Tuotteet hakusanalla elintarvikkeet (1282)

Luomu Moringajauhe - Luomu Moringajauhe

Luomu Moringajauhe - Luomu Moringajauhe

Alkuperä Moringapuu, joka tunnetaan myös nimellä rumpupuu, on kotoisin Intiasta, Nepalista ja Pakistanista. Nykyään sitä viljellään myös näiden alueiden ulkopuolella. Sitä löytyy trooppisesta Afrikasta, Etelä-Amerikasta, Keski-Amerikasta, Karibialta ja suurelta osin Kaakkois-Aasiasta. Moringa oleifera tunnetaan erityisesti tärkeänä ravintolähteenä. Sitä kuvataan 'trooppisten alueiden luonnolliseksi ravinnoksi'. Puulla on monia käyttötarkoituksia perinteisessä lääketieteessä Aasiassa ja Länsi-Afrikassa, ja se tuottaa syötäviä palkoja, jotka maultaan muistuttavat parsaa. Käsittely Moringan lehdet kerätään luomupuista Intiassa. Lehdet lajitellaan, sen jälkeen ne pestään, valutetaan ja kuivataan varjossa. Lehdet jauhetaan lopuksi erittäin hienoksi jauheeksi. Maku ja käyttö Tämä Intiasta peräisin oleva moringajauhe on kirkkaan vihreää ja siinä on raikas maku. Maku muistuttaa pinaatin makua. Morin…
Luomuhampunsiemenet kuorittuna

Luomuhampunsiemenet kuorittuna

Alkuperä ja historia Hamppusiemen Hamppusiemen, joka liittyy mulperipuun kanssa, on yksi maailman vanhimmista tunnetuista lääkekasveista. Toisin kuin muu hamppukasvi, kuten marihuana, sillä ei ole psykoaktiivista vaikutusta. Siementä pidetään helposti syötävänä ja helposti sulavana proteiinin muotona sen korkean edestiinipitoisuuden vuoksi. Siemenellä on hienovarainen pähkinäinen maku, jota voidaan myös kuvailla kermaiseksi. Tuotantoprosessi Hamppusiemen Näin ollen tuotanto alkaa Cannabis Sativa -kasvin viljelystä. Kasvava hamppu sisältää lähes ei-psykoaktiivisia aineita. Itse asiassa, kasvit ilman näitä aineita sisältävät paljon enemmän kuitua. Terveelliset ominaisuudet Hamppusiemen ja sovellukset Hamppusiemen sisältää monia aminohappoja ja on rikas proteiinien, vitamiinien ja mineraalien lähde. Hamppusiemenin välttämättömät aminohapot ovat erittäin tärkeitä kehollesi, ja voit saada niitä vain ruoasta. Hamppusiemen on yksi rikkain ja paras kasvipohjainen proteiinin lähde, vitamiini...
Ohraheinäjauhe (EU) Luomu - Ohraheinäjauhe (EU) Luomu

Ohraheinäjauhe (EU) Luomu - Ohraheinäjauhe (EU) Luomu

Ominaisuus ja historia Ohraheinä Ohraheinä on ruoho, joka kasvaa EU:ssa. Sadonkorjuu Ohraheinä Kun kasvi valmistautuu lisääntymisvaiheeseen, kaikki ravinteet kerääntyvät versoihin. Se on hetki, jolloin on aika korjata sato. Nämä ravitsevat versot käsitellään meidän vehnäruohopulveriksi. Ohra on viljelty jo tuhansia vuosia ja se oli yksi ensimmäisistä viljelykasveista, jotka on kotiutettu ihmiskäyttöön. On todettu, että muinaiset egyptiläiset korjasivat sekä ohran että nuoria versoja, ja Raamatussa on viittauksia ohrakasvin käyttöön tärkeänä uskonnollisena uhrauksena. Terveelliset ominaisuudet Ohraheinä ja sovellukset Ohraheinä on runsas kuitujen, proteiinien, raudan, kuparin, aminohappojen, entsyymien ja klorofyllin lähde. Proteiini edistää lihasmassan kasvua ja ylläpitoa sekä vahvojen luiden säilyttämistä. Kupari kuljettaa happea kehossa, mutta tukee myös kognitiivista toimintaa...
Koko Luomu Pellavansiemen

Koko Luomu Pellavansiemen

Linssin alkuperä Linssi on pellavan siemen, kasvi, jota on viljelty pitkään. Linssiä kasvatetaan ravinto- ja kuitukasvina alueilla, joilla on lauhkea ilmasto. Sopivimmat pellavamaat, lukuun ottamatta alluvia, ovat syviä savimaita, joissa on korkea orgaanisen aineen pitoisuus. Pellava kasvaa usein juuri vedenpinnan yläpuolella karpalosuoissa. Raskas savi ei sovellu, eikä myöskään sora- tai kuivia hiekka-alueita. Koko linssin tuotantoprosessi Koko linssisiemeniä varten kasvatettu pellava saa kypsyä, kunnes siemenkapselit ovat keltaisia ja juuri alkavat halkeilla, sitten se korjataan. Tämä voidaan tehdä leikkaamalla vain kasvien päät tai koko kasvi. Korjuun jälkeen linssisiemenet puhdistetaan ja ne ovat valmiita pakattavaksi. Linssin terveelliset ominaisuudet Linssi sisältää vitamiineja B1 ja B2, kaliumia, sinkkiä, kalsiumia, magnesiumia, omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Lisäksi linssi, joka on kasviperäinen tuote, sisältää monia erilaisia ja välttämättömiä...
Luomu Kaakaovoi Blokki

Luomu Kaakaovoi Blokki

Historia ja alkuperä Kaakaopapu (Theobroma) kerättiin ensimmäisen kerran olmekien toimesta Meksikossa jo vuonna 1000 eaa. Silloin sitä käytettiin pääasiassa vahvistavien juomien valmistamiseen. Vuosien saatossa mayat ja atsteekit omaksuivat tämän käytön kulttuureihinsa. Kaakaosta tuli osa seremoniallisia rituaaleja, ja kaakaopavut olivat maksuväline. 1500-luvulla espanjalaiset toivat kaakaon Eurooppaan. 1600-luvun puolivälissä siitä tuli suosittu juoma. Kaakaopuita alettiin viljellä Aasiassa ja Länsi-Afrikassa erilaisten eurooppalaisten siirtokuntien kautta, sillä Euroopassa oli kasvava kysyntä suklaalle. Kaakaopapu on raaka-aine, jota käytetään suklaan tuotannossa. Nämä kaakaopavut ovat peräisin Etelä-Amerikan trooppisilta alueilta (Ecuador). Theobroma cacao -puu on pyhä mayojen ja atsteekkien keskuudessa. Puusta kerätään kaakaopavut käsin, ja raakapavut puhdistetaan luonnonvedessä ja valitaan parasta laatua varten. Tämä prosessi varmistaa, että ravinteet...
Luomu Sitruunaruohopulveri - Luomu Sitruunaruohopulveri

Luomu Sitruunaruohopulveri - Luomu Sitruunaruohopulveri

Alkuperä Sitruunaruoho, joka tunnetaan myös nimellä Sereh, on trooppinen kasvi Kaakkois-Aasiasta, jolla on voimakas sitrushedelmän maku ja tuoksu. Tämä mauste on yleisesti käytössä indonesialaisessa, thaimaalaisessa, surinamelaisessa ja vietnamilaisessa keittiössä. Tämä sitruunaruohojauhe on peräisin Egyptistä. Käyttö Sitruunaruoho (Cymbopogon citratus) on yleisesti käytössä keitoissa ja curryissa, mutta se maistuu myös erinomaisesti linnunlihan, naudanlihan ja kalan kanssa. Se antaa raikasta hapokkuutta, joka syventää mausteisten tai makeiden ruokien makua. Kuivattamalla ja jauhamalla kasvin varret saadaan pehmeän vihreää jauhetta. Jauhettu sitruunaruoho on tiiviimpää ja voimakkaamman makuista kuin tuore sitruunaruoho, joten ole varovainen jauheen määrän kanssa ja lisää sitä varovasti ruokaan. Voit myös valmistaa sitruunaruoho-teetä. Curaçaolla tätä teetä on juotu jo vuosikymmeniä. Lisäksi sitruunaruoho raikastaa hengitystäsi huomattavasti!
Luomu Sitruunankuorijauhe

Luomu Sitruunankuorijauhe

Alkuperä Sitruunankuorijauhe valmistetaan sitruunan kuoresta. Sitruuna on sitruunapuun (Citrus Limonum) hedelmä. Sitruuna on kotoisin Aasiasta, mutta se on nykyään yleinen Välimeren alueella ja Amerikassa. Tämä sitruunankuorijauhe tulee Chilestä. Sitruunankuori sisältää jopa 10 kertaa enemmän välttämättömiä ravintoaineita kuin sitruunan mehu. Ravinteet ja käyttötarkoitukset Sitruunankuorijauhe sisältää A- ja C-vitamiineja sekä mineraaleja, kuten magnesiumia ja kalsiumia. Lisäksi sitruunankuori sisältää myös kaliumia ja beetakaroteenia. Sekä sitruunankuoren keltainen että valkoinen osa käytetään tässä jauheessa, mikä voi antaa sille kitkerän maun. Korkea C-vitamiinipitoisuus yhdessä läsnä olevien flavonoidien kanssa varmistaa, että tämä tuote on terveellinen lisä mihin tahansa ateriaan. Tätä sitruunankuorijauhetta voidaan lisätä moniin erilaisiin ruokiin, kuten salaatteihin, jälkiruokiin, leivonnaisiin ja liharuokiin. Tätä tuoretta maustetta käytetään myös usein teessä.
Inkivääripalat 3-6 mm Luomu

Inkivääripalat 3-6 mm Luomu

Inkiväärin alkuperä ja historia Inkivääri on viljelty juurikasvi. Tämä tarkoittaa, että sitä ei esiinny luonnossa. Kuitenkin inkivääri on ollut olemassa hyvin pitkään. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merialueilla Kaakkois-Aasiassa noin 3000 vuotta ennen Kristusta. Kiitos esihistoriallisen merimuuton, austronesialaiset laajensivat alueitaan Madagaskarista Havaijille vuoteen 1500 eKr. asti. Ja näiden muuttojen aikana inkiväärijuuri tuli mukaan. Noin ensimmäisellä vuosisadalla eKr. inkivääri saapui ensimmäisen kerran Eurooppaan Intian kautta. Nykyään suurin osa maailman inkiväärintuotannosta tapahtuu Intiassa. Inkiväärin ominaisuudet Inkivääri on sukua kurkumalle, kardemummalle ja galangalille. Inkivääriä käytetään yrttilääkkeenä ja monipuolisena mausteena. Sitä käytetään teessä, vihannesten maustamiseen, makeisissa ja alkoholijuomissa, mutta myös käsiteltynä etikassa (kuten suolakurkkujen valmistuksessa). Terveelliset ominaisuudet Inkivääri tunnetaan tulehdusta ehkäisevästä vaikutuksestaan ja sen positiivisista vaikutuksista...
Koko Luomu Pellavansiemen - Koko Luomu Pellavansiemen

Koko Luomu Pellavansiemen - Koko Luomu Pellavansiemen

Linjansiemenen alkuperä Linjansiemen on pellavan siemen, ja tämä kasvi on ollut viljelyssä jo pitkään. Linjansiemeniä kasvatetaan ravinto- ja kuitukasvina alueilla, joilla on kohtuullinen ilmasto. Pellavalle parhaiten soveltuvat maaperät, alluviaalisten lisäksi, ovat syviä savimaita, joissa on korkea orgaanisen aineksen pitoisuus. Pellava kasvaa usein vedenpinnan yläpuolella karpalo-soilla. Raskas savi ei sovellu, eikä myöskään kivimäiset tai kuivat hiekka-alueet. Koko linjansiemenen tuotantoprosessi Pellavaa, jota kasvatetaan koko linjansiemeneksi, saa kypsyä, kunnes siemenkodat ovat keltaisia ja alkavat juuri halkeilla, minkä jälkeen se korjataan. Tämä voi tapahtua leikkaamalla vain kasvien latvat tai koko kasvi. Korjuun jälkeen linjansiemenet puhdistetaan ja ne ovat valmiita pakattavaksi. Linjansiemenen terveelliset ominaisuudet Linjansiemen sisältää B1- ja B2-vitamiineja, kaliumia, sinkkiä, kalsiumia, magnesiumia, omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Lisäksi linjansiemen sisältää kasvi…
Glukoosi DE 97 Dekstroosijauhe Hieno Luomu

Glukoosi DE 97 Dekstroosijauhe Hieno Luomu

D-glukoosi Glukoosi on luonnollisesti esiintyvä kemiallinen yhdiste. Tätä glukoosijauhetta kutsutaan myös D-glukoosiksi. D-glukoosia kutsutaan myös rypälesokeriksi tai dekstroosiksi. D-glukoosi on monosakkaridi (yksinkertainen sokeri), hiilihydraattien alaluokka. Se on tärkeä energianlähde. Glukoosia valmistavat kasvit ja suurin osa levistä fotosynteesin avulla (valon muuttaminen hiilihydraateiksi). Dekstroosi Ekvivalentti (DE) Glukoosin DE-numero kertoo jotain glukoosin sitoutumisvoimasta ja makeusvoimasta, ja se riippuu hydrolyysin asteesta. Tärkkelys muutetaan glukoosiksi hydrolyysin avulla. Mittakaavassa 0 - 100, 0 on puhdasta tärkkelystä ja 100 puhdasta glukoosia. Mitä alhaisempi numero, sitä korkeampi tuotteen sitoutumisvoima. Mitä korkeampi numero, sitä korkeampi makeusvoima. Käyttö Glukoosi voidaan imeä suoraan ohutsuolesta verenkiertoon. Kun se kiertää veressä, glukoosi otetaan käyttöön...
Luomu Auringonkukkaöljy Deodorisoiva

Luomu Auringonkukkaöljy Deodorisoiva

Puristettu Auringonkukkaöljy Meidän luomuauringonkukkaöljymme on puristettu auringonkukansiemenistä, jotka on hankittu Euroopasta. Deodorisoidun auringonkukkaöljyn tuotantoprosessi Eganic auringonkukkaöljy suodatetaan, deodorisoidaan ja värjätään höyrykäsittelyn sekä luonnollisen valkaisumaaperän, aktiivihiilen ja sitruunahapon avulla. Deodorisoidun auringonkukkaöljyn erityispiirteet Auringonkukkaöljy on neutraali maultaan ja makultaan, joten se sopii erinomaisesti leivontaan ja paistamiseen. Se on myös ihanteellinen ruokaöljy kasvissyöjille ja vegaanille. Auringonkukkaöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia.
Mustat Chia-siemenet Luomu - Mustat Chia-siemenet Luomu

Mustat Chia-siemenet Luomu - Mustat Chia-siemenet Luomu

Chia Siemenet Musta Luomu Chia siemenet ovat pieniä ja mustia. Kun liotat niitä vedessä, ne muuttuvat tahmeiksi tai geelimäisiksi. Kasvin tieteellinen nimi, josta luomuchia siemeniä kerätään, on Salvia Hispanica. Nimestä huolimatta ne ovat alun perin kotoisin Etelä-Amerikasta ja Meksikosta (Latinalaisesta Amerikasta). Nykyään kasveja viljellään ympäri maailmaa. Chia siemeniä on kulutettu jo 1500-luvulta lähtien, muun muassa energian ja kestävyyden vuoksi. On nyt selvää, että Chialla on todella korkea ravintoarvo. Chia siementen käyttö Chia siemenet ovat yleensä ruskeita, vaikka ne ovat usein myös mustia ja joskus jopa valkoisia. Koska ne muuttuvat geelimäisiksi, kun niihin lisätään vettä, niitä voidaan käyttää keittiössä munien korvikkeena sakeuttamisaineena ja emulgointiaineena. Chiaa voit ostaa suurissa erissä Vehgrosta. Chia siemenet säilyvät pitkään ja ovat edullisesti hinnoiteltuja. Chia siemeniä voit jauhaa tai käyttää kokonaisina…
Luomu Panela Sokeri

Luomu Panela Sokeri

Panela-sokerin alkuperä Panela-sokeri on alun perin kotoisin Keski- ja Etelä-Amerikasta. Sen miellyttävä makeus, kirkas karamelli ja kevyt raikkaus täydentävät hienovarainen lakritsimaun. Panela-sokerin tuotantoprosessi Panela-sokeri saadaan puhtaasta sokeriruokomehusta, jolloin useat arvokkaat ainesosat, kuten vitamiinit ja mineraalit, eivät katoa. Tuotteen terveelliset ominaisuudet ja käyttötarkoitukset Panela ei ole jalostettu. Tämä tarkoittaa, että kaikki vitamiinit ja mineraalit ovat edelleen tallella. Panela-sokerilla on kultainen keltainen tai karamellinvärinen sävy. Kolumbiassa luomupanela-sokeria käytetään erityisesti kuumissa ja kylmissä juomissa. Halutun makeuden mukaan oikea määrä sekoitetaan kylmään tai kuumaan veteen.
Kanelijauhe Cassia BA Luomu - Kanelijauhe Cassia BA Luomu

Kanelijauhe Cassia BA Luomu - Kanelijauhe Cassia BA Luomu

Alkuperä ja historia Kaneli on mauste, joka koostuu kanelipuun versoista saaduista sisäkuorista. Kanelista on olemassa monia erilaisia variantteja. Tunnetuimmat variantit ovat ceylon-kaneli ja kassia-kaneli. Näistä kassia-kaneli on voimakkaampaa ja makeampaa kuin ceylon-kaneli. Kaikki kanelijauhetyypit viljellään trooppisissa maissa. Meidän kassia-kanelijauheemme on peräisin Indonesiasta. Nimi kaneli tulee latinankielisestä sanasta canella, joka tarkoittaa tikku. Jo vuonna 2800 ennen Kristusta kanelia mainitaan. Myös muinaisessa Egyptissä kaneli oli tunnettu ja sitä käytettiin parfyymeissä. Vuonna 1580 portugalilaiset hallitsivat Ceylonia, entistä Sri Lankaa. Tällä heillä oli myös monopoli kanelikaupassa. Hollantilaiset onnistuivat perustamaan kaneliplantaaseja Indonesiaan, ja siitä lähtien Indonesia on vienyt 8000 tonnia kanelia vuodessa. Maku ja käyttö Kassia-kaneli, jota kutsutaan myös aidoksi kaneliksi, on syvän punainen väri ja e…
Luomu Palmusokeri - Luomu Palmusokeri

Luomu Palmusokeri - Luomu Palmusokeri

palmu-sokeri Sokerimehu saadaan palmun kukista. Arenga-palmua arvostetaan erittäin korkealaatuisen sokerimehunsa vuoksi. Käsittelyprosessi Palmut kasvatetaan osuuskunnassa, johon kuuluu useita viljelijöitä. Palmut kasvatetaan alueella, joka aiemmin oli poltettu ja on nyt muuttunut moderniksi kestäväksi sokerin tuotannoksi uusien palmuistutusten myötä. Monimutkaisella menetelmällä paksu mehu käsitellään Arenga-sokeriksi. Tätä sokeria toimittaa Masarang-säätiö, joka takaa korkeimmat palkat ja työskentelee jatkuvasti kestävän viljelyn puolesta. Lisäksi perustetut plantaasit tarjoavat uuden elinympäristön uhanalaisille eläinlajeille. Palmu-sokeri muistuttaa ruskeaa sokeria, mutta toisin kuin tavallinen pöytäsokeri ja ruskea sokeri, palmu-sokerissa on paljon enemmän mineraaleja, kuten magnesiumia ja kaliumia. Palmu-sokerin rakenne on verrattavissa fariinisokeriin ja siksi...
Luomu Parsakaalijauhe

Luomu Parsakaalijauhe

Alkuperä Broccoli Broccoli on vihannes, joka liittyy kukkakaaliin. Sana broccoli on italialaisen sanan 'broccolo' monikko. Broccolo tarkoittaa "kaalin kukkivaa päätä". Broccoli on peräisin primitiivisistä kulttuureista, joita viljeltiin Rooman valtakunnassa, ja se on todennäköisesti parannettu keinotekoisen valinnan kautta Etelä-Italian niemimaalla tai Sisiliassa. Tuotantoprosessi Broccoli-jauhe Viljelyn jälkeen broccolin hyvät ominaisuudet tiivistetään ja käsitellään broccoli-jauheeksi. Jauheella on tumma vihreä väri ja hieno sekä hieman terävä broccolin maku. Broccolin terveelliset ominaisuudet Broccolilla on terveellisiä ominaisuuksia, jotka voivat tukea kehon toimintaa. Broccoli sisältää suhteellisen suuren määrän kuitua, beetakaroteenia, kalsiumia ja C-vitamiinia; näillä ravintoaineilla on tärkeitä tehtäviä kehon tukemisessa sisältäpäin, kuten ruoansulatuksessa, solujen korjauksessa ja solujen suojaamisessa.
Luomu Ohraruohot (Uusi-Seelanti)

Luomu Ohraruohot (Uusi-Seelanti)

Ohraheinä Ohraheinä, joka tunnetaan myös nimellä ohraheinä, on ikivanha tuote, jota egyptiläiset ja roomalaiset jo söivät. Sillä on useita vaikutuksia kehoon, jotka tekevät siitä niin arvokkaan. Kolumbus otti sitä mukaansa Amerikkaan, ja siitä lähtien sitä on käytetty maailmanlaajuisesti erilaisissa tuotteissa. Esimerkiksi se on ainesosa viskissä ja oluessa. Ohraheinä muistuttaa vehnäheinää, mutta sisältää hieman enemmän klorofylliä ja antioksidantteja. Se valmistetaan tavallisen ohran kypsymättömistä lehdistä, joiden ohraa käytetään viljatuotteissa. Kun kasvi valmistautuu lisääntymisvaiheeseen varhaisen sadonkorjuun jälkeen, kaikki ravinteet kerääntyvät versoihin. Prosessoimme nämä ravinteikkaat versot ohraheinäjauheeksemme. Uuden-Seelannin versio tunnetaan korkeammasta laadustaan verrattuna muihin maailman ohraheinätyyppeihin.
Ceylonin Kanelijauhe Luomu

Ceylonin Kanelijauhe Luomu

Kanelijauhe Ceylon Luomu Luomukanelin ostaminen Ceylonista? Hyvä valinta. Kaneli on erittäin maukasta ja sopii sekä kylmiin että kuumiin ruokiin. Tämä mauste (latinalaiselta nimeltään "cinnamomum verum" - josta tulee englanninkielinen "cinnamon") valmistetaan niin sanotun kanelipuun versoista saaduista sisäkuorista. Lännen keittiössä kanelia käytetään pääasiassa makeiden ruokien maustamiseen, mutta on myös suolaisia ruokia, joihin Ceylon-kaneli sopii hyvin. Kaksi päätyyppiä kanelia Tiesitkö, että kanelia on kahta tyyppiä: Sri Lankan kanelia (jota kutsuttiin 'Ceylon-kaneliksi' vuoteen 1972 asti) ja Cassia-kanelia, joka on peräisin Kiinasta. Ceylonilla on rikkaampi, miedompi maku kuin Cassia-kanelilla. Tämä on yksi syy ostaa Ceylon-kanelia. Ceylon-kaneli on vaaleanruskeaa ja sillä on erityinen, mureneva paperimainen rakenne. Tämä kanelimuoto vapauttaa makean tuoksun, jota kuvataan usein erityisen miellyttäväksi. Kanelin tuotanto Kanelia uutetaan …
Tapiokamaltodekstriini DE 10 Luomu - Tapiokamaltodekstriini DE 10 Luomu

Tapiokamaltodekstriini DE 10 Luomu - Tapiokamaltodekstriini DE 10 Luomu

Mitä on maltodekstriini? Maltodekstriini on polysakkaridi (hiilihydraatti), ja sen ainutlaatuinen ominaisuus on, että se voi sitoa rasvoja ja öljyjä. Sitä käytetään ruoan ja juomien koostumuksen parantamiseen. Sitä käytetään myös joissakin välipaloissa, kuten esimerkiksi perunalastuissa. Maltodekstriiniä käytetään myös ravintolisänä jauhemaisessa muodossa urheilijoiden keskuudessa. DE-luokitus Maltodekstriinit luokitellaan niiden Dextrose Equivalent (DE) -arvon perusteella, ja niiden DE-arvo voi olla välillä 3–20. Alhaisen DE-arvon maltodekstriineillä on pitkiä glukoosiketjuja. Ne eivät ole makeita ja niillä on korkea lämpötilankestävyys. Mitä korkeampi DE-arvo, sitä lyhyempiä glukoosiketjuja ja siten makeampi maltodekstriini. Maltodekstriinit, joiden DE-arvo on enintään 10, katsotaan ei-makeiksi. Yli DE-arvon 20 ne ovat niin makeita, että niitä ei enää voida kutsua maltodekstriineiksi. Silloin niitä kutsutaan glukoosisiirapiksi. Maltodekstriini DE-10 tapiokatärkkelyksestä Tämä…
Luomu Pinaattijauhe

Luomu Pinaattijauhe

Pinaatti (Spinacia oleracea) Pinaattijauhe on yksi magnesiumin rikkaimmista lähteistä. Hyväksi luillesi! Lisäksi pinaattijauhe auttaa hallitsemaan näläntunnettasi. Se sisältää myös A- ja C-vitamiineja, kalsiumia, rautaa ja runsaasti kaliumia, mikä auttaa pitämään verenpaineesi normaalina. Koska pinaattijauhe sisältää paljon suurempia määriä hyviä aineita kuin tuore pinaatti, siitä tulee ajan myötä todella vahvemmaksi, aivan kuten Popeyestä!
Nutrikraft - Luomu Leijonanharjakapselit 450mg

Nutrikraft - Luomu Leijonanharjakapselit 450mg

Nutrikraft Leijonanharja Kapselit Luomu Hericium erinaceusta esiintyy Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Leijonanharjan väri vaihtelee valkoisesta vaalean oranssiin. Korjuun jälkeen se käsitellään hienoksi jauheeksi ja kapseloidaan Alankomaissa. Leijonanharja-sieni, joka tunnetaan myös nimellä Apinan pää tai Hericium, sisältää monia biovitaalisia aineita. Se sisältää kaikki kahdeksan välttämätöntä aminohappoa. Hedelmärungossa on 19 vapaata aminohappoa ja lukuisia mikroaineita. Sinkin, raudan, seleenin ja germaniumin myötä se on luonnollinen voimavara useille tärkeille aineille. Leijonanharja-sieni edistää aivojen kehitystä sen säätelevän vaikutuksen kautta stressivasteen aikana ja sen jälkeen. Se voi myös edistää myelinisaatiota, joka on prosessi, jossa signaalit siirtyvät hermojen kautta. Seleeni on tärkeä solujen suojaustekijä, sen antioksidanttinen potentiaali on korkea.
Kuorittuja Hamppusiemeniä Luomu - Kuorittuja Hamppusiemeniä Luomu

Kuorittuja Hamppusiemeniä Luomu - Kuorittuja Hamppusiemeniä Luomu

Alkuperä ja historia Hampunsiemen Hampunsiemen, joka kuuluu mulperiperheeseen, on yksi maailman vanhimmista tunnetuista lääkekasveista. Toisin kuin muu hampukasvi, kuten marihuana, sillä ei ole psykoaktiivista vaikutusta. Siementä pidetään korkeasta Edestinin prosenttiosuudesta johtuen helpoimpana syötävänä ja sulavana proteiinimuotona. Siemenellä on hienovarainen pähkinäinen maku, jota voidaan myös kuvailla kermaiseksi. Tuotantoprosessi Hampunsiemen Hampun tuotanto alkaa Cannabis Sativa -kasvin viljelystä. Viljeltävässä hampussa on lähes ei-psykoaktiivisia aineita. Kasvit, joissa ei ole näitä aineita, sisältävät nimittäin paljon korkeampia kuitupitoisuuksia. Terveelliset ominaisuudet Hampunsiemen ja sovellukset Luomuhampunsiemen sisältää runsaasti aminohappoja ja on rikas proteiinien, vitamiinien ja mineraalien lähde. Hampunsiemenissä olevat välttämättömät aminohapot ovat erittäin tärkeitä kehollesi, ja voit saada niitä vain ravinnosta. Hampunsiemen on yksi...
Junipers Koko itukäytön vähennetty Luomu

Junipers Koko itukäytön vähennetty Luomu

Historia Jalava (Juniperus Communis) on sypressiperheen havupuu. Sitä esiintyy luonnollisesti Benelux-maissa. Nimi Juniperus on kelttiläinen sana, joka tarkoittaa piikikästä. Ja piikikäs on jalavapensas. Communis tarkoittaa "yleistä." Jalavalla oli rooli esihistoriassa. Marjojen siitepölyä on löydetty maakerroksista noin vuosilta 13 500 - 12 100 eKr. Marjoja ja siemeniä on löydetty viemäreistä, mikä viittaa marjojen käyttöön mausteena. Käyttö Jalavalla on mausteinen, karvasmakea maku ja puumainen, karvasmakea tuoksu. Ne ovat rikkaita C-vitamiinin ja antioksidanttien lähteitä. Marjan muotoiset käpyhedelmät käytetään erilaisten juomien maustamiseen. Jalavaa käytetään juomien lisäksi myös marinadien ja hapankaalin valmistuksessa. Jalavamarjoja voidaan myös lisätä ravintolisien ja laihdutusvalmisteiden joukkoon. Koko jalavamarjoja voidaan käyttää esimerkiksi jogurteissa tai välipalana.
Luomu Tattarihiutaleet

Luomu Tattarihiutaleet

Tattarijauhon alkuperä Tattarijauho tulee tattarista (Fagopyrum esculentum), kasvista, joka menestyy eri puolilla maailmaa. Tattarilla on valkoisia tai vaaleanpunaisia kukkia. Tattaria voidaan käyttää aamiaiseksi, se sopii keksien leivontaan, sisältää runsaasti hiilihydraatteja ja on helposti sulavaa. Uskotaan, että tattari on peräisin Kiinasta, ja sitä alettiin viljellä ensimmäisen kerran noin 1000 eKr. 1400-luvulla Eurooppa tutustui myös tattariin. Lisätietoja tästä tuotteesta löytyy seuraavalta sivulta: Artikkeli Tattari Tattarijauhon käsittely Tattarin kuorittuja siemeniä pestään ensin hyvin ja asetetaan tarjottimille. Tämän jälkeen siemenet itävät hallituissa lämpö- ja kosteusolosuhteissa 24-48 tuntia tai kunnes itu on täysin kehittynyt. Nämä kehittyneet idut siirretään eri tarjottimille ja kuivataan …
Tomaattigranulaatti 1-3 mm Luomu

Tomaattigranulaatti 1-3 mm Luomu

Alkuperä Tomaatti on hedelmä, joka tulee tomaattikasvista (solanum lycopersicum). Tomaatit ovat peräisin Mesoamerikasta, jossa asteekkien ja mayojen esi-isät kasvattivat pieniä lajikkeita. Vuonna 1750 tomaatit olivat vielä keltaisia hedelmiä, mutta useiden risteytysten jälkeen niistä tuli punaisia. Ravinteet Tomaatit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, karoteeneja sekä vitamiineja B1, B2 ja B6. Ne sisältävät myös mineraaleja, kuten kaliumia, fosforia ja magnesiumia. Tomaattia syödään vihanneksena, ja se voi olla kuumaa tai kylmää. Tomaattien hyviä ominaisuuksia tiivistetään kuivaamalla ja käsittelemällä ne paloiksi, rakeiksi tai jauheeksi. Näitä voidaan lisätä moniin ruokiin. Käyttö kuivatuille tomaattirakeille: Kuivatut tomaattirakeet tarjoavat rikkaamman ja syvemmän tomaattimaun kuin tuoreet tomaatit ja tuottavat umami- räjähdyksen, kun niitä sekoitetaan pastakastikkeisiin, keittoihin, pataruokiin, dippikastikkeisiin, salaatinkastikkeisiin ja levitteisiin. Ne ovat myös herkullisia leivottuna leipiin ja bageliin.
Luomu Agavejauhe Inuliini

Luomu Agavejauhe Inuliini

Agave-kaktus Agave on kasvi, joka muistuttaa kaktusta ja kasvaa suurina määrinä Meksikossa. Kasvilla on pitkä historia lääkekasvina ja makeutusaineena. Lisäksi sen mehua käytetään tequilan valmistamiseen. Mikä on inuliini? Inuliini on liukoinen kuitu, jota esiintyy yleisesti erilaisissa vihanneksissa. Inuliinilla on erikoinen mutta positiivinen vaikutus immuunijärjestelmäämme. Koska inuliinia ei voida hajottaa omassa kehossamme, olemme riippuvaisia paksusuolessa olevasta bakteeriryhmästä, jolla on tarvittava entsyymi tähän. Inuliinin nauttiminen stimuloi tämän suolistobakteeriryhmän kasvua. Ja juuri tämä on outoa. Inuliini saa suolistobakteerit kasvamaan, mutta samalla se lisää vastustuskykyäsi muita bakteeriryhmiä vastaan. Tämä johtuu siitä, että suolistobakteerien kasvun aikana syntyy useita orgaanisia happoja, jotka vaikeuttavat 'huonojen' bakteerien ja mikrobien selviytymistä. Koska inuliini näin ollen stimuloi niin sanottua bifidoflooraa, o...
Mustat Luomu Chia-siemenet

Mustat Luomu Chia-siemenet

Chia-siemenet mustat Chia-kasvi on kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikasta, missä sitä viljeltiin ensimmäisen kerran yli 4000 vuotta sitten. Asteekit, mayat ja muut alkuperäiskansat käyttivät tätä tärkeää viljelykasvia laajasti. Chia-siemeniä syötiin kokonaisina, jauhettuna jauhoksi tai puristettuna, jotta saatiin ravitsevaa öljyä perinteiseen lääketieteeseen. Chia-siemenien koostumus tekee niistä ihanteellisen hitaasti vapautuvan energian lähteen, jossa on enemmän proteiinia ja omega-3-rasvahappoja kuin missään muussa kasvipohjaisessa ravinnossa. Chia-siemenien ominaisuudet Chia-siemenet sisältävät myös antioksidantteja ja erilaisia mineraaleja. Chia-siemenet ovat ympäröity liukoisella kuidulla ja voivat imeä jopa 7 kertaa oman painonsa verran vettä, luoden limamaista geeliä. Tämä saattaa selittää, kuinka chia voi tyydyttää ruokahalua niin pitkään, koska siemenet turpoavat täyttämään vatsan. Chia-siemenet sisältävät myös proteiinia, mineraaleja, rautaa, kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia.
Luomu ruokosokerijauhe

Luomu ruokosokerijauhe

Alkuperä ja historia Ruokosokeri Ruokosokeri on esivanhempien viljelylaji. Sitä viljeltiin ensimmäisen kerran austronesialaisilla merialueilla Kaakkois-Aasiassa noin 5000 vuotta ennen Kristusta. Kiitos esihistoriallisesta merimuutosta, austronesialaiset laajensivat alueitaan Madagaskarista Havaijille vuoteen 1500 eKr. asti. Ja näiden muutosten aikana ruokosokeri tuli mukaan. Sokeria valmistettiin ensimmäisen kerran ruokoista Pohjois-Intiassa. 800-luvulta eteenpäin muslimit ja arabikauppiaat levittivät ruokosokeria ympäri maailmaa. Keskiajalla ruokosokeri oli Euroopassa vallan statussymboli ja se laskettiin harvinaisten ja kalliiden mausteiden joukkoon. Miten Ruokosokeri (jauhe) valmistetaan? Ruokosokeria voi olla eri muodoissa. Riippuen siitä, kuinka paljon melassia suodatetaan alkuperäisestä tuotteesta, ruokosokerin väri vaalenee. Melassi on tuote, jota käytetään muun muassa ruisleivässä ja lakritsissa. Ruokosokerijauheen terveelliset ominaisuudet ja sovellukset…
Luomu Spirulina Jauhe - Luomu Spirulina Jauhe

Luomu Spirulina Jauhe - Luomu Spirulina Jauhe

Spirulina-jauhe Luomu Mitä spirulina oikeastaan on? Spirulina tai chlorella on monisoluisia syanobakteereja. Tämä ei ehkä sano paljon, mutta se on pieni elämänmuoto, joka esiintyy luonnollisesti Aasian, Etelä-Amerikan ja Afrikan järvissä ja joissa. Spirulina on yksinkertainen elämänmuoto, joka on ollut olemassa vuosisatojen ajan. Spirulinan erityispiirre on se, että se tuottaa energiaa auringonvalosta. Spirulina latinaksi tarkoittaa 'pientä spiraalia'. Tämä on levän muoto. Spirulinaa voidaan pitää erittäin menestyvänä elämänmuotona…
Ceylonin kanelijauhe orgaaninen - Ceylonin kanelijauhe orgaaninen

Ceylonin kanelijauhe orgaaninen - Ceylonin kanelijauhe orgaaninen

Kanelijauhe Ceylon Kanelia (cinnamomum verum) käytetään mausteena makeissa ruoissa, mutta se sopii myös suolaisiin ruokiin. Kaksi kanelityyppiä Kanelia on kahta tyyppiä: Sri Lankan kanelia (jota ennen vuotta 1972 kutsuttiin 'Ceylonin kaneliksi') ja Cassia-kanelia, joka on alun perin kotoisin Kiinasta. Ceylonilla on rikkaampi, miedompi maku kuin Cassialla, se on vaaleanruskeaa ja sillä on erityinen, mureneva paperimainen rakenne. Tämä kaneli levittää makeaa ja erityisen miellyttävää tuoksua. Kanelin tuotanto Kaneli valmistetaan niin sanotun kanelipuun versoista otetusta sisäkuoresta. Kun kuori on kuivattu, se kääritään putkiksi. Nämä putket myydään markkinoilla Ceylonin kanelitikkuna. Ceylonin kanelin ominaisuudet kaneli: - edistää painonpudotusta tyypin II diabeteksessa - auttaa alentamaan LDL-kolesterolitasoa - vaikuttaa positiivisesti verenpaineeseen