Vivion Strogonow-sienet ovat korkealaatuisia ainesosia, jotka on huolellisesti valittu, mukaan lukien tomaatit, kikherneet, sienet, ostereita muistuttavat sienet, selleri ja sipulit. Strogonov on miedosti maustettu valkosipulilla, timjamilla ja mustapippurilla. Ruoka on vähäkalorista ja sisältää erittäin ravinteikkaita vitamiineja ja mineraaleja. Riittää, että ne lämmitetään, lisätään puuroa, riisiä tai täysjyväleipää, ja herkullinen, terveellinen illallinen on valmis. Kikherne, joka tunnetaan myös nimellä italialaiset herneet, on todellinen proteiinitreasure, jolla on korkea ravintoarvo. Sen koostumus sisältää myös suuria määriä B-vitamiineja, C-vitamiinia, foolihappoa sekä ravintokuitua ja monia mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia tai sinkkiä. Kikherneiden sisältämät ainesosat estävät ummetusta, säätelevät suolen toimintaa ja vähentävät myös verenpainetta ja kolesterolia.
Pekaanipähkinät luokitellaan yhdeksi jalommista pähkinälajeista. Ne olivat tärkeä osa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen ruokavaliota. Pähkinöillä on hieman makea ja voinen maku, joten ne sopivat täydellisesti kaikkiin kakkuihin, jälkiruokiin ja suklaisiin. Ne ovat osa kuuluisaa pekaanipiirakkaa, joka valmistetaan kiitospäiväksi. 90 % pekaanipähkinöiden sisältämistä rasvoista on terveellisiä, kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. EFA:t ovat välttämättömiä ihon terveydelle ja sydän- ja verisuonitoiminnan kunnollisuudelle. Ne vähentävät LDL:tä (ns. huono kolesteroli), minkä ansiosta ne suojaavat ateroskleroosin kehittymiseltä. Pekaanipähkinät sisältävät vitamiineja: C, E, K ja B-vitamiineja sekä magnesiumia, mangaania ja kuparimineraaleja. Mangaani tukee hermostoa ja nopeuttaa kolesterolin kulkua, kun taas kupari on välttämätöntä kollageenin ja elastaanin synteesille, mikä vaikuttaa ihomme hyvään kuntoon.
Soijaproteiinikonsentraatti (SPC) on puhdistettu tuote, joka saadaan rasvattomasta, paahdetusta soijajauhosta erottamalla hiilihydraatteja (liukoisia sokereita) EU:n viimeisimmän huipputeknologian avulla.
Kastanjajauho, kaikista gluteenittomista jauhoista, muistuttaa rakenteeltaan eniten jauhettua vehnää. Se toimii erinomaisesti kotitekoisissa leivonnaisissa kaikenlaisissa, niin makeissa kuin suolaisissakin. Tuoksultaan se muistuttaa pähkinöitä, ja jauhon maussa voi aistia kevyen makean vivahteen. Se sisältää vähän rasvaa ja runsaasti hiilihydraatteja ja proteiinia, ja se on arvokas ravintokuidun lähde. Kastanjajauho valmistetaan syötävien kastanjoiden jauhamisesta ja se on kuparin, fosforin, magnesiumin ja B-vitamiinien lähde.
<strong>Koostumus:</strong> syötävät kastanjat
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong> Energiarvo 1563kJ/371kcal - 19% VRN*
Rasva 3,4g - 5%
josta tyydyttyneet rasvahapot 0g - 0%
Hiilihydraatit 70g - 27%
josta sokerit 18g - 20%
Proteiini 7g - 14%
Kuitu 16g
Suola 0,03g <1%
*VRN - Viite Ravintoarvo
<strong>Käyttö</strong>
Rakenne on samankaltainen, joten kastanjajauhoa voidaan menestyksekkäästi käyttää vehnäjauhon korvaajana. Se toimii mm.
Bergamottiöljy on eteerinen öljy, joka saadaan bergamottiappelsiinien kuoresta - se on risteytys karvaasta appelsiinista ja sitruunasta. Sitä yhdistetään pääasiassa Earl Grey -teehen, ja se käytetään aromaterapiassa, jolloin se tekee ilmasta kauniin ja samalla desinfioidun, jättäen huoneeseen raikkaan sitrushedelmien tuoksun. Öljyllä on tulehdusta ehkäiseviä, rauhoittavia ja rentouttavia ominaisuuksia. Sitä käytetään pääasiassa hermojännityksen, stressin, ihotulehduksen tai kurkun lievittämiseen. Lisäksi sillä on antiseptisiä ja antiviraalisia ominaisuuksia. Se on hyödyllinen herpeshoidossa, ihotulehduksessa, jäkälässä, aknessa ja seborrheassa. Kun sitä sekoitetaan kasviöljyyn, se tukee haavojen paranemista ja ihon uusiutumista. Sitä suositellaan pääasiassa rasvaiselle iholle, jolla on taipumusta epäpuhtauksiin ja saasteisiin. Se on myös täydellinen hierontaan ja aromaterapiaan.
Mononatriumglutamaatti, tunnetaan myös nimellä MSG, on natriumsuola glutamiinihaposta, joka on yksi yleisimmistä aminohapoista.
MSG saadaan fermentoimalla tärkkelystä, sokeriruokoa, sokerijuurikkaita tai melassia, mutta sitä löytyy myös merileväliemistä sekä monista vihanneksista, juustoista ja sienistä.
MSG sisältää vain yhden aminohapon, glutamiinihapon, eikä sitä pidetä raakaproteiinipitoisuutena. Se on liukenematon eikä hygroskooppinen tavallisissa orgaanisissa liuottimissa. Se reagoi hyvin käsittelyyn, sillä se ei hajoa kypsennettäessä. Sokerin läsnä ollessa se muuttuu ruskeaksi, kun siihen kohdistuu myös korkeita lämpötiloja.
Yleensä se on saatavana monohydraattina, valkoisena, hajuttomana ja veteen liukenevana kiteisenä jauheena.
Espanjalaiset salviansiemenet, joita kutsutaan chia-siemeniksi, kuuluvat niin sanottuihin "superruokiin" ja niillä on ainutlaatuinen ravintokoostumus, kuten: kuituja, proteiineja, omega-3- ja -6-happoja, antioksidantteja, B-vitamiineja ja mineraaleja. On syytä esitellä niitä ruokalistalla. Siementen tyydyttymättömillä rasvahapoilla on merkittävä vaikutus sydän- ja verisuonijärjestelmän sekä hermoston hyvään toimintaan. Ne ovat vastuussa lipiditaloudesta, säätelevät kolesterolia ja triglyseridejä. Niillä on myönteinen vaikutus näköelimiin. Espanjalainen salvia on tunnettu suotuisasta omega-3:sta omega-6:een suhteen 3:1. B-vitamiiniryhmä, A-, C- ja E-vitamiinit vaikuttavat oikeaan näköön, vahvistavat immuunijärjestelmää ja toimivat antioksidantteina. Ne sisältävät myös runsaasti mineraaleja: kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia, kaliumia, sinkkiä, kuparia ja seleeniä. Vitamiinien ja mineraalien rikkautta on suuri merkitys hiusten ja ihon tilalle.
Mustakumina (Nigella Sativa L.) tunnetaan myös nimillä mustakumina, musta seesami tai mustakumina. Se on ympäri vuoden kasvava kasvi, jossa on sinisiä tai valkoisia kukkia. Pienet mustat mustakuminan siemenet ovat luonnollisten ainesosien aarre, jotka auttavat kehon hoidossa. Ne ovat paitsi terveellisiä, myös maukkaita lisäyksiä ruokiin. Niitä voidaan käyttää mausteina monissa ruoissa, esimerkiksi ripotteena salaateissa ja leivonnaisissa, sekä mustakuminan öljyä erilaisissa ruoissa tai nautittuna suoraan. Mustakuminan siemenistä löydämme aineita, kuten: tymokinoni - yhdiste, jolla on voimakas allergiaa estävä, antioksidanttinen, tulehdusta ehkäisevä, antifungaalinen ja bakteereja torjuva vaikutus. Kasvi on rikas terveellisistä rasvahapoista, E-vitamiinista ja beetakaroteenista, sekä B-vitamiineista, biotiinista - terveelle iholle ja hiuksille, sekä hermoston oikealle toiminnalle ja lukuisille mineraalisuoloille - kalsiumille, raudalle, kaliumille, sinkille, fosforille ja muille.
Spirulina on kaupallinen nimi sinileville (syanobakteereille). Se on tummanvihreä jauhe, jota pidetään superfoodina. Kuivattuja ja murskattuja leväaineksia voi yleensä ostaa tabletteina, kapseleina tai jauheena. Spirulina on erittäin proteiinirikas – kuiva-aineen proteiinipitoisuus on noin 70 %. Se sisältää myös vitamiineja A, B, C, D, E, K ja muita. Spirulina on runsas magnesiumin ja beetakaroteenin lähde. Sitä käytetään kosmetiikan, ravintolisien sekä akvaariokalojen leväruokien valmistuksessa.
Adaptogeenit ovat ei-myrkyllisiä kasveja, jotka erottuvat erityisellä vaikutuksellaan ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien yhteinen ominaisuus on poistaa stressin vaikutuksia ja auttaa kehoa sopeutumaan ei-toivottuihin ulkoisiin olosuhteisiin. Reishi kasvaa pääasiassa kuolleiden tai elävien puiden ja niiden runkojen ympärillä. Suurin osa niistä on lehtipuita, kuten tammi ja pyökki. Menneisyydessä tätä sientä kasvoi vain luonnollisissa olosuhteissa, ja se oli erittäin kallista, koska se oli hyvin harvinaista. Viimeisten useiden vuosikymmenten aikana sitä on viljelty kaupallisesti, mikä on tehnyt siitä helpommin saatavilla olevan. Monia tutkimuksia on tehty, joissa on todistettu, että Reishin kyvyt moduloivat immuunijärjestelmän toimintaa, tappavat syöpäsoluja tai ehkäisevät sivilisaatiotauteja. Reishi sisältää monia vitamiineja ja mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä, kuparia, mangaania ja D-vitamiinia.
Ruokasooda - natriumbikarbonaatti - on löytänyt laajan käytön lääketieteessä, keittiössä, kosmetiikassa ja muissa. Sillä on erittäin suuri määrä sovelluksia. Uskon, että se tunnetaan parhaiten lisäyksenä kaikenlaisiin leivonnaisiin. Se on myös osa monia kosmetiikka- ja puhdistustuotteita. Sitä lisätään hiusten shampoisiin, huulirasvoihin ja hammastahnaan. Kosmetiikassa se sopii erityisesti rasvaiselle ja akneiholle.
<strong> Soodan käyttö on täydellistä, kun on kyse hajujen neutraloimisesta ja puhdistamisesta. Aine voi poistaa vaikeita tahroja, eliminoida epämiellyttäviä hajuja ja auttaa uunin tai mikroaaltouunin puhdistamisessa. Soodalla on hieman syövyttäviä ominaisuuksia, mikä tekee siitä tehokkaan eri pintojen likaisten kohtien puhdistamisessa. Sitä voidaan käyttää kalkin poistamiseen vedenkeittimestä, kattiloista tai kahvinkeittimestä. Se toimii erinomaisesti jauheena pintojen puhdistamiseen keittiössä ja kylpyhuoneessa. Päästäksesi eroon epämiellyttävistä hajuista jääkaapissa, riittää, että laitat pienen astian soodaa sinne.
Jarzynka-mauste on monikäyttöinen mauste moniin ruokiin. Se on valmistettu kuivatuista vihanneksista ja yrteistä sekä kurkumasta. Se korostaa erinomaisesti ruokien makua ja antaa niille miellyttävän vihannesaromin. Jarzynka ei sisällä mitään tarpeettomia kemiallisia lisäaineita, hiivoja tai makuaineita.
<strong>Koostumus:</strong> suola, sokeri, juuriselleri, porkkana, maissi, sipuli, purjo, lipstikka, persilja, kurkuma, kurkuma - luonnollinen väriaine
<strong>Käyttö</strong>Jarzynkaa lisätään keittoihin, kastikkeisiin, pataruokiin, salaatteihin ja muihin ruokiin, mikä antaa niille miellyttävän vihannesaromin ja korostaa valmistettujen ruokien makua.
<strong>Huomautukset</strong>Ei sisällä säilöntäaineita eikä natriumglutamaattia.
Matcha on poikkeuksellisen eksklusiivista, huippulaatuista vihreää teetä, joka saadaan yksinomaan Tencha-lehdistä. Sitä käytetään tee-seremoniassa - chanoyussa. Sitä kutsutaan vihreiden teiden kuningattareksi. Miten se eroaa tavallisesta vihreästä teestä? Se on makeampaa ja kirkkaampaa kuin tavallinen vihreä tee. Kaikki tämä johtuu siitä, että pensaat, joita käytetään Matcha-teen tuotantoon, suojataan auringolta erityisillä matoilla ennen sadonkorjuuta. Tämä johtaa aminohappojen lisääntyneeseen tuotantoon, jotka vaikuttavat Matcha-teen syvempään ja ainutlaatuiseen makuun. Varjostus aiheuttaa myös klorofyllin lisääntymistä lehdissä, joka ajan myötä muuttuu katekiiniksi. Lehdet korjataan, kuivataan ja jauhetaan jauheeksi.
Mitä matcha-tee sisältää?
- yhdisteen nimeltä EGCG (epigallocatechin gallate), joka vaikuttaa positiivisesti aineenvaihdunnan parantamiseen;
- runsaasti antioksidantteja;
- korkea L-teaniinipitoisuus, joka lievittää stressin ja ahdistuksen oireita;
- klorofyllin lähde
Valkoinen unikko on vähemmän tunnettu kuin sininen unikkosiemen, vaikka se on erinomainen lisä erilaisiin leivonnaisiin ja muuhun. Se on luonteeltaan makea ja hienostunut. Se sisältää arvokkaita ravintoarvoja. Se on runsas lähde rasvahappoja, proteiinia ja kuitua. Se on erittäin suosittu itämaisissa keittiöissä.
Valkoinen unikko sisältää mineraaleja, kuten kuparia, kalsiumia ja fosforia sekä rautaa, magnesiumia ja sinkkiä. Se on rikas B-vitamiineista, sisältää E-vitamiinia ja foolihappoa.
Valkoiset unikkosiemenet sopivat erinomaisesti jouluaaton ruokiin, kuten kutiaan, makowceihin tai erilaisiin taikinoihin. Ne monipuolistavat myös kakkujen, leivonnaisten ja makean kotileivän makua. Jauhettuna voimme myös ripotella niitä salaatteihin, voileipiin, mysliin, puuroon tai cocktaileihin. Ne ovat välttämätön ainesosa Pyhän Marttiuksen croissanteissa.
Huomautukset: Säilytä kuivassa ja viileässä paikassa.
Xylitoli on yhä suositumpi makeutusaine, joka antaa makeita makuja ilman kalorien lisääntymistä. Sitä suositellaan diabeetikoille ja henkilöille, jotka noudattavat vähäkalorista ruokavaliota. Sen etuna on, että se nostaa verensokeria hyvin hitaasti. Sen aineenvaihdunta tapahtuu lähes ilman insuliinia. Se saadaan suomalaisesta koivun kuoresta. Exitol 1G tarjoaa meille 2,4 kcal, vertailun vuoksi - 1 g sokeria sisältää 4 kcal. Xylitolin glykeeminen indeksi on vain 8, kun taas sokerilla se voi olla jopa 70. Se ei ainoastaan auta vähentämään kaloreita ruokavaliossa, vaan se vaikuttaa myös myönteisesti hampaisiin, estää kariesta aiheuttavien bakteerien toimintaa ja vahvistaa hammaskiillettä. Sitä saadaan yhä enemmän maissista. Luonnollisesti sitä esiintyy myös joissakin hedelmissä ja sienissä. Se ei oikeastaan ole sokeria, vaikka sitä yleisesti kutsutaan niin, vaan kuten monet makeutusaineet, se on sokerialkoholi. Ja säilyttää. & Nbsp; <strong> Huomautukset </strong> kuivassa paikassa, tiiviisti suljetuissa astioissa.
Superherkulliset ja äärimmäisen terveelliset kaurahiutaleet tulisi löytyä jokaisen keittiöstä. Ne ovat monien tärkeiden ravintoaineiden lähde. Niiden nauttiminen tarjoaa keholle suuria määriä kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Ne ovat erinomainen kuitujen lähde, joka parantaa ruoansulatusprosesseja ja estää ummetusta, sekä beetaglukaania, jolla on myönteinen vaikutus lipidien ja hiilihydraattien hallintaan. B1-vitamiini ja pantoteenihappo torjuvat lisääntynyttä väsymystä ja ärtyneisyyttä sekä fyysisen että henkisen rasituksen aikana. Kaurassa on myös masennusta ehkäiseviä ja puhdistavia aineita, jotka parantavat mielialaa (mainitut B-vitamiinit sekä seleeni ja magnesium, jotka ovat tarpeen aivoille ja hermojärjestelmälle). Säännöllinen kaurajauhon käyttö vähentää veren kolesterolin määrää.
Erytritoli on yhä tunnetumpi ja käytetympi makeutusaine. Se kuuluu sokerialkoholeihin - polyoleihin, ja sillä on nolla kalorisisältö ja glykeeminen indeksi. Sitä suositellaan kaikille, myös diabeetikoille tai vähäkalorisella dieetillä oleville. Se näyttää tavalliselta valkoiselta sokerilta - kiteiseltä, hajuttomalta ja maultaan samankaltaiselta. Luonnossa sitä esiintyy kukkien siitepölyssä, hedelmissä (päärynät, melonit, viinirypäleet), hatuissa, merenelävissä, fermentoiduissa juomissa, kuten viinissä, sekä merilevässä. Kaupoissa saatava erytritoli saadaan useimmiten glukoosin fermentoinnilla eri hiivakantojen avulla tai syntetisoimalla jätteeksi jääneestä glyserolista. Se on täysin turvallista käyttää keittiössä ja muualla. Maailman terveysjärjestö (WHO) on tunnustanut erytritolin täysin turvalliseksi elintarvikkeeksi. Voit löytää sen etiketeistä E968-merkinnän alta. Sitä pidetään yhtenä terveellisimmistä makeutusaineista - ihmisen keho ei metaboloi sitä, vaan ihminen erittää sen muuttumattomana virtsan mukana.
Nunnat, joita kutsutaan myös maapähkinöiksi, erottuvat muista pähkinöistä korkeimmalla proteiinipitoisuudellaan. Kuitenkin, itse asiassa maapähkinät eivät ole pähkinöitä, vaan palkokasvien siemeniä, mikä selittää korkean proteiinipitoisuuden. Nämä pähkinät tulevat Etelä-Amerikasta, todennäköisesti Brasiliasta. Maapähkinät ovat melko kaloripitoisia - 100 grammassa on lähes 600 kaloria. Ne ovat rikkaita tyydyttymättömistä rasvahapoista, jotka vaikuttavat myönteisesti sydämeen, säätelevät verensokeritasoja ja verenpainetta. Maapähkinät sisältävät myös runsaasti E-vitamiinia, joka on voimakas antioksidantti, sekä B-vitamiineja, erityisesti foolihappoa ja niasiinia. Ne sisältävät myös sinkkiä, fosforia, magnesiumia, seleeniä, kalsiumia ja rautaa. Ne ovat ravintokuidun ja arginiinin aarreaitta - aminohappo, joka on erittäin tärkeä erityisesti urheilijoille, koska se lisää lihasten verenkiertoa ja niiden voimaa harjoittelun aikana. & Nbsp; <strong> koostumus: </strong> paahdetut maapähkinät ilman suolaa % mukaan sokerit 6.41g - 7% proteiini 28.92g - 58% kuitu 10.87g suola 0.
Hunaja tai tummanruskea mustakuminaöljy on maultaan hieman katkeraa ja sillä on intensiivinen, mausteinen tuoksu. Se on kylmäpuristettua mustasta kuminalta (Nigella sativa). Linolihappoa, jota mustakuminaöljyssä on jopa 55 %, on monityydyttymätön rasvahappo omega-6-ryhmästä, joka vaikuttaa positiivisesti ihoon. Öljyhappo on yksittäinen tyydyttymätön rasvahappo ja se on yleisin omega-9-happo. EFA ei kuulu EFA:han - ihmisen keho voi tuottaa tätä happoa muista rasvahapoista. Öljyhappo näyttelee suojaavaa roolia ateroskleroosin ja sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyssä. Mustakumina siemenet ovat rikkaita monista arvokkaista aineista ja vitamiineista. Koostumus sisältää pääasiassa: tymokiinia; E-vitamiinia ja beetakaroteenia sekä B-vitamiineja; biotiinia - joka on korvaamaton iholle ja hiuksille sekä hermoston asianmukaiselle toiminnalle; arvokkaita flavonoideja ja steroleja sekä alkaloideja, joita on harvoin luonnossa; Luku
Seesami on löytänyt käyttöä lääketieteessä, kosmetiikassa ja keittiössä ravintoarvojensa runsauden ansiosta. Seesaminsiemenet voivat olla valkoisia, punaisia, ruskeita tai mustia, ja keittiöissä kohtaamme useimmiten valkoisia ja mustia. Seesaminsiemenet antavat ruoille erityisen aromin ja pähkinäisen maun. Ne ovat pääkomponentti tahinissa - seesamipastassa, jota lisätään muun muassa hummukseen ja halvaan. Sezamoli, seesamaminoli ja seesami, luonnolliset antioksidantit, joita viljoissa on, tekevät seesamista äärimmäisen vastustuskykyisen härskiintymiselle. Seesaminsiemenet ovat kalsiumin aarreaitta, joka vahvistaa luita. Ne ovat myös runsas antioksidanttien ja fytosterolien lähde, jotka ovat välttämättömiä sydämen oikealle toiminnalle. Seesaminsiemenet sisältävät vitamiineja A, B-ryhmästä (B1, B2, B3, B6 ja B9), E sekä mineraaliyhdisteitä: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, kuparia, kaliumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa. Siementen mineraalit tekevät niistä erinomaisen lisän ruokavalioon ja niillä on monia terveyshyötyjä.
Agave-siirappi on luonnontuote, joka on peräisin luomuviljelystä. Agavea on viljelty satojen vuosien ajan, pääasiassa Etelä- ja Keski-Amerikassa. Siinä on lihaisia ja paksuja lehtiä, jotka ovat järjestäytyneet ruusukkeeksi, ja ne ovat terävien piikkien peitossa. Agaven tulisi olla vaihtoehto valkoiselle sokerille ja hunajalle. Sen maku on hienovaraisempi kuin hunajan. Agave-siirappi on lähes 1,5 kertaa makeampaa kuin tavallinen sokeri. Tumma agave-siirappi on voimakkaamman makuista, ja siinä on karamellin vivahde, kun taas vaalea siirappi on hienovaraisempi ja neutraalimpi. Agave-kasvi on kasvipohjainen luonnollinen makeutusaine puoliksi nestemäisessä muodossa. Vegaanit käyttävät sitä vapaaehtoisesti hunajan korvikkeena. Siinä on alhaisempi glykeeminen indeksi kuin hunajassa, ja sillä on laaja käyttömahdollisuus ruoanlaitossa. & Nbsp; <strong> koostumus: </strong> orgaaninen agave-siirappi (agave salmeana) & nbsp; <strong> ravintoarvo 100g:ssa </strong> energiarvo: 1253kJ/296kcal - 15%RWS*Rasva: 0g - 0% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot: 0g -
Eritritoli on yhä tunnetumpi ja käytetympi makeutusaine. Se kuuluu sokerialkoholeihin, joita kutsutaan polyoleiksi, ja sillä on nolla kaloria ja matala glykeeminen indeksi. Sitä suositellaan kaikille, mukaan lukien diabeetikoille tai vähäkalorisella dieetillä oleville. Se näyttää tavalliselta valkoiselta sokerilta: kiteiseltä, hajuttomalta ja maultaan samankaltaiselta. Luonnossa sitä esiintyy kukkien siitepölyssä, hedelmissä (päärynät, melonit, viinirypäleet), sienissä, äyriäisissä, käymisjuomissa kuten viinissä sekä merilevässä. Kaupoista saatava eritritoli saadaan useimmiten glukoosin fermentoinnilla eri hiivakantojen avulla tai se syntetisoidaan glyseriinijätteestä. Se on täysin turvallista käytettäväksi ruoanlaitossa ja muussa. Maailman terveysjärjestö (WHO) on tunnustanut eritritolin täysin turvalliseksi elintarvikkeiden lisäaineeksi. Voit löytää sen etiketeistä nimellä E968.
Spirulina on kaupallinen nimi syanobakteereille (syanobakteerit). Se on tumma vihreä jauhe, jota pidetään superruokana. Voimme yleensä ostaa kuivia ja murskattuja levätabletteina, kapseleina tai jauheena. Spirulina on erittäin proteiinirikas - kuiva-aineen proteiinipitoisuus on noin 70 %. Se sisältää myös vitamiineja A, B, C, D, E, K ja muita. Spirulina on rikas magnesiumin ja beetakaroteenin lähde. Sitä käytetään kosmetiikan, ravintolisien ja leväsyöjäakvaarioiden kalojen ruoan tuotannossa.
Spirulinaa arvostetaan ensisijaisesti sen runsaan proteiinipitoisuuden vuoksi. Se on parempi aminohappojen lähde kuin muut helposti saatavilla olevat kasvipohjaiset tuotteet. Lisäksi tämä tuote pystyy tarjoamaan keholle useita arvokkaita vitamiineja ja mineraaleja.
Lisäksi spirulina pystyy toimittamaan keholle y-linoleenihappoa, joka myös stimuloi immuunijärjestelmää taistelemaan haitallisia bakteereita ja viruksia vastaan.
Himbeerasemöljy saadaan, kuten nimestä voi päätellä, vadelman siemenistä. Se on kevytrakenteinen, imeytyy hyvin ja tekee ihosta kevyesti kosteutetun ja joustavan. Himbeerasemöljyä käytetään yleisimmin kasvojenhoidossa, herkällä, allergisella ja kuivalle iholle hieronnassa sekä hiustenhoidossa. Nämä rasvahapot ovat erittäin suosittuja kaikentyyppisille iholle, erityisesti rasvaiselle, koska ne auttavat säätelemään talin tuotantoa ja estämään mustapäiden muodostumista. Ne edistävät myös ihon värin tasoittumista, värimuutosten häivyttämistä ja helpottavat ainesosien pääsyä ihon syvempiin kerroksiin. Öljy sisältää myös A- ja E-vitamiineja. Öljyllä on anti-aging-vaikutuksia, se tukee elastaanin ja kollageenin tuotantoa ja hidastaa ikääntymisprosessia. Se tukee suojaa UVB-säteilyltä, on hyvin kosteutettu ja lisää ihon elastisuutta ja kiinteyttä, nopeuttaa ihon uusiutumista.
Seesami on löytänyt käyttöä lääketieteessä, kosmetiikassa ja ruoanlaitossa ravintoarvojensa runsauden ansiosta. Seesaminsiemenet voivat olla valkoisia, punaisia, ruskeita tai mustia, ja useimmiten keittiöissä kohtaamme valkoisia ja mustia. Seesaminsiemenet antavat ruoille erityisen aromin ja pähkinäisen maun. Ne ovat tahinin - seesamipastan - pääkomponentti, jota lisätään muun muassa hummukseen ja halvaan. Sezamoli, seesamaminoli ja seesami, luonnolliset antioksidantit, joita esiintyy siemenissä, tekevät seesamista äärimmäisen vastustuskykyisen härskiintymiselle. Seesaminsiemenet ovat kalsiumin vahvistamisen aarre. Ne ovat runsas antioksidanttien ja fytosterolien lähde, jotka ovat tarpeen sydämen asianmukaiselle toiminnalle. Seesami sisältää A-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6 ja B9), E-vitamiinia sekä mineraaliyhdisteitä: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, kuparia, kaliumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa.
Vaniili on orgaaninen kemiallinen yhdiste, joka on vastuussa vaniljan siemenessä luonnollisesti esiintyvästä ainutlaatuisesta ja herkullisesta vaniljan tuoksusta ja aromista (vanilliiniglukosidi).
Se koostuu bentseenirenkaasta, johon on liitetty kolme funktionaalista ryhmää: aldehydi, hydroksyyliryhmä ja metoksiryhmä. Se on yksi vaniljan tuoksun komponenteista. Synteettisesti guaiacolista valmistettu vanilliini saadaan paperin valmistuksessa käytettävästä soodavedestä. Sen maku on tärkein ominaisuus, joka erottaa vaniljan muista vaniljalajikkeista. Synteettisellä vaniljan korvikkeella on intensiivisempi maku kuin kasvin luonnollisella hedelmällä. Se esiintyy hienoina valkoisina tai vaaleankeltaisina kiteinä.
Valkoinen unikko on vähemmän tunnettu kuin siniset unikonsiemenet, vaikka se on loistava lisä erilaisiin leivonnaisiin ja muuhun. Se erottuu makealla ja herkällä maullaan. Se sisältää arvokkaita ravintoarvoja. Se on runsas lähde rasvahappoja, proteiinia ja kuitua. Se on erittäin suosittu itämaisessa keittiössä. Se on rikas B-vitamiineista, sisältää E-vitamiinia ja foolihappoa. Valkoiset unikonsiemenet ovat loistavia erilaisissa jouluaaton ruokalajeissa, kuten kutia, makowce tai erilaiset nyytit. Ne myös täydentävät kakkujen, piirakoiden ja makean kotitekoisen leivän makua täydellisesti. Lisäksi voimme ripotella niitä salaatteihin, voileipiin, mysliin, puuroon tai cocktaileihin. Se on välttämätön ainesosa Pyhän Martin croissanteissa. Huomautukset: Säilytä kuivassa ja viileässä paikassa.
Perunan proteiinien elintarvikelaatu saadaan puhdistamalla, höyryttämällä ja kuorimalla perunoita. Myöhemmin tärkkelys uutetaan veden avulla, mikä tuottaa proteiinipitoista puuroa, joka käsitellään hapolla, sitten kuivataan ja muutetaan jauheeksi.
Perunaproteiini on hienoa, harmaata tai vaaleanharmaata tai kellertävän vihreää jauhetta, jolla on tyypillinen kuivatun perunan haju.
Raaka-aine perunaproteiinin tuotantoprosessiin on Puolasta peräisin oleva tärkkelysperuna.
Seesami on käytetty ravintoarvojensa rikkauden vuoksi lääketieteessä, kosmetiikassa ja keittiössä. Seesaminsiemenet voivat olla valkoisia, punaisia, ruskeita tai mustia, ja niitä tavataan enimmäkseen keittiöissä, joissa käytetään valkoista ja mustaa. Seesaminsiemenet antavat ruoille erityisen aromin ja pähkinäisen maun. Ne ovat tahinin, seesamipastan, pääkomponentti, jota lisätään muun muassa hummukseen ja halvaan. Seesamoli, seesamamiin ja seesami, luonnolliset antioksidantit, joita esiintyy siemenissä, tekevät seesamista erittäin vastustuskykyisen härskiintymiselle. Seesaminsiemenet ovat kalsiumin vahvistamisen aarreaitta. Ne ovat runsas lähde antioksidanteille ja fytosteroleille, jotka ovat tarpeen sydämen normaalille toiminnalle. Seesaminsiemenet sisältävät vitamiineja A, B-ryhmästä (B1, B2, B3, B6 ja B9), E sekä mineraaliyhdisteitä: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, kuparia, kaliumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa.