Adaptogeenit ovat myrkyttömiä kasveja, joilla on erityinen vaikutus ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien yleinen ominaisuus on poistaa stressin vaikutukset ja auttaa kehoa sopeutumaan haitallisiin ulkoisiin olosuhteisiin. Reishi kasvaa pääasiassa kuolleilla tai elävillä puilla ja niiden rungoilla. Suurin osa löytyy lehtipuista, kuten tammista ja pyökistä. Aikaisemmin tätä sientä kasvoi vain luonnollisissa olosuhteissa, ja se oli erittäin kallista, koska se on hyvin harvinaista. Viimeisten vuosikymmenten aikana sitä on viljelty kaupallisesti, mikä tekee siitä helpommin saatavilla. Monia tutkimuksia on tehty, joissa on osoitettu, että Reishin kyky säätelee immuunijärjestelmän toimintaa, tappaa syöpäsoluja tai torjuu sivilisaation sairauksien kehittymistä. Reishi sisältää monia vitamiineja ja mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä, kuparia, mangaania ja saksaa.
Kookoshiutaleet saadaan kookospalmun hedelmälihasta, joka ensin kuivataan ja sitten hierotaan pieniksi paloiksi. Lihassa on runsaasti ravinteita, kuten vitamiineja: C, E, K ja B-ryhmän vitamiineja, mineraaleja: sinkkiä, fosforia, magnesiumia, natriumia, kaliumia, kalsiumia ja rautaa. Kookos ja sen johdannaiset (hiutaleet, kookoshiutaleet, kookosöljy) sisältävät tyydyttyneitä rasvahappoja. Eläinperäisten tyydyttyneiden rasvahappojen saantia tulisi rajoittaa päivittäisessä ruokavaliossa, mutta kookoksesta peräisin olevat rasvahapot koostuvat paljon pienemmistä molekyyleistä ja ne muuttuvat suoraan energiaksi ilman, että ne kerryttävät kehoon rasvana. Kookoshiutaleet sisältävät valtavasti kuituja, jotka ovat välttämättömiä ruoansulatusjärjestelmän oikealle toiminnalle. Niistä löytyy myös pieniä määriä proteiinia ja elektrolyyttejä, jotka auttavat kehon happo-emästasapainossa. %RWS*Rasva 63g - 90% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 53g - 265% hiilihydraatit 5.9g - 3%, mukaan lukien sokerit 5.9g - 7% kuitu 21g BIAL 5.6g - 11% suola 0.
Vihreä kahvi on epämukavia papuja, joista saadaan myös perinteistä paahdettua kahvia. Sen väri on herkkä vaaleanvihreä. Tämä johtuu siitä, että keräyksen jälkeen se ei altistu savustamisprosessille. Sen koostumuksessa, kofeiinin lisäksi, löytyy myös klorogeenihappoa, jota pidetään rasvanpolton tehostajana. Vihreä kahvi on myös arvokas polyfenolien, salisyylihapon sekä monien vitamiinien ja mineraalien lähde. Sen koostumuksessa on foolihappoa, vitamiineja B1, B2, B12, sekä kalsiumia, kaliumia, natriumia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. <strong> Energiasisältö 1588kJ/381kcal - 19%RV*rasva 13G - 19% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.8g - 4%hiilihydraatit 40g - 15% mukaan lukien sokerit 0g - 0%proteiini 11g - 22%kuitu 30g - 0g - 0%*RV - Viitearvo <strong> käyttö </strong> vihreä kahvi, muista oikea vesi. Lämpötila (optimaalinen lämpötila on noin...
Pölypallerot, joita kutsutaan usein kukkapölyksi, sisältävät todellista rikkautta hyödyllisistä ominaisuuksista. Ravintoaineiden sisällön vuoksi niitä on käytetty lääkinnällisenä aineena. Viime aikoina pölypallerot ovat herättäneet kiinnostusta paitsi luonnollisessa lääketieteessä myös kosmetologiassa. Pölypalleron arvokkaat ravintoarvot johtuvat sen erittäin rikkaasta kemiallisesta koostumuksesta, sillä siitä on tunnistettu yli 250 erilaista yhdistettä. Siinä on yksinkertaisia sokereita (fruktoosi, glukoosi), rasvahappoja, yli 30 aminohappoa (niiden osuus pölypallerossa voi olla jopa 12%) sekä mineraaliraaka-aineita, kuten kaliumia, fosforia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, rautaa ja sinkkiä. Kukkapöly on myös monien vitamiinien lähde. Näistä tärkeimmät ovat: A, B1, B2, B3, E, C, PP ja D.
<strong>Koostumus:</strong> kukkapöly
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 1103kJ/261kcal - 13% VRN*
Rasva 5g - 7%
josta tyydyttyneet rasvahapot 3g - 15%
Hiilihydraatit
Chlorella on makean veden levä, joka on rikas monista ravintoaineista. Se on kalliimpaa kuin spirulina johtuen sen tuotantoprosessin pidemmästä ja monimutkaisemmasta luonteesta. Sen koostumuksesta löytyy muun muassa C-, D-, E- ja B-vitamiineja. Se on myös arvokas lähde: rautaa, kalsiumia, sinkkiä, fosforia ja jodia. Sen tummanvihreä väri johtuu sen sisällöstä. Se sisältää yli kaksinkertaisesti nukleiinihappoa ja klorofylliä verrattuna spirulinaan, mutta vähemmän proteiinia ja hieman beetakaroteenia. Chlorella on ainoa vihreä lähde ravintoaineelle, jota kutsutaan Chlorella-kasvutekijäksi (CGF). CGF:n ansiosta se parantaa kasvuprosesseja lapsilla, ylläpitää terveyttä myöhäisessä iässä, parantaa vammoja ja käynnistää kasvun, joka on pysähtynyt sairauden tai rappeutuvan tilan vuoksi. Yhden korkeimmista klorofyllipitoisuuksista vuoksi Chlorellaa suositellaan kaikille vaivoille, jotka vaativat puhdistusta, uudistumista ja klorofyllin tarjoamaa tulehdusta ehkäisevää vaikutusta.
Chlorella on makean veden levä, joka on rikas monista ravintoaineista. Se on kalliimpaa kuin spirulina, johtuen sen tuotantoprosessin pidemmästä ja monimutkaisemmasta luonteesta. Sen koostumuksessa voimme löytää muun muassa vitamiineja C, D, E ja B. Se on myös arvokas lähde: rautaa, kalsiumia, sinkkiä, fosforia ja jodia. Sen tummanvihreä väri johtuu klorofyllin läsnäolosta. Chlorella on erityisen suosittu kasvissyöjien, vegaanien, raskaana olevien naisten ja aktiivisten urheilijoiden keskuudessa B12-vitamiinin ja raudan sisällön ansiosta. Se sisältää yli kaksinkertaisesti enemmän nukleiinihappoa ja klorofylliä kuin spirulina, mutta vähemmän proteiinia ja hieman beetakaroteenia. Chlorella on ainoa vihreä lähde ravintoaineelle, jota kutsutaan chlorellan kasvutekijäksi (CGF). CGF:n ansiosta se parantaa kasvuprosesseja lapsilla, ylläpitää terveyttä myöhäisessä iässä, parantaa vammoja ja käynnistää kasvua siellä, missä sitä on pidetty.
Maissitärkkelys, tunnetaan myös nimellä Maizena, valmistetaan valkoisista maissin heteistä, toisin kuin maissijauho, joka valmistetaan maissipavuista. Se on valkoista ja mauttomuutta sekä hajutonta. Se esiintyy jauhemaisessa muodossa. Oikean vesimäärän kanssa se muodostaa eräänlaista puuroa. 1% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0g - 0% hiilihydraatit 88 g - 34% mukaan lukien sokerit 0 g - 0% proteiini 0,3 g < 1% suola 0,025 g < 1% *RWS - viiteruoka ja <strong> Käyttö </strong> Tärkkelystä voidaan käyttää jauhon korvikkeena keittojen ja kastikkeiden sakeuttamiseen, kotitekoisen leivän, vanukkaiden ja kakkujen valmistamiseen. Se toimii täydellisesti puhdistusaineena kattiloille, keittiövälineille ja pöytäastioille. Sitä voidaan käyttää pehmentäjänä pesussa. Veden kanssa tahnamaisessa muodossa se puhdistaa ja virkistää hiuksia.
Avokadoöljy on täynnä parenkyymiä, ei kiviä, kuten useimmissa rasvoissa. Sen pääainesosa on rasvahapot; ensinnäkin kertatyydyttymättömät rasvat ja monityydyttymättömät rasvahapot - omega-3 ja omega-6. Avokadoöljy sisältää runsaasti vitamiineja. Vitamiinit B, C, E, A ja K, lisäksi kalsiumia, kaliumia ja fosforia. Se on ihanteellinen ihonhoitoon: se kosteuttaa tehokkaasti, sillä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, se silottaa ihoa ja se on suositeltavaa akneiholle. Sitä voidaan käyttää kasvojen ihon puhdistamiseen. Avokadoöljy, kiitos sen antioksidanttipitoisuuden, hidastaa ihon ikääntymisprosessia. Se toimii myös orgaanisena ja tehokkaana aurinkosuojana, joka suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä. Sen kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi se on täydellinen ihon, kehon ja hiusten hoitoon.
Adaptogeenit ovat myrkyttömiä kasveja, joilla on erityinen vaikutus ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien yhteinen ominaisuus on poistaa stressin vaikutuksia ja sopeuttaa kehoa haitallisiin ulkoisiin olosuhteisiin. Ježylava on lääkefungi, joka kuuluu makrosieniin (<em> basidomycota </em>) ja soplowy-perheeseen (<em> hericiaceae </em>). Sataa vuotta se on ollut käytössä kiinalaisessa lääketieteessä lääkkeenä maksasairauksiin, munuaisongelmiin, perna- ja vatsasairauksiin sekä sydämen häiriöihin. Lisäksi Soplówkan lisäravinteella on myönteinen vaikutus koko kehon vahvistamiseen. Leijonanharja (leijonanharja), lampaan pää, karhun pää, valkoinen pom-pom ovat merisoplówkan kansanomaisia nimiä. Leijonanharja tai lampaan pää liittyvät hedelmäkappaleen ulkonäköön, jonka koko vaihtelee 10:stä 30 cm:iin. Siinä on lukuisia ohuita piikkejä, jotka ovat noin 2 mm leveitä ja useita senttimetrejä pitkiä.
Chickpeas are chickpeas or hair peas, it comes from a group of legumes. Chickpeas are an excellent source of protein and necessary amino acids, therefore it can replace meat. It is a source of complex carbohydrates, fiber. Chickpeas provides the body with various vitamins and minerals, including significant amounts of phosphorus, vitamin B9, iron, zinc, magnesium and potassium. It also contains unsaturated fatty acids. The cutter is low in calories and a low glycemic index, and the fiber it contains helps reduce the level of triglycerides and "bad" cholesterol. The chickpea is particularly appreciated by vegans and allergy sufferers. Chickpea flour forms from the legumes and thus this flour is characterized by a unique protein content, while the taste resembles the taste of Umami. The glycemic index of this flour is almost half as half as much than wheat poppies and is only 35. <Span class = "apple-converted- Space "> </span> & nbsp; <strong> Composition: </strong> chickpea flour & nbs
Hunajainen tai tummanruskea mustakuminaöljy on hieman karvasta makua ja sillä on voimakas, mausteinen tuoksu. Se puristetaan kylmäpuristamalla mustakuminan siemenistä (Nigella sativa). Se sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja (NNKT), jotka suorittavat kehossa monia tärkeitä tehtäviä. Linolihappoa, jota on mustakuminaöljyssä jopa 55 %, on monityydyttymätön omega-6-rasvahappo, joka vaikuttaa positiivisesti ihoon. Oleiinihappo on yksinkertainen monityydyttymätön rasvahappo ja se on yleisin omega-9-tyypin rasvahappo. Se ei kuulu NNKT:hen - ihmisen elimistö pystyy tuottamaan tätä happoa muista rasvahapoista. Oleiinihappo toimii suojaavana tekijänä ateroskleroosin ja sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä. NNKT:n lisäksi mustakuminan siemenet ovat rikkaita monista arvokkaista aineista ja vitamiineista. Niissä on erityisesti: tymokiini; E-vitamiini ja beetakaroteeni, sekä B-vitamiineja; biotiini - joka on korvaamaton iholle ja hiuksille, sekä normaalille toiminnalle.
Espanjalaiset salviansiemenet, jotka tunnetaan chia-siemeninä, ovat "superfoodia" ja ne sisältävät ainutlaatuisen koostumuksen ravintoaineita, kuten kuitua, proteiinia, omega-3- ja -6-happoja, antioksidantteja, B-vitamiineja ja mineraaleja. On syytä sisällyttää ne ruokavalioon.
Kauran tyydyttymättömillä rasvahapoilla on merkittävä vaikutus sydän- ja verisuoni- sekä hermoston oikeaan toimintaan. Ne ovat vastuussa lipidimetabolismista ja säätelevät kolesterolia ja triglyseridejä. Ne vaikuttavat myönteisesti näköelimiin.
Espanjalainen salvia on tunnettu suotuisasta omega-3:sta omega-6:een, ja sen suhde on 1:1:1. Se sisältää B-ryhmän vitamiineja, A-, C- ja E-vitamiineja, jotka vaikuttavat näön oikeaan toimintaan, vahvistavat immuunijärjestelmää ja toimivat antioksidantteina. Ne sisältävät myös runsaasti mineraaleja: kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia, kaliumia, sinkkiä, kuparia ja seleeniä. Vitamiinien ja mineraalien runsaus on tärkeää hiusten, ihon ja kynsien kunnolle.
<Span Style = "Font-Weight: 400;"> Maltitoli on makeutusaine, joka kuuluu sokerialkoholeihin, erityisesti ksylitolin ja erytritolin perheeseen. Se luokitellaan luonnollisen alkuperän makeutusaineeksi, toisin kuin synteettiset makeutusaineet, kuten aspartaami. Maltitolia esiintyy luonnollisesti pieninä määrinä joissakin hedelmissä ja vihanneksissa, paahdetussa oljessa sekä sikurinkasvissa. Sitä voidaan myös valmistaa kemiallisessa prosessissa, jossa lisätään vetyä sokeriin, jota kutsutaan maltoosiksi, jota löytyy perunatärkkelyksestä, vehnästä tai maissista. Ja juuri maissia käytetään useimmiten maltitolin tuotannossa elintarviketeollisuudessa. </span> & nbsp; <span style = "font -weight: 400;"> Maltitoli (E965) on keskivärinen makeutusaine, jota käytetään sokerin korvikkeena elintarvikkeissa ja makeissa juomissa, mutta ei vain. Sitä käytetään myös lääketeollisuudessa joidenkin lääkkeiden ja ihon kosteuttajien valmistamiseen hygroskooppisten ominaisuuksiensa vuoksi. Kun sitä lisätään purukumeihin tai makeisiin, se aiheuttaa miellyttävän viileyden tunteen suussa.
Adaptogeenit ovat myrkyttömiä kasveja, joilla on erityinen vaikutus ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien keskeinen ominaisuus on stressin vaikutusten vähentäminen sekä kehon sopeutuminen epäsuotuisiin ulkoisiin olosuhteisiin.
Reishi kasvaa pääasiassa kuolleilla tai elävillä puilla ja niiden rungoilla. Eniten sitä löytyy lehtipuista, kuten tammista ja pyökistä. Aikaisemmin tämä sieni kasvoi vain luonnollisissa olosuhteissa ja oli erittäin kallis, koska se on hyvin harvinainen. Viimeisten muutaman vuosikymmenen aikana sitä on viljelty kaupallisesti, mikä tekee siitä helpommin saatavilla.
Monia tutkimuksia on tehty, joissa on todistettu Reishin kykyä moduloida immuunijärjestelmän toimintaa, tappaa syöpäsoluja tai ehkäistä sivilisaatiotauteja.
Reishi sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä, kuparia, mangaania ja germaniumia. Erityisen tärkeää on myös ns.
Linjansiemenien parantavat ominaisuudet ovat olleet tunnettuja vuosisatojen ajan. Siemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja, proteiinia, kuitua, B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia, foolihappoa ja koliinia, makro- ja mikroelementtejä: fosforia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, natriumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania ja seleeniä. Lisäksi se on erinomainen kuitujen, vitamiinien ja mineraalien lähde, joka vaikuttaa suotuisasti ruoansulatusjärjestelmän terveyteen ja rauhoittaa mahahaavoihin liittyviä vaivoja, hyperhappoisuutta ja närästystä. Se parantaa suolen liikkeitä ja auttaa poistamaan haitallisia myrkkyjä kehosta. Linjansiemenet osoittavat rauhoittavaa ärsytystä ja kosteuttavaa limakalvoa. Yksi terveellisimmistä öljyistä puristetaan linjansiemenistä. Mukana tyydyttyneet rasvahapot 3,7 g - 18% hiilihydraatit 29,1 g - 11% mukaan lukien sokerit 1,5 g - 3% proteiini 18,5 g - 37% suola 0,01 g < 1%*RWS - viitearvo ruokavaliolle <strong> Käyttö
C-vitamiini tunnetaan parhaiten sen myönteisestä vaikutuksesta immuunijärjestelmään. Se on myös voimakas antioksidantti. Se on luonnollisesti esiintyvä yhdiste, jota kaikki kasvit ja suurin osa eläimistä synnyttää. Sen lähteet ruokavaliossa ovat pääasiassa hedelmiä ja vihanneksia. Ihminen ei pysty synnyttämään C-vitamiinia itse, ja lisäksi tämä vitamiini liukenee veteen, eikä siten varastoidu kehoon.
C-vitamiini osallistuu kymmeniin keskeisiin prosesseihin, jotka ovat välttämättömiä kaikkien kehon solujen oikealle toiminnalle. C-vitamiini on monien entsyymien kofaktori, mikä tarkoittaa, että se osallistuu monenlaisiin aineenvaihduntamuutoksiin. Sillä on erittäin voimakas antioksidanttivaikutus. Tämä viittaa C-vitamiinin mahdollisiin ikääntymistä estäviin ominaisuuksiin. Asiantuntijat korostavat myös C-vitamiinin keskeistä roolia immunologisissa prosesseissa, eli kehon immuunijärjestelmässä. Tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että askorbiinihappo mahdollistaa kollageenisynteesin, osoittaa bakteereja tappavaa aktiivisuutta ja osallistuu tyrosiinin muunnoksiin.
Hirssi on loistava vaihtoehto pastalle, perunoille tai riisille. Tietenkin tattariproteiini ei sisällä gluteenia, mutta sillä on silti tahmeita ominaisuuksia. Tämä tekee siitä yleisen lisäyksen gluteenittomaan leipään. Tattari koostuu suojasta, eikä sitä savusteta eikä paisteta. Sen maku on herkempi kuin paahdetun tattarin. Raakatattaria voidaan paistaa myllyssä, ja näin syntyvää jauhoa käytetään gluteenittomaan leivontaan, pannukakkuihin ja lettuihin. Hirssissä on runsaasti proteiinia, joka on verrattavissa palkokasvien proteiineihin ja kuituihin. Puuro on rikas magnesiumin lähde, sillä se sisältää enemmän magnesiumia kuin tumma suklaa. Puuro sisältää eksogeenisia aminohappoja: lysiiniä, joka parantaa kalsiumin imeytymistä, vahvistaa immuunijärjestelmää ja tryptofaania, joka on tarpeen serotoniinin tuotannolle. Tattari sisältää suuria määriä kaliumia, piitä ja kalsiumia. Tattari sisältää myös prebiootteja, eli.
Espanjalaisen salvian siemeniä, tunnetaan nimellä chia-siemenet, pidetään ns. "superfoodina" ja ne sisältävät ainutlaatuisen koostumuksen ravintoaineita, kuten: kuitua, proteiinia, omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, antioksidantteja, B-vitamiineja ja mineraaleja. On suositeltavaa sisällyttää niitä ruokavalioon. Siemenissä olevat tyydyttymättömät rasvahapot vaikuttavat merkittävästi sydän- ja verisuonijärjestelmän sekä hermoston oikeaan toimintaan. Ne säätelevät lipiditasapainoa, halliten kolesterolin ja triglyseridien tasoa. Ne vaikuttavat myönteisesti näköelimiin. Espanjalaisella salvialla on suotuisa omega-3:n ja omega-6:n suhde - 3:1. B-vitamiinit, A-, C- ja E-vitamiinit, jotka vaikuttavat näön oikeaan toimintaan, vahvistavat immuunijärjestelmää ja toimivat antioksidantteina. Ne sisältävät myös monia mineraaleja: kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia, kaliumia, sinkkiä, kuparia ja seleeniä. Vitamiinien ja mineraalien runsaus on tärkeää hiusten, ihon ja kynsien kunnolle. <strong>Koostumus:</strong> Chia-siemenet (Salvia hispanica L.
Pähkinät luokitellaan yhdeksi jalommista pähkinälajeista. Ne olivat tärkeä osa Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen ruokavaliota. Pähkinöillä on hieman makea ja voinen maku, joten ne sopivat täydellisesti kaikkiin kakkuihin, jälkiruokiin ja suklaisiin. Ne ovat osa kuuluisaa pähkinäpiirakkaa, jota valmistetaan kiitospäivänä. 90 % pähkinöiden sisältämistä rasvoista on terveellisiä ja kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. EFA:t ovat tarpeen ihon terveydelle ja sydän- ja verisuonitoiminnan ylläpitämiselle. Ne vähentävät LDL:ää (eli huonoa kolesterolia), minkä ansiosta ne suojaavat ateroskleroosin kehittymiseltä. Pähkinät sisältävät vitamiineja: C, E, K ja B-vitamiineja, sekä mineraaleja kuten magnesiumia, mangaania ja kuparia. Mangaani tukee hermostoa ja nopeuttaa kolesterolin kulkua, kun taas kupari on tarpeen kollageenin ja elastaanin synteesille, mikä siirtyy hyvään.
Tahini on paahdettua seesamipastaa, joka on erittäin suosittua Lähi-idässä. Saamme yhä enemmän suosiota korkean ravintoaine-, vitamiini- ja mineraalipitoisuuden ansiosta. Sitä käytetään kikhernepastan, hummuksen, Baba Ghanoushin (ruoka munakoisosta), halvan, tahinikastikkeen, dippien valmistamiseen ja se toimii lisänä kakkuihin ja jälkiruokiin. Seesaminsiemenet sisältävät vitamiineja: A, B1, B2, B3, B6 ja B9 sekä E, ja suuria määriä sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, kuparia, kaliumia, natriumia, kalsiumia ja rautaa. Ne sisältävät proteiinia ja kuitua, terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja ja antioksidantteja. Seesaminsiemenet sisältävät kahta ainutlaatuista ainetta: sezamiinia ja sesamoliinia. Molemmat kuuluvat lignaanien ryhmään, joilla on kolesterolia alentavia ominaisuuksia. Sesamiini on myös antioksidantti, joka suojaa maksaa. Tyydyttyneet rasvahapot 6.66g - 33% hiilihydraatit 10g - 4%, joista sokereita 1.6g - 2% proteiini 23.2g - 46% kuitu 7.9g suola 0.033g - 1% *RWS - viite ruokaarvo <strong> käyttö </strong> Hummuksen ainesosa, baba ganoush, ha
C-vitamiini tai askorbiinihappo on ravintolisä irtotavarana. C-vitamiini on tunnettu ja sitä käytetään ei vain lääketieteessä. Sitä on käytetty myös kosmetiikassa - voimakkaana antioksidanttina se taistelee vapaita radikaaleja vastaan, jotka ovat vastuussa ihon ikääntymisprosessista. Ihmisen elimistö ei tuota C-vitamiinia, joten meidän on saatava sitä ravinnosta ja ravintolisistä. C-vitamiinin puute voi johtaa useisiin oireisiin: lisääntynyt taipumus väsymykseen, lihas- ja nivelkipuja, mustelmia, pehmeämpää ja heikompaa ikenettä, immuunijärjestelmän heikkenemistä ja pahimmissa tapauksissa skorbuuttia. Mikä on C-vitamiinin rooli kehossamme? C-vitamiini yhdistetään useimmiten flunssaan, jossa sitä yleensä tarjoillaan. Valitettavasti se ei täytä suojaavaa roolia, kun infektio on jo kehittynyt, kun taas säännöllinen saanti vähentää flunssan ja infektioiden riskiä.
Riisijauho on gluteeniton tuote, jolla on hienovarainen, neutraali maku. Se syntyy jauhetusta riisistä. Sitä käytetään aasialaisessa keittiössä päivittäin riisipastan ja riisipaperin valmistamiseen, joka on myöhemmin osa tunnetuimpia kevätkääryleitä. Koska jauho ei sisällä gluteenia, taikina voi paistamisen jälkeen olla liian hauras. Tämän estämiseksi voidaan esimerkiksi yhdistää riisijauho muihin jauhoihin (esim. peruna-, tapiokka- tai kastanjajauho), lisätä munien määrää tai lisätä kypsä banaani leivontaan sekä enemmän rasvaa.
<strong> Koostumus: </strong> Riisijauho
<strong> Ravintoarvo 100g:ssa </strong> Energiasisältö 1481KJ/349kcal - 18%RWS* Rasva 0.7g - 1% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.15g < 1% hiilihydraatit 76.9g - 30% mukaan lukien 2g sokereita - 2% proteiini 7.6g - 15% kuitu 2.3g suola 0.1g - 2% *RWS - viite ravintoarvo
<strong> käyttö </strong> makeiden leivonnaisten, kakkujen, pannukakkujen, kasvispihvien, sekä keittojen ja kastikkeiden sakeuttamiseen.
Saksanpähkinät ovat ensimmäisellä sijalla kaikista pähkinöistä välttämättömien rasvahappojen, eli NNKT:iden, määrässä. Kuulemma jo kolme pähkinää kattaa päivittäisen tarpeen omega-3-rasvahapoille. Ne sisältävät myös L-arginiinia, ainetta, joka vaikuttaa verisuonten laajentumiseen. Saksanpähkinät sisältävät runsaasti antioksidantteja, ovat arvokas proteiinin, kuidun sekä monien vitamiinien ja mineraalien lähde. Tutkimukset osoittavat, että saksanpähkinöiden säännöllinen nauttiminen voi auttaa ehkäisemään sydänsairauksien kehittymistä. Monityydyttymättömät rasvahapot ja kasvi sterolit, joita pähkinöissä on, vaikuttavat myönteisesti verenkiertoelimistöön - ne alentavat LDL (huono kolesteroli) -tasoa, toimivat tulehdusta ehkäisevästi, vähentävät veren viskositeettia ja taipumusta veritulppien muodostumiseen. <strong>Koostumus:</strong> saksanpähkinätRavintoarvo 100g:ssaEnergia-arvo 2681kJ/692kcal - 34% VRN*Rasva 60,3g - 86%josta tyydyttyneet rasvahapot 6,56g - 33%Hiilihydraatit 18g - 7%josta sokerit
Kaurajauho valmistetaan hirssistä. Se auttaa ehkäisemään elimistön happamoitumista, vahvistaa immuunijärjestelmää ja on ravitsevaa sekä helposti sulavaa. Se on luonnostaan gluteeniton. Sen suuri etu on korkea B-vitamiinien, verenmuodostukseen tarvittavan raudan ja kuparin pitoisuus. Se on erinomainen ravintokuidun sekä kaliumin, magnesiumin, kalsiumin ja natriumin lähde. Se tarjoaa elimistölle helposti imeytyvää proteiinia ja monimutkaisia hiilihydraatteja, jotka ovat terveellisen ruokavalion perusta. Kaurajauho toimii viruslääkinnällisesti ja vahvistaa immuunijärjestelmää, auttaa palauttamaan elimistön happo-emästasapainoa. B-vitamiinit ja rauta edistävät verenmuodostusta. Kaurajauho auttaa vähentämään tulehduksia elimistössä, sillä on lämmittävä vaikutus, se parantaa aineenvaihduntaa ja vaikuttaa keskittymiskyvyn ja muistamisen parantamiseen. Korkea kalsiumpitoisuus sekä piiyhdisteet vahvistavat hampaita ja luita. <strong>Koostumus:</strong> kaurajauho <strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>Energia-arvo 1505kJ/355kcal - 18% VRN*Rasva 2,9g -
Mehiläispöly, jota usein kutsutaan kukkapölyksi, sisältää todellisen rikkautensa hyödyllisiä ominaisuuksia. Ravintoainepitoisuuden vuoksi sitä on käytetty lääketieteellisenä aineena. Viime aikoina mehiläispöly on herättänyt kiinnostusta paitsi luonnollisessa lääketieteessä myös kosmetologiassa. Mehiläispölyn rajoittamaton ravintoarvo johtuu erittäin rikkaasta kemiallisesta koostumuksesta, sillä siitä on tunnistettu yli 250 erilaista yhdisteitä. Se sisältää yksinkertaisia sokereita (fruktoosi, glukoosi), rasvahappoja, yli 30 aminohappoa (niiden pitoisuus pölyssä voi nousta jopa 12%) sekä mineraaleja kuten kaliumia, fosforia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, rautaa ja sinkkiä. Kukkapöly on myös monien vitamiinien lähde. Näiden joukossa tärkeimmät ovat: a, b1, b2, b3, e, c, pp ja d. <strong> Koostumus: </strong> Kukkapöly <strong> Ravintoarvo 100 g:ssa </strong> Energiasisältö 1103 kJ/261 kcal - 13% RWS* Rasva 5 g - 7% mukaan lukien 3
Linjansiemenien parantavat ominaisuudet ovat tunnettuja jo vuosisatojen ajan. Siemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja, proteiineja, ravintokuitua, B-vitamiineja, E- ja K-vitamiinia, alumiinia ja koliinia, makro- ja mikroelementtejä: fosforia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, natriumia, rautaa, kuparia, sinkkiä, mangaania ja seleeniä. Lisäksi se on erinomainen ravintokuidun, vitamiinien ja mineraalien lähde, ja se vaikuttaa erinomaisesti ruoansulatusjärjestelmän terveyteen, rauhoittaen vaivoja, jotka liittyvät mahahaavoihin, liialliseen happamuuteen ja närästykseen. Se parantaa suolen peristaltiikkaa ja auttaa poistamaan kehosta haitallisia myrkkyjä. Linjansiementen öljy osoittaa rentouttavaa ärsytystä ja limakalvoa kosteuttavaa vaikutusta. Yksi terveellisimmistä öljyistä puristetaan linjansiemenistä. Sisältäen tyydyttyneitä rasvahappoja 3,7 g - 18% hiilihydraatteja 29,1 g - 11% mukaan lukien sokerit 1,5 g - 3% proteiinia 18,5 g - 37% suolaa 0,01 g < 1% *RWS - Viitearvo ruokavaliolle <strong> käyttö </strong> Päivittäinen saanti l
Macadamiaöljy kosmetiikkaraaka-aine 100 ml Vivio - Macadamiaöljyä käytetään laajasti luonnollisessa hoidossa. Sitä voidaan käyttää hiusten ja ihon kosteuttamiseen ja ravitsemiseen, hierontaan ja kylpyyn. Ihmeellisiä vaikutuksia saadaan koko kehon ihon hoidossa, erityisesti paikoissa, joissa kamppailet selluliitin ensimmäisten oireiden ja ihon vähäisemmän kimmoisuuden kanssa. Öljy saadaan macadamia-pähkinöistä. Korkean öljypalmihappopitoisuuden ja luonnollisten antioksidanttien, kuten karotenoidien, ansiosta se tukee ihosolujen uudistumista. Lisäksi se kosteuttaa täydellisesti, parantaa kimmoisuutta ja suojaa ihon sävyä UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Sisältää muun muassa A-, B- ja E-vitamiineja, fenoleja, lesitiiniä ja mineraaleja. Se tarjoaa erinomaisen kosteutuksen iholle ja on kevyt - se ei jätä rasvaista kerrosta iholle ja imeytyy nopeasti.
Ashwagandha on kasvin, yöshadeperheeseen kuuluvan Smalfish Witanian, juuriekstrakti, joka tunnetaan myös nimellä intialainen ginseng. Se on hyvin tunnettu ja pitkään käytetty yrtti intialaisessa ayurvedisessa lääketieteessä, ja siitä on tullut suosittu lisäravinne sen terveyshyötyjen vuoksi. Ashwagandhalla on adaptogeenisiä ominaisuuksia. Se voi auttaa vähentämään kortisolitasoja kroonisesti stressaantuneilla ihmisillä, vähentämään stressin ja ahdistuksen tasoa. Ashwagandhan on osoitettu lisäävän NK-immuniteettisoluja, niin sanottuja luonnollisia tappajasoluja, ja vähentävän tulehdusmarkkereita. Ashwagandhalla on myönteinen vaikutus sydämeen ja sydän- ja verisuonijärjestelmään, alentamalla kolesterolin ja triglyseridien tasoa, se auttaa ylläpitämään ihon terveyttä, tukee henkisen ja hermostollisen jännitteen aikana, parantaa kehon vastustuskykyä stressille ja auttaa optimaalisen kestävyyden ylläpidossa, energian ja elinvoiman tunteissa, sekä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin ylläpidossa.
Valkoinen unikko on vähemmän tunnettu kuin sininen unikko, vaikka se on erinomainen lisä erilaisiin leivonnaisiin ja muuhun. Se on makea ja hienostunut maku. Se sisältää arvokkaita ravintoaineita. Se on runsas lähde rasvahappoja, proteiinia ja kuitua. Se on erittäin suosittu itämaisessa keittiössä. Valkoinen unikko sisältää mineraaliraaka-aineita, kuten: kuparia, kalsiumia ja fosforia sekä rautaa, magnesiumia ja sinkkiä. Se on rikas B-vitamiineista, sisältää E-vitamiinia ja foolihappoa. Ainesosat: valkoinen unikonsiemen Ravintoarvo 100g:ssaEnergia-arvo 2213kJ/534kcalRasva 37g josta tyydyttyneitä 18g josta sokereita 3gProteiini 22gKuitu 20,5gSuola 0g*RWS - Viitearvo Käyttö:Valkoinen unikko sopii erinomaisesti joulupöydän ruokien, kuten kutian, unikkoleivonnaisten tai erilaisten taikinoiden, monipuolistamiseen. Se rikastuttaa myös kakkujen, leivonnaisten ja makean kotileivän makua. Paahdettuna voimme myös ripotella sitä salaateille, voileiville, mysliin, puuroon tai smoothiehin.
Acai on Brasilian palmun marja. Ne ovat kauniin purppuran värisiä ja sisältävät runsaasti antioksidantteja, C-, E-, B1-, B2- ja B3-vitamiineja, fosforia, kalsiumia, kaliumia, rautaa, proteiineja, tyydyttymättömiä rasvahappoja ja polyfenoleja. Acai on tehokas ase vapaita radikaaleja vastaan, jotka aiheuttavat ihon ikääntymistä.
Tuotetta voidaan käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti. Acai-marjojen uute muodostaa iholle suojaavan kerroksen, mikä saa ihon näyttämään terveemmältä. Uutteella on kevyt supistava vaikutus ja se auttaa parantamaan pieniä ihovaurioita.
<strong>Koostumus:</strong> 90 % uute (10:1) Acai-marjoista (Euterpe Oleracea), 10 % maltodekstriini
<strong>Käyttö</strong>
Suositeltu päivittäinen annos: 3-4 teelusikallista marjoja päivässä. Acai-marjoja voidaan nauttia mieltymysten mukaan esimerkiksi jogurtin tai vihannes-hedelmäsmoothien kanssa. Suositeltua päivittäistä annosta ei tule ylittää. Voidaan lisätä suosikkivoiteeseen tai -balsamiin.