Mikä on Quinoa?
Quinoa (Chenopodium quinoa) -jauho koostuu jauhetuista quinoa-siemenistä. Quinoa-siemen on vilja Andien vuoristosta Etelä-Amerikasta, ja se sisältää enemmän proteiinia, ravintokuitua, B-vitamiineja ja ravintomineraaleja kuin monet muut viljat. Sitä on käytetty eläinrehuna monien tuhansien vuosien ajan ja ihmisten ravinnoksi noin 4 000 vuotta.
Ravinteet Quinoa
Quinoa on rikas seuraavissa ravintoaineissa: proteiini, ravintokuitu, useita B-vitamiineja, magnesium, fosfori ja mangaani.
Monipuolinen
Quinoa-jauhoa voidaan käyttää monissa eri ruoissa. Se on ihanteellinen leipomiseen, kuten leivän, kakkujen ja muiden herkullisten leivonnaisten valmistamiseen. Valmista taikina esimerkiksi kakuille, vohveleille ja pannukakuille. Quinoa-jauhon kanssa leipoessa tai kokatessa käytetään usein lyhyempää paisto- tai kypsennysaikaa ja alhaisempaa lämpötilaa.
Banaanit
Banaanijauhe on valmistettu Ecuadorissa orgaanisesti viljellyistä Cavendish-banaaneista, jotka on kerätty terttuina. Hedelmien kypsymisen ja sadonkorjuun välillä on yleensä 18 kuukauden jakso, vaikka jatkuvasti lämmin ilmasto, säännöllinen sateisuus ja hedelmällinen maaperä mahdollistavat banaanien kasvamisen ympäri vuoden. Tämä tarkoittaa, että ne korjataan yleensä viikoittaisessa rutiinissa.
Banaanit poimitaan varovasti käsin, minkä jälkeen ne kuivataan ilman lämmön käyttöä. Näin ravintoarvo säilyy optimaalisesti. Banaanijauhe on superruokaa, eikä jauheessa ole lisättyjä maku-, tuoksu- tai väriaineita tai muita lisäaineita.
Banaanijauhe vitamiinipommi
Banaaneissa on luonnostaan runsaasti C- ja B6-vitamiineja, sekä mineraali kaliumia ja karoteenia. Suuren ravintoainepitoisuuden vuoksi banaanijauhe sopii hyvin vegaanille. Lisäksi jauhe on runsas tärkkelyksen lähde. Kalsium, jodi, rauta, kupari…
Tonkabohneiden alkuperä
Tonkabohneet (Dipteryx odorata) kasvavat tonkaboomissa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonkabohneet ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joiden sisus on ruskea.
Tonkabohneiden tuotantoprosessi
Kun siemenet on korjattu, ne kuivataan ja liotetaan vuorokauden ajan alkoholissa tai rommissa. Rommissa liotetut tonkabohneet antavat makua vaniljalle, manteliin ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteena jälkiruoille ja leivonnaisille. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan uudelleen ja fermentointiprosessi alkaa.
Tonkabohneiden käyttötarkoitukset
Tonkabohneet ovat yleisesti käytetty ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellimakeisissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.
YOOKA Shilajit-hartsia 30 grammaa on 100 % vegaaninen, käsintehty ja korkealaatuinen ravintolisä. Shilajit-hartsimme kerätään Pakistanin Himalajalla 5100–5500 metrin korkeudelta ja se kuivataan luonnollisesti auringossa 45–60 päivän ajan, jotta kaikki sen mineraalit ja hyödyt säilyvät.
Toisin kuin teollisissa menetelmissä, Shilajit-hartsimme puhdistetaan 40 kertaa nanosuodattimilla maksimaalisen puhtauden varmistamiseksi.
Elintarvikekelpoiset lasipakkauksemme varmistavat, että hartsia säilyy myös äärimmäisissä lämpötiloissa. YOOKA Shilajit palauttaa energiatasapainon ja ehkäisee erilaisia sairauksia, kuten kroonista väsymysoireyhtymää, anemiaa, kroonista kipua, ruoansulatushäiriöitä ja nivelrikkoa. Shilajitin luonnolliset ainesosat vaikuttavat suoraan elimiin ja lihaksiin, mikä takaa optimaalisen imeytymisen.
Historia ja alkuperä
Lucumaa on kutsuttu 'inkkien kullaksi'. Lucumaa on viljelty Perun vuoristossa vuodesta 200 jKr., jolloin ihmiset löysivät karamellimaisen makean hedelmän. Perussa 26 kylää on nimetty tämän rakastetun hedelmän mukaan.
Lucumapuu kasvaa parhaiten 450–1000 metrin korkeudessa. Puu kestää kuivuutta hyvin, mutta ei kestä pakkasta. Korkea kosteus on tarpeen hedelmien tuottamiseksi. Lucumapuut alkavat tuottaa hedelmiä vasta 5 vuoden kuluttua, ja jokainen puu tuottaa jopa 500 hedelmää vuodessa. Hedelmän väri on keltaruskea, ja ne voivat painaa jopa kilon.
Käsittely lucumajauheeksi
Lucumapuu kantaa hedelmiä ympäri vuoden, mutta pääsato kerätään keväällä tammikuun ja huhtikuun välillä. Kun hedelmä putoaa lucumapuusta, se ei ole vielä kypsä, ja hedelmäliha on liian kovaa syötäväksi. Hedelmä on säilytettävä heinän alla, kunnes katkera valkoinen lateksi hajoaa ja hedelmäliha pehmenee, mutta jopa silloin, kun hedelmä…
Aasialainen mauste Kumina
Kumina on kotoisin Iranista, Syyriasta, Intiasta ja Turkista. Kasvi kasvaa parhaiten hiekkaisessa, hyvin vettä läpäisevässä maassa ja lämpimässä ilmastossa, kuten Välimeren rannikolla, missä maustetta voidaan löytää. Lämmin ilmasto ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Kumina sekoitetaan usein karviainen. Vaikka ne ovat sukua toisilleen, kumina siemenet ovat hieman suurempia, vaaleampia ja maistuvat mausteisemmilta. Myös sekoittuminen mustan kuminan kanssa on yleistä, mutta se on todella eri mauste.
Kumina viljely
Kun kukat siirtyvät siementen muodostumiseen, kukat voidaan leikata ja ripustaa ylösalaisin. Siemenet voivat sitten kuivua.
Kumina keittiössä
Kumina tunnetaan ainesosana kuminajuustossa, mutta sitä käytetään myös paljon Välimeren, Aasian ja arabialaisissa ruoissa. Se antaa myös sen pienen lisämaun grillattaville tai barbeque-ruoille. Anna curryn, pataruokien, chilin, couscousin tai lampaan...
Paratiisimaiset perunalastut
Kookoslastut ovat herkullinen ja terveellinen vaihtoehto tavallisille perunalastuille. Ne on valmistettu kookospähkinän hedelmälihasta.
Kookoslastujen tuotanto
Lastuissa ei ole sokeria tai muita lisäaineita. Kookoslastuja (puoliksi) paahdettuna ne muuttuvat rapeiksi ja kookoksen tuoksu vapautuu.
Kookoslastujen terveelliset ominaisuudet ja käyttötarkoitukset
Makeuttamattomat kookoslastut ovat vähäkalorisia, gluteenittomia, pähkinättömiä, keto- ja paleovaihtoehtoja ja paljon muuta! Erinomainen terveellinen välipala tai koristeeksi jäätelön, kaurapuuron, jogurtin tai smoothieen.
Ruskea pellavansiemen VIJAYA täydentää mausteitasi täydellisesti. Ravintoarvojensa vuoksi tämä pieni siemen on välttämätön keittiöissämme. VIJAYA tarjoaa myös paikallista ruskeaa pellavansiemen.
Viite:22311.1
Kanelijauhe Ceylon CUA kiemarm
Kaneli (cinnamomum verum) on mauste, joka koostuu kanelipuun versojen sisäkuoresta. Kanelia käytetään lännen keittiössä yleensä mausteena makeissa ruoissa. Kaneli on alun perin kotoisin trooppisilta alueilta. Pensasta leikataan kaksi tai kolme kertaa vuodessa. Ceylon-kanelijauhe on hienostunut, lämmin ja miellyttävä.