Biotiini, eli vitamiini B7, jota tuottavat suoliston bakteerikannat, on ravintoaine, joka on välttämätön oikealle glukoosin muuntamiselle. Tästä syystä se on äärimmäisen tärkeää diabeetikoille. Lisäksi biotiinilla on tärkeä rooli rasvahappojen synteesissä ja leusiinin aineenvaihdunnassa, joka kuuluu eksogeenisten aminohappojen ryhmään ja vaikuttaa myös kehon oikeaan kehitykseen sekä ihon kuntoon. Sen puutteen oireita ovat: <ul> <li> uneliaisuus </li> <li> apatia </li> <li> ärtyneisyys </li> <li> ahdistus ja masennus </li> <li> hiustenlähtö </li> <li> halkeilevat kynnet </li> <li> sidekalvotulehdus </li> </ul> Vitamiini B7:ää löytyy lihasta (sika, nauta, siipikarja), kananmunankeltuaisista, juustosta, leseistä, tummasta riisistä, rypsistä ja auringonkukkaöljystä sekä hedelmistä - banaaneista, meloneista, greipeistä, viinirypäleistä ja persikoista. Teknologiset prosessit ja lämpökäsittely aiheuttavat osittaisen tai täydellisen biotiinin häviämisen elintarvikkeista, joten on tärkeää
Vegaaninen paprika on 100 % kasvipohjainen tuote, joka koostuu vihanneksista ja hirssistä. Luonnollisten mausteiden lisääminen korostaa sen herkullista makua. Täydellinen voileipiin, paahtoleipään, tuoreisiin rulliin tai mihin tahansa muuhun suosikkileipään. Luonnolliset mausteet, seesami <strong> ravintoarvot 100 g:ssa </strong> energiasisältö 760 kJ / 182 kcal, proteiini 5,1 g, tyydyttyneet rasvahapot 0,4 g, hiilihydraatit 9,1 g, joista sokerit 1,6 g, proteiini 3,6 g, suola 2,8 g, kuitu 0,9 g <strong> Käyttö </strong> paprika on erinomainen lisä voileipiin, paahtoleipään ja kaikenlaisiin leipiin. Avattu tuote tulee säilyttää jääkaapissa ja kuluttaa 48 tunnin kuluessa.
Tuote on tarkoitettu kasvojen ja hiusten ihonhoitoon. Se on paksu, väritön, geelimäinen neste; ainutlaatuinen ainesosien yhdistelmä tarjoaa kattavan, toisiaan täydentävän vaikutuksen. Se ei ärsytä ihoa. 3 % hyaluronihappoliuos geelin muodossa on aktiivinen ikääntymistä estävä, silottava ja uudistava seerumi kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Ainutlaatuinen kolmen eri kokoisen molekyylin yhdistelmä kykenee tunkeutumaan syvälle ihoon, mikä tekee hoidosta perusteellista ja pitkäkestoista. Upeat vaikutukset: <ul> <li> kosteuttaa ihoa keskimäärin 16 % </li> <li> silottaa ihoa keskimäärin 27 % </li> <li> kiinteyttää ihoa keskimäärin 5 % </li> <li> tuote vähentää ryppyjen pituutta keskimäärin 5 % ja syvyyttä keskimäärin 4 % </li> </ul> Vaikutus on vahvistettu dermatologisesti. <strong> Ainesosat: </strong> tislatut vedet 96 %, suurimolekyylinen hyaluronihappo 1,5 %, pienimolekyylinen hyaluronihappo 1,5 %, säilöntäaineet 1 %: glukonolaktoni, bentsoehappo <strong> Käyttö </strong> Tuote ihonhoitoon.
Ostropest eri muodoissa: kuivaus, ostropestöljy, jauhettu tai kokonaisina siemeniä, tunnetaan sen kyvystä tukea maksan toimintaa. Ostropestillä on ainutlaatuinen koostumus ja se omaa lääkinnällisiä ominaisuuksia. Se sisältää flavonoideja, orgaanisia happoja, C- ja K-vitamiineja, proteiineja, runsaasti linolihappoa, mineraalisuoloja ja sylimariinia. Ostropest on voimakas antioksidantti, sillä on puhdistavia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, se stimuloi maksan uusiutumista ja uusien solujen tuotantoa - sitä käytetään mm. maksakirroosin ja rasvamaksan hoidossa, se suojaa maksaa myrkyiltä ja omaa detoksifioivia ominaisuuksia. Sillä on myös verenvuotoa ehkäiseviä ja veritulppia estäviä vaikutuksia. Se lisää ruoansulatusnesteiden eritystä ja parantaa ruoansulatusta. Ostropestin lääkinnälliset ominaisuudet johtuvat sylimariinista, joka stabiloi maksasolujen solukalvoja, suojaten maksaa myrkyllisten yhdisteiden vaikutuksilta ja edistäen sen uusiutumiskykyä.
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä quinoa tai perulainen riisi, on niin kutsuttu Pseudosbogs, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole sitä. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa sitä on arvostettu ravintoarvonsa vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan 'inkkien pyhäksi'. Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä voi olla antiviraalisia ja immunostimulaattisia, anti-inflammatorisia, allergiavastaisia ja antiviraalisia vaikutuksia. Viljalla on antioksidanttisia ominaisuuksia sen erittäin suuren flavonoidipitoisuuden vuoksi. Kimos ei sisällä gluteenia ja on helposti sulavaa. Punaisella riisillä on voimakkaampi maku ja aromi kuin valkoisella Quealla. Siinä on hieman rapea kuori, ja se sopii hyvin salaatteihin. Sitä voidaan käyttää myös antamaan pähkinäistä makua ja makeisten valmistamiseen. 6,1 g - 9%, mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g - 3% hiilihydraatteja 57 - 22%, mukaan lukien sokerit 0
Ohran urat, kuten nimi viittaa, on valmistettu ohranjyöistä. Riippuen hienontamisesta, jaamme sen helmiohraksi, eli kokonaisjyviksi ilman kuoria, kenttäpuuroksi: murskattu helmiohra ja helmi, joka on jauhettu ja hiottu. Se on rikas kuitulähde: se sisältää suurimman valikoiman helmiohria. Se on myös B-vitamiinien - B1, B2, B6, E-, K-, PP-vitamiinin, foolihapon sekä piin, sinkin, kalsiumin, mangaanin ja kuparin lähde. K-vitamiini tukee verenkiertoelimistöä ja veren hyytymistä sekä vahvistaa verisuonten seinämien rakennetta. Mineraaliraaka-aineet, E-vitamiini ja foolihappo tukevat taistelua anemiaa vastaan. B-ryhmän vitamiinit, joita on urissa, auttavat pääsemään eroon stressin vaikutuksista, parantamaan muistia ja keskittymistä sekä tukevat hermoston toimintaa. & Nbsp; <strong> koostumus: </strong> helmiohra & nbsp; <strong> ravintoarvo 100 g:ssa </strong> arvo
Kloori on makean veden levä, joka on rikas monista ravintoaineista. Se on kalliimpaa kuin spirulina, johtuen sen pidemmästä ja monimutkaisemmasta tuotantoprosessista. Sen koostumuksesta löytyy muun muassa C-, D-, E- ja B-vitamiineja. Se on myös arvokas lähde: rautaa, kalsiumia, sinkkiä, fosforia ja jodia. Tummanvihreä väri johtuu klorofyllin läsnäolosta. Kloori on erityisen suosittu kasvissyöjien, vegaanien, raskaana olevien naisten ja aktiivisten urheilijoiden keskuudessa B12-vitamiinin ja raudan sisällön ansiosta. Se sisältää yli kaksinkertaisesti nukleiinihappoa ja klorofylliä verrattuna spirulinaan, mutta vähemmän proteiinia ja hieman beetakaroteenia. Kloori on ainoa vihreä lähde ravintoaineelle, jota kutsutaan kloorin kasvutekijäksi (CGF). CGF:n ansiosta se parantaa kasvuprosesseja lapsilla, ylläpitää terveyttä myöhäisessä iässä, parantaa vammoja ja käynnistää kasvun, kun se on estynyt sairauden tai rappeutuvan tilan vuoksi.
Mustaa kuminaa (Nigella sativa L.) kutsutaan myös mustaksi kumina, mustaksi seesamiksi tai mustaksi siemeneksi. Se on vuosikasvi, jolla on sinisiä tai valkoisia kukkia. Pienet mustat kuminasiemenet ovat täynnä luonnollisia ainesosia, jotka auttavat kehon hoidossa. Tämä ei ole vain terveellinen, vaan myös herkullinen lisä ruokiin. Niitä voidaan käyttää mausteina monissa ruoissa, esimerkiksi ripotteena salaateissa ja leivonnaisissa, sekä mustaa kuminaöljyä erilaisiin ruokiin tai suoraan kulutettavaksi - allergiaa ehkäisevä, antioksidanttinen, tulehdusta ehkäisevä, tulehdusta lievittävä ja bakteereja torjuva. Kasvi on rikas terveellisistä rasvahapoista, E-vitamiinista ja beetakaroteenista sekä B-vitamiineista, biotiinista - terveelle iholle ja hiuksille, sinkistä, fosforista ja sisältää 0% hiilihydraatteja 31g - 12% mukaan lukien sokeri 0g - 0% proteiinia 20g - 40% kuitua 31g - 0g - 0%*RWS - viite-elintarvikkeet ja
Hirssi jauho koostuu jauhetuista hirssinsiemenistä - yksi vanhimmista viljoista, jolla on monia terveellisiä etuja. Proso on gluteeniton ja emäksinen vilja, joka palauttaa kehon luonnollisen happo-emästasapainon, puhdistaa sitä, taistelee vapaita radikaaleja ja sieniä vastaan. Jauho on helposti sulavaa, ei allergisoivaa, sillä on kevyt pähkinäinen jälkimaku ja se on edullisempaa kuin muut "Super Foods" -ryhmän tuotteet. Se on kuitujen, magnesiumin, tyydyttymättömien rasvahappojen, sinkin, raudan ja B-vitamiinien lähde. Hirssi jauho on todellinen hyödyllisten aineiden injektio ja tehokas detox keholle. Hirssijauho on myös runsas kuidun lähde, joka tunnetaan nykyään yleisesti tuotteen kantajana, koska se säätelee ruoansulatusjärjestelmää ja vaikuttaa positiivisesti verensokeritason stabilointiin. Kaikki tämä johtaa kylläisyyden tunteeseen ja vähentää himoa %*RWS - viitearvo Ruoka <strong> Käyttö </strong> Hirssi jauho voidaan käyttää...
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä quinoa tai perunariisi, on niin kutsuttu Pseudosbogs, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole sitä. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, missä sitä on arvostettu ravintoarvonsa vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan "inkkien pyhäksi". Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä voi olla antiviraalisia ja immunostimuloivia, anti-inflammatorisia, allergiavastaisia ja antiviraalisia vaikutuksia. Viljalla on antioksidanttisia ominaisuuksia sen erittäin suuren flavonoidipitoisuuden vuoksi. Quinoa ei sisällä gluteenia ja on helposti sulavaa. %, mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g - 3% hiilihydraatteja 57 - 22%, mukaan lukien sokerit 0 g - 0% proteiini 14 g - 28% suola 0,01 g & lt; 1% * RWS - Viitearvo & nbsp; <strong> Käyttö </strong> Quinoa-siemenet on huuhdeltava vedessä ennen keittämistä. Keitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
Amarantti, jota kutsutaan myös Jarłatiksi, on yksi vanhimmista kasveista, joita ihminen on alkanut viljellä. Sen terveysvaikutuksia arvostivat asteekit, inkat ja mayat. Nykyään se kuuluu "Super Food" -ruokien kategoriaan. Amarantti, kuten kvinoa, on niin kutsuttu pseudokaurajyvä. Se sisältää suuria määriä rautaa, ei sisällä gluteenia ja on kuitujen lähde sekä hyvin imeytyvä proteiini, joka sisältää joukon välttämättömiä aminohappoja. Jyvä sisältää tyydyttymättömiä happoja, joiden ansiosta se vähentää ateroskleroosin ja muiden sydän- ja verisuonitautien riskiä. Lisäksi se sisältää B-vitamiineja, A-, C- ja E-vitamiinia, mineraaleja: rautaa, kalsiumia ja magnesiumia, fosforia ja kaliumia. Amarantti sisältää skvaleenia - voimakasta ainetta. Skvaleen on orgaaninen yhdiste, luonnollinen komponentti elimistön lipideissä.
Sinivihreä mikrolevä spirulina ravitsee ja sävyttää, auttaa torjumaan puutoksia ja samalla puhdistaa korkean klorofyllipitoisuuden ansiosta. Ainesosat imeytyvät hyvin. Spirulinan proteiinin lisäksi se sisältää runsaasti beetakaroteenia, klorofylliä, GLA:ta ja muita ravintoaineita. Se on runsas lähde helposti imeytyvää proteiinia, joka muodostaa noin 70 % sen painosta. Spirulinassa oleva proteiini on jopa 85 % sulavaa. Se sisältää suuria määriä: vitamiineja D, K ja B-vitamiineja. Se on myös hyvä lähde: rautaa, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja sinkkiä. Jodipitoisuuden ansiosta spirulina voi auttaa kilpirauhasen sairauksien hoidossa, joita sen puute aiheuttaa. Spirulina puhdistaa maksan ja munuaiset myrkyistä, parantaa veren laatua, edistää oikean suolistobakteeriflooran kehittymistä ja voi estää bakteerien, sienten ja hiivojen kasvua. Tämä ratkaiseva sininen väri on harvinainen elintarvikkeissa.
Kaakaopavut ovat raakamuoto kaakaopähkinöistä, ja ne sisältävät suuren määrän antioksidantteja. Kaakaopuu kuuluu kaakaopuun sukuun ja se on kotoisin Etelä-Amerikasta. Nykyään sitä kasvaa myös trooppisilla alueilla Aasiassa ja Afrikassa. Kukat ja hedelmät kasvavat rungolla. Kaakaopuun hedelmiä kutsutaan pähkinöiksi, ja ne sisältävät suuren määrän siemeniä, jotka ovat mehukkaassa hedelmälihassa. Niistä valmistettiin stimuloivaa juomaa, jota Keski-Amerikan asukkaat käyttivät ennen Kolumbuksen aikakautta. Myöhemmin siitä tuli muoti myös Euroopan maissa kaakaona. Kaakaopavut muuttuvat ruskeiksi fermentointiprosessin seurauksena. Tämän jälkeen ne valitaan ja käsitellään matalissa lämpötiloissa ravintoaineiden säilyttämiseksi. Niitä käytetään kaakaovoita, kaakaota ja suklaata valmistettaessa. Niitä voi myös syödä sellaisenaan tai käyttää makean jälkiruoan lisänä.
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä kvinoa tai perulainen riisi, on niin sanottu Pseudosbogs, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole sitä. Se on peräisin Etelä-Amerikasta, missä sitä on arvostettu ravintoarvonsa vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan "Inkojen pyhimykseksi". Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä voi olla antihistamiinisia, tulehdusta ehkäiseviä, antiviraalisia ja immunostimulaattorisia vaikutuksia. Viljalla on antioksidanttisia ominaisuuksia sen erittäin suuren flavonoidipitoisuuden vuoksi. Kimos ei sisällä gluteenia ja se on helposti sulavaa. Punaisella riisillä on voimakkaampi maku ja tuoksu kuin valkoisella riisillä. Siinä on hieman rapea kuori ja se sopii hyvin salaatteihin. Sitä voidaan käsitellä, mikä antaa sille pähkinäisen maun, ja sitä käytetään jälkiruoissa. 6.1g - 9%, mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.7g - 3% hiilihydraatteja 57 - 22% mukaan lukien sokerit 0g - 0% proteiinia 14g - 28% suolaa 0.
Mustariisi, kypsennyksen jälkeen, saa purppuran sävyn, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös purppuraksi. Aivan kuten ruskeaa riisiä ei tarjoilla, se on myös kuitupitoista, vitamiineja, erityisesti E-vitamiinia ja mineraaleja: rautaa, sinkkiä, kuparia. Mustariisi kypsyy pidempään kuin muut riisit, puoli tuntia tunnin verran, ja se on aina hieman rapeaa. Sitä käytetään usein terveellisten jälkiruokien valmistamiseen, esim. riisijälkiruoka kookosmaidolla. Mustariisi on rikas antioksidanteista, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, suojaten meitä siten tulehdustiloilta ja monilta sairauksilta sekä hidastaen solujen ikääntymistä. : </strong> ruskea riisi & nbsp; <strong> Ravintoarvot 100g:ssa </strong> Energiasisältö 1498KJ/354kcal - 18%RWS*Rasva 3.2g - 5% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.8g - 4%hiilihydraatit 72g - 28% mukaan lukien sokerit 0.7g & lt; 1%proteiini 7.7g - 15%kuitu 3.1g suola 0.03g & lt; 1%*RWS - viite ruokaarvo & nbsp; <strong> käyttö </strong> huuhtele kylmällä vedellä ja keitä 30-60 minuuttia. Ihanteellinen terveellisten jälkiruokien valmistamiseen.
Magnesium Forte on irtotavarana oleva ravintolisä. Magnesium auttaa ylläpitämään elektrolyyttitasapainoa ja edistää normaalia energiankäyttöä sekä terveiden luiden ylläpitämistä. Se auttaa vähentämään väsymyksen ja uupumuksen tunnetta. Magnesium-Jabel on erittäin hyvin imeytyvä orgaaninen magnesiummuoto. Se sisältää yhden omenahappomolekyylin, johon on kiinnitetty kaksi magnesiummolekyyliä. Tällä tavoin se tarjoaa erinomaisen lähteen magnesiumille ja korkeasti bioavailabilitylle omenahapolle. Sekoita 1 g) lisäyksestä noin 100-150 ml kylmää vettä tai suosikkijuomaasi, ja sekoita huolellisesti. Kuluta heti valmistamisen jälkeen. Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä tiiviisti suljetuissa pakkauksissa. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena.
Kuivattujen vihannesten sekoitus, johon kuuluu: porkkanoita, juuriselleriä, selleriä, sipulia ja persiljaa. Erittäin aromaattinen, ilman lisättyä suolaa tai säilöntäaineita. Ruokia, joilla on ainutlaatuinen maku ja aromi. Olennainen lisä joka keittiössä. Valmis jopa 15 minuutissa.
Arganöljy saadaan arganhedelmästä (argania spinosa), tarkemmin sanottuna sen pienistä siemenistä. Se on rikas mikroelementtien ja vitamiinien lähde. Öljy on runsas tyydyttymättömien rasvahappojen, noin 80 %, erityisesti omega-6 linoleenihapon ja omega-9 öljyhapon, osalta. E-vitamiinin sisällön ansiosta sillä on voimakkaat antioksidanttiset ja suojaavat ominaisuudet, se kiinteyttää ja tonifioi ihoa. Tyydyttymättömien rasvahappojen sisältö tukee epidermiksen hydrolipidikerroksen luonnollista uusiutumista, vähentää rasvaisuutta, on tulehdusta estävää ja rauhoittavaa. Öljyhappo edistää myös aktiivisten ainesosien imeytymistä, sekä öljyssä itsessään olevien että arganöljyä sisältävien kosmetiikkatuotteiden koostumuksessa olevien. Arganöljyä voidaan käyttää ihon, hiusten ja kynsien hoidossa. Sitä voidaan käyttää suoraan tai lisätä muihin kosmetiikkatuotteisiin. Arganöljyä voidaan käyttää myös koko keholle.
Maca on juurikasvi, jonka ominaisuuksia ja vaikutuksia on käytetty Perun asukkaiden toimesta tuhansien vuosien ajan. Perulainen perinteinen lääketiede suosittelee MAC-juurien käyttöä erityisesti voiman lisäämiseksi. Mac Shades on rikas proteiinilähde. Se sisältää lähes kaikki tarvittavat aminohapot, mukaan lukien arginiinin. MAC-juuri koostuu noin 70 % hiilihydraateista ja 20 % ravintokuidusta. Jauhettu juuri sisältää rasvaa noin 4 %, josta jopa 70 % on tyydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi Mac-juuri sisältää joukon vitamiineja, kuten A, B1, B2, B6, C ja E, sekä mineraaleja - kalsiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania, kaliumia ja natriumia. Perun asukkaat valmistivat kuivatun juuren maidon tai veden kanssa saadakseen aromikkaan massan. Lisäksi he tuottavat jauhoa kuivatusta juuresta, jota käytetään päivittäisten ruokien valmistamiseen ja leivontaan. & Nbsp; <strong> koostumus: </strong> orgaaninen maca-jauhe (lepidium meyenii walp.
Sitronellaöljy saadaan sitronellasta, joka tunnetaan paremmin sitruunaruohona. Luonnollisella sitruunaöljyllä on virkistäviä ja elvyttäviä ominaisuuksia, ja tämä johtuu suurelta osin sen tunnusomaisesta sitrushedelmäisestä tuoksusta. Se saavutti suosiota tehokkaana hyönteiskarkotteena sekä punkkeja vastaan. Sitä voidaan käyttää hyönteisten pistoihin (iholle), haavoihin, iho-ongelmiin, ekseemaan. Sillä on virkistävä, puhdistava vaikutus. Iho hyötyy sen anti-akne-, sienitautien torjunta- ja tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksista. Suositellaan käytettäväksi pitkään, saastuneelle, maaperäiselle, rasvaiselle iholle ja öljynä, joka lisätään selluliittihierontaan, rauhoittaa reumaattista kipua. Auttaa päänsärkyyn ja hermostolliseen uupumukseen. Sitronella on suosittu ainesosa vartalonhoidossa, kosmetiikassa ja saippuassa. Sitä voidaan hieroa ihoon. Se auttaa lievittämään päänsärkyä ja huonovointisuutta. Täydellinen hengitettäväksi, hierontaan ja kylpemiseen.
Jo Pohjois-Amerikan intiaanit ja Euroopan alkuperäiskansat tiesivät mäntyjen erikoisista ominaisuuksista ja valmistivat niiden neulasista ja oksista lääkkeitä yskään ja nivelkipuihin. Mäntyöljy saadaan tavallisen männyn neulasista. Luontaishoidossa ja aromaterapiassa mäntyöljy on ensisijaisesti arvokas kipulääke. Se toimii myös antiseptisesti, bakteereja tappavasti ja lämmittävästi. Inhalaatiot mäntyöljyn kanssa lievittävät ylähengitysteiden infektioita. Se poistaa väsymyksen, hermokivun ja hermostuneisuuden oireita. Mäntyöljy toimii myös tulehdusta vastaan ja sitä voidaan sekoittaa perusöljyyn ja hieroa ihoon turvotusten poistamiseksi ja tulehdusprosessien hillitsemiseksi. Se raikastaa ja puhdistaa ilmaa sisätiloissa.
<strong>Koostumus:</strong> Pinus Sylvestris Leaf Oil
<strong>Käyttö</strong>
<ul>
<li>erilaisista lähteistä johtuvien kipujen lievittäminen</li>
<li>tulehdusten rajoittaminen</li>
<li>stressitason alentaminen</li>
<li>haavojen ja limakalvojen desinfiointi</li>
</ul>
Kastanjajauho, kaikista gluteenittomista jauhoista, on rakenteeltaan eniten vehnän jauhon kaltainen. Se toimii erittäin hyvin kotiuunissa kaikenlaisissa leivonnaisissa, niin makeissa kuin suolaisissakin. Sen tuoksu muistuttaa pähkinöitä, ja jauhon maussa voi aistia kevyen makeuden vivahteen. Se sisältää vähän rasvaa ja hiilihydraatteja, mutta runsaasti proteiinia, sekä arvokasta ravintokuitua, fosforia, magnesiumia ja B-ryhmän vitamiineja.
<strong> Koostumus: </strong> syötävät kastanjat
<strong> Ravintoarvot 100 g:ssa </strong> energiarvo 1563 kJ/371 kcal - 19 % RV*
Rasva 3.4 g - 5 % mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0 g - 0 %
Hiilihydraatit 70 g - 27 % mukaan lukien sokerit 18 g - 20 %
Proteiini 7 g - 14 %
Kuitu 16 g
Suola 0.03 g < 1 %
*RV - Viitearvo
<strong> Käyttö </strong> Kastanjajauhon rakenteen vuoksi se voi menestyksekkäästi korvata vehnäjauhon. Se toimii muun muassa: leivän leivonnassa, kakkujen leivonnassa, lihapullien valmistuksessa, pannukakkujen valmistuksessa.
Banaanichipsit, jotka valmistetaan runsaasti kaliumia sisältävistä banaaneista, ovat loistava välipala kotona, matkalla, koulussa tai työssä. Ne korvaavat makeiset täydellisesti, ovat herkullisia ja rapeita. Kuten niiden raakat vastineet, banaanichipsit ovat runsas lähde vitamiineille, kuten: A, B, D, E ja K. Tällaisen koostumuksen ansiosta banaanichipsit vaikuttavat positiivisesti verenpaineeseen, auttavat lihaskipujen torjunnassa ja parantavat mielialaamme ja hyvinvointiamme. Kuivatut banaanit sisältävät myös serotoniinia, ainetta, joka vaikuttaa myönteisesti mielialaan ja edistää hyvinvointia. Serotoniini vaikuttaa myös hermostoon, auttaa stressissä ja helpottaa nukahtamista. Siksi banaanichipsejä kannattaa suositella ihmisille, jotka kärsivät unettomuudesta ja joilla on yleisesti vaikeuksia stressin hallinnassa. <strong> Ravintoarvo 100 g:ssa </strong> Energiasisältö 2225 kJ/533 kcal - 26% RWS* Rasva 31 g - 44% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot mukaan lukien tyydyttyne...
Le sésame a trouvé une utilisation en médecine, cosmétique et cuisine grâce à la richesse des valeurs nutritionnelles. Les graines de sésame peuvent être blanches, rouges, brunes ou noires, le plus souvent dans les cuisines, nous rencontrons le blanc et le noir. Les graines de sésame donnent aux plats un arôme spécifique et une saveur de noisette. Ils sont le composant principal de la pâte de tahini - sésame ajoutée, entre autres pour le houmous et la halva. Le sésamol, le sésamaminol et le sésame, les antioxydants naturels contenus dans les grains, rendent le sésame extrêmement résistant aux rancissements. Les graines de sésame sont un trésor de renforcement du calcium. Elles sont une riche source d'antioxydants et de phytostérols, qui sont nécessaires au bon fonctionnement du cœur. Le sésame contient des vitamines A, du groupe B (B1, B2, B3, B6 et B9), E et des composés minéraux : zinc, phosphore, magnésium, manganèse, cuivre, potassium, sodium, calcium et fer.
Kloorofylli on makean veden levä, joka on rikas monista ravintoaineista. Se on kalliimpaa kuin spirulina, johtuen sen tuotantoprosessin pidemmästä ja monimutkaisemmasta luonteesta. Sen koostumuksesta löytyy muun muassa C-, D-, E- ja B-vitamiineja. Se on myös arvokas lähde: rautaa, kalsiumia, sinkkiä, fosforia ja jodia. Sen tummanvihreä väri johtuu klorofyllin läsnäolosta. Kloorofylli on erityisen suosittu kasvissyöjien, vegaanien, raskaana olevien naisten ja aktiivisten urheilijoiden keskuudessa B12-vitamiinin ja raudan sisällön ansiosta. Se sisältää yli kaksinkertaisesti nukleiinihappoa ja klorofylliä verrattuna spirulinaan, mutta vähemmän proteiinia ja hieman beetakaroteenia. Kloorofylli on ainoa vihreä lähde ravintoaineelle, jota kutsutaan kloorofyllin kasvuksi (CGF). CGF:n ansiosta se parantaa kasvuprosesseja lapsilla, ylläpitää terveyttä vanhemmalla iällä, parantaa vammoja ja käynnistää kasvun siellä, missä se on ollut pidätetty.
Mantelit ovat mantelipuiden siemeniä, joita kasvaa noin 30 eri lajiketta. 8 kymmenestä mantelistaan tulee aurinkoisista Kalifornian viljelmistä, joissa sääolosuhteet ovat ihanteelliset mantelien viljelyyn. Mantelit kuuluvat samaan perheeseen kuin kirsikat, persikat ja mangot. Ne ovat ravinteikkaita. Ne sisältävät vitamiineja, mineraaleja, proteiineja ja kuitua, joten niillä on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Niissä on runsaasti terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja. Tyydyttymättömät rasvat eivät lisää
Mustariisi, keittämisen jälkeen saa violetin sävyn, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös violetiksi. Kuten ruskeariisi, se on kuorimaton, joten se on runsas kuitujen, vitamiinien, erityisesti E-vitamiinin, ja mineraalien, kuten raudan, sinkin ja kuparin, lähde. Mustariisi kypsyy pidempään kuin muut riisit, puoli tuntia tunnin verran, ja se on aina hieman rapeaa. Sitä käytetään usein terveellisten jälkiruokien valmistamiseen, esimerkiksi kookosmaidosta valmistettuun riisijälkiruokaan. Mustariisi on rikas antioksidanteista, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, suojaten meitä siten tulehduksilta ja monilta sairauksilta sekä hidastaen solujen ikääntymistä.
<strong>Ainesosat:</strong> ruskeariisi
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 1498kJ/354kcal - 18% VRN*
Rasva 3,2g - 5%
josta tyydyttyneet rasvahapot 0,8g - 4%
Hiilihydraatit 72g - 28%
josta sokerit 0,7g <1%
Proteiini 7,7g - 15%
Kuitu 3,1g
Suola 0,03g <1%
*VRN - Viitearvo
<strong>Käyttö</strong>
Huuhtele riisi kylmällä vedellä.
Ne ovat peräisin puhdistetuista jyvistä, joita on tunnettu ja käytetty Puolan keittiössä jo pitkään. Pitkään ne olivat unohduksissa, mutta nyt ne ovat jälleen suosiossa. Puhdistettuja jyviä syödään keittämisen jälkeen tai raakana. Niitä lisätään maitoon, jogurttiin ja hedelmiin.
Flaxseed's healing properties have been known for many centuries. The seeds contain omega-3 fatty acids, proteins, dietary fibers, B vitamins, vitamin E and K, aluminum, and choline, as well as macro and microelements: phosphorus, calcium, magnesium, potassium, sodium, iron, copper, zinc, manganese, and selenium. In addition to being an excellent source of dietary fibers, vitamins, and minerals, it positively affects the health of the digestive system, soothing diseases associated with stomach ulcers, hyperacidity, and heartburn. It improves intestinal peristalsis and helps eliminate harmful toxins from the body. Flaxseeds show soothing irritation and hydrating mucosa. One of the healthiest oils is pressed from flaxseeds. Including saturated fatty acids 3.7 g - 18% carbohydrates 29.1 g - 11%, including sugars 1.5 g - 3% protein 18.5 g.
Teepuuöljyllä on miellyttävä, aromaattinen tuoksu. Se saadaan Australiassa kasvavan teepuun lehdistä. Öljyn nimi, kuten myös puun nimi, josta se tuotetaan, ei liity mitenkään teehen. Kasvi sai nimensä teepuuna kapteeni Cookin toimesta, joka käytti sen lehtiä teehen korvaavana juomana aboriginaalien tapaan.
Teepuun lehtien hyödyllisiä ominaisuuksia hyödynsivät aboriginaalit, jotka käyttivät niitä haavojen desinfioimiseen ja hoitoon. Nykyään tätä puuta viljellään laajasti suuren kiinnostuksen vuoksi eteeriseen öljyyn, jota saadaan tästä raaka-aineesta ja joka sisältää yli 90 aktiivista yhdistettä.
Teepuuöljy saadaan höyrytislausprosessilla tuoreista teepuun lehdistä ja oksista. Sen tunnusomaista on raikas, yrttinen tuoksu sekä värittömyys tai vaaleankeltainen väri. Öljyä käytetään aromaterapiassa yhtenä voimakkaimmista viruslääkinnällisistä ainesosista.