Jarzynka-mauste on universaali mauste monille ruoille. Se perustuu kuivattuihin vihanneksiin, yrtteihin ja kurkumaan. Se korostaa täydellisesti ruokien makua ja antaa niille miellyttävän vihannesaromin. Jarzynka ei sisällä mitään tarpeettomia kemiallisia lisäaineita, hiivaa tai makuaineita. <strong> koostumus: </strong> suola, sokeri, palsternakka, porkkana, maissi, sipuli, purjo, voikukka, persilja, kurkuma, luonnollinen tortuga <strong> käyttö </strong> vihanneksia lisätään keittoihin, kastikkeisiin, pataruokiin, salaatteihin ja muihin ruokiin, mikä antaa niille miellyttävän vihannesaromin ja korostaa valmistettujen ruokien makua.
Hamppuöljy on käsittelemätöntä öljyä. Se erottuu hyvin omaperäisestä maustaan, jossa on selkeä pähkinäinen vivahde ja mausteinen jälkimaku. Öljy on rikas EFA-rasvahapoista ja sisältää ihanteellisen suhteen omega-6:sta omega-3:een, eli 3:1, mikä auttaa säätelemään kehon lipiditasoja ja tukee myrkkyjen poistamista kehosta. TI:ssä oleva E-vitamiini vaikuttaa antioksidanttisesti ja tulehdusta estävästi, K-vitamiini - joka on vastuussa veren hyytymisen oikeasta toiminnasta, nopeuttaa haavojen paranemista ja edistää hyvää näkökykyä, D- ja B-ryhmän vitamiinit - ovat välttämättömiä kehomme oikealle toiminnalle. Koostumus sisältää: kalsiumia, magnesiumia, rikkiä, kaliumia, rautaa, sinkkiä ja fosforia. Se sisältää myös klorofylliä, jota esiintyy luonnollisesti siemenissä, ja jolla on tulehdusta estävä ja rauhoittava vaikutus. Hamppuöljy parantaa aineenvaihduntaa, tukee sydämen toimintaa, osallistuu luukudoksen rakenteeseen, sillä on kipua lievittävä, antibakteriaalinen vaikutus.
Ohrahiutaleet, kuten nimikin kertoo, valmistetaan ohranjyvästä. Fragmentaation mukaan jaamme sen helmiohraksi, eli kokonaisiksi jyviksi ilman kuoria, maalaistyyppiseksi - ohra ja murskattu helmiohra, joka on murskattu ja hiottu. Se on runsas kuitulähde - se sisältää eniten helmiohrakuitua. Se on myös B-vitamiinien, kuten B1, B2, B6, E-, K-, PP-vitamiinin, foolihapon sekä pii-, sinkki-, kalsium-, mangaani- ja kuparilähde. K-vitamiini tukee verenkiertoelimistöä ja veren hyytymistä sekä vahvistaa verisuonten seinämien rakennetta. Mineraaliraaka-aineet, E-vitamiini ja foolihappo tukevat taistelua anemiaa vastaan. B-ryhmän vitamiinit, joita on läsnä, auttavat pääsemään eroon stressin vaikutuksista, parantamaan muistia ja keskittymistä, ja tukevat myös hermoston toimintaa. & NBSP; <strong> Koostumus: </strong> Puuro & nbsp; <strong> Ravintoarvo 100 g:ssa </strong>
Opiskelijasekoitus on yleinen nimi erilaisille kuivattujen hedelmien yhdistelmille. Se sisältää muun muassa hasselpähkinöitä, maapähkinöitä, manteleita ja kuivattuja hedelmiä. Vivio on valmistanut <strong> -opiskelijasekoituksen ananaksella -</strong>, mikä antaa sille eksoottisen maun ja aromin. Kaikki sekoituksen komponentit on valittu oikeissa suhteissa ja ne tarjoavat vahvan annoksen energiaa ja ravinteita. Klassista opiskelijasekoitusta, kuten myös uutuuttamme - opiskelijasekoitusta ananaksella - suositellaan erityisesti suurten älyllisten ja fyysisten ponnistelujen aikana. Sipsit ja sokeroitu ananas. Se on erittäin ravitseva välipala, jota voi ottaa mukaan minne vain. Siinä olevat pähkinät, kuten hasselpähkinät tai mantelit, voivat olla arvokkaan rasvan lähde keholle. Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että nämä ainesosat erottuvat erittäin korkealla EFA-pitoisuudellaan - välttämättömät
Słopisz on vanha vehnälajike, jota arvostetaan terveyshyötyjen vuoksi. Se on ollut pitkään unohdettu ja on nyt jälleen löydetty. Sen viljely oli jo tunnettu muinaisina aikoina. Se oli gladiaattorien ja pelien osallistujien ateria. Se antoi voimaa, fyysistä kuntoa ja joidenkin mukaan jopa älykkyyttä. Speltin kirjoitusmuotoa pidetään erittäin terveellisenä. Se vahvistaa immuunijärjestelmää, poistaa myrkkyjä ja tukee verenkiertoa. Se auttaa tulehduksissa ja allergioissa. Sillä on lämmittävä vaikutus ja se parantaa hermoston toimintaa. Tällä hetkellä sitä käytetään leivonnassa, kuten leivän, kakkujen, keksejen, kotitekoisten pastojen, lihapullien tai lettujen valmistuksessa.
Musta riisi saa keittämisen jälkeen purppuran sävyn, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös purppuraksi. Aivan kuten ruskeaa riisiä ei tarjoilla, se on myös runsasta kuitua, vitamiineja, erityisesti E-vitamiinia, ja mineraaleja: rautaa, sinkkiä, kuparia. Mustaa riisiä keitetään pidempään kuin muuta riisiä, puoli tuntia tunnin verran, ja se on aina hieman rapeaa. Sitä käytetään usein terveellisten jälkiruokien valmistamiseen, kuten riisijälkiruokaan kookosmaidolla. Musta riisi on rikas antioksidanteista, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, suojaten meitä tulehduksellisilta tiloilta ja monilta sairauksilta sekä hidastaen solujen ikääntymistä.
<strong> Ravintoarvot 100 g:ssa </strong> Energiasisältö 1498 kJ/354 kcal - 18% VRN* Rasva 3,2 g - 5% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,8 g - 4% Hiilihydraatit 72 g - 28% mukaan lukien sokeri 0,7 g & 0,7 g < 1% Proteiini 7,7 g - 15% Kuitu 3,1 g < 0,03 g & < 1% *VRN - Viitearvo ravintoaineille
<strong> Käyttö
Vaniiliini on voimakkaasti aromaattinen orgaaninen kemiallinen yhdiste (vaniiliini-glukosidi), joka on vastuussa vaniljan ainutlaatuisesta ja herkullisesta tuoksusta ja mausta, joka esiintyy luonnollisesti vaniljatangossa.
Se on orgaaninen kemiallinen yhdiste, joka koostuu bentseenirenkaasta, johon on liitetty kolme funktionaalista ryhmää: aldehydi, hydroksyyliryhmä ja metoksiryhmä. Se on yksi vaniljan tuoksun komponenteista. Synteettisesti gaiaakolista johdettu vaniiliini saadaan paperin valmistuksen aikana syntyvästä lipeästä. Maku on tärkein ominaisuus, joka erottaa vaniiliinin vaniljasta. Synteettisellä vaniljan korvikkeella on voimakkaampi maku kuin kasvin luonnollisella hedelmällä. Se esiintyy hienoina valkoisina tai hieman keltaisina kiteinä.
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, omaavat ainutlaatuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssiproteiini on soijaproteiinin jälkeen kasvikunnan parhaiten imeytyvä proteiini (85 %). Linssityyppejä on monia, kuten punaisia, vihreitä, keltaisia, ruskeita ja mustia, mutta yksittäisten lajikkeiden ravintoarvot ovat verrattavissa toisiinsa. Punaiset linssit ovat B-vitamiinien, K-vitamiinin, magnesiumin, kaliumin, fosforin, sinkin, mangaanin ja kuparin lähde. Korkea kaliumpitoisuus edistää verenpainetaudin ehkäisyä, vähentää aivohalvauksen ja sydänsairauksien riskiä sekä alentaa huonon kolesterolin tasoa veressä. Ne ovat myös rikkaita foolihaposta, jota suositellaan lapsia suunnitteleville ja raskaana oleville naisille. Magnesiumin ansiosta ne tukevat stressin ja unettomuuden torjuntaa sekä estävät lihaskouristuksia.
Perunatärkkelys saadaan erottamalla mekaanisesti muut osat perunasta huuhtelun, puhdistuksen, kuivaamisen ja seulonnan avulla. Lopputuote on liukenematon kylmässä vedessä.
Elintarviketeollisuudessa maissitärkkelys on ainesosa pataruokien, keittojen, piirakoiden täytteiden, valmisruokien, jälkiruokien, leivonnaisten täytteiden, lihasäilykkeiden, kalasäilykkeiden ja esipakattujen raastettujen juustojen valmistuksessa. Sitä käytetään myös vanukkaissa ja hyytelöissä. Maissitärkkelys parantaa rapeaa rakennetta osana paneroituja ruokia, leivityksiä, päällysmiksauksia ja tempura-jauhoja.
Viljelytärkkelys on puhdistettu, muokkaamaton ja luonnollinen tuote, joka saadaan kasveista. Vilja puhdistetaan, kuoritaan ja jauhetaan, minkä jälkeen se käsitellään vedellä tärkkelyksen erottamiseksi.
Tuote on valkoista, hienoa jauhetta, jolla on neutraali haju ja maku.
Maitohorsma eri muodoissa: kuivaus, maitohorsmaöljy, jauhe tai kokonaisina siemeniä, tunnetaan sen kyvystä tukea maksan toimintaa. Maitohorsmalla on ainutlaatuinen koostumus ja parantavia ominaisuuksia. Se sisältää flavonoideja, orgaanisia happoja, vitamiineja C ja K, proteiineja, runsaasti linolihappoa, mineraalisuoloja ja silymariinia. Maitohorsma on voimakas antioksidantti, sillä on puhdistava ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus, se stimuloi regeneroitumista ja uusien maksasolujen tuotantoa; sitä käytetään muun muassa maksakirroosin ja rasvamaksan hoidossa, se suojaa maksaa myrkyiltä ja sillä on detoksifioivia ominaisuuksia. Sillä on myös anti-kouristavia ja veren hyytymistä estäviä ominaisuuksia. Se lisää ruoansulatusnesteiden eritystä ja parantaa ruoansulatusta. Sen parantavat ominaisuudet johtuvat silymariinista, joka stabiloi hepatosyyttien solukalvoja, suojaa maksaa myrkyllisiltä yhdisteiltä ja stimuloi sen toimintaa.
Kalajauho 71 % valmistetaan raaoista kaloista tai kalajätteistä – sivutuotteista, jotka syntyvät ihmisten kulutukseen valmistamisesta. Raaka-aine keitetään noin 80-90 °C:ssa, puristetaan kakuksi ja sen jälkeen kuivataan ja jauhetaan karkeaksi.
Foodcomin tarjoama kalajauho valmistetaan Itämeressä kasvatetuista kaloista, kuten sillistä ja kilohailista. Lopputuote on rakeista, ruskeaa jauhoa.
Tarjoamme myös 60 % ja 65 % kalajauhoa.
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, omaavat ainutlaatuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssiproteiini on heti soijaproteiinin jälkeen parhaiten imeytyvää kasvipohjaista proteiinia (85 prosenttia). Vihreät linssit sisältävät runsaasti kuitua. Kuitu ei ainoastaan auta säätelemään verensokeria, parantaa sydäntä ja ruoansulatusjärjestelmää, vaan myös edistää kolesterolin laskua, poistaa myrkkyjä kehosta, suojaa paksusuolen syövältä ja myös tyypin 2 diabetekselta. Linssit sisältävät myös runsaasti rautaa, mikä on hyödyllistä ihmisille, jotka eivät syö lihaa. Yksi kuppi vihreitä linssejä sisältää 100 prosenttia suositellusta päivittäisestä rautamäärästä. Tämä mineraali näyttelee tärkeää roolia hemoglobiinin muodostumisessa veressä ja myoglobiinin muodostumisessa lihaksissa, joka on vastuussa hapen kuljettamisesta soluille. Ne sisältävät myös arvokasta mangaania ja foolihappoa. Hiilihydraatit 52,65 g - 20 %, mukaan lukien sokerit 2,03 g - 2 % kuitu 10,7 g BIAIK 24,63 g - 49 % suola 0.
Tarjoamme korkealaatuisia laseja eri tilavuuksilla parhaisiin hintoihin markkinoilla.
Minimimäärä:
• Täydet kuorma-autolliset
Hinta (mukaan lukien toimituskulut asiakkaalle Puolassa):
• 190 ml lasi – 0,32 PLN/kpl.
Pakkaustyyppi:
• Massatuote – 6.498 kappaletta per lava, 26 lavaa per kuorma-auto;
Lasit ovat sekoitettavissa, koko tuotevalikoima on saatavilla meiltä, kysy vain!
Ole hyvä ja ota yhteyttä: 503#577#909
Sertifikaatit:
• Tuotteillamme on asianmukaiset laatusertifikaatit, jotka takaavat korkean laadun ja turvallisuuden.
ALV:
• Laadimme yrityksellesi laskun eritellyllä arvonlisäverolla, mikä takaa täydellisen läpinäkyvyyden kaupalle.
Kutsumme sinut lämpimästi yhteistyöhön!
minimimäärä: 26 lavaa
ALV: Laadimme yrityksellesi laskun eritellyllä arvonlisäverolla ja varmistamme näin
Sertifikaatit: Tuotteillamme on asianmukaiset laatusertifikaatit, jotka takaavat korkean laadun ja turvallisuuden.
Kaurat ovat erinomainen vaihtoehto pastalle, perunoille tai riisille. Tattariproteiini ei luonnostaan sisällä gluteenia, mutta siitä huolimatta sillä on liimaavia ominaisuuksia. Tämä tekee siitä yleisen lisäyksen gluteenittomiin leipiin. Tattarijauho valmistetaan tavallisesta tattarista, ja paahdettu tattari käy läpi paahtamisprosessin. Tämä tehdään pääasiassa antaakseen sille uuden, mielenkiintoisen aromin. Raaka tattari voidaan jauhaa myllyssä, ja näin syntynyttä jauhoa voidaan käyttää gluteenittomissa leivonnaisissa, lettuissa ja blineissä. Paahdetulla ja paahdettomalla tattarilla on verrattavissa olevat ravintoarvot, vaikka paahdetussa on hieman vähemmän, mikä johtuu paahtamisprosessista. Tattarista löytyy runsaasti proteiinia, joka sulatetaan samalla tavalla kuin palkokasvien proteiini, sekä kuitua. Se sisältää välttämättömiä aminohappoja: lysiiniä, joka parantaa kalsiumin imeytymistä ja vahvistaa immuunijärjestelmää, sekä tryptofaania, joka on välttämätön serotoniinin tuotannolle.
Vihreä kahvi on epämukavia papuja, joista saadaan myös perinteistä paahdettua kahvia. Sen väri on herkkä vaaleanvihreä. Tämä johtuu siitä, että keräyksen jälkeen se ei altistu savustamisprosessille. Sen koostumuksessa, stimuloivan kofeiinin lisäksi, löytyy myös klorogeenihappoa, jota pidetään rasvanpolton tehostajana. Vihreä kahvi on myös arvokas polyfenolien, salisyylihapon sekä monien vitamiinien ja mineraalien lähde. Sen koostumukseen kuuluu foolihappoa, vitamiineja B1, B2, B12, sekä kalsiumia, kaliumia, natriumia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. <strong> Energiasisältö 1588kJ/381kcal - 19%RV*rasva 13G - 19% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.8g - 4%hiilihydraatit 40g - 15% mukaan lukien sokerit 0g - 0%proteiini 11g - 22%kuitu 30g - 0g - 0%*RV - Viitearvo <strong> käyttö </strong> vihreä kahvi, muista oikea vesi. Oikea lämpötila (optimaalinen lämpötila on noin...
Millet-jauho on valmistettu jauhetuista hirssinjyvistä - yksi vanhimmista viljoista, jolla on monia terveyshyötyjä. Proso on gluteeniton vilja, joka muodostaa perustan, palauttaa kehon luonnollisen happo-emästasapainon, puhdistaa sitä, taistelee vapaita radikaaleja ja sieniä vastaan. Jauho on helposti sulavaa, ei allergisoivaa, sillä on hieman pähkinäinen jälkimaku ja se on edullisempaa kuin muut "Super Foods" -tuotteet. Se on kuitujen, magnesiumin, tyydyttymättömien rasvahappojen, sinkin ja raudan sekä B-vitamiinien lähde. Millet-jauho on myös runsas kuitulähde, joka tunnetaan laajalti tuotteena, joka tukee laihduttamista, koska se säätelee ruoansulatusjärjestelmää ja vaikuttaa positiivisesti verensokerin stabilointiin. Kaikki tämä johtaa kylläisyyden tunteeseen ja vähäisempään makeanhimoon. - 5 %, mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g - 4 % hiilihydraatteja 72,8 g - 28 %, mukaan lukien sokerit 0 g - 0 % proteiinia 12,1 g - 24 % kuitua.
Kookoshiutaleet saadaan kookospähkinän lihasta, joka ensin kuivataan ja sitten raastetaan pieniksi lastuiksi. Liha on ravinteikasta ja sisältää vitamiineja: C, E, K ja B-ryhmä, mineraaleja: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, natriumia, kaliumia, kalsiumia ja rautaa. Kookos ja sen johdannaiset (hiutaleet, kookoslastut, kookosöljy) sisältävät tyydyttyneitä rasvahappoja. Eläinperäisten tyydyttyneiden rasvahappojen saantia tulisi rajoittaa päivittäisessä ruokavaliossa, mutta kookoksesta peräisin olevat rasvahapot ovat paljon pienempiä molekyylejä ja ne muuttuvat suoraan energiaksi ilman, että ne kerääntyvät kehoon rasvana. Toimiva ruoansulatusjärjestelmä on tarpeen. Siitä löytyy myös pieniä määriä proteiineja ja elektrolyyttejä, jotka auttavat ylläpitämään kehon happo-emästasapainoa. <strong> Koostumus: </strong> kookoshiutaleet ja <strong> ravintoarvo 100g:ssa </strong> energiasisältö 26
Vadelmansiemenöljy saadaan, kuten nimi viittaa, puristamalla vadelmien kiviä (siemeniä). Siinä on kevyt koostumus, se imeytyy hyvin, ja jättää ihon hieman kosteutetuksi ja joustavaksi. Vadelmansiemenöljyä käytetään yleisimmin kasvojen hoidossa, herkällä, allergisella ja kuivalle iholle, hieronnassa ja hiusten hoidossa.
80 % tämän öljyn koostumuksesta on välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja (EFA) - Omega-3 ja Omega-6. Nämä rasvahapot ovat erityisen mieluisia kaikille ihotyypeille, erityisesti rasvaiselle iholle, koska ne auttavat säätelemään talin tasoja ja estävät mustapäiden muodostumista. Ne myös edistävät ihon värin tasoittumista, kirkastavat värimuutoksia ja helpottavat ainesosien pääsyä ihon syvempiin kerroksiin. Öljy sisältää myös vitamiineja A ja E.
Öljyllä on ryppyjä ehkäiseviä vaikutuksia, se tukee elastaanin ja kollageenin muodostumista ja hidastaa ikääntymisprosessia. Se suojaa UVB-säteilyltä.
Vadelman siemenöljy saadaan, kuten nimestä voi päätellä, puristamalla vadelmien siemeniä. Öljyllä on kevyt koostumus, se imeytyy hyvin ja jättää ihon hieman kosteutetuksi ja joustavaksi. Vadelman siemenöljyä käytetään yleisimmin kasvojen hoidossa, herkällä, allergisella ja kuivalle iholle, hierontaan ja hiustenhoitoon.
80 % tämän öljyn koostumuksesta on välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja (EFA) - Omega-6. Nämä rasvahapot ovat erityisen hyviä kaikentyyppiselle iholle, erityisesti rasvaiselle, koska ne auttavat säätelemään talin tasoa ja estämään mustapäiden muodostumista. Ne myös auttavat tasoittamaan ihon väriä, kirkastamaan värimuutoksia ja helpottamaan ainesosien pääsyä ihon syvempiin kerroksiin. Öljy sisältää myös A- ja E-vitamiineja.
Öljyllä on antioksidanttisia vaikutuksia, se tukee elastaanin ja kollageenin tuotantoa ja hidastaa ikääntymisprosessia.
Ne syntyvät maapähkinöistä, joita on käytetty Puolan keittiössä jo monia vuosia. Pitkään ne olivat unohduksissa, mutta nyt ne palaavat suosioon. Taikaluetteloita syödään keitettyinä tai raakoina. Niitä lisätään maitoon, jogurttiin ja hedelmiin.
Basmati-riisi on hoikkia jyviä ja sillä on erityinen pähkinäinen aromi. Keittämisen aikana sen jyvät muuttuvat pitkiksi ja irtonaisiksi. Basmati on maailman arvostetuin riisilaji. Se on erityisen suosittu intialaisessa keittiössä. Sen lumivalkoiset jyvät ovat runsas kuitujen, proteiinien ja hiilihydraattien lähde. Niissä on myös monia mineraaleja, kuten rautaa, seleeniä, sinkkiä, mangaania, kuparia ja fosforia, sekä merkittäviä määriä B-vitamiineja.
<strong>Koostumus:</strong> valkoinen basmati-riisi
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 1555kJ/367kcal
Rasva 1,03g
josta tyydyttyneet rasvahapot 0,29g
Hiilihydraatit 80,89g
josta sokerit 0,33g
Proteiini 7,51g
Kuitu 1,8g
Suola <0,01g
<strong>Käyttö</strong>
Keitä riisi vedessä suhteessa 1:2. Se on välttämätön ainesosa intialaisessa keittiössä tunnetun riisi pilau -ruoan valmistamiseen. Se voi olla lisäruokana pääruokien kanssa tai niiden ainesosa.
Amarantti, jota kutsutaan myös Jarłatiksi, on yksi vanhimmista kasveista, joita ihminen on alkanut viljellä. Sen terveysvaikutuksia arvostivat asteekit, inkat ja mayat. Nykyään se kuuluu "Super Food" -ruokakategoriaan. Amarantti, kuten kvinoa, on niin sanottu pseudograni. Se sisältää suuria määriä rautaa, ei sisällä gluteenia ja on kuitujen sekä hyvin imeytyvän proteiinin lähde, joka sisältää joukon välttämättömiä aminohappoja. Vilja sisältää tyydyttymättömiä happoja, joiden ansiosta ne vähentävät ateroskleroosin ja muiden sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Lisäksi B-ryhmän vitamiineja, A-, C- ja E-vitamiinia, mineraaleja: mainittua rautaa, kalsiumia ja magnesiumia, fosforia, kaliumia. Amarantti sisältää skvaleenia - ainetta, jolla on suuri voima. Skvaleen on orgaaninen yhdiste, luonnollinen lipidien komponentti kehossa. Se suojaa ulkoisilta tekijöiltä ja helpottaa teollisen ihmistoiminnan seurauksena syntyneiden myrkkyjen poistamista.
Maissitärkkelys, jota kutsutaan myös maizena-nimellä, saadaan valkoisista maissin heteistä, toisin kuin maissijauho, joka saadaan maissinjyvistä. Se on valkoista ja sillä ei ole makua tai hajua. Se esiintyy jauhettuna. Oikean määrän veden kanssa se muodostaa eräänlaista liimaa. Maizena kuuluu dieettituotteisiin, se on gluteeniton ja liukenee hyvin veteen.
<strong>Koostumus:</strong> maissitärkkelys
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 1505kJ/354kcal - 18% VRN*
Rasva 0,1g <1%
josta tyydyttyneet rasvahapot 0g - 0%
Hiilihydraatit 88g - 34%
josta sokerit 0g - 0%
Proteiini 0,3g <1%
Suola 0,025g <1%
*VRN - Viitearvo
<strong>Käyttö</strong>
Tärkkelystä voidaan käyttää jauhon korvikkeena, keittojen ja kastikkeiden sakeuttamiseen, kotitekoisen leivän, vanukkaiden ja kakkujen valmistamiseen. Maizenaa voidaan myös käyttää erilaisten tahrojen (öljy, ruoka, veri) puhdistamiseen.
Gelatiini on luonnollinen liukeneva proteiini, joka saadaan eläinten luista, ihosta ja jänteistä peräisin olevan kollageenin osittaisella hydrolyysillä. Se koostuu glysiinistä, proliinista ja hydroksiproliinista.
Gelatiini saadaan hydrolyysiprosessissa, joka rikkoo sidoksia yksittäisten kollageenimolekyylien välillä. Eristettyjen molekyylien eristämiseen käytetään kuumaa vettä tai happoja. Tämän jälkeen se suodatetaan, sterilisoidaan ja kuivataan.
Seesami on löytänyt käyttöä lääketieteessä, kosmetiikassa ja ruoanlaitossa ravintoarvojensa rikkautensa ansiosta. Seesaminsiemenet voivat olla valkoisia, punaisia, ruskeita tai mustia, ja useimmiten keittiöissä kohtaamme valkoisia ja mustia. Seesaminsiemenet antavat ruoille erityisen aromin ja pähkinäisen maun. Ne ovat tahinin - seesamipastan - pääkomponentti, jota lisätään muun muassa hummukseen ja halvaan. Sezamoli, seesamaminoli ja seesami, luonnolliset antioksidantit, joita on siemenissä, tekevät seesamista äärimmäisen vastustuskykyisen härskiintymiselle. Seesaminsiemenet ovat kalsiumin vahvistamisen aarre. Ne ovat runsas antioksidanttien ja fytosterolien lähde, jotka ovat tarpeen sydämen asianmukaiselle toiminnalle. Seesami sisältää A-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6 ja B9), E-vitamiinia sekä mineraaliyhdisteitä: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, kuparia, kaliumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa.
Sinivihreä mikrolevä spirulina ravitsee ja tonifioi, auttaa torjumaan puutoksia, ja samalla sen korkean klorofyllipitoisuuden ansiosta se puhdistaa. Sen ainesosat imeytyvät hyvin. Proteiinin lisäksi spirulinassa on runsaasti beetakaroteenia, klorofylliä, GLA:ta ja muita ravintoaineita. Se on rikas helposti imeytyvän proteiinin lähde, joka muodostaa noin 70 % sen painosta. Spirulinassa oleva proteiini sulatetaan jopa 85 %. Se sisältää suuria määriä: vitamiineja D, K ja B-vitamiineja. Se on myös hyvä lähde: rautaa, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja sinkkiä. Jodin sisällön ansiosta spirulina voi auttaa kilpirauhassairauksien hoidossa, jotka johtuvat sen puutteesta. Spirulina puhdistaa maksan ja munuaiset myrkyistä, parantaa veren laatua, edistää oikean suolistobakteerifloran kehittymistä ja sillä on kyky estää bakteerien, sienten ja hiivojen kasvua. Päätöksentekijä sininen väri on harvinainen elintarvikkeiden joukossa.
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä kvinoa tai perulainen riisi, on niin sanottu pseudosato, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole vilja. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, missä sitä on arvostettu ravintoarvonsa vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan "inkkien pyhimykseksi." Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä voi olla antihistamiinisia, tulehdusta ehkäiseviä, sienitautien vastaisia, viruslääkkeitä ja immunostimulaattorivaikutuksia. Viljalla on antioksidanttisia ominaisuuksia sen erittäin suuren flavonoidipitoisuuden vuoksi. Kvinoa ei sisällä gluteenia ja on helposti sulavaa. Punaisella riisillä on voimakkaampi maku ja aromi kuin valkoisella kvinoalla. Siinä on hieman rapea kuori, ja se sopii hyvin salaattien kanssa. Sitä voidaan käsitellä, jolloin se saa pähkinäisen maun ja sitä voidaan käyttää jälkiruoissa. 6.1g - 9% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.7g - 3% hiilihydraatit 57 - 22% mukaan lukien sokerit 0g - 0% proteiini 14g - 28% suola 0.01g < 1% *RWS - viite ruokaarvo <strong> Käyttö </strong> Kuningaspapuja tulisi liottaa ennen keittämistä.