Rapsi on intensiivisesti keltaisia kukkia ja sen siemenet ovat mustia, joista öljy puristetaan. Rapsiöljyä kutsutaan "oliiviöljyksi". Vivio Rapsiöljy on kylmäpuristettua, raffinoimatonta öljyä, joka on valmistettu matalan eukosiinihappopitoisuuden rapsilajikkeista. Se on liittolainen sydän- ja verisuonitautien torjunnassa. Omega-6- ja Omega-3-happojen suhde on optimaalinen, 2:1. Lisäksi se on rikas arvokkaista, rasvattomista vitamiineista - E-vitamiini, K-vitamiini ja karotenoidit. Kylmäpuristusprosessin ansiosta rapsiöljy ei myöskään menetä ravintoarvojaan lyhyessä paistamisessa. Energiasisältö 3441KJ/837 kcal - 41% RV *93 g rasvaa - 133% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 5,6 g - 28% hiilihydraatteja 0 g - 0% mukaan lukien sokerit 0 g - 0% proteiinia 0 g - 0% suolaa 0 g - 0% *RV - Viitearvo <strong> Käyttö </strong> Rapsiöljy on monikäyttöinen tuote, joka soveltuu sekä kylmään että kuumaan käyttöön.
Flaxseed's healing properties have been known for many centuries. The seeds contain omega-3 fatty acids, proteins, dietary fibers, B vitamins, vitamin E and K, aluminum, and choline, as well as macro and microelements: phosphorus, calcium, magnesium, potassium, sodium, iron, copper, zinc, manganese, and selenium. In addition to being an excellent source of dietary fibers, vitamins, and minerals, it positively affects the health of the digestive system, soothing diseases associated with stomach ulcers, hyperacidity, and heartburn. It improves intestinal peristalsis and helps eliminate harmful toxins from the body. Flaxseeds show soothing irritation and hydrating mucosa. One of the healthiest oils is pressed from flaxseeds. Including saturated fatty acids 3.7 g - 18% carbohydrates 29.1 g - 11%, including sugars 1.5 g - 3% protein 18.5 g.
Mustakumina (Nigella sativa L.) tunnetaan myös nimillä mustakumina, musta seesami tai mustakumina. Se on yhden vuoden kestävä kasvi, jossa on sinisiä tai valkoisia kukkia. Pienet mustakuminan siemenet ovat monia luonnollisia ainesosia, jotka auttavat huolehtimaan kehosta. Ne eivät ole vain terveellinen lisä, vaan myös herkullinen mauste monille ruoille. Niitä voidaan käyttää mausteina monissa ruokalajeissa, esimerkiksi: - Allergiaa vähentävä, - antioksidantti, - tulehdusta estävä, - antibakteerinen, - sienitautien torjunta. Kasvi on rikas terveellisistä rasvahapoista, E-vitamiinista ja beetakaroteenista, sekä B-vitamiineista, biotiinista - terveelle iholle ja hiuksille, sekä hermoston hyvälle toiminnalle ja monille mineraaleille - kalsium, rauta, kalium, sinkki, fosfori ja 0% hiilihydraatteja 31g - 12%, mukaan lukien sokerit 0g - 0% proteiini 20g - 40% kuitu 31g 0g - 0% * RWS - Ravintoarvojen viite
Pähkinät ovat Länsi-Naner- tai Länsi-Kashew-puun hedelmän siemeniä. Ne ovat sukulaisia mangoille ja pistaasipähkinöille ja niitä kasvatetaan useimmissa trooppisissa maissa. Pähkinöiden hankkiminen on monimutkaista ja aikaa vievää. Pähkinät ovat todellinen mineraalilähde - magnesiumia, fosforia, sinkkiä, mangaania, kuparia, rautaa, seleeniä, kaliumia, kalsiumia ja vitamiineja - K1, E ja B-ryhmän vitamiineja. B-ryhmän vitamiinien ja magnesiumin korkean sisällön ansiosta pähkinöillä on myönteinen vaikutus muun muassa hermostoon. Korkea kaliumin määrä tarkoittaa, että pähkinöillä on myönteinen vaikutus oikean veden ja elektrolyyttien hallinnan ylläpitämiseen ja ne estävät liiallista veden kertymistä kehoon (mikä vähentää turvotusta jaloissa, käsissä ja kasvoissa, vesikeliittiä jne.). Pähkinöiden E-vitamiinin ja sinkin sisältö on tärkeä kaikille, jotka välittävät ihonsa kunnosta tai kärsivät akneongelmista - säännöllinen pähkinöiden kulutus vähentää rasvaista ihoa ja siten taipumusta.
Jasmiiniriisi on pitkäjyväinen riisilaji, jota viljellään pääasiassa Thaimaassa ja käytetään aasialaisessa keittiössä. Thaimaa on sen pääasiallinen tuottaja, mutta jasmiiniriisiä viljellään myös Kambodžassa, Etelä-Vietnamissa ja Laosissa. Yksi sen ominaisuuksista on hienovarainen ja makeahko tuoksu, joka muistuttaa jasmiinia - tästä se saa nimensä. Sillä on myös erityinen maku, joka on hyvin hieman makea, ja jota joskus kutsutaan hunajaksi. Jasmiiniriisillä on paljon ravintoarvoja. Ensinnäkin se on erinomainen hiilihydraattien ja proteiinien lähde, ja samalla se sisältää vähän rasvaa, joten sitä valitsevat usein urheilijat tai laihduttajat. Sitä voivat myös nauttia ne, joilla on ruoansulatusongelmia - jasmiiniriisi on helposti sulavaa eikä rasita vatsaa, vaikka se jättääkin kylläisyyden tunteen. Riisi on gluteeniton tuote.
Pitkäkarvainen, myös intialaisena sahramina tunnettu kurkuma on inkiväärikasvien perheeseen kuuluva kasvi, joka kasvaa villinä Intiassa ja jota viljellään trooppisissa ilmastoissa. Tästä kasvista saadaan mauste ja keltainen väriaine, jota kutsutaan kurkumiiniksi. Kurkuma on olennainen osa mausteseoksia, kuten curryä. Se värjää voimakkaasti astioita (erityisesti puu- ja muoviesineitä), kun se hankautuu ja sekoitetaan kypsennettyyn kuoreen. Elintarviketeollisuudessa kurkumaa käytetään voin, majoneesin, pastan ja juuston värjäämiseen. Se sopii myös kanan, kermaisten keittojen ja munakkaiden kanssa. Se täydentää ruokia, joissa on palkokasveja (pavut, kikherneet, linssit, soija). Se on välttämätön ainesosa kaikissa curryruoissa ja muissa intialaisissa ruoissa. Kauniin keltainen väri antaa niille upean ilmeen. Suosittu terveyslisä.
Spirulinaa arvostetaan ensisijaisesti sen runsaan proteiinipitoisuuden vuoksi. Se on parempi aminohappojen lähde kuin muut helposti saatavilla olevat kasvipohjaiset tuotteet. Lisäksi tämä tuote voi tarjota keholle joukon arvokkaita vitamiineja ja mineraaleja.
Lisäksi spirulina voi toimittaa keholle alfalinoleenihappoa, joka myös stimuloi immuunijärjestelmää taistelemaan haitallisia bakteereja ja viruksia vastaan. Tuote sisältää myös fenolisia yhdisteitä (joihin kuuluvat c-fikotsyaanini, r-fikotsyaanini ja alofikotsyaanini), jotka auttavat vähentämään syöpäriskiä tulevaisuudessa.
Kloori on makean veden levä, joka on rikas monista ravintoaineista. Se on kalliimpaa kuin spirulina sen pidemmän ja monimutkaisemman tuotantoprosessin vuoksi. Sen koostumuksessa voimme löytää muun muassa C-, D-, E- ja B-vitamiineja. Se on myös arvokas lähde: rautaa, kalsiumia, sinkkiä, fosforia ja jodia. Sen tummanvihreä väri johtuu klorofyllin läsnäolosta. Se sisältää yli kaksinkertaisesti nukleiinihappoa ja klorofylliä verrattuna spirulinaan, mutta vähemmän proteiinia ja hieman beetakaroteenia. CGF:n ansiosta se parantaa kasvuprosesseja lapsilla, ylläpitää terveyttä myöhäisessä iässä, parantaa vammoja ja lisääntyy, kun se on kärsinyt sairauden tai rappeutuvan tilan vuoksi. Klorofylli tarjoaa uudistumista ja tulehdusta ehkäisevää vaikutusta. CGF:n stimuloivan immuunijärjestelmän ja klorofyllin antiviraalisten vaikutusten yhdistelmä tarkoittaa, että kloori auttaa monissa virusten ja sienten esiintymiseen liittyvissä asioissa.
Kaneliöljy on eteerinen öljy, joka saadaan tislaamalla savunruskeaa kuorta tai ceyloninkanelipuun lehtiä vesihöyryllä. Sillä on erittäin miellyttävä, intensiivinen ja mausteinen tuoksu. Kanelissa olevat eteeriset öljyt vaikuttavat myönteisesti aivojen toimintaan, muistiin ja keskittymiseen. Dynaaminen vaikutus on haitallinen bakteereille ja sienille. Siksi sitä käytetään vaikuttavana aineena ärsytys- ja ihosairauksissa. <strong> Käyttö </strong> Kaneliöljy on loistava lisä kotitekoisiin kosmetiikkamaskiin iholle ja hiuksille. Sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi hyttysenpuremien torjuntaan. <strong> Huomautukset </strong> Säilytä viileässä paikassa. Älä altista suoraan auringonvalolle. Vain ulkoiseen käyttöön.
Spirulina 250mg 1000 tablettia + Chlorella 250mg 1000 tablettia - Paketti - Spirulina on sinivihreä mikrolevä, joka kuuluu syanobakteerien ryhmään ja sisältää suuria määriä proteiinia. Se sisältää enemmän klorofylliä kuin muut kasvit. Se sisältää myös 8 eksogeenista ja 10 endogeenista aminohappoa sekä eniten beetakaroteenia ja nukleiinihappoja (DNA ja RNA) kaikista eläin- ja kasviruoista. Lisäksi se sisältää linolihappoa, arakidonihappoa sekä B-vitamiineja. Chlorella on ravinteita, vitamiineja ja mineraaleja sekä eksogeenisia aminohappoja sisältävä mikrolevä. Se sisältää myös klorofylliä.
Seesamilla on käyttöä lääketieteessä, kosmetiikassa ja keittiössä ravintoaineiden runsauden ansiosta. Seesaminsiemenet voivat olla valkoisia, punaisia, ruskeita tai mustia, ja keittiöissä kohtaamme useimmiten valkoisia ja mustia. Seesaminsiemenet antavat ruoille erityistä aromia ja pähkinäistä makua. Ne ovat pääraaka-aine tahinissa - seesampastassa, jota lisätään mm. hummukseen ja halvaan. Seesamoli, seesaminoli ja seesamina, jotka ovat siemenissä luonnollisia antioksidantteja, tekevät seesamista erittäin vastustuskykyisen härskiintymiselle. Siemenet ovat runsaita rasvassa ja niitä käytetään seesamiöljyn valmistukseen. Seesaminsiemenet ovat kalsiumin aarreaitta, joka vahvistaa luita. Ne ovat myös rikkaita antioksidanttien ja fytosterolien lähteitä, jotka ovat välttämättömiä sydämen normaalille toiminnalle. Seesaminsiemenet sisältävät A-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6 ja B9), E-vitamiinia sekä mineraaliyhdisteitä: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, kuparia, kaliumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa. Siementen mineraalirikkaus tekee niistä erinomaisen lisän ruokavalioon ja niillä on monia terveyshyötyjä.
Pähkinät ovat puun hedelmän siemeniä, jota kutsutaan Länsi Naneriksi tai lännen pähkinöiksi. Ne ovat mangojen ja pistaasipähkinöiden serkkuja ja niitä viljellään useimmissa trooppisen vyöhykkeen maissa. Pähkinöiden hankinta on monimutkaista ja aikaa vievää. Pähkinät ovat todellinen mineraalilähde: magnesiumia, fosforia, sinkkiä, mangaania, kuparia, rautaa, seleeniä, kaliumia, kalsiumia ja vitamiineja: K1-, E- ja B-ryhmän vitamiineja. Korkean B-vitamiinipitoisuuden ja magnesiumin ansiosta pähkinöillä on myönteinen vaikutus muun muassa hermostoon. Korkea kaliumpitoisuus tarkoittaa, että pähkinöillä on myönteinen vaikutus riittävän veden ylläpitämiseen ja elektrolyyttien hallintaan, ja ne estävät liiallisen veden kertymisen kehoon (mikä vähentää jalkojen, käsien ja kasvojen turvotusta, vesikeliä jne.). Pähkinöiden E-vitamiini- ja sinkkipitoisuus on tärkeä kaikille, jotka välittävät ihonsa kunnosta tai
C-vitamiini, tai askorbiinihappo, on ravintolisä irtotavarana. C-vitamiini on hyvin tunnettu ja sitä käytetään ei vain lääketieteessä. Sitä on myös käytetty kosmetiikassa: voimakkaana antioksidanttina se taistelee vapaita radikaaleja vastaan, jotka ovat vastuussa ihon ikääntymisprosessista. Ihmisen elimistö ei tuota C-vitamiinia, joten meidän on tarjottava sille ravintolisät ja ruokavalio. C-vitamiinin puutteet voivat johtaa useisiin oireisiin: lisääntynyt väsymyksen tunne, lihas- ja nivelkipu, taipumus mustelmiin, pehmenneet ja heikentyneet ikenet, immuunijärjestelmän heikkeneminen ja vakavimmissa tapauksissa skorbuutti. Miten kehomme? C-vitamiini yhdistetään useimmiten flunssaan, jossa sitä yleensä tarjoillaan. Valitettavasti se ei täytä suojaavaa roolia, kun infektio on jo kehittynyt, kun taas sen säännöllinen saanti vähentää flunssan ja infektioiden riskiä.
Adaptogeenit ovat ei-myrkyllisiä kasveja, jotka erottuvat erityisellä vaikutuksellaan ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien yhteinen ominaisuus on poistaa stressin vaikutuksia ja auttaa kehoa sopeutumaan ei-toivottuihin ulkoisiin olosuhteisiin. Jeżylava on lääkeherkkusieni, joka kuuluu seisovaan makrosienikuntaan (<em> basidomycota </em>) Soplowy-perheeseen (<em> Hericiaceae </em>). Sitä on käytetty satojen vuosien ajan kiinalaisessa lääketieteessä lääkkeenä maksalle, munuaisille, pernaan, mahalaukun sairauksiin sekä sydänsairauksiin. Lisäksi Soplówka-lisäravinteella on myönteinen vaikutus koko kehon vahvistamiseen. Leijonaharja tai lampaanpää on yhteydessä hedelmäkappaleen ulkonäköön, jonka koko on 10–30 cm. Siinä on lukuisia ohuita piikkejä, jotka ovat noin 2 mm leveitä ja useita senttimetrejä pitkiä.
Cashew-pähkinät ovat hedelmien siemeniä, jotka tulevat lännen cashew-puusta tai cashew-puusta. Ne ovat mango- ja pistaasipähkinöiden serkkuja ja niitä viljellään useimmissa trooppisissa maissa. Cashew-pähkinöiden kerääminen on monimutkainen ja aikaa vievä prosessi.
Cashew-pähkinät ovat todellinen mineraalilähde - magnesium, fosfori, sinkki, mangaani, kupari, rauta, seleeni, kalium, kalsium sekä vitamiinit - K1, E ja B-ryhmän vitamiinit. Suuren B-vitamiinipitoisuuden ja magnesiumin ansiosta cashew-pähkinöillä on myönteinen vaikutus mm. hermostoon. Korkea kaliumtaso tekee cashew-pähkinöistä hyödyllisiä veden ja elektrolyyttien tasapainon ylläpitämisessä ja ne estävät liiallista veden kertymistä kehoon (mikä vähentää turvotusta jaloissa, käsissä ja kasvoissa, vesikeliä jne.). Cashew-pähkinöiden E-vitamiini- ja sinkkipitoisuus on tärkeä kaikille, jotka huolehtivat ihonsa kunnosta tai joilla on akneongelmia - säännöllinen cashew-pähkinöiden nauttiminen vähentää ihon rasvaisuutta, ja siten myös s...
Inuliini on luonnollisesti esiintyvä monivilja, jota ihmiset eivät pysty消化amaan, minkä vuoksi se toimii ravintokuituna. Sitä esiintyy joidenkin kasvien (sikuri, Jerusalem-artisokka, artisokka, voikukka, sipuli, valkosipuli, banaanit) juurissa ja mukuloissa. Useimmiten se saadaan sikurista. Inuliini on vähäkalorinen ja hienovaraisesti makea. Koska se on kymmenen kertaa vähemmän makeaa kuin sokeri, sitä ei yleensä käytetä korvikkeena. Inuliinia käytetään geelinä, se paksuntaa ja stabiloi aineita. Inuliinin lisääminen ruokaan vähentää kaloripitoisuutta, hillitsee ruokahalua ja lisää kylläisyyden tunnetta. Tämän ansiosta se parantaa hallintaa kulutettavan ruoan määrästä. Se toimii ihmisillä, joilla on vähäkalorisia dieettejä. Inuliini toimii prebioottina, stimuloi normaalin suoliston bakteeriflooran kehittymistä ja vaikuttaa siten myönteisesti terveyteen.
Pekaanipähkinät luokitellaan yhdeksi jalommista pähkinälajeista. Ne olivat tärkeä osa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen ruokavaliota. Pähkinöillä on hieman makea ja voinen maku, joten ne sopivat erinomaisesti erilaisiin piirakoihin, jälkiruokiin ja suklaisiin. Ne ovat myös tunnetun pekaanipiirakan (pecan pie) ainesosa, jota valmistetaan Kiitospäivänä.
Noin 90 % pekaanipähkinöiden sisältämistä rasvoista on terveellisiä, kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Kertatyydyttymättömät rasvahapot ovat välttämättömiä ihon terveydelle ja verenkiertoelimistön normaalille toiminnalle. Ne alentavat LDL-kolesterolin (ns. huono kolesteroli) tasoa, mikä suojaa ateroskleroosin kehittymiseltä.
Pekaanipähkinät sisältävät vitamiineja: C, E, K sekä B-ryhmän vitamiineja, ja mineraaleja kuten magnesiumia, mangaania ja kuparia. Mangaani tukee hermostoa ja nopeuttaa kolesterolin aineenvaihduntaa, kun taas kupari on välttämätöntä kollageenin ja elastaanin synteesille, mikä vaikuttaa ihomme hyvään kuntoon.
On tärkeää muistaa, että pekaanipähkinät ovat erittäin terveellisiä, mutta myös erittäin kalorisia.
Eritritoli, elintarviketeollisuudessa merkittynä E968, käytetään paitsi makeutusaineena myös täyteaineena, sakeuttajana, makua parantavana aineena ja joskus tuotteen jäätymispisteen alentamiseen.
Sitä käytetään myös lääketeollisuudessa lääkkeiden komponenttina, erityisesti tablettikuorina tai vaikuttavien aineiden kantajana. Lisäksi sitä käytetään ainesosana hammastahnoissa ja suuvesissä.
Inuliini on luonnollisesti esiintyvä polysakkaridi, jota ihmiset eivät sulata, minkä vuoksi se toimii ravintokuituna. Sitä esiintyy joidenkin kasvien juurissa ja mukuloissa (sikuri, maa-artisokka, artisokka, ohdake, sipuli, valkosipuli, banaanit), ja se saadaan useimmiten sikurista. Inuliini on vähäkalorinen ja sillä on hienovarainen makeus. Koska se on kymmenen kertaa vähemmän makeaa kuin sokeri, sitä ei yleensä käytetä sokerin korvikkeena. Inuliinia käytetään hyytelöivänä, sakeuttavana ja stabiloivana aineena. Inuliinin lisääminen ruokaan vähentää sen kaloripitoisuutta, hillitsee ruokahalua ja lisää kylläisyyden tunnetta. Tämän ansiosta se parantaa syömisen hallintaa. Se on hyödyllinen laihduttajille. Inuliini toimii prebioottina, stimuloiden suoliston normaalin bakteerikannan kehittymistä ja vaikuttaen näin myönteisesti terveyteen.
<strong>Koostumus:</strong> Inuliini 92,4 %, glukoosi, fruktoosi, sakkaroosi
<strong>Käyttö:</strong> Kuluta 20g päivittäin.
Super herkulliset ja erittäin terveelliset kaurahiutaleet tulisi löytyä jokaisesta keittiöstä. Ne ovat monien tärkeiden ravintoaineiden lähde. Niiden nauttiminen tarjoaa keholle suuria määriä kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Ne ovat erinomainen ravintokuidun lähde, joka parantaa ruoansulatusprosesseja ja ehkäisee ummetusta, sekä beetaglukaania, jolla on myönteinen vaikutus lipidien ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan. Kaurahiutaleet tarjoavat aivo- ja hermosoluille annoksen B6-vitamiinia, joka parantaa muistia ja keskittymistä sekä nopeuttaa tiedon omaksumista. B1-vitamiini ja pantoteenihappo torjuvat kasvavaa väsymystä ja ärtyneisyyttä sekä fyysisen että henkisen rasituksen aikana. Kaurassa on myös aineita, jotka vaikuttavat masennusta ehkäisevästi ja poistavat huonoa oloa (mainitut B-vitamiinit sekä seleeni ja magnesium, jotka ovat välttämättömiä aivoille ja hermojärjestelmälle). Säännöllinen kaurahiutaleiden nauttiminen vähentää veren kolesterolin imeytymistä.
Psyllium-isoäiti, jota kutsutaan myös Välimeren isoäidiksi, on erinomainen ravintokuidun lähde, ja se sisältää myös runsaasti proteiinia. Sitä käytetään ruoansulatusjärjestelmän toiminnan parantamiseen. Lisäksi kuitu lisää kylläisyyden tunnetta. Kosketuksessa veden kanssa siemenet peittyvät limalla ja muodostavat geeliä, joka auttaa suolistosairauksissa. Se parantaa suoliston bakteerikantaa, suojaa ja on tulehdusta ehkäisevä.
3G - 10%
Saturated fatty acids 1g - 5%
Carbohydrates 13g - 5%
Including sugars < 0.6g < 1%
Protein 14g - 28%
Fiber 51g
Salt < 0.01g < 1%
*RWS - Viiteruoka
<strong>Käyttö</strong>
Tuote on valmis syötäväksi valmistamisen jälkeen: 2-3 teelusikallista psylliumia kaadetaan lasilliseen mehua tai vettä, annetaan seistä noin 20 minuuttia ja sitten juodaan. Tuotteen kulutuksen yhteydessä on tärkeää juoda runsaasti vettä, vähintään 1,5 litraa.
Mantelit tunnetaan ympäri maailmaa ei vain erinomaisen maun vuoksi, vaan ennen kaikkea niiden poikkeuksellisen ravinteikkaan sisällön ansiosta, joka on arvokasta terveydelle. Tätä tuotetta kuluttavat usein ihmiset, jotka kiinnittävät erityistä huomiota ravitsemukseensa ja vartalon ulkonäköön. Lisäksi mantelit ovat suosittuja ihmisten keskuudessa, jotka kamppailevat päivittäisen liiallisen stressin kanssa. Paahdetut suolatut mantelit on valmistettu suolaisten ja terveellisten välipalojen ystäville. Koska mantelit ovat melko kaloripitoisia, on suositeltavaa, että emme kuluta päivittäin yli 40 g mantelisiemeniä. <Span Class = "Apple-Space" Convertido " > </span> Mantelit ovat erinomainen vitamiinien aarreaitta. Niistä löydämme muun muassa B-vitamiineja, kuten: tiamiinia, riboflaviinia, niasiinia, foolihappoa ja B6-vitamiinia. Lisäksi mantelit tarjoavat kehollemme arvokkaita E- ja A-vitamiineja. Lisäksi mantelit voivat tarjota suuren annoksen energiaa ja B-vitamiineja (vastaa...
Superherkullista ja äärimmäisen terveellistä kaurapuuroa tulisi löytyä jokaisen keittiöstä. Ne ovat monien tärkeiden ravintoaineiden lähde. Niiden kulutus tarjoaa keholle suuria määriä kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Ne ovat erinomainen ravintokuidun lähde, joka parantaa ruoansulatusprosesseja ja ehkäisee ummetusta, sekä beetaglukaania, jolla on myönteinen vaikutus lipidien ja hiilihydraattien hallintaan. B1-vitamiini ja pantoteenihappo torjuvat kasvavaa väsymystä ja ärtyneisyyttä sekä fyysisen että henkisen rasituksen aikana. Kaurassa on myös masennusta ehkäiseviä ja huonoa mielialaa poistavia aineita (mainitut B-vitamiinit sekä seleeni ja magnesium, jotka ovat tarpeen aivoille ja hermoston toiminnalle). Säännöllinen kaurapuuron kulutus vähentää veren kolesterolin määrää. 1G - 10% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 1.2g - 6% hiilihydraatit 63g - 24%, mukaan lukien sokerit 0.9g - 1% proteiini 7g - 24% kuitu 11.9gsol 0.