely oli jo tunnettu muinaisina aikoina. Se oli gladiaattorien ja pelien osallistujien ateria. Se antoi voimaa, fyysistä kuntoa ja joidenkin mukaan jopa älykkyyttä. Speltin kirjoitusmuotoa pidetään erittäin terveellisenä. Se vahvistaa immuunijärjestelmää, poistaa myrkkyjä ja tukee verenkiertoa. Se auttaa tulehduksissa ja allergioissa. Sillä on lämmittävä vaikutus ja se parantaa hermoston toimintaa. Tällä hetkellä sitä käytetään leivonnassa, kuten leivän, kakkujen, keksejen, kotitekoisten pastojen, lihapullien tai lettujen valmistuksessa.
Musta riisi saa keittämisen jälkeen purppuran sävyn, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös purppuraksi. Aivan kuten ruskeaa riisiä ei tarjoilla, se on myös runsasta kuitua, vitamiineja, erityisesti E-vitamiinia, ja mineraaleja: rautaa, sinkkiä, kuparia. Mustaa riisiä keitetään pidempään kuin muuta riisiä, puoli tuntia tunnin verran, ja se on aina hieman rapeaa. Sitä käytetään usein terveellisten jälkiruokien valmistamiseen, kuten riisijälkiruokaan kookosmaidolla. Musta riisi on rikas antioksidanteista, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, suojaten meitä tulehduksellisilta tiloilta ja monilta sairauksilta sekä hidastaen solujen ikääntymistä.
<strong> Ravintoarvot 100 g:ssa </strong> Energiasisältö 1498 kJ/354 kcal - 18% VRN* Rasva 3,2 g - 5% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,8 g - 4% Hiilihydraatit 72 g - 28% mukaan lukien sokeri 0,7 g & 0,7 g < 1% Proteiini 7,7 g - 15% Kuitu 3,1 g < 0,03 g & < 1% *VRN - Viitearvo ravintoaineille
<strong> Käyttö
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, omaavat ainutlaatuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssiproteiini on soijaproteiinin jälkeen kasvikunnan parhaiten imeytyvä proteiini (85 %). Linssityyppejä on monia, kuten punaisia, vihreitä, keltaisia, ruskeita ja mustia, mutta yksittäisten lajikkeiden ravintoarvot ovat verrattavissa toisiinsa. Punaiset linssit ovat B-vitamiinien, K-vitamiinin, magnesiumin, kaliumin, fosforin, sinkin, mangaanin ja kuparin lähde. Korkea kaliumpitoisuus edistää verenpainetaudin ehkäisyä, vähentää aivohalvauksen ja sydänsairauksien riskiä sekä alentaa huonon kolesterolin tasoa veressä. Ne ovat myös rikkaita foolihaposta, jota suositellaan lapsia suunnitteleville ja raskaana oleville naisille. Magnesiumin ansiosta ne tukevat stressin ja unettomuuden torjuntaa sekä estävät lihaskouristuksia.
Maitohorsma eri muodoissa: kuivaus, maitohorsmaöljy, jauhe tai kokonaisina siemeniä, tunnetaan sen kyvystä tukea maksan toimintaa. Maitohorsmalla on ainutlaatuinen koostumus ja parantavia ominaisuuksia. Se sisältää flavonoideja, orgaanisia happoja, vitamiineja C ja K, proteiineja, runsaasti linolihappoa, mineraalisuoloja ja silymariinia. Maitohorsma on voimakas antioksidantti, sillä on puhdistava ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus, se stimuloi regeneroitumista ja uusien maksasolujen tuotantoa; sitä käytetään muun muassa maksakirroosin ja rasvamaksan hoidossa, se suojaa maksaa myrkyiltä ja sillä on detoksifioivia ominaisuuksia. Sillä on myös anti-kouristavia ja veren hyytymistä estäviä ominaisuuksia. Se lisää ruoansulatusnesteiden eritystä ja parantaa ruoansulatusta. Sen parantavat ominaisuudet johtuvat silymariinista, joka stabiloi hepatosyyttien solukalvoja, suojaa maksaa myrkyllisiltä yhdisteiltä ja stimuloi sen toimintaa.
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, omaavat ainutlaatuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssiproteiini on heti soijaproteiinin jälkeen parhaiten imeytyvää kasvipohjaista proteiinia (85 prosenttia). Vihreät linssit sisältävät runsaasti kuitua. Kuitu ei ainoastaan auta säätelemään verensokeria, parantaa sydäntä ja ruoansulatusjärjestelmää, vaan myös edistää kolesterolin laskua, poistaa myrkkyjä kehosta, suojaa paksusuolen syövältä ja myös tyypin 2 diabetekselta. Linssit sisältävät myös runsaasti rautaa, mikä on hyödyllistä ihmisille, jotka eivät syö lihaa. Yksi kuppi vihreitä linssejä sisältää 100 prosenttia suositellusta päivittäisestä rautamäärästä. Tämä mineraali näyttelee tärkeää roolia hemoglobiinin muodostumisessa veressä ja myoglobiinin muodostumisessa lihaksissa, joka on vastuussa hapen kuljettamisesta soluille. Ne sisältävät myös arvokasta mangaania ja foolihappoa. Hiilihydraatit 52,65 g - 20 %, mukaan lukien sokerit 2,03 g - 2 % kuitu 10,7 g BIAIK 24,63 g - 49 % suola 0.
Kaurat ovat erinomainen vaihtoehto pastalle, perunoille tai riisille. Tattariproteiini ei luonnostaan sisällä gluteenia, mutta siitä huolimatta sillä on liimaavia ominaisuuksia. Tämä tekee siitä yleisen lisäyksen gluteenittomiin leipiin. Tattarijauho valmistetaan tavallisesta tattarista, ja paahdettu tattari käy läpi paahtamisprosessin. Tämä tehdään pääasiassa antaakseen sille uuden, mielenkiintoisen aromin. Raaka tattari voidaan jauhaa myllyssä, ja näin syntynyttä jauhoa voidaan käyttää gluteenittomissa leivonnaisissa, lettuissa ja blineissä. Paahdetulla ja paahdettomalla tattarilla on verrattavissa olevat ravintoarvot, vaikka paahdetussa on hieman vähemmän, mikä johtuu paahtamisprosessista. Tattarista löytyy runsaasti proteiinia, joka sulatetaan samalla tavalla kuin palkokasvien proteiini, sekä kuitua. Se sisältää välttämättömiä aminohappoja: lysiiniä, joka parantaa kalsiumin imeytymistä ja vahvistaa immuunijärjestelmää, sekä tryptofaania, joka on välttämätön serotoniinin tuotannolle.
Vihreä kahvi on epämukavia papuja, joista saadaan myös perinteistä paahdettua kahvia. Sen väri on herkkä vaaleanvihreä. Tämä johtuu siitä, että keräyksen jälkeen se ei altistu savustamisprosessille. Sen koostumuksessa, stimuloivan kofeiinin lisäksi, löytyy myös klorogeenihappoa, jota pidetään rasvanpolton tehostajana. Vihreä kahvi on myös arvokas polyfenolien, salisyylihapon sekä monien vitamiinien ja mineraalien lähde. Sen koostumukseen kuuluu foolihappoa, vitamiineja B1, B2, B12, sekä kalsiumia, kaliumia, natriumia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. <strong> Energiasisältö 1588kJ/381kcal - 19%RV*rasva 13G - 19% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.8g - 4%hiilihydraatit 40g - 15% mukaan lukien sokerit 0g - 0%proteiini 11g - 22%kuitu 30g - 0g - 0%*RV - Viitearvo <strong> käyttö </strong> vihreä kahvi, muista oikea vesi. Oikea lämpötila (optimaalinen lämpötila on noin...
Millet-jauho on valmistettu jauhetuista hirssinjyvistä - yksi vanhimmista viljoista, jolla on monia terveyshyötyjä. Proso on gluteeniton vilja, joka muodostaa perustan, palauttaa kehon luonnollisen happo-emästasapainon, puhdistaa sitä, taistelee vapaita radikaaleja ja sieniä vastaan. Jauho on helposti sulavaa, ei allergisoivaa, sillä on hieman pähkinäinen jälkimaku ja se on edullisempaa kuin muut "Super Foods" -tuotteet. Se on kuitujen, magnesiumin, tyydyttymättömien rasvahappojen, sinkin ja raudan sekä B-vitamiinien lähde. Millet-jauho on myös runsas kuitulähde, joka tunnetaan laajalti tuotteena, joka tukee laihduttamista, koska se säätelee ruoansulatusjärjestelmää ja vaikuttaa positiivisesti verensokerin stabilointiin. Kaikki tämä johtaa kylläisyyden tunteeseen ja vähäisempään makeanhimoon. - 5 %, mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g - 4 % hiilihydraatteja 72,8 g - 28 %, mukaan lukien sokerit 0 g - 0 % proteiinia 12,1 g - 24 % kuitua.
Kookoshiutaleet saadaan kookospähkinän lihasta, joka ensin kuivataan ja sitten raastetaan pieniksi lastuiksi. Liha on ravinteikasta ja sisältää vitamiineja: C, E, K ja B-ryhmä, mineraaleja: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, natriumia, kaliumia, kalsiumia ja rautaa. Kookos ja sen johdannaiset (hiutaleet, kookoslastut, kookosöljy) sisältävät tyydyttyneitä rasvahappoja. Eläinperäisten tyydyttyneiden rasvahappojen saantia tulisi rajoittaa päivittäisessä ruokavaliossa, mutta kookoksesta peräisin olevat rasvahapot ovat paljon pienempiä molekyylejä ja ne muuttuvat suoraan energiaksi ilman, että ne kerääntyvät kehoon rasvana. Toimiva ruoansulatusjärjestelmä on tarpeen. Siitä löytyy myös pieniä määriä proteiineja ja elektrolyyttejä, jotka auttavat ylläpitämään kehon happo-emästasapainoa. <strong> Koostumus: </strong> kookoshiutaleet ja <strong> ravintoarvo 100g:ssa </strong> energiasisältö 26
Vadelmansiemenöljy saadaan, kuten nimi viittaa, puristamalla vadelmien kiviä (siemeniä). Siinä on kevyt koostumus, se imeytyy hyvin, ja jättää ihon hieman kosteutetuksi ja joustavaksi. Vadelmansiemenöljyä käytetään yleisimmin kasvojen hoidossa, herkällä, allergisella ja kuivalle iholle, hieronnassa ja hiusten hoidossa.
80 % tämän öljyn koostumuksesta on välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja (EFA) - Omega-3 ja Omega-6. Nämä rasvahapot ovat erityisen mieluisia kaikille ihotyypeille, erityisesti rasvaiselle iholle, koska ne auttavat säätelemään talin tasoja ja estävät mustapäiden muodostumista. Ne myös edistävät ihon värin tasoittumista, kirkastavat värimuutoksia ja helpottavat ainesosien pääsyä ihon syvempiin kerroksiin. Öljy sisältää myös vitamiineja A ja E.
Öljyllä on ryppyjä ehkäiseviä vaikutuksia, se tukee elastaanin ja kollageenin muodostumista ja hidastaa ikääntymisprosessia. Se suojaa UVB-säteilyltä.
Vadelman siemenöljy saadaan, kuten nimestä voi päätellä, puristamalla vadelmien siemeniä. Öljyllä on kevyt koostumus, se imeytyy hyvin ja jättää ihon hieman kosteutetuksi ja joustavaksi. Vadelman siemenöljyä käytetään yleisimmin kasvojen hoidossa, herkällä, allergisella ja kuivalle iholle, hierontaan ja hiustenhoitoon.
80 % tämän öljyn koostumuksesta on välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja (EFA) - Omega-6. Nämä rasvahapot ovat erityisen hyviä kaikentyyppiselle iholle, erityisesti rasvaiselle, koska ne auttavat säätelemään talin tasoa ja estämään mustapäiden muodostumista. Ne myös auttavat tasoittamaan ihon väriä, kirkastamaan värimuutoksia ja helpottamaan ainesosien pääsyä ihon syvempiin kerroksiin. Öljy sisältää myös A- ja E-vitamiineja.
Öljyllä on antioksidanttisia vaikutuksia, se tukee elastaanin ja kollageenin tuotantoa ja hidastaa ikääntymisprosessia.
Ne syntyvät maapähkinöistä, joita on käytetty Puolan keittiössä jo monia vuosia. Pitkään ne olivat unohduksissa, mutta nyt ne palaavat suosioon. Taikaluetteloita syödään keitettyinä tai raakoina. Niitä lisätään maitoon, jogurttiin ja hedelmiin.
Basmati-riisi on hoikkia jyviä ja sillä on erityinen pähkinäinen aromi. Keittämisen aikana sen jyvät muuttuvat pitkiksi ja irtonaisiksi. Basmati on maailman arvostetuin riisilaji. Se on erityisen suosittu intialaisessa keittiössä. Sen lumivalkoiset jyvät ovat runsas kuitujen, proteiinien ja hiilihydraattien lähde. Niissä on myös monia mineraaleja, kuten rautaa, seleeniä, sinkkiä, mangaania, kuparia ja fosforia, sekä merkittäviä määriä B-vitamiineja.
<strong>Koostumus:</strong> valkoinen basmati-riisi
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 1555kJ/367kcal
Rasva 1,03g
josta tyydyttyneet rasvahapot 0,29g
Hiilihydraatit 80,89g
josta sokerit 0,33g
Proteiini 7,51g
Kuitu 1,8g
Suola <0,01g
<strong>Käyttö</strong>
Keitä riisi vedessä suhteessa 1:2. Se on välttämätön ainesosa intialaisessa keittiössä tunnetun riisi pilau -ruoan valmistamiseen. Se voi olla lisäruokana pääruokien kanssa tai niiden ainesosa.
Amarantti, jota kutsutaan myös Jarłatiksi, on yksi vanhimmista kasveista, joita ihminen on alkanut viljellä. Sen terveysvaikutuksia arvostivat asteekit, inkat ja mayat. Nykyään se kuuluu "Super Food" -ruokakategoriaan. Amarantti, kuten kvinoa, on niin sanottu pseudograni. Se sisältää suuria määriä rautaa, ei sisällä gluteenia ja on kuitujen sekä hyvin imeytyvän proteiinin lähde, joka sisältää joukon välttämättömiä aminohappoja. Vilja sisältää tyydyttymättömiä happoja, joiden ansiosta ne vähentävät ateroskleroosin ja muiden sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Lisäksi B-ryhmän vitamiineja, A-, C- ja E-vitamiinia, mineraaleja: mainittua rautaa, kalsiumia ja magnesiumia, fosforia, kaliumia. Amarantti sisältää skvaleenia - ainetta, jolla on suuri voima. Skvaleen on orgaaninen yhdiste, luonnollinen lipidien komponentti kehossa. Se suojaa ulkoisilta tekijöiltä ja helpottaa teollisen ihmistoiminnan seurauksena syntyneiden myrkkyjen poistamista.