Tuotteet hakusanalla elintarvikkeet (663)

Koko Luomu Fenkoli

Koko Luomu Fenkoli

Fenkoli (Foeniculum vulgare) Fenkoli Koko Luomu BIO VehGro:lta on 100 % luonnollista fenkolinsiementä. Foeniculum Vulgare, eli fenkoli, kuuluu umbellifer-perheeseen. Fenkolin lisäksi persilja, porkkana, selleri ja rakuuna kuuluvat myös umbellifer-perheeseen. Sen lehtien alaosassa oleva ulkonäkö saa fenkolin näyttämään mukulalta, mutta se on todellisuudessa sipulimainen laji. Langankaltaisia lehtivarsia käytetään yrttien lähteenä ja kasvin siemeniä mausteena. Fenkoli on alun perin kotoisin Aasiasta, mutta keskiajalla tämä mauste ilmestyi myös Eurooppaan. Nykyään siemeniä käytetään säännöllisesti monissa keittiöissä. Tämä johtuu osittain myös herkullisesta anismaisesta mausta, jota siemenellä on.
Luomu Porkkanajauhe

Luomu Porkkanajauhe

Mitä voit tehdä porkkanajauheella? Porkkanajauheella on mieto, makea ja hieman pippurinen maku, joka on herkullinen smoothieissa ja kastikkeissa, muiden asioiden ohella. Sitä voidaan myös käyttää mausteena tai luonnollisena väriaineena pastoissa ja kakuissa. Mihin porkkanajauhetta käytetään? Yhtenä maailman suosituimmista vihanneksista porkkana sisältää korkeita ravintoarvoja. Porkkanajauhe on rikas beetakaroteenista, joka kehossa muuttuu A-vitamiiniksi. Porkkanajauhe on myös rikas antioksidanteista, mineraaleista ja kuidusta. Porkkanajauheen tuotantoprosessi Porkkanajauhe valmistetaan kuivaamalla tuoreita porkkanoita ja sitten jauhamalla ne hienoksi jauheeksi.
Luomu Chaga Sienijauhe - Luomu Chaga Sienijauhe

Luomu Chaga Sienijauhe - Luomu Chaga Sienijauhe

Mikä on Chaga-sieni? Chaga (Inonotus obliquus Fuscoporia obliqua) on yleisin nimi (venäjäksi: ääntäminen tsjah-ga) sienelle, joka kuuluu Hymenochaetaceae-perheeseen. Suomessa tämä sieni on harvinainen ja sitä kutsutaan koivunvaaleasieneksi. Terveelliset ominaisuudet, tuote ja sovellukset Chagaa käytetään ja myydään lääkinnällisenä sienenä, ja siksi sillä on enemmän kuin keskimääräinen tunnettuus suuren yleisön keskuudessa. Tieteessä tätä sientä on tutkittu jo useiden vuosikymmenten ajan, erityisesti sen syöpää ehkäisevien...
Keltainen Sinappijauho Rasvaton Luomu

Keltainen Sinappijauho Rasvaton Luomu

Tässä Abraham sai sinappinsa! Valkoinen sinappi tai keltainen sinappi (Sinapis alba) on kasvi, joka kuuluu ristikkäiskasvien perheeseen (Sinapis). Kasvi on todennäköisesti peräisin Välimeren alueilta, mutta se on nykyään laajalle levinnyt. Kasvia viljellään raaka-aineena sinapille tai vihreänä lannoitekasvina viljelemättömillä alueilla. Sinapinsiemenen käyttötarkoitukset Koko siementä käytetään vihannesten (kuten suolakurkkujen) säilömiseen ja jauheena sinapin valmistamiseen (karkean sinapin valmistuksessa sekoitetaan myös sinapinsiemenpalasia). Sinapinsiemenet sisältävät sinalbiniä, ainetta, joka antaa sinapille sen terävän maun. Kuitenkin keltaisessa sinapinsiemenessä on vähemmän sinalbiniä kuin mustassa sinapissa, mikä tekee keltaisista sinapeista usein miedompia maultaan. Rasvanpoisto, kylmä prosessi Tämä sinappijauho on kylmäprosessilla rasvattua, joten se sisältää vain enintään 15 % jäämärasvaa (verrattuna 20-35 % rasvaan rasvattomassa sinappijauhoissa). Rasvanpoistettujen mu...
Luomu Punajuurijauhe Perus

Luomu Punajuurijauhe Perus

Pieni historia punajuuresta Punajuuri (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) on juurikasvi amaranttikasvien (Amaranthaceae) perheessä ja se kuuluu punajuurikasvien sukuun. Se on läheistä sukua sokerijuurikkaalle. Sana 'punajuuri' on vanhan germaanisen alkuperän johdannainen latinan sanasta 'beta'. Punajuurta viljelivät kaikki voimakkaat kansat muinaisaikoina. Kreikkalaiset ja egyptiläiset käyttivät sitä pääasiassa sen lehtien vuoksi, ja uskotaan, että muinaiset roomalaiset lopulta huomasivat, että myös itse punajuurta voitiin käyttää. Punajuurten käyttötarkoitukset Ihmiset käyttävät punajuurta (viipaloituna) säilömiseen, esikeitettyjen kasvisruokien valmistamiseen, mutta myös borssin, suositun ainesosan monissa Itä-Euroopan keitoissa, valmistamiseen. Terveelliset ominaisuudet punajuurijauhe Punajuurijauhe antaa kauniin punaisen tai vaaleanpunaisen värin kakuille, muffinsseille, pannukakuille, kastikkeille, keitoille, dippeille ja muille valmistuksille. Tämä punajuurijauhe tuo pehmeän, makean vivahteen ilman, että se peittää alleen muita makuja...
Koko Tonkabohne - Koko Tonkabohne

Koko Tonkabohne - Koko Tonkabohne

Tonkapavut (Dipteryx odorata) Tonkapavut kasvavat tonkapuussa ja ovat näiden puiden kantamien hedelmien siemeniä. Tonkapavut ovat kapeita, mustia, pitkänomaisia ja ryppyisiä papuja, joiden sisus on ruskea. Kun siemenet on korjattu, ne kuivataan ja liotetaan vuorokauden ajan alkoholissa tai rommissa. Rommissa liotetut tonkapavut antavat makua vaniljalle, manteliin ja rommille. Tämä tekee niistä täydellisen mausteena jälkiruoille ja leivonnaisille. Alkoholin lisäämisen jälkeen pavut kuivataan jälleen ja niiden fermentointiprosessi alkaa. Tonkapavut ovat yleinen ainesosa jälkiruoissa, jälkiruokien koristelussa (ganache), karamellimakeisissa, jäätelössä tai leivonnaisissa.
Hienot Gluteenittomat Luomu Kaurahiutaleet

Hienot Gluteenittomat Luomu Kaurahiutaleet

Kaurahelmiä Kaurahelmien valmistuksessa käytetään koko jyvää. Eli mukaan lukien kuori ja idut, eikä vain viljan tärkkelysosaa. Kaurahelmiä on siis aina täysjyväisiä. Kaurahelmiä on helpompi ja nopeampi valmistaa kuin kokonaisia kaurajyviä. Lisäksi ne ovat myös helpommin sulavia. Tärkeitä syitä siihen, miksi kaurahelmiä on niin suosittuja. Kaurahelmien edut Kaurahelmiä tarjoaa kehollesi runsaasti vitamiineja. Ne antavat sinulle voimaa, jota tarvitset päivän läpi selviytymiseen, ja tyydyttävät ruokahalusi. Kaurahelmillä on vielä paljon muita etuja: ne alentavat kolesterolia, ovat antioksidanttien lähde, tarjoavat kehollesi runsaasti energiaa ja ovat nesteitä poistavia. Tämä ravitseva kaura on herkullista jogurtissa, esimerkiksi aamiaiseksi. Se tukee hyvää hampaiden ja luiden muodostumista ja on lisäksi helposti sulavaa.
Sitruunankuorijauhe 1-3 mm Luomu

Sitruunankuorijauhe 1-3 mm Luomu

Alkuperä Sitruunankuorijauhe valmistetaan sitruunan kuoresta. Sitruuna on sitruunapuun (Citrus Limonum) hedelmä. Sitruuna on kotoisin Aasiasta, mutta nykyään sitä esiintyy runsaasti Välimeren alueella ja Amerikassa. Tämä sitruunankuorijauhe on peräisin Chilestä. Sitruunankuori sisältää jopa 10 kertaa enemmän välttämättömiä ravintoaineita kuin sitruunan mehu. Ravinteet ja käyttö Sitruunankuorijauhe sisältää muun muassa A- ja C-vitamiineja sekä mineraaleja kuten magnesiumia ja kalsiumia. Lisäksi sitruunankuori sisältää myös kaliumia ja beetakaroteenia. Jauheella on hapan ja raikas maku, mutta se tuoksuu vähemmän voimakkaasti kuin tuore sitruunankuori. Tärkeää sitruunan kuorimisessa on, että kuoritaan vain se osa kuoresta, joka on keltainen. Alla oleva valkoinen kerros sisältää paljon aineita, jotka maistuvat katkerilta. Korkea C-vitamiinipitoisuus yhdessä läsnä olevien flavonoidien kanssa tekee tästä tuotteesta terveellisen...
Säännöllinen Luomu Kaakaopulveri

Säännöllinen Luomu Kaakaopulveri

Alkuperä Kaakaopulveri Tavanomainen Luomu Kaakaopulveri tulee kaakaopavuista, jotka ovat kaakaopuun hedelmiä. Kaakaopuu kasvaa maissa, jotka sijaitsevat päiväntasaajan ympärillä, ja se tuottaa kaakaopapuja, joista valmistetaan muun muassa suklaata. Kaakaopulverin valmistamiseksi käytetään kaakaomassaa kaakaopavusta. Korkean paineen alla massa puristetaan, jolloin syntyy kaakaopulveria. Kaakaopavut sisältävät enemmän antioksidantteja kuin punaviini ja kolme kertaa enemmän kuin vihreä tee; kaakaopavut ovat myös rikkaita mineraalilähteitä. Kaakaopalkot on kerätty käsin ja valittu parasta laatua varten. Lisäksi kaakaomme on fermentoitu alkuperäisen karvauden vähentämiseksi. Tuotantoprosessi säilyttää merkittävän osan papujen ravintoarvosta ilman lisäaineita. Forastero Pavut Kaakaopulveri Tavanomainen Luomu on peräisin Forastero-kaakaopuusta. Alun perin tämä kaakao tulee Amazonin alueelta, mutta sitä viljellään nykyään erityisesti We…
Luomu ohranruohopulveri (EU)

Luomu ohranruohopulveri (EU)

Origin and History Barley Grass Ohraheinä on ruoho, joka kasvaa EU:ssa. Harvest Barley Grass Kun kasvi valmistautuu lisääntymisvaiheeseen, kaikki ravinteet kerääntyvät versoihin. Se on aika korjata. Prosessoimme nämä ravinteikkaat versot vehnäruohopulveriksi. Ohra on ollut viljelyssä tuhansia vuosia ja se oli yksi ensimmäisistä viljelykasveista, jotka kesytettiin ihmiskäyttöön. On osoitettu, että muinaiset egyptiläiset korjasivat sekä ohran että nuoret versot, ja Raamatussa viitataan ohrakasvin käyttöön tärkeänä uskonnollisena uhrauksena. Healthy Properties Barley Grass and Applications Ohraheinä on runsas kuitujen, proteiinin, raudan, kuparin, aminohappojen, entsyymien ja klorofyllin lähde. Proteiini edistää lihasmassan kasvua ja ylläpitoa sekä vahvojen luiden säilyttämistä. Kupari kuljettaa happea kehossa, mutta tukee myös kognitiivisia toimintoja, immuunijärjestelmää ja auttaa...
Jauhettu Appelsiininkuori Luomu - Jauhettu Appelsiininkuori Luomu

Jauhettu Appelsiininkuori Luomu - Jauhettu Appelsiininkuori Luomu

Oranssin kuoret Appelsiininkuorta kutsutaan myös oranssikuoreksi. Tiesitkö, että appelsiini on pomelon ja mandariinin risteytys? Se on ollut olemassa vähintään 2400 vuotta ja se on kotoisin Itä-Kiinasta. Nykyään se on maailman eniten viljelty hedelmä, ja se kasvaa trooppisissa ja subtrooppisissa ilmastoissa. Tuotantoprosessi Jauhettu appelsiininkuori Meidän jauhettu appelsiininkuori (Aurantii dulcis pericarpium) tulee Ghanasta. Tuore appelsiini maistuu jo herkulliselta, mutta jauhettu appelsiininkuori antaa vielä enemmän makua. Appelsiininkuorijauhe on siksi erityisen sopiva antamaan ruoille tyypillistä appelsiinimakua. Herkullista yhdistettynä mustaan tai vihreään teehen tai puhtaaseen rooibokseen. Appelsiinigranulaattia voi myös käyttää erilaisissa kalaruokissa ja kanassa. Jauhetun appelsiininkuoren terveelliset ominaisuudet Appelsiininkuoret sisältävät erilaisia fytonutrienttejä, kuten beetakaroteenia ja joitakin flavonoideja...
Kuivattuja Valkoisia Mulberreja Luomu - Kuivattuja Valkoisia Mulberreja Luomu

Kuivattuja Valkoisia Mulberreja Luomu - Kuivattuja Valkoisia Mulberreja Luomu

Valkoinen mulperipuu Valkoinen mulperipuu (Morus alba) on kasvi, joka on alun perin kotoisin Kiinasta. Mulperipuu on yksi viimeisistä puista, jotka kukkivat kesällä. Kasvilla on tärkeä arvo, koska se on välttämätön silkintuotannossa. Silkkiperhosen toukka on nimittäin yksinomaan tämän kasvin lehtien syöjä. Ihmisille mulperipuun hedelmiä käytetään sen sijaan. Hedelmät ovat nimittäin täynnä hyviä ravintoaineita. Terveysedut Mulperit ovat rasvattomia, natriumiltaan alhaisia ja täynnä erilaisia vitamiineja ja mineraaleja. Mulperipuu sisältää muun muassa vitamiineja A, B6, C, E, K sekä mineraaleja kuten kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, kuparia ja fosforia. Se auttaa parantamaan näkökykyä ja pitämään verenpaineen tasapainossa. Hedelmien runsas kuitupitoisuus saa mulperin aikaan nopean kylläisyyden tunteen. Mulperin käyttö Voit lisätä kuivattuja mulperimarjoja jogurttiin tai hedelmäsalaattiin...
Leikattu Nokkonen Luomu

Leikattu Nokkonen Luomu

Polttava Nokkos Kaikki ovat todennäköisesti saaneet polttavan nokkosen pistoksia. Se pistää, ja siksi polttavaa nokkosta kutsutaan rikkaruohoksi. Mutta kasvilla on myös toinen puoli. Sitä voi syödä! Keitetty nokkonen maistuu pinaatille ja kurkulle. Polttavan nokkosen terveelliset ominaisuudet Polttava nokkonen sisältää monia erilaisia terveellisiä aineita, mukaan lukien C-vitamiinia ja erilaisia B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia. Mineraaleja, erityisesti rautaa, piitä ja kalsiumia. Se on myös tärkeä klorofyllin lähde. Mutta tanniineja, proteiineja, flavonoideja (antioksidantteja), limaa ja kuituja löytyy myös polttavasta nokkosesta. Mitä voit tehdä polttavalla nokkosella? Polttavaa nokkosta käytetään resepteissä polentalle, pestolle, soseelle, nokkoskeitolle tai yrttiteeksi. Sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, se on hyvä virtsateiden ja maksan puhdistamiseen ja se auttaa selviytymään paremmin stressistä ja väsymyksestä. Nokkosen lehdellä on luonnostaan mieto, kasvimainen maku. Kuivattu nokkonen l...
Luomu Quinoa Flaket

Luomu Quinoa Flaket

Quinoan historia ja alkuperä Quinoa (Chenopodium quinoa) on kotoisin Etelä-Amerikasta ja sitä on viljelty pääasiallisena ravintokasvina jo 6000 vuotta. Inkakansat käyttivät quinoaa jo kenttäkasvina. Kasvi pystyy kasvamaan kylmissä, ravinteiltaan köyhissä ja kuivissa olosuhteissa. Kasvuaika on noin 5-6 kuukautta. Risteyttämisen kautta on luotu quinoan lajikkeita, jotka voivat kasvaa Euroopan ja Pohjois-Amerikan olosuhteissa. Huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla quinoa kylvetään Euroopassa ja sadonkorjuu tapahtuu syyskuun puolivälistä alkaen. Quinoahiutaleiden tuotantoprosessi Sadonkorjuun jälkeen quinoa puhdistetaan ensin. Sen jälkeen quinoa pestään saponiinin poistamiseksi. Sitten se kuivataan ja parhaat palat valitaan käsin. Nämä palat liotetaan quinoan litistämiseksi. Kuivauksen jälkeen quinoa seulotaan ja prosessoidaan quinoahiutaleiksi. Quinoahiutaleiden terveelliset ominaisuudet <Quinoahiutaleet ovat rikkaita B2-, E-vitamiineista, raudasta, kuparista ja magnesiumista. Quino…
Luomu Sitruunamehu - Luomu Sitruunamehu

Luomu Sitruunamehu - Luomu Sitruunamehu

Luomusitruunamehu Sitruunamehu valmistetaan 100 % luomuviljellyistä sitruunoista sitruunapuusta (citrus limonum). Sitruuna on kotoisin Aasiasta, mutta nykyään sitä esiintyy runsaasti Välimeren alueella ja Amerikassa. Sitruunan sadonkorjuun jälkeen mehu puristetaan sitruunasta, jolloin jää jäljelle mehu. Meidän sitruunamehumme tulee Italiasta, missä ne jäähdytetään ja pullotetaan sadonkorjuun jälkeen. Sitruunamehu on herkullista smoothieissa, jogurteissa ja mehuissa. Sitruunamehua käytetään myös usein puhdistusaineena, ja sitä voidaan käyttää erilaisiin terveyteen liittyviin tarkoituksiin. Luomusitruunamehu lasisissa 1 litran pulloissa.
Paahdetut kuorimattomat seesaminsiemenet luomu

Paahdetut kuorimattomat seesaminsiemenet luomu

Alkuperä Sesaminsiemenet Sesaminsiemenet (sesam indicum) tulevat sesamikasvista, joka on alun perin kotoisin Afrikasta. Sesaminsiemeniä käytetään laajalti leivän, keksejen ja kakkujen jalostuksessa. Sesaminsiemeniä käytetään myös perusaineksena Tahinissa, mausteisessa kastikkeessa. Tätä kastiketta käytetään esimerkiksi Humuksen maustamiseen. Tuotantoprosessi Sesaminsiemenet Sesaminsiemeniä paahdetaan kuorimattomina, mikä parantaa pähkinäistä makua. Paahdetuilla sesaminsiemenillä on voimakas maku. Terveelliset ominaisuudet Sesaminsiemenet Sesaminsiemenet sisältävät rasvoja, proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja. Ne ovat myös täynnä antioksidantteja.
Inkivääripalat 3-6 mm Luomu - Inkivääripalat 3-6 mm Luomu

Inkivääripalat 3-6 mm Luomu - Inkivääripalat 3-6 mm Luomu

Alkuperä ja historia Inkivääri Inkivääri on viljelty juurikasvi. Tämä tarkoittaa, että sitä ei esiinny luonnossa villinä. Silti inkivääri on ollut olemassa uskomattoman pitkään. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merialueilla Kaakkois-Aasiassa noin 3000 vuotta ennen Kristusta. Esihistoriallisen merimigraation ansiosta austronesialaiset laajensivat alueitaan 1500 eKr. Madagaskarilta Hawaii'in. Ja näiden muuttojen aikana inkiväärijuuri tuli mukaan. Noin ensimmäisellä vuosisadalla eKr. inkivääri saapui ensimmäistä kertaa Intian kautta Eurooppaan. Nykyään suurin osa maailman inkiväärin tuotannosta tapahtuu myös Intiassa. Inkiväärin ominaisuudet Inkivääri kuuluu kurkuman, kardemumman ja galangan perheeseen. Inkivääriä käytetään yrttilääkkeenä ja monipuolisena mausteena. Sitä käytetään teessä, kasvisten maustamiseen, makeisissa ja alkoholijuomissa, mutta myös valmistetaan itse etikasta (kuten suolakurkkujen valmistuksessa). h2>Terveyshyödyt…
Luomu Lehtikaalijauhe - Luomu Lehtikaalijauhe

Luomu Lehtikaalijauhe - Luomu Lehtikaalijauhe

Alkuperä Lehtikaali on lehtikasvi, jota voidaan viljellä kaikilla maaperätyypeillä, ja se on Alankomaissa tyypillinen talvikasvis. Tuore lehtikaali on kuivattu ja sitten jauhettu, jolloin saadaan tämä lehtikaalijauhe Saksasta. Lehtikaali on villikaalin jälkeläinen. Se on todennäköisesti syntynyt Pienessä Aasiassa ja tuotu Eurooppaan nomadien mukana noin 600 vuotta ennen Kristusta. Vuodesta 1661 lehtikaali on ollut mukana Alankomaiden keittokirjoissa. Ravintoarvot ja käyttö Lehtikaali sisältää kuituja ja rikkiä, jotka edistävät ruoansulatusta, antioksidantteja ja omega-3-rasvahappoja. Lisäksi se on rikas raudasta, kalsiumista sekä runsaasti A-, K- ja C-vitamiinia. 100 grammassa lehtikaalia on 100 milligrammaa C-vitamiinia. Tätä jauhetta voidaan käyttää vihannesmoothien valmistamiseen. Sitä voi myös lisätä mehuun ja käyttää keitoissa, kastikkeissa, curryissä, vihannesruoissa, salaateissa ja tietenkin muussissa! Sekoita esimerkiksi endiivimuusiin tai tarjoa…
Valkosipuligranulaatti 1-2 mm Luomu - Valkosipuligranulaatti 1-2 mm Luomu

Valkosipuligranulaatti 1-2 mm Luomu - Valkosipuligranulaatti 1-2 mm Luomu

Ehkä yhtä vanha kuin pyramidit Valkosipuli (Allium sativum) on sipulikasvi narsissikasvien perheestä ja kuuluu sipulin, purjon ja ruohosipulin sukuun. Vanhoimmat maininnat valkosipulin käytöstä ovat peräisin vuodelta 1500 eKr, Egyptistä. Valkosipulin terveelliset ominaisuudet Valkosipulilla on todistettu kolesterolia ja verenpainetta alentava vaikutus. Se toimii myös bakteereja tappavasti alliciinin ansiosta, jota valkosipulissa on. Valkosipulille on myös annettu muita vaikutuksia, mutta niistä puuttuu riittävä näyttö. Valkosipuli on rikas B6-vitamiinin, C-vitamiinin sekä mangaanin ja fosforin mineraalien lähde. Valkosipulin käyttö Valkosipuli on suosittu mauste Välimeren ja Keski-Euroopan maissa, ja sitä käytetään sekä tuoreena että jauhettuna (kuivattuna ja murskattuna). Valkosipuligranulaatti sopii erinomaisesti salaateihin. Voit myös lisätä sitä öljyyn pannussa, kun paistat lihaa, kalaa, riistaa tai lintua. Valkosipuli on mauste, jolla on d…
Luomu Inkivääri Leikattu

Luomu Inkivääri Leikattu

"(Alue)trooppinen maailmanmatkaaja Inkivääriä viljellään lähes kaikissa trooppisissa tai subtrooppisissa maissa. Inkivääri on viljelty juurakko. Tämä tarkoittaa, että sitä ei esiinny luonnossa. Silti inkivääri on ollut olemassa hyvin pitkään. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merimatkoilla Kaakkois-Aasiassa noin 3000 vuotta ennen Kristusta. Kiitos esihistoriallisen merimuuton, austronesialaiset laajensivat alueitaan Madagaskarista Hawaii'in vuoteen 1500 eKr. asti. Ja näiden muuttojen aikana inkiväärijuuri tuli mukaan. Noin ensimmäisellä vuosisadalla eKr. inkivääri saapui ensimmäisen kerran Eurooppaan Intian kautta. Nykyään suurin osa maailman inkiväärintuotannosta tapahtuu myös Intiassa. Tuotantoprosessi Inkivääri Kasvi korjataan, kun lehdet ovat kuolleet syksyllä. Juuret kaivetaan ylös ja kuivataan varjossa. Nuorempia juuria korjataan käytettäväksi tuoreina tai säilöttyinä. Vanhemmat juurakot jauhetaan inkiväärijauheen saamiseksi. Inkiväärikasveja lisääntyy repimällä niitä. <…"
LuomuRuusunmarjajauhe - LuomuRuusunmarjajauhe

LuomuRuusunmarjajauhe - LuomuRuusunmarjajauhe

Mitä sinun tulee tietää ruusunmarjoista Ruusunmarja on ruusun lihallinen näennäissato. Muoto voi olla pyöreä, pitkänomainen tai pullo-osa. Riippuen ruusun lajista ja lajikkeesta, väri voi olla punainen, oranssi, purppura tai musta. Ruusuja esiintyy Euroopassa, Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Pohjois-Amerikassa. Tietoa ruusunmarjan viljelystä Ruusunmarjojen korjuussa eri käyttötarkoituksiin ne jätetään yleensä pensaan oksille ensimmäisen pakkasen jälkeen, jolloin ne saavat kauniin kirkkaan punaisen värin ja pehmenevät hieman. Jäljelle jääneet kukat leikataan sitten pois, ja ruusunmarja leikataan mahdollisimman lähelle pensaan pullistuneiden, pallomaisten marjojen perustaa. Terveelliset ominaisuudet ruusunmarjassa Ruusunmarjat ovat rikkaita C-vitamiinin lähteitä ja sisältävät myös A-, B1- ja B2-vitamiineja. Tällä hetkellä tutkitaan ruusunmarjojen vaikutusta kivun vähentämisessä nivelrikossa.
Luomu Punaiset Paprikat - Luomu Punaiset Paprikat

Luomu Punaiset Paprikat - Luomu Punaiset Paprikat

Punaisen kidneypavun alkuperä Punaiset kidneypavut saavat nimensä munuaismaisen muotonsa ja värinsä vuoksi. Punaisen kidneypavun tuotantoprosessi Punaiset kidneypavut kerätään käsin ja niitä tarkastetaan laadun varmistamiseksi kolmessa eri vaiheessa tuotantoprosessia. Punaiset kidneypavut puhdistetaan perusteellisesti heti sadonkorjuun jälkeen. Mahdolliset kivet poistetaan. Tämän jälkeen pavut lajitellaan koon mukaan ja ne kiillotetaan. Terveelliset ominaisuudet ja käyttötarkoitukset Punaiset kidneypavut ovat erittäin ravitsevia, sillä ne ovat täynnä proteiineja, vitamiineja, mineraaleja ja kuituja. Ne ovat hyvä lihankorvike ja erittäin suosittuja urheilijoiden keskuudessa. Lisäksi tämä punainen kidneypapu tarjoaa pitkäkestoista energiaa ja täyttää vatsan. Punaisia kidneypapuja voidaan nauttia sekä lämpimänä että kylmänä. Voit käyttää niitä pataruoissa, tacoissa, salaateissa, keitoissa tai pastaruoissa.
Luomu Shiitake Jauhe - Luomu Shiitake Jauhe

Luomu Shiitake Jauhe - Luomu Shiitake Jauhe

Shiitaken alkuperä ja historia Shiitake (Lentinula edodes) on syötävä sieni, joka esiintyy luonnollisesti Japanissa, Kiinassa ja Koreassa. Sientä on viljelty ja arvostettu täällä vuosisatojen ajan sen maun ja tuoksun vuoksi. Aasialaisessa keittiössä tämä on hyvin käytetty sieni. Shiitake kasvaa kovilla puulajeilla, kuten pyökki, tammi, saksanpähkinä ja kastanja. Shiitakella on vaaleanruskea tai tummanruskea lakki, ja se kuuluu yhdessä sienten, kuten herkkusienten, kanssa maailman eniten viljeltyihin sieniin. Käsittely shiitakejauheeksi <p…
Tavallinen luomu kaakaopulveri

Tavallinen luomu kaakaopulveri

Alkuperä Kaakaopulveri Tavanomainen Luomu Kaakaopulveri tulee kaakaopavuista, jotka ovat kaakaopuun hedelmiä. Kaakaopuu kasvaa maissa, jotka sijaitsevat päiväntasaajan ympärillä, ja tuottaa kaakaopapuja, joista muun muassa suklaata valmistetaan. Kaakaopulverin valmistamiseksi käytetään kaakaomassaa kaakaopavusta. Massa puristetaan korkeassa paineessa kaakaopulverin tuottamiseksi. Kaakaopavut sisältävät enemmän antioksidantteja kuin punaviini ja kolme kertaa enemmän kuin vihreä tee; kaakaopavut ovat myös rikkaita mineraalilähteitä. Kaakaopalkot korjataan käsin ja valitaan parasta laatua varten. Meidän kaakaomme myös fermentoidaan alkuperäisen katkeruuden vähentämiseksi. Valmistusprosessi säilyttää merkittävän osan papujen ravintoarvosta ilman lisäaineita. Forastero Pavut Kaakaopulveri Tavanomainen Luomu tulee Forastero-kaakaopuusta. Alun perin tämä kaakao tulee Amazonilta, mutta nykyään sitä kasvatetaan pääasiassa Länsi-Afrikassa. Tällä puulla on 30–40 kaakaopapua per palko. Tämä kaakao sisältää…
Korianteri kokonainen, idu-vähennetty, luomu

Korianteri kokonainen, idu-vähennetty, luomu

Korianteri (Coriandrum sativum) Korianteri Koko, vähennetty itävyys, Luomu VehGro:lta. Korianteria tunnetaan Alankomaissa myös nimellä ketoembar. Se on suosittu mauste intialaisessa, aasialaisessa, latinalaisamerikkalaisessa ja pohjoisafrikkalaisessa keittiössä. Tuoreen korianterin maku on kiistanalainen. Luultavasti geenisi määräävät, kuulutko korianterin rakastajiin vai vihaajiin. Kuitenkin korianterin lehtien vihaajat pitävät lähes aina korianterin siementen mausta! Ja se on hyvä, koska korianteri on täynnä vitamiineja ja mineraaleja! Säilytä kuivassa ja pimeässä paikassa ja vältä suoraa auringonvaloa.
Paprika Granulaatti 1-3 mm Alhainen Siemen Biologinen

Paprika Granulaatti 1-3 mm Alhainen Siemen Biologinen

Mistä paprika on peräisin? Makea paprika on kotoisin Keski-Amerikan trooppisilta ja subtrooppisilta alueilta. Paprika on Capsicum annuum -kasvi ja tiettyjen sen viljeltyjen muotojen hedelmä. Paprika on eräänlainen pippuri. Se on ainoa kasvi, joka ei tuota kapsaisiiniä. Tämä aine on vastuussa polttavasta tunteesta suussa, jota muut pippurit aiheuttavat. Paprikoita on eri värejä, mutta tunnetuimmat ovat vihreä, keltainen, oranssi ja punainen. Paprikan terveelliset ominaisuudet Paprikoissa on runsaasti A-vitamiinia, C-vitamiinia ja B6-vitamiinia, vaikka on syytä huomata, että A-vitamiinia on erityisesti punaisissa paprikoissa. Muuten capsicum ei sisällä muita ravintoaineita merkittävissä määrissä. Käyttö punaisessa capsicum-jauheessa Punainen capsicum-jauhe voidaan käyttää tuoreen paprikan sijasta keitoissa, pataruoissa ja curryissa. Se ei ole vain herkullista, vaan tuo myös väriä ruokaasi. Kuivattu ro…
Kalsiummalatti

Kalsiummalatti

Dr. Paul Lohmann® tarjoaa kalsiummalattia hienojauheena elintarvikkeiden/kemiallisesti puhtaassa laadussa sekä ravintolisille. Elintarvikekäytössä sitä käytetään happosäätelijänä. CAS 5743-31-7 EINECS 227-262-0 Dr. Paul Lohmann® toteuttaa tuotteen ja sovelluksen kehitystä tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Tämä sisältää kemiallisten ja fysikaalisten parametrien, kuten tiheyden, kostutettavuuden, hiukkaskoon, puhtauden tai pH-arvon, mukauttamisen.
Valkoinen Mantelijauho Luomu

Valkoinen Mantelijauho Luomu

Mantelijauheen käsittely Manteli on mantelipuun (Prunus dulcis) siemen. Mantelit korjataan elokuussa. Mantelijauhe valmistetaan sadonkorjuun jälkeen blanshatuista ja sitten jauhetuista manteleista. Terveelliset ominaisuudet Mantelijauhe Tämä superruoka on vähähiilihydraattinen ja runsas terveellisiä rasvoja, proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja. Lisäksi mantelijauheen nauttiminen varmistaa, että tunnet olosi kylläiseksi pidempään, koska se on täynnä proteiineja ja rasvoja. Tällä tavoin mantelijauhe voi auttaa sinua laihtumaan. Lopuksi mantelijauhe sisältää runsaasti E-vitamiinia. Tämä on antioksidantti, joka auttaa suojaamaan kehoasi vapailta radikaaleilta. Sovellus Mantelijauhe Mantelijauhe on erinomainen korvike vehnäjauholle ja monella tapaa myös terveellisempi. Ajattele kaikkia ruokia, joissa käytät vehnäjauhoa (kuten pannukakut, piirakat, kakut jne.). Maku on melko neutraali, mutta jos valmistat ruokia vain mantelijauheella, se voi antaa ruoallesi hieman pähkinäistä makua...
Luomu Criollo Kaakaopulveri

Luomu Criollo Kaakaopulveri

Luomu Criollo Kaakaopulveri Kaakaopulveri tulee kaakaopavuista, jotka ovat kaakaopuun hedelmiä. Kaakaopuu kasvaa maissa ympäri päiväntasaajaa ja tuottaa kaakaopapuja, joista muun muassa suklaata valmistetaan. Kaakaopulverin valmistamiseksi käytetään kaakaomassaa kaakaopavusta. Massa puristetaan korkeassa paineessa kaakaopulverin tuottamiseksi. Kaakaopavut sisältävät enemmän antioksidantteja kuin punaviini ja kolme kertaa enemmän kuin vihreä tee; kaakaopavut ovat myös rikkaita mineraalilähteitä. Kaakaopalkot korjataan käsin ja valitaan parasta laatua varten. Meidän kaakaomme myös fermentoidaan alkuperäisen katkeruuden vähentämiseksi. Valmistusprosessi säilyttää merkittävän osan papujen ravintoarvosta ilman lisäaineita. Criollo Pavut Kaakaomme on valmistettu 100 % luomuviljellyistä Criollo-pavuista. Tämä Afrikasta kotoisin oleva papu tunnetaan harvinaisena, korkealaatuisena papuna, ja sitä syödään usein herkullisena herkkuna. Maku on erittäin aromaattinen eikä katkera. Koska nämä…
Raaka Luomu Maca-jauhe - Raaka Luomu Maca-jauhe

Raaka Luomu Maca-jauhe - Raaka Luomu Maca-jauhe

Alkuperä ja historia Maca, jota kutsutaan myös Perun ginsengiksi. Tämä on kaksivuotinen yrttikasvi, joka on kotoisin Perun Andeilta. Noin 2000 vuotta sitten tätä viljelykasvia alettiin kasvattaa ensimmäisen kerran. Maca kasvaa yli 3800 metrin korkeudessa ja kivisessä maaperässä. Maca menestyy hyvin jopa -10 celsiusasteen lämpötiloissa. Macaa viljellään pääasiassa juuren kulutusta varten. Macajuuri vaihtelee suuresti koossa ja muodossa. Maca on retiisimäinen kasvi, jota aikanaan espanjalaiset suosittelivat inkojen ohjeiden mukaan…