Pölypallerot, joita kutsutaan usein kukkapölyksi, sisältävät todellista rikkautta hyödyllisistä ominaisuuksista. Ravintoaineiden sisällön vuoksi niitä on käytetty lääkinnällisenä aineena. Viime aikoina pölypallerot ovat herättäneet kiinnostusta paitsi luonnollisessa lääketieteessä myös kosmetologiassa. Pölypalleron arvokkaat ravintoarvot johtuvat sen erittäin rikkaasta kemiallisesta koostumuksesta, sillä siitä on tunnistettu yli 250 erilaista yhdistettä. Siinä on yksinkertaisia sokereita (fruktoosi, glukoosi), rasvahappoja, yli 30 aminohappoa (niiden osuus pölypallerossa voi olla jopa 12%) sekä mineraaliraaka-aineita, kuten kaliumia, fosforia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, rautaa ja sinkkiä. Kukkapöly on myös monien vitamiinien lähde. Näistä tärkeimmät ovat: A, B1, B2, B3, E, C, PP ja D.
<strong>Koostumus:</strong> kukkapöly
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 1103kJ/261kcal - 13% VRN*
Rasva 5g - 7%
josta tyydyttyneet rasvahapot 3g - 15%
Hiilihydraatit
Chlorella on makean veden levä, joka on rikas monista ravintoaineista. Se on kalliimpaa kuin spirulina, johtuen sen tuotantoprosessin pidemmästä ja monimutkaisemmasta luonteesta. Sen koostumuksessa voimme löytää muun muassa vitamiineja C, D, E ja B. Se on myös arvokas lähde: rautaa, kalsiumia, sinkkiä, fosforia ja jodia. Sen tummanvihreä väri johtuu klorofyllin läsnäolosta. Chlorella on erityisen suosittu kasvissyöjien, vegaanien, raskaana olevien naisten ja aktiivisten urheilijoiden keskuudessa B12-vitamiinin ja raudan sisällön ansiosta. Se sisältää yli kaksinkertaisesti enemmän nukleiinihappoa ja klorofylliä kuin spirulina, mutta vähemmän proteiinia ja hieman beetakaroteenia. Chlorella on ainoa vihreä lähde ravintoaineelle, jota kutsutaan chlorellan kasvutekijäksi (CGF). CGF:n ansiosta se parantaa kasvuprosesseja lapsilla, ylläpitää terveyttä myöhäisessä iässä, parantaa vammoja ja käynnistää kasvua siellä, missä sitä on pidetty.
Maissitärkkelys, tunnetaan myös nimellä Maizena, valmistetaan valkoisista maissin heteistä, toisin kuin maissijauho, joka valmistetaan maissipavuista. Se on valkoista ja mauttomuutta sekä hajutonta. Se esiintyy jauhemaisessa muodossa. Oikean vesimäärän kanssa se muodostaa eräänlaista puuroa. 1% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0g - 0% hiilihydraatit 88 g - 34% mukaan lukien sokerit 0 g - 0% proteiini 0,3 g < 1% suola 0,025 g < 1% *RWS - viiteruoka ja <strong> Käyttö </strong> Tärkkelystä voidaan käyttää jauhon korvikkeena keittojen ja kastikkeiden sakeuttamiseen, kotitekoisen leivän, vanukkaiden ja kakkujen valmistamiseen. Se toimii täydellisesti puhdistusaineena kattiloille, keittiövälineille ja pöytäastioille. Sitä voidaan käyttää pehmentäjänä pesussa. Veden kanssa tahnamaisessa muodossa se puhdistaa ja virkistää hiuksia.
Avokadoöljy on täynnä parenkyymiä, ei kiviä, kuten useimmissa rasvoissa. Sen pääainesosa on rasvahapot; ensinnäkin kertatyydyttymättömät rasvat ja monityydyttymättömät rasvahapot - omega-3 ja omega-6. Avokadoöljy sisältää runsaasti vitamiineja. Vitamiinit B, C, E, A ja K, lisäksi kalsiumia, kaliumia ja fosforia. Se on ihanteellinen ihonhoitoon: se kosteuttaa tehokkaasti, sillä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, se silottaa ihoa ja se on suositeltavaa akneiholle. Sitä voidaan käyttää kasvojen ihon puhdistamiseen. Avokadoöljy, kiitos sen antioksidanttipitoisuuden, hidastaa ihon ikääntymisprosessia. Se toimii myös orgaanisena ja tehokkaana aurinkosuojana, joka suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä. Sen kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi se on täydellinen ihon, kehon ja hiusten hoitoon.
Adaptogeenit ovat myrkyttömiä kasveja, joilla on erityinen vaikutus ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien yhteinen ominaisuus on poistaa stressin vaikutuksia ja sopeuttaa kehoa haitallisiin ulkoisiin olosuhteisiin. Ježylava on lääkefungi, joka kuuluu makrosieniin (<em> basidomycota </em>) ja soplowy-perheeseen (<em> hericiaceae </em>). Sataa vuotta se on ollut käytössä kiinalaisessa lääketieteessä lääkkeenä maksasairauksiin, munuaisongelmiin, perna- ja vatsasairauksiin sekä sydämen häiriöihin. Lisäksi Soplówkan lisäravinteella on myönteinen vaikutus koko kehon vahvistamiseen. Leijonanharja (leijonanharja), lampaan pää, karhun pää, valkoinen pom-pom ovat merisoplówkan kansanomaisia nimiä. Leijonanharja tai lampaan pää liittyvät hedelmäkappaleen ulkonäköön, jonka koko vaihtelee 10:stä 30 cm:iin. Siinä on lukuisia ohuita piikkejä, jotka ovat noin 2 mm leveitä ja useita senttimetrejä pitkiä.
C-vitamiini tunnetaan parhaiten sen myönteisestä vaikutuksesta immuunijärjestelmään. Se on myös voimakas antioksidantti. Se on luonnollisesti esiintyvä yhdiste, jota kaikki kasvit ja suurin osa eläimistä synnyttää. Sen lähteet ruokavaliossa ovat pääasiassa hedelmiä ja vihanneksia. Ihminen ei pysty synnyttämään C-vitamiinia itse, ja lisäksi tämä vitamiini liukenee veteen, eikä siten varastoidu kehoon.
C-vitamiini osallistuu kymmeniin keskeisiin prosesseihin, jotka ovat välttämättömiä kaikkien kehon solujen oikealle toiminnalle. C-vitamiini on monien entsyymien kofaktori, mikä tarkoittaa, että se osallistuu monenlaisiin aineenvaihduntamuutoksiin. Sillä on erittäin voimakas antioksidanttivaikutus. Tämä viittaa C-vitamiinin mahdollisiin ikääntymistä estäviin ominaisuuksiin. Asiantuntijat korostavat myös C-vitamiinin keskeistä roolia immunologisissa prosesseissa, eli kehon immuunijärjestelmässä. Tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että askorbiinihappo mahdollistaa kollageenisynteesin, osoittaa bakteereja tappavaa aktiivisuutta ja osallistuu tyrosiinin muunnoksiin.
Pähkinät luokitellaan yhdeksi jalommista pähkinälajeista. Ne olivat tärkeä osa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen ruokavaliota. Pähkinöillä on hieman makea ja voinen maku, joten ne sopivat täydellisesti kaikkiin kakkuihin, jälkiruokiin ja suklaisiin. Ne ovat osa kuuluisaa pähkinäpiirakkaa, jota valmistetaan kiitospäivänä. 90 % pähkinöiden sisältämistä rasvoista on terveellisiä ja kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. EFA:t ovat tarpeen ihon terveydelle ja sydän- ja verisuonitoiminnan ylläpitämiselle. Ne vähentävät LDL:ää (eli huonoa kolesterolia), minkä ansiosta ne suojaavat ateroskleroosin kehittymiseltä. Pähkinät sisältävät vitamiineja: C, E, K ja B-vitamiineja, sekä mineraaleja kuten magnesiumia, mangaania ja kuparia. Mangaani tukee hermostoa ja nopeuttaa kolesterolin kulkua, kun taas kupari on tarpeen kollageenin ja elastaanin synteesille, mikä siirtyy hyvään.
Tahini on paahdettua seesamipastaa, joka on erittäin suosittua Lähi-idässä. Saamme yhä enemmän suosiota korkean ravintoaine-, vitamiini- ja mineraalipitoisuuden ansiosta. Sitä käytetään kikhernepastan, hummuksen, Baba Ghanoushin (ruoka munakoisosta), halvan, tahinikastikkeen, dippien valmistamiseen ja se toimii lisänä kakkuihin ja jälkiruokiin. Seesaminsiemenet sisältävät vitamiineja: A, B1, B2, B3, B6 ja B9 sekä E, ja suuria määriä sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, kuparia, kaliumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa. Ne sisältävät proteiinia ja kuitua, terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja ja antioksidantteja. Seesaminsiemenet sisältävät kahta ainutlaatuista ainetta: sezamiinia ja sesamoliinia. Molemmat kuuluvat lignaanien ryhmään, joilla on kolesterolia alentavia ominaisuuksia. Sesamiini on myös antioksidantti, joka suojaa maksaa. Tyydyttyneet rasvahapot 6.66g - 33% hiilihydraatit 10g - 4%, joista sokereita 1.6g - 2% proteiini 23.2g - 46% kuitu 7.9g suola 0.033g - 1% *RWS - viite ruokaarvo <strong> käyttö </strong> Hummuksen ainesosa, baba ganoush, ha
Riisijauho on gluteeniton tuote, jolla on hienovarainen, neutraali maku. Se syntyy jauhetusta riisistä. Sitä käytetään aasialaisessa keittiössä päivittäin riisipastan ja riisipaperin valmistamiseen, joka on myöhemmin osa tunnetuimpia kevätkääryleitä. Koska jauho ei sisällä gluteenia, taikina voi paistamisen jälkeen olla liian hauras. Tämän estämiseksi voidaan esimerkiksi yhdistää riisijauho muihin jauhoihin (esim. peruna-, tapiokka- tai kastanjajauho), lisätä munien määrää tai lisätä kypsä banaani leivontaan sekä enemmän rasvaa.
<strong> Koostumus: </strong> Riisijauho
<strong> Ravintoarvo 100g:ssa </strong> Energiasisältö 1481KJ/349kcal - 18%RWS* Rasva 0.7g - 1% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.15g < 1% hiilihydraatit 76.9g - 30% mukaan lukien 2g sokereita - 2% proteiini 7.6g - 15% kuitu 2.3g suola 0.1g - 2% *RWS - viite ravintoarvo
<strong> käyttö </strong> makeiden leivonnaisten, kakkujen, pannukakkujen, kasvispihvien, sekä keittojen ja kastikkeiden sakeuttamiseen.
Kaurajauho valmistetaan hirssistä. Se auttaa ehkäisemään elimistön happamoitumista, vahvistaa immuunijärjestelmää ja on ravitsevaa sekä helposti sulavaa. Se on luonnostaan gluteeniton. Sen suuri etu on korkea B-vitamiinien, verenmuodostukseen tarvittavan raudan ja kuparin pitoisuus. Se on erinomainen ravintokuidun sekä kaliumin, magnesiumin, kalsiumin ja natriumin lähde. Se tarjoaa elimistölle helposti imeytyvää proteiinia ja monimutkaisia hiilihydraatteja, jotka ovat terveellisen ruokavalion perusta. Kaurajauho toimii viruslääkinnällisesti ja vahvistaa immuunijärjestelmää, auttaa palauttamaan elimistön happo-emästasapainoa. B-vitamiinit ja rauta edistävät verenmuodostusta. Kaurajauho auttaa vähentämään tulehduksia elimistössä, sillä on lämmittävä vaikutus, se parantaa aineenvaihduntaa ja vaikuttaa keskittymiskyvyn ja muistamisen parantamiseen. Korkea kalsiumpitoisuus sekä piiyhdisteet vahvistavat hampaita ja luita. <strong>Koostumus:</strong> kaurajauho <strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>Energia-arvo 1505kJ/355kcal - 18% VRN*Rasva 2,9g -
Linjansiemenien parantavat ominaisuudet ovat tunnettuja jo vuosisatojen ajan. Siemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja, proteiineja, ravintokuitua, B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia, alumiinia ja koliinia, makro- ja mikroelementtejä: fosforia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, natriumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania ja seleeniä. Lisäksi se on erinomainen ravintokuidun, vitamiinien ja mineraalien lähde, ja se vaikuttaa erinomaisesti ruoansulatusjärjestelmän terveyteen, rauhoittaen vaivoja, jotka liittyvät mahahaavoihin, liialliseen happamuuteen ja närästykseen. Se parantaa suolen peristaltiikkaa ja auttaa poistamaan kehosta haitallisia myrkkyjä. Linjansiementen öljy osoittaa rentouttavaa ärsytystä ja limakalvoa kosteuttavaa vaikutusta. Yksi terveellisimmistä öljyistä puristetaan linjansiemenistä. Sisältäen tyydyttyneitä rasvahappoja 3,7 g - 18% hiilihydraatteja 29,1 g - 11% mukaan lukien sokerit 1,5 g - 3% proteiinia 18,5 g - 37% suolaa 0,01 g < 1% *RWS - Viitearvo ruokavaliolle <strong> käyttö </strong> Päivittäinen saanti l
Valkoinen unikko on vähemmän tunnettu kuin sininen unikko, vaikka se on erinomainen lisä erilaisiin leivonnaisiin ja muuhun. Se on makea ja hienostunut maku. Se sisältää arvokkaita ravintoaineita. Se on runsas lähde rasvahappoja, proteiinia ja kuitua. Se on erittäin suosittu itämaisessa keittiössä. Valkoinen unikko sisältää mineraaliraaka-aineita, kuten: kuparia, kalsiumia ja fosforia sekä rautaa, magnesiumia ja sinkkiä. Se on rikas B-vitamiineista, sisältää E-vitamiinia ja foolihappoa. Ainesosat: valkoinen unikonsiemen Ravintoarvo 100g:ssaEnergia-arvo 2213kJ/534kcalRasva 37g josta tyydyttyneitä 18g josta sokereita 3gProteiini 22gKuitu 20,5gSuola 0g*RWS - Viitearvo Käyttö:Valkoinen unikko sopii erinomaisesti joulupöydän ruokien, kuten kutian, unikkoleivonnaisten tai erilaisten taikinoiden, monipuolistamiseen. Se rikastuttaa myös kakkujen, leivonnaisten ja makean kotileivän makua. Paahdettuna voimme myös ripotella sitä salaateille, voileiville, mysliin, puuroon tai smoothiehin.
Jokainen tabletti sisältää 500 mg Macy orgaanisesti viljeltyjä kasveja. Tabletti on 20 kertaa tehokkaampi kuin jauhe. Jotkut pitävät Macaa kasvina, joka parantaa muistia ja lisää energiaa. MACA on rikas korkealaatuisista hiilihydraateista, jotka tarjoavat tätä energiaa, ja se voi myös antaa keholle helposti sulavaa proteiinia, joka on erityisen tärkeää ihmisille, jotka harrastavat liikuntaa ja kuitua - muun muassa vastuussa suoliston oikeasta toiminnasta. MACA:a suositellaan: • Ihmisille, jotka elävät aktiivista elämäntapaa, yhden päivän aterian jälkeen. Älä ylitä suositeltuja annoksia päivittäisessä käytössä.
Inuliini on luonnollinen monimutkainen hiilihydraatti, jota ihminen ei sulata, ja se toimii näin kuituna. Sitä esiintyy joidenkin kasvien juurissa ja mukuloissa (sikuri, Jerusalem-artisokka, artisokka, voikukka, sipuli, valkosipuli, banaanit), ja se saadaan usein sikurista. Inuliini on vähäkalorinen ja sillä on hienovarainen makeus. Koska se on kymmenen kertaa vähemmän makeaa kuin sokeri, sitä ei yleensä käytetä sokerin korvikkeena. Inuliinia käytetään geelinä, sakeuttajana ja stabilointiaineena. Inuliinin lisääminen elintarvikkeisiin vähentää niiden kaloripitoisuutta, hillitsee ruokahalua ja lisää kylläisyyden tunnetta. Tämän ansiosta se parantaa hallintaa kulutettavan ruoan määrästä. Se toimii hyvin laihduttavilla ruokavalioilla. Inuliini toimii prebioottina, stimuloi normaalin suoliston bakteerikannan kehittymistä ja sillä on siten myönteinen vaikutus terveyteen.
Kookosmaito muodostuu kookospähkinän massasta ja sisältää lyhytketjuisia rasvahappoja, jotka vaikuttavat positiivisesti ihmisen kehoon. Wegane-kookosmaito on luonteenomaista valkoinen väri ja paksu, kermaisa koostumus. Siinä on kookokselle tyypillinen tuoksu ja maku. Sitä sekoitetaan joskus kookosveteen. Aasian maissa se on suosittu ainesosa keittiössä. Erityisesti Thaimaassa ja Intiassa se on hyvin suosittua. Euroopassa se voittaa suosiota. Kookos sisältää suuren määrän mineraaleja. 100 gramman annoksessa on 46 % päivittäisestä mangaanin tarpeesta ja 13 % fosforista. Maitoa sisältää myös magnesiumia, rautaa, seleeniä, C-vitamiinia, niasiinia, foolihappoa ja B-vitamiineja.
Hiivahiutaleet muistuttavat leivänmuruja, ja ne valmistetaan inaktiivisesta hiivasta, joka on luonnollinen B-vitamiinien (B1, B2, B3 ja B8), H- ja D-vitamiinien sekä monien mikro- ja makroelementtien lähde. Niillä on ainutlaatuinen pähkinäinen ja juustoinen maku, ja ne maistuvat hyvältä juuresten ja palkokasvien kanssa. Niitä käytetään usein vegaanisessa ja kasvissyöjäruokavaliossa. Hiivahiutaleet ovat proteiinin ja kuidun lähde, jotka säätelevät ruoansulatusjärjestelmän toimintaa ja rikastuttavat suoliston bakteerikantaa. B-ryhmän vitamiinit vaikuttavat myönteisesti ihon, hiusten ja kynsien kuntoon sekä vahvistavat hermostoa. <strong> Energiasisältö 1387KJ /331 kcal - 17%RV* Rasva 5g - 7% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 1,7 g - 9% Hiilihydraatit 9g - 3% mukaan lukien sokerit 8 g - 9% Proteiini 49g - 98% Kuitu 27 g 27 gs 0,5 g - 0,5 g - 0,5 g - 0,5 g - 0,5 g - 8% *RV - Viitearvo <strong> Käyttö </strong> Hiivahiutaleita käytetään valmistettujen ruokien maun korostamiseen.
Hunaja tai tummanruskea mustakuminaöljy on hieman karvasta makua ja voimakas, mausteinen tuoksu. Se puristetaan kylmäpuristamalla mustasta kumina (Nigella sativa). Linolihappoa, jota on mustakuminaöljyssä jopa 55 %, on omega-6-ryhmän tyydyttymättömiä rasvahappoja, joilla on myönteinen vaikutus ihoon. Oleiinihappo on monityydyttymätön rasvahappo ja yleisin omega-9-happo. EFA ei kuulu EFA:han - ihmisen keho pystyy tuottamaan tätä happoa muista rasvahapoista. Oleiinihapolla on suojaava rooli ateroskleroosin ja sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä. Lisäksi mustakuminan siemenet ovat rikkaita monista arvokkaista aineista ja vitamiineista. Koostumus sisältää pääasiassa: tymokiinonia; E-vitamiinia ja beetakaroteenia sekä B-vitamiineja; Biotiini - korvaamaton iholle ja hiuksille sekä hermoston hyvälle toiminnalle; arvokkaita flavonoideja ja steroleja sekä alkaloideja.
Amarantti, myös nimeltään Jarłat, on yksi vanhimmista kasveista, joita ihminen on alkanut viljellä. Sen terveysvaikutuksia arvostettiin asteekkien, inkojen ja mayojen keskuudessa. Nykyään se kuuluu "Super Food" -ruokakategoriaan. Amarantti on kuten kvinoa niin sanottu SO Pseudozybuż. Se sisältää suuria määriä rautaa, ei gluteenia ja on kuitulähde sekä hyvin imeytyvää proteiinia, joka sisältää joukon eksogeenisiä aminohappoja. Vilja sisältää tyydyttymättömiä happoja, joiden ansiosta ateroskleroosin ja muiden sydän- ja verisuonisairauksien riski vähenee. Se sisältää myös B-ryhmän vitamiineja, A-, C- ja E-vitamiineja, mineraaleja: mainittua rautaa, kalsiumia ja magnesiumia, fosforia, kaliumia. Amarantti sisältää skvaleenia, skvaleen sisältää skvaleeniumia, fosforia, kaliumia. - Aineita, joilla on suuri voima. Skvaleen on orgaaninen yhdiste, luonnollinen komponentti lipideissä kehossa.
Vivio on yhteistyössä suositun fitness-vaikuttajan Anka Dziedzicin kanssa kehittänyt erinomaisen mantelipohjaisen keto-kerman kaavan. Kermassa on paitsi herkullinen maku, myös ennen kaikkea nolla jalostettua sokeria. Kerman sisältämät ainesosat ovat korkeinta laatua, ja niiden lisääminen kestävään ruokavalioon ja aktiiviseen elämäntapaan edistää päivittäistä hyvinvointiamme. Kerma sopii henkilöille, jotka noudattavat ketogeenista ruokavaliota. Ketogeenisessa ruokavaliossa tuotteiden valinta perustuu yksinkertaisiin periaatteisiin: mitä enemmän terveellisiä rasvoja, mukaan lukien tyydyttymättömät rasvahapot, sitä parempi. Vältä ruokia, jotka sisältävät hiilihydraatteja: niiden määrä ruokavaliossa tulisi seurata ja niiden tulisi pääasiassa tulla sallituista vihanneksista ja hedelmistä. On myös tarpeen etsiä tuotteita, joissa on alhainen proteiinipitoisuus. Keto-mantelikerma tarjoaa ainutlaatuisen mantelimaun. Se on valmistettu korkealaatuisista ainesosista.
Espirulina 250mg 1000 tablettia + chlorella 250mg 1000 tablettia - setti - Spirulina on sinivihreä mikrolevä, joka sisältää suuria määriä proteiinia. Se sisältää enemmän klorofylliä kuin muut kasvit. Lisäksi se sisältää 8 eksogeenista ja 10 endogeenista aminohappoa sekä eniten beetakaroteenia ja nukleiinihappoja (DNA ja RNA) kaikista eläin- ja kasviruoista. Lisäksi se sisältää linoleenihappoa, arakidonihappoa ja B-ryhmän vitamiineja. Chlorella on ravinteita, vitamiineja ja mineraaleja sekä eksogeenisia aminohappoja sisältävä mikrolevä. Se sisältää myös klorofylliä.
MSM-jauhe on ravintolisä. Luonnossa löydämme sitä tuoreista hedelmistä, vihanneksista, teestä, tuoreesta lehmänmaidosta ja viljatuotteista. Valitettavasti se on hyvin herkkä ja helposti "tuhoontuomittu" kypsentämisen tai pastöroinnin aikana. MSM on lyhenne metyyli-sulfonyylimetaanista, orgaanisesta rikkiyhdisteestä. MSM on äärimmäisen tärkeä lisäke kehollemme. Se on valkoinen, hajuton jauhe, joka liukenee hyvin veteen. Rikki on vastuussa hyvien olosuhteiden ylläpitämisestä sekä ihon ja verisuonten elastisuudesta. Se tukee ruston ja sidekudoksen tuotantoa ja on välttämätöntä terveille jänteille ja nivelille. Se tarjoaa soluseinien läpäisevyyden ravintoaineille ja kyvyn erittää myrkkyjä. Annos - 2 ml) Liuota 100 ml:aan vettä tai maitoa kerran päivässä, mieluiten aterian jälkeen, ja nauti heti valmistamisen jälkeen.
Teepuuöljyllä on miellyttävä ja aromaattinen tuoksu. Se saadaan Australiassa kasvavista teepuun lehdistä. Öljyn nimi sekä puu, josta se tuotetaan, eivät liity teehen. Kapteeni Cook, joka, kuten aboriginaalit, käytti sen lehtiä juoman valmistamiseen, korvaten teen. Teepuun lehtien hyviä vaikutuksia hyödyntivät aboriginaalit, jotka käyttivät niitä haavojen desinfioimiseen ja hoitoon. Nykyään tätä puuta viljellään laajassa mittakaavassa, koska kiinnostus tämän raaka-aineen tuottamaan eteeriseen öljyyn on suurta; se sisältää yli 90 aktiivista yhdistettä. Se on tunnusomaista raikkaasta, yrttisestä tuoksustaan ja värittömästä tai vaaleankeltaisesta väristään. Öljyä käytetään aromaterapiassa yhtenä vahvimmista antiviraalisista, antibakteerisista ja sienilääkkeistä ainesosista. Se tukee immuunijärjestelmää, joten sitä suositellaan vilustumiseen, influenssaan ja nuhaan. Sitä käytetään myös lääkinnällisissä hieronnoissa, ja sillä on rauhoittava vaikutus.
Słopisz on vanha vehnälajike, jota arvostetaan terveyshyötyjen vuoksi. Se oli pitkään unohdettu, mutta nyt se on jälleen löydettävissä. Sen viljely oli jo tunnettu antiikin aikoina. Se oli gladiaattorien ja kisailijoiden ruokaa. Se antoi voimaa, fyysistä kuntoa ja joidenkin mukaan jopa älykkyyttä. Sen kirjoitusasu on erittäin terveellinen. Se vahvistaa immuunijärjestelmää, poistaa myrkkyjä ja tukee verenkiertoa. Se auttaa tulehduksissa ja allergioissa. Sillä on lämmittävä vaikutus ja se parantaa hermoston toimintaa. Nykyään sitä käytetään leivässä, leivonnaisissa, kekseissä, kotitekoisessa pastassa, lihapullissa tai pannukakkujen taikinassa.
Magnesium on yksi arvokkaimmista biometalleista. Se näyttelee monia tärkeitä rooleja kehossa: se osallistuu merkittäviin biokemiallisiin reaktioihin, on ratkaisevan tärkeä hermoston, veren, ruoansulatusjärjestelmän ja luuston tehokkaalle toiminnalle, estää veren liikatoimintaa tai munuaiskivien muodostumista, hidastaa ikääntymisprosessia ja vahvistaa kehon immuunijärjestelmää. Magnesium on yleinen alkuaine, mutta huonosti imeytyvä. Se imeytyy vain 15-40 % ruoasta; viljat, täysjyväriisi, kuivatut hedelmät, tuoreet vihreät vihannekset ja suklaa ovat joitakin magnesiumia sisältäviä ruokia. Niille, joiden ruokavalio ei ole rikas mainituista tuotteista, lisäravinteet voivat olla tarpeen. Miten täydentää magnesiumin puutetta? Magnesiumlisää voi saada tabletteina tai kapseleina tai täydentää tätä ainetta ihon kautta. Joidenkin tutkijoiden mukaan tämä menetelmä tarjoaa parhaan imeytymisen.
Mustakumina (Nigella sativa L.) tunnetaan myös nimillä mustakumina, musta seesami tai mustakumina. Se on yksivuotinen kasvi, jossa on sinisiä tai valkoisia kukkia. Pienet mustat mustakumina siemenet sisältävät runsaasti luonnollisia ainesosia, jotka auttavat kehon hoidossa. Tämä ei ole vain terveellinen lisä, vaan myös maukas lisä ruokiin. Niitä voidaan käyttää mausteina monissa ruoissa, esimerkiksi ripottelemalla salaatteihin ja leivonnaisiin, sekä mustakuminaöljyä erilaisiin ruokiin tai nautittuna suoraan. Mustakumina siemenistä löydämme aineita kuten: timokinoonia, yhdisteen, jolla on voimakas allergiaa estävä, antioksidanttinen, tulehdusta estävä, antibakteerinen, sienitautien torjunta ja taisteluaine. Kasvi on rikas terveellisistä rasvahapoista, E-vitamiinista ja beetakaroteenista, sekä B-vitamiineista, biotiinista, jotka tukevat ihon ja hiusten terveyttä, sekä hermoston asianmukaista toimintaa ja lukuisista mineraalisuoloista: kalsium,
Kaneliöljy on eteerinen öljy, joka saadaan höyrytislaamalla kanelipuun harmaata kuorta tai lehtiä. Sillä on erittäin miellyttävä, voimakas ja mausteinen tuoksu. Kanelin sisältämillä eteerisillä öljyillä on myönteinen vaikutus aivojen toimintaan, muistiin ja keskittymiseen. Dynaamiini vaikuttaa tuhoavasti bakteereihin ja sieniin, joten sitä käytetään ärsytyksen ja ihosairauksien hoitoon.
<strong>Käyttö</strong> Kaneliöljy on loistava lisä kotitekoisiin kosmetiikkanaamioihin iholle ja hiuksille. Sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi hyttysenpuremien suojaamiseen. Kanelialkoholia käytetään myös aromaterapiassa ja kylvyssä.
<strong>Huomautukset</strong> säilytä viileässä paikassa. Älä altista suoraan auringonvalolle. Vain ulkoiseen käyttöön.
Bergamottiöljy on eteerinen öljy, joka saadaan bergamottioranssien kuoresta, joka on risteytys karvaasta appelsiinista ja sitruunasta. Sitä yhdistetään pääasiassa Earl Grey -teehen, ja se käytetään aromaterapiassa, sillä se tekee ilman tuoksusta kauniin ja samalla desinfioi, jättäen huoneeseen raikkaan sitrushedelmäisen tuoksun. Öljyllä on tulehdusta ehkäiseviä, rauhoittavia ja rentouttavia ominaisuuksia. Sitä käytetään pääasiassa hermojännityksen, stressin, ihon tai kurkun tulehduksen lievittämiseen. Lisäksi sillä on antiseptisiä ja antiviraalisia ominaisuuksia. Se on hyödyllinen herpesin, ihotulehduksen, jäkälän, aknen ja seborrean hoidossa. Sekoitettuna kasviöljyyn se tukee haavojen parantumista ja ihon uusiutumista. Sitä suositellaan erityisesti rasvaiselle iholle, jolla on taipumusta epäpuhtauksiin ja saastumiseen. Se sopii myös erinomaisesti hierontaan ja aromaterapiaan.
Magnesium on yksi arvokkaimmista biopierwiastoista. Se näyttelee monia tärkeitä rooleja kehossa: se osallistuu tärkeisiin biokemiallisiin reaktioihin, on ratkaisevan tärkeä hermoston, veren, ruoansulatusjärjestelmän ja luiden tehokkaalle toiminnalle, estää veren hyperaktiivisuutta tai munuaiskivien muodostumista, hidastaa ikääntymisprosessia ja vahvistaa kehon immuunijärjestelmää. Magnesium on yleinen alkuaine, mutta huonosti imeytyvä. Sitä imeytyy vain 15-40 % ruoasta; viljat, viljatuotteet, täysjyväriisi, kuivatut hedelmät, tuoreet vihreät lehtivihannekset ja suklaa ovat joitakin magnesiumia sisältäviä ruokia. Niille, joiden ruokavalio ei ole rikas mainituista tuotteista, lisäravinteet voivat olla tarpeen. Miten magnesiumin puutetta voi täydentää? Magnesiumlisät ovat saatavilla tabletteina tai kapseleina, tai tätä ainetta voi täydentää ihon kautta. Joidenkin tutkijoiden mukaan tämä menetelmä tarjoaa parhaan imeytymisen.
Tiesitkö, että ihmiset voivat olla allergisia vehnälle, ohralle ja muille viljoille, ja että nämä allergiat voivat liittyä näiden viljojen vihreään ruohoon? Nuori ohra, joka tunnetaan myös nimellä ohran ruoho tai vihreä veri, on luonnollinen tapa tarjota keholle tarvittava annos proteiinia, mineraaleja, vitamiineja ja entsyymejä. Kiitos runsaan ravintosisällön, nuori ohra auttaa nauttimaan terveydestä ja hyvinvoinnista. Ohran ruoho on luonnollinen vitamiinien, proteiinien ja mineraalien lähde. Se on B6-, C-vitamiinin, foolihapon, kalsiumin, raudan, magnesiumin, kaliumin ja sinkin lähde. Se sisältää runsaasti kuitua. Useimpien viljojen ruoho sisältää myös pieniä määriä B12-vitamiinia. Sen kertyminen edistää normaalia veren hyytymistä, auttaa lihasten oikeassa toiminnassa ja on välttämätöntä terveiden luiden ja hampaiden ylläpitämiseksi. Magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, ja se tukee hermoston normaalia toimintaa.