Laventeliöljy valmistetaan tuoreista kapealehtisen laventelin kukista, jota kutsutaan myös lääkinnälliseksi laventeliksi. Laventeli on kotoisin Välimeren alueelta ja sitä viljellään monissa maissa, myös Suomessa.
Luonnollisessa lääketieteessä laventeliöljyä käytetään hierontaan lihas- ja nivelkipujen sekä mustelmien kohdalla. Inhalaationa sitä käytetään nuhan, kurkun ja keuhkojen tulehduksen hoidossa. Se on erittäin suosittu lisä kosmetiikassa - se auttaa torjumaan aknea, silottaa ihoa ja vähentää talineritystä.
Öljyn pääkomponentit - linaloli ja linalyyliasetaatti - pystyvät tehokkaasti vähentämään keskushermoston yliaktiivisuutta, toisin sanoen auttamaan nukahtamisessa. Tätä varten riittää, että levität muutaman tipan öljyä tyynyllesi. Laventelin miellyttävä aromi parantaa myös keskittymistä ja auttaa oppimisessa.
Laventeliöljyllä, kuten muilla eteerisillä öljyillä, on laaja käyttöalue ja se on yksi harvoista, joita voidaan käyttää suoraan iholle ilman laimentamista.
Rapsi on intensiivisesti keltaisia kukkia, ja sen siemenet ovat mustia, ja öljyä puristetaan. Rapsiöljyä kutsutaan "oliiviöljyksi". Vivio rapsiöljy on kylmäpuristettua, refinointimatonta öljyä, joka on tuotettu matalan erukahappopitoisuuden rapsilajikkeista. Se on liittolainen sydän- ja verisuonitautien torjunnassa. Omega-6- ja omega-3-happojen suhde on optimaalinen, se on 2:1. Lisäksi se on rikas arvokkaista rasvaliukoisista vitamiineista - E-vitamiini, K-vitamiini ja karotenoidit. Kylmäpuristusprosessin ansiosta rapsiöljy ei menetä ravintoarvojaan edes lyhyessä paistamisessa. & Nbsp; <strong> Koostumus: </strong> rapsi & nbsp; <strong> ravintoarvo 100g:ssa </strong> Energiasisältö 3441KJ/837kcal - 41% RWS *93g rasvaa - 133% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 5.6g - 28% hiilihydraatteja 0g - 0% mukaan lukien sokerit 0g - 0% proteiinia 0g - 0% suolaa 0g - 0% *RWS - viite ruokaarvo & nbsp; <strong> käyttö </strong> Rapsiöljy on universaali tuote, joka soveltuu sekä kylmään että kuumaan.
Agar, myös nimeltään Agar-Agar, on luonnollinen paksuntaja, joka on peräisin kasveista. Se saadaan merilevästä - Krasnorostów. Agarilla ei ole hajua tai makua. Se sisältää monia arvokkaita ainesosia, kuten mangaania, magnesiumia, rautaa, kalsiumia, natriumia ja sinkkiä. Se on vahvempi kynsiyhdiste kuin gelatiini. Etiketeissä löydämme sen symbolilla E-406. Se on vegaanisessa keittiössä käytettävä vaihtoehto gelatiinille. Se liukenee 85-95 asteen Celsius-asteessa, kun taas se paksuuntuu 32-35 asteessa. Siksi sitä ei tarvitse laittaa jääkaappiin. Keskimääräisen geelin kovuuden saavuttamiseksi käytetään suhdetta: 1 tasainen teelusikallinen agaria per 1 kuppi nestettä. Liuota agar pieneen määrään kylmää vettä ja lisää kiehuvaan veteen, keitä muutama minuutti. Agaria voidaan myös käyttää hillon valmistamiseen. Lisää 1,5 kg hedelmiä ja 500 g sokeria varten 1-1,5 teelusikallista agaria.
Seesami on käytetty ravintoarvojensa rikkauden vuoksi lääketieteessä, kosmetiikassa ja keittiössä. Seesaminsiemenet voivat olla valkoisia, punaisia, ruskeita tai mustia, ja useimmiten kohtaamme keittiöissä valkoisia ja mustia. Seesaminsiemenet antavat ruoille erityisen aromin ja pähkinäisen maun. Ne ovat tahinin, seesamipastan, pääkomponentti, jota lisätään muun muassa hummukseen ja halvaan. Seesamoli, seesamamiin ja seesami, luonnolliset antioksidantit, joita siemenissä on, tekevät seesamista erittäin vastustuskykyisen härskiintymiselle. Seesaminsiemenet ovat kalsiumin vahvistamisen aarreaitta. Ne ovat runsas lähde antioksidanteille ja fytosteroleille, jotka ovat tarpeen sydämen normaalille toiminnalle. Seesamisiemenet sisältävät vitamiineja A, B-ryhmästä (B1, B2, B3, B6 ja B9), E sekä mineraaliyhdisteitä: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, kuparia, kaliumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa.
Gerste Groats koostuu, kuten nimi jo viittaa, ohransiemenistä. Fragmentaation mukaan jaamme ne helmiohraksi, eli täysjyvätuotteiksi ilman kuoria, maapuuron - murskattua helmiohrasta ja helmiä, jotka on hienonnettu ja kiillotettu. Se sisältää kuparia. K-vitamiini tukee verenkiertoelimistöä ja veren hyytymistä sekä vahvistaa verisuonten seinämien rakennetta. Mineralisaineet sekä E-vitamiini ja foolihappo tukevat taistelua anemiaa vastaan. B-ryhmän vitamiinit, joita on puuroissa, lisäävät ravintoarvoa 100 g:ssä </strong> Energiasisältö 1546 kJ/365 kcal - 18% RWS* Rasva 2,3 g - 3% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 1,21 g - 6% Hiilihydraatit 73,48 g - 28% mukaan lukien sokeri 0,8 g < 1% Proteiini 12,48 g - 25% Suola 0,03 g < 1% *RWS - Viitearvo <strong> Käyttö </strong> Ohrapuuro on täydellinen krupnikin, täytetyn kaalin tai laatikon valmistamiseen ja täydellinen lisä goulashille.
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, omaavat ainutlaatuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssiproteiini on soijaproteiinin jälkeen kasvikunnan proteiineista parhaiten imeytyvää (85%). Linssityyppejä on monia, esimerkiksi punaisia, vihreitä, keltaisia, ruskeita ja mustia, mutta yksittäisten lajikkeiden ravintoarvot ovat verrattavissa toisiinsa. Punaiset linssit ovat B-vitamiinien, K-vitamiinin, magnesiumin, kaliumin, fosforin, sinkin, mangaanin ja kuparin lähde. Korkea kaliumpitoisuus edistää verenpainetaudin ehkäisyä, vähentää aivohalvauksen ja sydänsairauksien riskiä sekä alentaa huonon kolesterolin tasoa veressä. Ne ovat myös rikkaita foolihaposta, jota suositellaan lapsia suunnitteleville ja raskaana oleville naisille. Magnesiumin ansiosta ne tukevat stressin ja unettomuuden torjuntaa sekä estävät lihaskramppeja.
Tattaririisi valmistuu kuorituista tavallisen tattarin siemenistä. Paahdetuilla tattaririisin jyvillä on tyypillinen tummanruskea sävy, joka on seurausta lämpökäsittelystä. Paahdettu tattaririisi on vähemmän arvokasta kuin paahdamaton, mutta sen maku on voimakkaampi. Raaka-aineet ovat peräisin Kiinasta ja Kazakstanista, meillä on myös Puolasta peräisin olevaa tattaririisiä.
Tattaririisi on arvokas ravintoaineiden ja ravintoaineiden lähde. Erityisen tärkeitä ovat proteiinit, polyfenolit, polysakkaridit ja mineraalipitoisuudet.
Tattari sisältää runsaasti mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia, rautaa ja vitamiineja.
Se voi olla itsenäinen ruokalaji, lisä lihoille tai vihanneksille, ja se voi olla perusta lounaalle tai illalliselle.
Paahdettu tattaririisi ja paahdettu tattaririisi tarkoittavat samaa. Molemmat tattaririisit käyvät läpi lämpökäsittelyn.
Basmati-riisillä on hoikat jyvät ja siinä on erityinen pähkinäinen aromi. Kypsentäessä jyvät pitenevät ja irtoavat. Basmati on riisilaji, jota pidetään maailman jaloimpana. Se on suosituin intialaisessa keittiössä. Sen lumivalkoiset jyvät ovat runsas kuitujen, proteiinien ja hiilihydraattien lähde. Sen koostumuksessa on myös monia mineraaleja, kuten rautaa, seleeniä, sinkkiä, mangaania, kuparia ja fosforia, sekä merkittäviä määriä B-ryhmän vitamiineja. Ravintoarvo 100g <strong> Energiasisältö 1555KJ/367kcal <strong> hiilihydraatit 1.03g, tyydyttyneet rasvahapot 0.29g, proteiini 7.51g, rasva 1.8g, suola < 0.01g <strong> käyttö </strong> Keitä riisi vedessä suhteessa 1:2. Olennaista ainesosaa intialaisessa Pilau-riisiruokassa. Se voi olla lisä pääruokiin tai niiden ainesosa. Se sopii hyvin sekä vihannesten että lihan tai kalan kanssa. Makeiden ja riisipohjaisten jälkiruokien komponentti.
Kaakaopavut ovat raakamuoto kaakaopähkinöistä, ja ne sisältävät suuren määrän antioksidantteja. Kaakaopuu on kova puu, joka kasvaa Etelä-Amerikassa. Se kasvaa tällä hetkellä Aasian ja Afrikan ympyräalueilla. Kukat ja hedelmät kasvavat rungolla. Kaakaopodit kutsutaan pavuiksi ja ne sisältävät suuren määrän siemeniä, jotka ovat upotettu mehukkaaseen hedelmälihaan. Keskamerikkalaiset valmistivat piristävää juomaa Kolumbuksen aikojen alusta lähtien. Myöhemmin muoti levisi myös Euroopan maihin kaakaona. Zarna-kaakao muuttuu ruskeaksi fermentointiprosessin seurauksena. Tämän jälkeen ne valitaan ja käsitellään matalassa lämpötilassa ravinteiden säilyttämiseksi. Niitä käytetään kaakaovoita, kaakaota ja suklaata valmistettaessa. Voit myös syödä niitä sellaisenaan tai käyttää niitä makean jälkiruoan lisänä.
Elintarviketeollisuudessa sitä käytetään nimellä E330 happosäätelijänä, eräänlaisena säilöntäaineena ja antioksidanttina. Sitruunahappoa käytetään muun muassa jälkiruoissa ja muissa makeisissa. Löydämme sitä myös alkoholittomissa juomissa, säilykkeissä, purkituksessa ja valmisruoissa. Sitä käytetään myös muun muassa hanojen puhdistamiseen tai kodinkoneiden, kuten vedenkeittimen, tyhjentämiseen. Kivellä voi myös käsitellä likaisia käsiä, kuten rasva- tai punajuurimehusta. Kaikki, mitä sinun tarvitsee tehdä, on kaataa hieman jauhetta käsiisi ja hieroa se itseesi. Tahrat häviävät silmänräpäyksessä.
Karpalohedelmät ovat runsas vitamiinien (C, B, E, K-vitamiinit), mineraalien (natiumpitoisuus, kalium, fosfori, kalsium, magnesium, mangaani, rauta), kuitujen, orgaanisten happojen, karotenoidien, flavonoidien, tanniinien ja pektiinin lähde. Karpalo ei menetä ominaisuuksiaan lämpökäsittelyn aikana, joten voit nauttia sen valmistuksia, jotka eivät ole yhtä happamia kuin tuoreet karpalot, saadaksesi terveyshyötyjä. Cravina toimii erinomaisesti virtsatieinfektioiden uusiutumisen ehkäisyssä. Se happamoittaa virtsaa, mikä johtaa bakteerien kuolemaan rakossa. Lisäksi karpalossa olevat hapot vähentävät bakteerien kiinnittymistä, minkä ansiosta ne poistuvat virtsasta. Karpalossa olevat hapot ovat tehokkaita munuaiskivien ehkäisyssä ja hoidossa. Kuivattu karpalo estää myös ikenitauteja ja plakin muodostumista. Cravina omaa voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia.
Biotiini, eli vitamiini B7, jota tuottavat suoliston bakteerikannat, on ravintoaine, joka on välttämätön oikealle glukoosin muuntamiselle. Tästä syystä se on äärimmäisen tärkeää diabeetikoille. Lisäksi biotiinilla on tärkeä rooli rasvahappojen synteesissä ja leusiinin aineenvaihdunnassa, joka kuuluu eksogeenisten aminohappojen ryhmään ja vaikuttaa myös kehon oikeaan kehitykseen sekä ihon kuntoon. Sen puutteen oireita ovat: <ul> <li> uneliaisuus </li> <li> apatia </li> <li> ärtyneisyys </li> <li> ahdistus ja masennus </li> <li> hiustenlähtö </li> <li> halkeilevat kynnet </li> <li> sidekalvotulehdus </li> </ul> Vitamiini B7:ää löytyy lihasta (sika, nauta, siipikarja), kananmunankeltuaisista, juustosta, leseistä, tummasta riisistä, rypsistä ja auringonkukkaöljystä sekä hedelmistä - banaaneista, meloneista, greipeistä, viinirypäleistä ja persikoista. Teknologiset prosessit ja lämpökäsittely aiheuttavat osittaisen tai täydellisen biotiinin häviämisen elintarvikkeista, joten on tärkeää
Basmati-riisi on ohuita jyviä ja sillä on erityinen pähkinäinen tuoksu. Kypsennyksen aikana jyvät pitenevät ja erottuvat toisistaan. Basmati on riisilaji, jota pidetään maailman jaloimpana. Se on suosituin intialaisessa keittiössä. Sen valkoiset jyvät ovat runsas kuitu-, proteiini- ja hiilihydraattilähde. Sen koostumuksessa on myös monia mineraaleja, kuten rautaa, seleeniä, sinkkiä, mangaania, kuparia ja fosforia, sekä merkittäviä määriä B-vitamiineja. Ravintoarvo 100 g:ssa: <strong> energiarvo 1555 kJ/367 kcal, hiilihydraatit 1.03 g, tyydyttyneet rasvahapot 0.29 g, sokerit 0.33 g, proteiini 7.51 g, kuitu 1.8 g, suola < 0.01 g </strong>. <strong> Käyttö </strong>: Keitä riisi vedessä suhteessa 1:2. Se on olennainen ainesosa intialaisessa Pilau-riisiruokassa. Se voi olla lisä pääruokiin tai sen ainesosa. Se sopii hyvin vihannesten, lihan tai kalan kanssa.
Auringonkukansiemenet tulivat Eurooppaan Pohjois-Amerikasta. Ne ovat runsas lähde tyydyttymättömille rasvahapoille, monille vitamiineille ja mineraaleille. Auringonkukkaöljy saadaan auringonkukansiemenistä - se on runsas linolihapon lähde. Niitä käytetään myös osana lääkevalmisteita - voiteita, saippuoita, ravinteita - ravinteiden runsauden vuoksi. Ne ovat rikkaita vitamiineista: E, B-ryhmän vitamiineista, C:stä, A:sta sekä kalsiumista, raudasta, magnesiumista, fosforista, kaliumista, natriumista ja sinkistä. Ne näyttelevät tärkeää roolia immuunijärjestelmän vahvistamisessa, suojaavat tulehduksilta. Niissä olevat vitamiinit ja mineraalit suojaavat sydänsairauksilta, parantavat aineenvaihduntaa, vahvistavat hermostoa, vahvistavat ja tiivistävät verisuonia, osallistuvat vapaita radikaaleja vastaan taistelemiseen (erityisesti E-vitamiini, seleeni, kupari, mangaani ja sinkki), vaikuttavat myönteisesti terveyteen, nuorekkaaseen ihoon, vahvistavat hiuksia ja kynsiä. Tyydyttymättömien rasvahappojen, ensisijaisesti Omega 6:n, lähteenä ne tukevat solukalvon rakennetta.
Vihreä kahvi on epämiellyttäviä kaakaopapuja, joista valmistetaan myös perinteistä paahdettua kahvia. Sen väri on vaaleanvihreä. Tämä johtuu siitä, että se ei altistu paahtamisprosessille keräämisen jälkeen. Sen koostumuksessa löydämme kofeiinin lisäksi myös klorogeenihappoa, mikä liittyy rasvanpolton nopeuttaviin ominaisuuksiin. Vihreä kahvi on myös arvokas polyfenolien, salisyylihapon sekä monien vitamiinien ja mineraalien lähde. Sen koostumuksessa on foolihappoa, vitamiineja B1, B2, B12 sekä kalsiumia, kaliumia, natriumia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. <strong> Energiasisältö 1588KJ/381 kcal - 19% RWS* Rasva 13G - 19% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,8 g - 0,4% Hiilihydraatit 40G - 15% mukaan lukien sokeri 0g - 0% Proteiini 11g - 22% Kuitu 30g - 0g - 0% *RWS - Viite ravintoaineet ja <strong> Käyttö </strong> Vihreä kahvi, muista oikea vesi oikean veden kanssa.
Matcha on vihreä jauhettu tee, jonka ominaisuudet ovat olleet tunnettuja vuosituhansia. Viime aikoina se on saanut yhä enemmän suosiota Puolassa. Tätä teetä pidetään kaikkein terveellisimpänä kaikista vihreistä teelaaduista. Kuten vihreä tee, matcha tulee Camellia sinensis -kasvista. Se kasvaa kuitenkin eri tavalla ja sillä on ainutlaatuinen ravintoprofiili. Matchan lehdet peitetään teepensaita 20-30 päivää ennen sadonkorjuuta, jotta suora auringonvalo vältetään. Tämä lisää klorofyllin ja aminohappojen tuotantoa ja antaa kasville tummemman vihreän sävyn. Teelehdet kerätään, varret ja suonet poistetaan, ja lehdet jauhetaan hienoksi jauheeksi, jota kutsutaan matchaksi. Yleensä vihreässä teessä. Matchan ja sen ainesosien tutkiminen on paljastanut useita etuja, ja on osoitettu, että se voi auttaa suojaamaan maksaa, edistämään sydänterveyttä ja jopa auttamaan painonpudotuksessa.
Vegaaninen paprika on 100 % kasvipohjainen tuote, joka koostuu vihanneksista ja hirssistä. Luonnollisten mausteiden lisääminen korostaa sen herkullista makua. Täydellinen voileipiin, paahtoleipään, tuoreisiin rulliin tai mihin tahansa muuhun suosikkileipään. Luonnolliset mausteet, seesami <strong> ravintoarvot 100 g:ssa </strong> energiasisältö 760 kJ / 182 kcal, proteiini 5,1 g, tyydyttyneet rasvahapot 0,4 g, hiilihydraatit 9,1 g, joista sokerit 1,6 g, proteiini 3,6 g, suola 2,8 g, kuitu 0,9 g <strong> Käyttö </strong> paprika on erinomainen lisä voileipiin, paahtoleipään ja kaikenlaisiin leipiin. Avattu tuote tulee säilyttää jääkaapissa ja kuluttaa 48 tunnin kuluessa.
Tuote on tarkoitettu kasvojen ja hiusten ihonhoitoon. Se on paksu, väritön, geelimäinen neste; ainutlaatuinen ainesosien yhdistelmä tarjoaa kattavan, toisiaan täydentävän vaikutuksen. Se ei ärsytä ihoa. 3 % hyaluronihappoliuos geelin muodossa on aktiivinen ikääntymistä estävä, silottava ja uudistava seerumi kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Ainutlaatuinen kolmen eri kokoisen molekyylin yhdistelmä kykenee tunkeutumaan syvälle ihoon, mikä tekee hoidosta perusteellista ja pitkäkestoista. Upeat vaikutukset: <ul> <li> kosteuttaa ihoa keskimäärin 16 % </li> <li> silottaa ihoa keskimäärin 27 % </li> <li> kiinteyttää ihoa keskimäärin 5 % </li> <li> tuote vähentää ryppyjen pituutta keskimäärin 5 % ja syvyyttä keskimäärin 4 % </li> </ul> Vaikutus on vahvistettu dermatologisesti. <strong> Ainesosat: </strong> tislatut vedet 96 %, suurimolekyylinen hyaluronihappo 1,5 %, pienimolekyylinen hyaluronihappo 1,5 %, säilöntäaineet 1 %: glukonolaktoni, bentsoehappo <strong> Käyttö </strong> Tuote ihonhoitoon.
Liinansiemenien parantavat ominaisuudet ovat olleet tunnettuja monien vuosisatojen ajan. Siemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja, proteiinia, ravintokuitua, B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia, foolihappoa ja koliinia, makro- ja mikroelementtejä: fosforia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, natriumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania ja seleeniä. Sen lisäksi, että se on erinomainen ravintokuidun, vitamiinien ja mineraalien lähde, se vaikuttaa erinomaisesti ruoansulatusjärjestelmän terveyteen, lievittäen vatsahaavoihin, liialliseen happamuuteen ja närästykseen liittyviä vaivoja. Se parantaa suolen peristaltiikkaa ja auttaa poistamaan haitallisia myrkkyjä kehosta. Liinansiemen lievittää ärsytystä ja kosteuttaa limakalvoja. Yksi terveellisimmistä öljyistä puristetaan pellavansiemenistä. mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 3,7 g - 18% hiilihydraatit 29,1 g - 11% mukaan lukien sokerit 1,5 g - 3% proteiini 18,5 g - 37% suola 0,01 g < 1% *RWS - viite ravintoarvo & nbsp; <strong> Käyttö </strong> päivittäinen liinansiemenannos ei saisi ylittää 2-3 ruokalusikallista.
Maca on juurikasvi, jonka ominaisuuksia ja vaikutuksia Perun asukkaat ovat hyödyntäneet tuhansien vuosien ajan. Perulainen perinteinen lääketiede suosittelee MAC-juurien käyttöä pääasiassa voiman lisäämiseksi. Mac Shades on runsas proteiinin lähde. Se sisältää lähes kaikki tarvittavat aminohapot, mukaan lukien arginiinin. MAC-juuren koostumus on noin 70 % hiilihydraatteja ja 20 % ravintokuitua. Jauhejuuren rasvapitoisuus on noin 4 %, josta jopa 70 % on tyydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi MAC-juuri sisältää useita vitamiineja, kuten A, B1, B2, B6, C ja E, sekä mineraaleja - kalsiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania, kaliumia ja natriumia. Perun asukkaat hauduttavat kuivattua juurta maidossa tai vedessä saadakseen aromikasta massaa. Lisäksi he valmistavat jauhoa kuivatuista juurista, joita he käyttävät päivittäisten ruokien valmistamiseen ja leivontaan.
Ostropest eri muodoissa: kuivaus, ostropestöljy, jauhettu tai kokonaisina siemeniä, tunnetaan sen kyvystä tukea maksan toimintaa. Ostropestillä on ainutlaatuinen koostumus ja se omaa lääkinnällisiä ominaisuuksia. Se sisältää flavonoideja, orgaanisia happoja, C- ja K-vitamiineja, proteiineja, runsaasti linolihappoa, mineraalisuoloja ja sylimariinia. Ostropest on voimakas antioksidantti, sillä on puhdistavia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, se stimuloi maksan uusiutumista ja uusien solujen tuotantoa - sitä käytetään mm. maksakirroosin ja rasvamaksan hoidossa, se suojaa maksaa myrkyiltä ja omaa detoksifioivia ominaisuuksia. Sillä on myös verenvuotoa ehkäiseviä ja veritulppia estäviä vaikutuksia. Se lisää ruoansulatusnesteiden eritystä ja parantaa ruoansulatusta. Ostropestin lääkinnälliset ominaisuudet johtuvat sylimariinista, joka stabiloi maksasolujen solukalvoja, suojaten maksaa myrkyllisten yhdisteiden vaikutuksilta ja edistäen sen uusiutumiskykyä.
Vegaaninen rasva valmistettiin kikherneistä ja tattarista, johon lisättiin omenaa ja paahdettua sipulia. Se on 100 % vegaaninen ja täydellinen lisä kaikenlaiseen leipään. Se on runsas terveellisiä hiilihydraatteja, kuitua, proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Kikherne, joka tunnetaan myös nimellä italialaiset herneet, on todellinen ravinteiden aarreaitta. Sen koostumuksessa on myös suuria määriä B-vitamiineja, C-vitamiinia, foolihappoa sekä ravintokuitua ja lukuisia mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia ja sinkkiä. Kikherneissä olevat ainesosat estävät ummetusta, säätelevät suolen liikkeitä ja vähentävät myös verenpainetta ja kolesterolia. Puurosta löytyy runsaasti proteiinia, joka koostuu palkokasvien proteiineista ja kuidusta. Se sisältää eksogeenisia aminohappoja: lysiiniä, joka parantaa kalsiumin imeytymistä ja vahvistaa immuunijärjestelmää, sekä tryptofaania, joka on välttämätön serotoniinin tuotannolle.
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä kvinoa tai perulainen riisi, on niin sanottu SO Pseudohybridi, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, missä sitä on arvostettu sen ravintoarvon vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan "inkkien pyhäksi". Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä on antihistamiinisia, tulehdusta ehkäiseviä, sienitautien vastaisia, virusinfektioita torjuvia ja immuunijärjestelmää stimuloivia vaikutuksia. Viljalla on erittäin suuri flavonoidipitoisuus, mikä antaa sille antioksidanttisia ominaisuuksia. Kvinoa ei sisällä gluteenia ja on helposti sulavaa. %Tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g - 3% Hiilihydraatit 57 g - 22% mukaan lukien sokerit 0 g - 0% Proteiini 14 g - 28% Suola 0,01 g < 1% *RWS - viite ruokavalion arvosta <strong> Käyttö </strong> Kuninkaanjyvät tulisi huuhdella vedessä ennen keittämistä. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Maca on juurikasvi, jonka ominaisuuksia ja vaikutuksia perulaiset ovat hyödyntäneet tuhansien vuosien ajan. Perulainen perinteinen lääketiede suosittelee MAC-juurten käyttöä erityisesti voiman lisäämiseksi. MAC-juurten sävyt ovat rikkaita proteiinilähteitä. Se sisältää lähes kaikki tarvittavat aminohapot, mukaan lukien arginiinin. MAC-juuren koostumus on noin 70 % hiilihydraatteja ja 20 % ravintokuitua. Jauhettu juuri sisältää noin 4 % rasvaa, josta jopa 70 % on tyydyttymättömiä rasvahappoja. Lisäksi MAC-juuri sisältää joukon vitamiineja, kuten A, B1, B2, B6, C ja E, sekä mineraaleja - kalsiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania, kaliumia ja natriumia. Perulaiset sekoittavat kuivattua juurta maitoon tai veteen saadakseen aromikasta massaa. Lisäksi he valmistavat kuivatuista juurista jauhoa, jota he käyttävät päivittäisten ruokien ja leivonnaisten valmistamiseen.
Yrityksemme iloitsee voidessaan tarjota paahdettua tattarijauhoa, joka kuuluu tukkukauppojen ja Horeca-sektorin jakeluketjujen tuotevalikoimaan.
Kutsumme teitä tutustumaan muihin Horeca-tuotteisiimme.
Tattarijauhomme on testattu torjunta-aineiden ja glyfosaatin osalta. Pitkä säilyvyysaika. Raaka-aineen tuoksu ja ulkonäkö ovat tyypillisiä, ja sitä käytetään yrityksemme omissa pakatuissa tuotteissa, joita toimitamme vähittäiskauppoihin. Tattarijauho on erittäin maukasta.
Paahdettu tattarijauho on luonnontuote, joka saadaan tattarista. Se sisältää runsaasti kuitua ja B-vitamiineja. Sen ominaisuuksien ansiosta tattarijauho vaikuttaa merkittävästi immuunijärjestelmäämme ja hermostoomme.
Taatelit ovat erittäin terveellinen ravintovalinta. Ne ovat hyvä kuitujen, ravinteiden ja antioksidanttien lähde. Ne sisältävät B-, A- ja K-ryhmän vitamiineja sekä monia mineraaleja. Ne ovat yksi korkeimmista kaliumlähteistä. Taateleissa olevat ravinteet liittyvät moniin terveyshyötyihin. Polyfenolit, jotka löytyvät taateleista, omaavat antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Ne suojaavat soluja oksidatiiviselta stressiltä, mikä auttaa ehkäisemään monia sairauksia ja infektioita. Taatelit tarjoavat kaliumia, joka on välttämätön elektrolyytti sydän- ja verisuonijärjestelmälle. Kaliumilla on myönteinen vaikutus verenpaineen alentamiseen. Taatelit sisältävät vähän natriumia ja tarjoavat kuituja. Nämä kolme tekijää tukevat taatelien kulutusta sydänterveyden hyväksi. Taatelit ovat myös rikkaita mineraaleista, kuten kalsiumista, kuparista ja magnesiumista. Lisäksi ne sisältävät mangaania ja rautaa.
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä quinoa tai perulainen riisi, on niin kutsuttu Pseudosbogs, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole sitä. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa sitä on arvostettu ravintoarvonsa vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan 'inkkien pyhäksi'. Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä voi olla antiviraalisia ja immunostimulaattisia, anti-inflammatorisia, allergiavastaisia ja antiviraalisia vaikutuksia. Viljalla on antioksidanttisia ominaisuuksia sen erittäin suuren flavonoidipitoisuuden vuoksi. Kimos ei sisällä gluteenia ja on helposti sulavaa. Punaisella riisillä on voimakkaampi maku ja aromi kuin valkoisella Quealla. Siinä on hieman rapea kuori, ja se sopii hyvin salaatteihin. Sitä voidaan käyttää myös antamaan pähkinäistä makua ja makeisten valmistamiseen. 6,1 g - 9%, mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g - 3% hiilihydraatteja 57 - 22%, mukaan lukien sokerit 0
Ohran urat, kuten nimi viittaa, on valmistettu ohranjyöistä. Riippuen hienontamisesta, jaamme sen helmiohraksi, eli kokonaisjyviksi ilman kuoria, kenttäpuuroksi: murskattu helmiohra ja helmi, joka on jauhettu ja hiottu. Se on rikas kuitulähde: se sisältää suurimman valikoiman helmiohria. Se on myös B-vitamiinien - B1, B2, B6, E-, K-, PP-vitamiinin, foolihapon sekä piin, sinkin, kalsiumin, mangaanin ja kuparin lähde. K-vitamiini tukee verenkiertoelimistöä ja veren hyytymistä sekä vahvistaa verisuonten seinämien rakennetta. Mineraaliraaka-aineet, E-vitamiini ja foolihappo tukevat taistelua anemiaa vastaan. B-ryhmän vitamiinit, joita on urissa, auttavat pääsemään eroon stressin vaikutuksista, parantamaan muistia ja keskittymistä sekä tukevat hermoston toimintaa. & Nbsp; <strong> koostumus: </strong> helmiohra & nbsp; <strong> ravintoarvo 100 g:ssa </strong> arvo
Pähkinät tukevat hermoston toimintaa, sillä ne ovat B-vitamiinien, erityisesti niasiinin (1,062 mg / 100 g) lähde, joka rauhoittaa hermoja, antaa energiaa ja parantaa keskittymistä ja muistia. Pähkinöiden rauhoittavat ominaisuudet johtuvat myös niiden kalium- ja magnesiumsisällöstä.
Pähkinöitä käytetään laajasti, ei vain vegaanisessa tai kasvissyöjäruokavaliossa. Voimme nauttia niitä sekä suolaisina, paahdettuina että suklaassa. Ne erottuvat hienostuneesta, hieman makeasta maustaan. Siksi voimme helposti käyttää niitä sekä makeiden jälkiruokien valmistuksessa (esimerkiksi ainesosana vegaanisten kakkujen pohjassa, herkullisissa muroeväissä tai suosituissa pähkinöissä) että suolaisissa ruoissa, kuten herkullisissa voileipälevitteissä tai vegaanisen juuston valmistuksessa. Pähkinät ovat suosittu ainesosa aasialaisissa ruoissa, kuten erilaisissa curryissä ja biryanissa (intialaisessa riisiruoassa). On myös syytä tietää, että pähkinät ovat erinomainen lisä kaikenlaisiin salaatteihin, mysliin tai ravitsevaan puuroon.